Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir sökme ve takma nasıl yapılır?

dealexreme'den 11 ila 14 dolar arası fiyatlara getirtebilirsin

Scudo
benzin ve mazotun, zincirin can suyu özelliğindeki( yani fabrikada içine konulan hayati özelliği olan yağı) dahi söküp attığı ve kısa sürede zincirin aşınıp koptuğu bilgisi doğru mudur?

bunu deneyimleyen, başına gelen var mı?

yeni başlayanlar için gayet eğitici bir başlık olmuşş.. emekleriniz için teşekkürler...

O bendede oluyor ancak bende 1. viteste falan olmuyor 6-7de oluyor hiçbir parça değiştirmedim rubleyi değiştirsem sorun düzelir mi

@HaliliOzturk

Eğer o bakla varsa alete gerek yoksa nasıl çıkartıyoruz zinciri?

Elinle.

Resimde de görebileceğin gibi zincir baklasındaki pim ve yuvalar zıt yönlü yerleştirilmiş. Elinle bunları birbirine doğru iterek baklayı açabiliyorsun.

Teşekkürler temizlik ve yağlama için zincir çıkartmadan yapmak çok zor oluyor...

Geçen ruble, zincir temizliği vb. bakım için zincir sökme aleti ile zincirin herhangi bir baklasından pim'i çıkartıp zinciri çözdüm. Hatta pimi komple çıkarttım ne gerek varsa. Şimdi takmak için deli gibi uğraşıyordum. Tabi taktım sonra. Tam kafamı kaldırıyorken kolay sökülebilir baklayı gördüm. Şok :eek: Mal gibi kaldım öylece. Bi el attım zincir çıktı. Sonra taktım 2 sn'de. Ulan nasıl deli oldum. İnsan kendini mal gibi hissediyor resmen, boş yere uğraştım o kadar ya!

bu aletle zinciri sökerken pimi komple çıkardım şimdi yeniden yerleştiremiyorum afakan bastı ne yapacam ben bide üstüne yetmezmiş gibi uğraşırken belim tutuldu nerden bulaştırdınız bu işe beni yardım edin bana :agla:

@Fırat Y.

Biraz uğraşarak yerine yerleştirebilirsiniz ama bence uğraşmaya değmez..
Onun yerine şu üçünde hangisi uygunsa alıp uygulayabilirsiniz;

(link)
(link)
(link)

Aynı ürünü daha sonradan alacağınız zincirlerde de kullanabilirsiniz..

Yok uğraşacağım derseniz şöyle bir yöntem var;
(link)

teşekkür ederim başardım galiba ama canım da çıktı ne rezil işmiş bu ya bisikleti atıp yenisini alasım geldi valla

@Fırat Y.

Benim de başıma gelmişti bir kere.. Bilirim o anı :).

Bence Ufacık Anahtarlar Yetersiz Kalıyor,Elim Su Toplayana Kadar Sıkıyorum Bazen Ancak Öyle Cıkıyor..10 Cm Yerine 30-40 Cm İngiliz Anahtarı Gibi Yapsalar Hiç Direnç Gösteremeden Cat Diye Cıkıcak...
Hoş Tamircide Gördüm Adam Tek Eliyle Zinciri Bi Asıldı Direk Zinciri Söktü...

arkadaşlar mrb bende bugun işe gıderken zıncırımı koparttım eskı bır bısıkletcıye kadar yurudum dandık bır zıncır baklası taktı gerıye kalan 5 km yı bıtırdım işe geldım.Ama geri 10km kadar uzaklıktaki evime gıtmeye cesaret edemiyorum zıncır önerınız varmı yarın sundu bısıklette taktırmayı düşünüyorum saygılar..

bu iş riskliymiş ya... önce bir çalışma zinciri almak, onun üzerinde çalışmak, sonra bisiklete geçmek lazım :D -- bisikleti temizlerken zinciri de çıkarma hevesim kursağımda kaldı :)

Sökerken falan dikkat etmek lazım birde merakımdan soruyorum neden zinciri söküyorsunuz eğer komponent değişmeycekse yada kırılma çatlama falan birşey yok ise ?

Benim bisiklette KMC missing link var(mış), geçenlerde ilk defa bir sökeyim diye denedim. Gayet güzel ve rahat bir şekilde sadece penseyle söküldü, geri takıldı. Zinciri komple balata temizleyiciye yatırdım çıkarmışken, yeni gibi oldu.
Bu tip bir sistem varken Shimano neden sabit sistem kullanıyor, bir artısı var mı? Daha mı sağlam? Daha mı uzun ömürlü oluyor sökülüp takılamadığı için?

Geri