Scudo Sports

Zincir temizleme tarifleri

Pet şişenin içerisine az miktarda gaz yağı koyup, zinciri söküp pet şişenin içine salıyorum. Kapağını kapatıp şişeyi bir kaç kere sallıyorum. Zincir içerisindeyken pet şişenin içerisindeki gaz yağını süzerek başka bir şişeye aktarıyorum(Süzgeç olarak bez parçasını şişenin ağzına geçiriyorum. Tekrar tekrar gaz yağını kullanabiliyorum böylelikle) Sonrasında zinciri kurulayıp takıyorum. Taktıktan sonra yağlıyorum.
O zaman akıllardaki asıl soru temızleme aparatı almak mı yoksa zincir sokme mı :D

Scudo
O zaman akıllardaki asıl soru temızleme aparatı almak mı yoksa zincir sokme mı :D
Zincir sökme derim ben :) Zinciri söktükten sonra her baklayı sağa sola kıvırarak oynarım. Bazı baklalar sertleşmiş olur. Bazılarından çıtır çıtır(kum, pislik her neyse) sesler gelir ve bu oynatma ile geçer. Gaz yağıyla ile zincir sökülerek yapılan bu temizliğin yerini tutacak bir şey bilmiyorum. Sustum :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Dikkat edilmesi gereken bir nokta yağ-kir çözücüleri kullanıp zinciri temizledikten sonra kullandığımız çözücünün de zincirden temizlenmesini sağlamalıyız. Yoksa zincir üzerinde kalmış olan yağ-kir çözücü malzeme sonrasında zinciri yağladığınızda yağınızın zincire yapacağı etkiyi de engelleyecektir. Bunun için eğer mazotla temizlik yaptıysanız ya kompresör yardımıyla zincirde kalan mazotu temizlemeli ya da mazotun uçması için 24 saat kadar zinciri açık halde bırakmalı ve daha sonra yağlamalısınız

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Mazot aldım 2 liraya yarım şişe. Sert bir dış fırçası ile tek tek baklaları fırçaladım. Aralarına soktum fırçayı iyice. Sonra da diş fıŕçalar gibi rubleyi halka halka temizledim mazotla. Yarım şişenin yarısı gördü işimi. Zinciri de sökmedim.

Mazotu her yer vermeyebilirler ama zaten az bir şey alıyorsun ya o zaman veriyorlar. Bir kaç yere sormakta fayda var.

zincire qr link eklerseniz( pense türü dar geliyor fakat boru anahtarı tarzı anahtarlar ile açılma yöününda çapraz basınç uygulayarak) işinizi kolayca halledebilirsiniz mavi zincir yıkama aparatlarının piyasada 1 2 farklı kalite modeli var yorumları okumanızı tavsiye ederim

@Murat Cömez Bu ürün burada satılıyor mu yurt dışından mı temin edebiliriz google da satıcıya rastlayamadım.

Uçuk bütçeli olmayan bir yağ önerisi olan varsa dinlemeye hazırım.
Ben Chain-L kullanıyorum ancak oldukça titiz olmak gerekiyor. Bana göre bütçesi uçuk değil. Tavsiye ederim. Yeni çıkan bi marka vardı(xcp miydi neydi) geziniyo youtube kanalında son videodan bakarsanız markayı görürsünüz. onu da denemeyi düşünüyorum. ama henüz denemedim. Chain-L'yi ben şırınga ile yapıyorum. Her baklaya bir damla damlatarak akşamdan bırakıyorum sabaha dek dinleniyor. iyice içine çekiyor yağı. Sonrasında rahat 1500km kullanıyorum zinciri. Zaten yağmur çamur yedikten sonra bile zincirin yüzü temiz kalıyor:)

• Beğen
Tepkiler: BayCicik
bahsettiğiniz yeni nesil wd40 pas engelliyici yada zincir yağı vs türü ürünler malesef Türkiyede yok

Üstadlar çok güzel tavsiyeler vermiş, hepsinin emeğine sağlık, birde konu dışı ama nacizane söylemek istedim temizlikten sonra ama mutlaka bisiklet için üretilmiş zincir yağını kullanın artıları çok (uzun zaman kir tutmama, suya dayanıklı olma, zincir seslerinin iyileşmesi) kullandığınız yağın kalitesine göre bu artılar çoğalır..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
merhaba açıktan mazot satmıyor petroller siz nasıl temin ediyorsunuz ve ya ne diyorsunuz malzememle bisikletimle gidiyorum bak diyorum abi bisikletçiyim Allah rızası için ver. kendi arabamın plakasını vereyim. yok sadece tanıdık petrol bana veriyor şu an orayada gidemiyorum uzak

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@undefined arabamla gidincede açıktan vermiyorlar

Hocam yağ çözücü sprey kullandım shimanonun desenger ürünü yağı direk söküp attı.Kullanılabilir.Sprey olduğu için birçok ince yere ulaşıyor

• Beğen
Tepkiler: theflash
@theflash Geçen gün arabanın yakıtı bitmiş yolda kalmış. Ben de bisikletle yol yardım hizmeti adına 5 lt su şişesiyle önüme ilk gelen petrole gittim. Mazot istediğimi söyleyince "Benzin olsa vermezdik de mazot ise verebiliriz" cevabını aldım. Farklı yakıt istasyonuna gitmeyi deneyebilirsiniz.

• Beğen
Ben,bizim iş yeri için benzin de alıyorum,mazot da ama kanunen karakoldan yazı gerekli. TC numaramı yazıp veriyorlar. Mümkünse kırmızı yakıt bidonu ile gidin.

@theflash valla bende araba yok geceleri işçıkışı uğrayıp muhabbet ettiğim pompacı marketçi abiler var bisiklet kullanıcısı olduğumu biliyorlar market den 1.5 lt su alıyorum bunların sürahiye boşaltıyorum bana veriyorlar mazot :)

• Beğen
Bisiklet zincirlerinde o-ring olmadığından neyle temizlediğinin çok da önemi yok. Güzel temizlesin ve işi bitince uçsun yeterli.

Geri