Cem Coşkun
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.715
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme:
Tamam uzatmak istemiyorum. Son mesajım bu konuda.
Herkes kendisini istediği kadar kimyasala maruz bırakmakta serbest. Kıymetli zincirinizde kullandığınız atık mazotu, suyu falan da lavaboya dökün gitsin.
Kimyasallara karşı soluma ve cilde temas durumlarında vücut reaksiyon gösterebilir. Bu durumlarda son çözüm asperox en iyi çözüm olabilir tabi asperox a karşı da alerji gelişebilir bu arada 👍Şu mazot ve gazyağı belasından ne çektiğimi bir ben bilirim.
Yüzüm ve boynumda kabarma kızarıklıklar oluştu.
sebebini de bilmiyorum. Birbuçuk yılda 4 kez farklı hastanrlere gittim. Bir sürü krem vr hap kullandım..
Taa ki günün birinde mazotla/gazyağıyla temizlik yaptığım günün akşamı kaşıntı artması nedeniyle, uykumdan uyandığımı fark edene kadar.
Yani kullanırken, bunlar gazlaşıp buharı yüzüme geliyor ve egzama, kaşıntıyı tetikliyor.
İki aydır kullanmayı bırakınca şikayetler azaldı.
Kullanınca Bir yerleriniz kaşınıyorsa, hani haber vereyim.
Kimyasallara karşı soluma ve cilde temas durumlarında vücut reaksiyon gösterebilir. Bu durumlarda son çözüm asperox en iyi çözüm olabilir tabi asperox a karşı da alerji gelişebilir bu arada 👍
Bende muc off ceramic dry lube alma niyetindeyim yağdan memnun musunuz?Bu zincir yağlama mevzusunda bir ortak yol sanırım asla bulunamayacak
Asperoxla temizleyip muc-off dry lube ile yağlıyorum, sistemin sesi soluğu kesiliyor. Ne koku ne kaşıntı ne kir pas, tertemiz oluyor.
28 sayfa tartışılınca, bi acaba ben yanlış mı yapıyorum diye düşündüm.
Bende muc off ceramic dry lube alma niyetindeyim yağdan memnun musunuz?
Doğru, sıfır aldığınız bi Shimano veya KMC gibi bi zinciri bile öyle 1 yılda falan kopartacak hale getirmek için ciddi uğraşmak gerekir muhtemelen ama dönüşü olmayacak hasarlar oluşacağı aşikar.Zinciri ne kadar yoğun ve hor kullanırsanız kullanın 1 sene rahat dayanır diye düşünüyorum.
Zinciri ne kadar yoğun ve hor kullanırsanız kullanın 1 sene rahat dayanır diye düşünüyorum. Kendi bisikletim için söylüyorum, orjinal sıfır shimano zincir 650 lira. Zinciri koruyacağım diye tiribe girmeye gerek yok benim için. Elbette düzenli temizleyip yağlıyorum. O yüzden de zincir uzayana kadar kullanıyorum. Senede 10 bin km sürüyorsanız zaten senesi gelmeden zinciri uzar. Senede 2 kere değişmek gerekir. 650 liralık şeyi korumak için çok fazla zaman ve para harcamayı abes buluyorum.
Geçen ay değiştirdim zincirimi. Bisikletçim uzama yüzde 80'e gelmiş dedi. (yüzde 100 olunca değişmesi gerekiyor) Zincir bakımım da gelmişti. Kim uğraşacak temizlemeye değiştir dedim
Zinciri ne kadar yoğun ve hor kullanırsanız kullanın 1 sene rahat dayanır diye düşünüyorum. Kendi bisikletim için söylüyorum, orjinal sıfır shimano zincir 650 lira. Zinciri koruyacağım diye tiribe girmeye gerek yok benim için. Elbette düzenli temizleyip yağlıyorum. O yüzden de zincir uzayana kadar kullanıyorum. Senede 10 bin km sürüyorsanız zaten senesi gelmeden zinciri uzar. Senede 2 kere değişmek gerekir. 650 liralık şeyi korumak için çok fazla zaman ve para harcamayı abes buluyorum.
Geçen ay değiştirdim zincirimi. Bisikletçim uzama yüzde 80'e gelmiş dedi. (yüzde 100 olunca değişmesi gerekiyor) Zincir bakımım da gelmişti. Kim uğraşacak temizlemeye değiştir dedim
şu anki kullandığım bisikleti sanıyorum Ekim ayında almıştım. 3600km dolmadan zincir 0.75 içinde oynayacak hale gelmişti. İki hafta önce değiştirdik. 1 sene çok iddialı olmuş
Sırf bu şekilde çok hafif paslandı diye zinciri emekli mi ettin? Neyse ben bişey demiyorum...Bu zincir zamanında 1 kez pril ile temizlediğim ve suyla yıkayıp kuruttuğumu sandığım zincir 2 saat asılı bırakmıştım yağlama için aldığımda görüldüğü gibiydi zinciri şuan ruble sökmekte kullanıyorum. Yani demem o ki tecrübeye istinaden bu yorumları yapıyorum.
Baklaların içi de paslanıp sıkıştığı için emekli ettim 👍Sırf bu şekilde çok hafif paslandı diye zinciri emekli mi ettin? Neyse ben bişey demiyorum...