Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zwift

Arkadaşlar Merhaba,

Ben Elite roller aldım. Ancak smart değil. Manuel 3 kademesi var. Ancak bir cihaz yardımıyla smart'a cevrilebiliyormuş.

Zwift uygulamasıyla da kullanılabiliyormuşuz.

Ancak aklıma takılan bir soru var ; Benim düşüncem ; zwift uygulamasıyla kullanabiliriz ,anlık hızımızı , kadansımızı zwift uygulamasında görebiliriz , hızımıza göre de uygulamadaki bisikletçi o hızda ilerler , buraya kadar ok.

Ama Zwiftteki bir rotayı sürmeye çalıştığımızda örnek olarak " %10 eğimle çıkılan bir yeri roller'da hissedemeyiz diye düşünüyorum.

Bu konuda fikri olan var mı :)

Scudo
@Nail Acun Zwift vites olarak tam tersi mantık kullanın diyor. Vitesi en büyük aynakol ve en küçük rubleye alarak bacakları zorla ben eğime göre senin çıkış hızını ayarlayacağım diyor. Tranierda mantık bu. Örnek vermem gerekirse sorunuzu doğru anladığımı varsayarak mesela km saatinizi açtınız ona bağlı bir hız sensörünüz var aynı zamanda önünüzde zwift te açık siz km saatinde 35 km/h leri görseniz bile bilgisayardaki bisikletçiniz yokuş çıkıyorsa 15 km / h görecektir o hızı arttırmanız için sizin km saatinizin 40 km/ h olması gerekecek. Bilmem kendimi ifade edebildim mi yada sorunuzu doğru mu anladım.

• Beğen
Tepkiler: Bymacman
@Nail Acun Zwift vites olarak tam tersi mantık kullanın diyor. Vitesi en büyük aynakol ve en küçük rubleye alarak bacakları zorla ben eğime göre senin çıkış hızını ayarlayacağım diyor. Tranierda mantık bu. Örnek vermem gerekirse sorunuzu doğru anladığımı varsayarak mesela km saatinizi açtınız ona bağlı bir hız sensörünüz var aynı zamanda önünüzde zwift te açık siz km saatinde 35 km/h leri görseniz bile bilgisayardaki bisikletçiniz yokuş çıkıyorsa 15 km / h görecektir o hızı arttırmanız için sizin km saatinizin 40 km/ h olması gerekecek. Bilmem kendimi ifade edebildim mi yada sorunuzu doğru mu anladım.

Hocam öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Bende smart olmayan roller var. (elite quick motion) Yani zwift mantığı şu dimi : Bilgisayardaki bisikletci %10 luk eğime geldiğinde , zwift programı smart trainer'a ya da smart roller'a talimat veriyor. diyorki dirençi %10 luk eğime denk gelecek şekilde direnci arttır.

Smart olmayan trainer'a ya da roller'e bu komutu veremez zwift programı doğal olarak. Ancak Trainer'ı ya da roller'ı smart özelliğine çevirecek aparat olduğunu duydum. Bu aparat sayesinde %10 luk eğime geldiğimizde sonradan Smart'a çevirdiğimiz roller'ın direnç seviyesini değiştirebilir mi değiştiremez mi benim merak ettiğim bu :)

@Nail Acun Smart trainer demek aslında sadece sensörleri olan tranier demek anladığım kadarıyla dediğiniz gibi olan tranierların farklı bir ismi var ben onlara aşırı smart tranierlar diyorum. Dediğiniz olay aşırı smart trainerlarda var ama smartlar sadece üzerilerine gömülü sensörlerle geliyorlar. Dediğiniz aparat sadece sensörleri içeren bir aparat olabilir. Linki varsa bir incelemek isterim.

@Nail Acun Smart trainer demek aslında sadece sensörleri olan tranier demek anladığım kadarıyla dediğiniz gibi olan tranierların farklı bir ismi var ben onlara aşırı smart tranierlar diyorum. Dediğiniz olay aşırı smart trainerlarda var ama smartlar sadece üzerilerine gömülü sensörlerle geliyorlar. Dediğiniz aparat sadece sensörleri içeren bir aparat olabilir. Linki varsa bir incelemek isterim.

link aşağıdaki gibidir. Bu aparatla Smart'a çevrildiğini söylüyorlar.

(link)

@Nail Acun Belirttiğim bu bu aparat smart yapar aşırı smart yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: Nail Acun
aşırı smart olanlara interactive deniyor. normal bir trainerı smarta çevirirsiniz yani güç kadans gibi verileri bilgisayara gönderir ama interactive yapamazsınız. Elle yaptığınız sertlik ayarını alet kendisi yapması lazım o da sonradan yapılması mümkün olmayan birşey. Mümkünse de boşa mühendislik gerektiren işler

aşırı smart olanlara interactive deniyor. normal bir trainerı smarta çevirirsiniz yani güç kadans gibi verileri bilgisayara gönderir ama interactive yapamazsınız. Elle yaptığınız sertlik ayarını alet kendisi yapması lazım o da sonradan yapılması mümkün olmayan birşey. Mümkünse de boşa mühendislik gerektiren işler
Zaten bisikletimde garmin , kadans hız ve nabız sensörüm var. Bu verileri zaten görebiliyorum. Bu cihaza gerek yoktur o zaman diye düşünüyorum 🙂

Hocam öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Bende smart olmayan roller var. (elite quick motion) Yani zwift mantığı şu dimi : Bilgisayardaki bisikletci %10 luk eğime geldiğinde , zwift programı smart trainer'a ya da smart roller'a talimat veriyor. diyorki dirençi %10 luk eğime denk gelecek şekilde direnci arttır.

Smart olmayan trainer'a ya da roller'e bu komutu veremez zwift programı doğal olarak. Ancak Trainer'ı ya da roller'ı smart özelliğine çevirecek aparat olduğunu duydum. Bu aparat sayesinde %10 luk eğime geldiğimizde sonradan Smart'a çevirdiğimiz roller'ın direnç seviyesini değiştirebilir mi değiştiremez mi benim merak ettiğim bu :)

Bildiğim kadarıyla;

Eğime göre zorluğu artıran trainerlar smart değil de "interactive" olarak geçiyor. Smart trainerlarda güç, hız, kadans gibi değerler ant+ ya da bluetooth aracılığı ile uygulamayı kullandığınız pc/tablet/telefona aktarılır. Interactive kategorisindeki trainerlar tüm bunlara artı olarak sürüşü yaptığınız yolun eğimine göre zorluk derecesini otomatik ayarlar, siz de ona göre vites ayarınızı değiştirirsiniz.

Zwift le bisiklete bineceğime zift içindeki yolda bisiklet sürerim. Eminim son kararım.

Bildiğim kadarıyla;

Eğime göre zorluğu artıran trainerlar smart değil de "interactive" olarak geçiyor. Smart trainerlarda güç, hız, kadans gibi değerler ant+ ya da bluetooth aracılığı ile uygulamayı kullandığınız pc/tablet/telefona aktarılır. Interactive kategorisindeki trainerlar tüm bunlara artı olarak sürüşü yaptığınız yolun eğimine göre zorluk derecesini otomatik ayarlar, siz de ona göre vites ayarınızı değiştirirsiniz.
Bu tam aradıgım cevaptı hocam teşekkürler 🙋‍♂️

• Beğen
Tepkiler: amd ve a.valverde
Uzmanlara göre bir sorum var Zwift uygulamasını bilgisayarıma kurdum telefonuma da Zwift Companion u kurdum bunda bir problem yok bu şekilde sensörlerim ile bağlantı kurup kullanabiliyorum. Ortak wiriless ağını kullanarak. Bilgisayarımda bluetooth mevcut sensörleri oraya tanıtıyorum bağlandı gözüküyor zwift uygulamasına giriyorum sensörleri tanıt bölümünden üstte Companion değil bluetooth kısmınıda seçiyorum (Bu çabam telefondan kurtulmak.) lakin sensörlerimi zwift görmüyor yanlış birşeyler mi yapıyorum acaba.

Kafam karıştı bu smart ve interaktif meselesinde.

Tacx Vortex sahibiyim, smart diye geçiyor.
Zwift'teki eğimleri %7'ye kadar hissettiriyor, yokuş yukarı veya yokuş aşağı (cihazın limiti %7)

İnteraktif trainer başka ne yapabiliyor?

Kafam karıştı bu smart ve interaktif meselesinde.

Tacx Vortex sahibiyim, smart diye geçiyor.
Zwift'teki eğimleri %7'ye kadar hissettiriyor, yokuş yukarı veya yokuş aşağı (cihazın limiti %7)

İnteraktif trainer başka ne yapabiliyor?
Yokuş çıkarken pedal sertleşiyor. Mesela ondekinin rüzgar kanalında pedal hafifliyor gibi

Uzmanlara göre bir sorum var Zwift uygulamasını bilgisayarıma kurdum telefonuma da Zwift Companion u kurdum bunda bir problem yok bu şekilde sensörlerim ile bağlantı kurup kullanabiliyorum. Ortak wiriless ağını kullanarak. Bilgisayarımda bluetooth mevcut sensörleri oraya tanıtıyorum bağlandı gözüküyor zwift uygulamasına giriyorum sensörleri tanıt bölümünden üstte Companion değil bluetooth kısmınıda seçiyorum (Bu çabam telefondan kurtulmak.) lakin sensörlerimi zwift görmüyor yanlış birşeyler mi yapıyorum acaba.
herşey doğru bazen böyle buglar oluyor, contact us ile irtibata geçin diyeceğimde o da çare olmuyor (geç cevap geliyor vs) bana da çok oldu 2 saat sonra tekrar deneme yapınca düzeliyor

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
O değil de Zwift (ve trainer üreticileri) turnayı nasıl gözünden vurdu...

'Krizi fırsata çevirme' resmen ayaklarına geldi.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@Homer
05:35 ten sonrasını izleyin.

• Beğen
Tepkiler: Homer
@anilac tacx vortex bunu zaten yapıyor. almak isteyenlere bilgi olsun.
az önce sitesinden baktım yine smart kategorisinde. Hoş bu markada interaktif diye bi kategori de yok.

Bence size uygun güç değerini sağlayacak akılsız bir trainer veya roller alıp, bisiklete power metre almak daha iyi yatırım olacaktır.
Evde elite quick motion roller kullanıyorum. Akılsız bir roller, bisiklette de power metre var. Hem dışarıdaki performans ve antrenmanlarda hem de rollerda aynı güç değerlerine göre sürüş yapılıyor.

Zwift veya diğer uygulamaların asıl ihtiyaç duyduğu veri zaten güç verisi. Kilonuz üzerinden watt/kg hesaplayıp o anki yol durumuna göre hızınızı simüle ediyor.

Arkadasin belirttigi gibi bug olabilecegi gibi ayni zamanda trainer'in baska bir bluetooth'a bagli olmadigina da emin olmakta fayda var. Tacx trainer kendi programina bagliyken dogal olarak Zwift'e baglanamiyordum mesela (bluetooth 1 yere baglanabiliyor).

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri