Zwift’te ilk yarışımı da koşmuş oldum.
Yarış 4 farklı kategoride oluyor. Kategori seçimi için mevcut watt/kg değeri gerekli. Stravanın verdiği verilere göre C’yi seçtim. Yarıştan bir buçuk saat kadar önce kahvaltımı yaptım. Yarışa 20 dakika kala da ekipmanı (bisiklet, vantilatör, havlu, su, müzik ve tabii ki zwift) hazırlayıp bisiklete kuruldum. Başlamaya 15 kala yavaştan ısınmaya başladım. Son 5 dakikada biraz daha tempo verdim. Son 1 dakikada normal sürüş temposuna geldim. Start anında da bu tempoyla başladım. Ama millet sanki sprint atar gibi o başlangıç anına girdiği için bir anda herkes gitti, biz 15-20 kişilik bir grup biraz geride kaldık. Hemen tempoyu verdim ve peletonu yakaladım. Sürekli grupla aynı tempoda bazen önlerde bazen ortalarda, bazen de en geride yatarak devam etti sürüş.
Yarış 20km gibi kısa bir mesafe olduğu için sonlara doğru bi gaza geleyim de kafaya oynayayım dedim. 19.5 km’de tempoyu biraz artırdım, son 200 metrede ayağa kalkıp bastım gaza. 20km geçtim ama yarış bitmedi… Meğer yarış 20km değil, 22.6km’ymiş… altta ufacık bir yerde kalan mesafe yazıyormuş. Mal gibi tek başıma sprinte çıktım. Bir de diyorum başka neden kimse sprint atmıyor.
Neyse doğal olarak yavaşladım ve arkadaki grup yakaladı. Aralara karışıp 2km kadar dinlendim. Son 600 metrede grubun tempo da arttı doğal olarak. Son 100’de bir daha gaza geldim, ayağa kalktım verdim tempoyu, son anda başa baş geçtik bir elemanla, fotofinishle görücez sonucu derken…
Ben 30. Olmuşum… derece 33.36..
Bizim bi önümüzdeki kişi 31.38’de bitirmiş. Onları hiç görememişiz bile (o da ekranda sağda yazıyormuş gerçi, sonradan öğreniyorum bunları)… yarış kazanan 27.23 sürede bitirmiş…
Yalnız benim performansı çok beğenmişler ki, Kategori A’ya çıkmışım hemen
A kategorisinde 30. Sıra… hiç de fena değil…
B’de ve C’de benden daha fazla watt/kg basanlar var ve daha hızlılar var … bu kategori neye göre ayarlanıyor, onu da öğrenmem gerek…
Bu kategori seçimi hakkında ayrıntılı bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
benim değer 3.5w/kg ve A olarak sıralamadayım...
3.9-4.3 arasında elemanlar var B kategorisinde...
acaba ben en başta yanlış seçtiğim için en üste mi attı beni?