Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

25-28 Ekim 2007 Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması-1

GPA Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması için sayılı kalan şu günlerde, heyecanım giderek doruğa çıkmakta.
Bununla birlikte aklımın bir köşesinde sürekli bulunan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Akkaya'ya ulaşım.

Can abinin açıkladığı listesine göre İstanbul'dan 16 kişi GPA ya katılacak.
İçlerinden 6-7 kişinin nasıl gideceği konusunda bilgi sahibiyim.

Benim içinde bir kaç seçenekten geriye şimdilik sadece otobüsle ulaşım kaldı.

Şimdi şunu sormak istiyorum:
- Akkaya'ya ulaşımı nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?
- Otobüsle gitmeyi düşünenler kimler?
Mesela otobüsle gitmeyi düşünenler aynı otobüsle gidebiliriz.

Tabiki bu durum diğer şehirlerden gidecek pedalşörler içinde geçerli...

Scudo
Sevgili Lütfü'nün sorusuna hem cevap niteliği,
Hem de diğer arkadaşlara bilgilendirmiş oluruz kanısıyla ulaşım hususunda bir kaç bilgi vermek istiyorum.

Organizsayona değişik illerden gelecek katılımcı sayısısına baktığımızda yarıdan fazlası şehirler arası yolculuk yaparak gelecekler. Arkadaşlarımızın yolculuklarını daha rahat ve problemsiz yapabilmeleri için bazı otobüs firmalarına girişimlerimiz oldu fakat olumlu yanıt alınamadı.

Katılımcıların Akyaka'ya ulaşımı için kendi imkanları dışında şu an önerebildiğimiz tek seçenek otobüs ile gelmeleri. Firma olarak ise Kamil Koç firmasını tercih etmenizi öneririm. 2005 yılında firmanın yayımlamış olduğu bir bildirim de şehirler arası otobüs seferleride bisiklet severleri sevindirecek bir uygulamayı duyurdu. İlgili duyuru metnini yazının sonunda bilgilerinize sunuyorum.(Bakınız Resim 3)

Organizsayon tarihinin turizm sezonu olmaması nedeni ile otobüslerde pek sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum ama yine de aşağıda ki bilgileri okumanızı öneririm.

1-Aynı illerden gelecek arkadaşlara bir otobüse en fazla 3 veya 4 kişi binmelerini öneririm. Daha fazla kişi sorun oalbilir. (Bakınız Resim1)

2-Bilet alırken otobüs markalarının Mercedes O304 ya da Travego olmasına azami hassasiyet gösterin. Diğer marka otobüsler de (Man, Mistsubishii Neoplan, Setra) bagaj yükseklikleri ve hacimleri bisiklet taşımaya uygun değil. Diğer yolcuların bagajıda hacimli ise sorun yaşayabilirsiniz.

3-Ulusoy ya da Varan'ı asla tercih etmeyin. (Bisikleti tamamen parçalamayı göze alıyorsanız bu maddeyi dikkate almayın)

4-Araçların bulunduğunuz ilden kalkıyor olmasına özen gösterin. Otobüse ilk bagajı (bisikleti) veren siz olun. Yoldan gelen araçların bagajları genelde düzgün yerleştirilmemiş olduğu için muvinle mücadele etmeniz muhtemeldir.

5-Yukarıda belirttiğim marka otobüslere bisiketinizin herahangi bir parçasını sökmeden rahatlıkla koyabilirsiniz. (Bakınız Resim2)

6-İki yada daha fazla bisiklet konması gerektiğinde ise ters düz şeklinde yerleştirirseniz en az yeri kaplamış olursunuz.

7-Bisikleti bagaja siz yerleştirin. Bagaj içerisinde ahtopot lastikler ile mutlaka sabitleyin.

8-Bisikleti ters yerleştirmek çok daha zahetli sorun çıkarabilir.

9-Ek ücret talep edecekler olabilir kesinlikle vermeyin. Yolcu haklarına göre her yolcu 30 kg'a kadar yükünü ekstra ücret ödemeden taşıma hakkına sahiptir. Sorun olduğunda zabıta karakoluna müraccaat edebilir ve ilgili maddeyi itiraz eden muavin ya da kaptana gösterirsiniz. Bisikletler tam donanım yükü ile beraber 30 kg'ı geçebiliyor ama, esas mesele bisikletin çok yer kaplıyıormuş zannedilerek gözde büyümesi. Tur kısa ve fazla malzemeye ihtiyaç olmadığından çantalar çok fazla ağır ve sorun olmayacaktır.

10-Muhtemelen otobüs firması Akyaka merkezine girmeyecektir. Sapakta indereceği için bisikletleri indirirken kesinlikle acele etmeyin. En son kontrolü yaptıktan sonra kapağı kapattırın.

Yukarıda saydıklarım tecrübeyle sabit maddelerdir. Umarım yardımı olur.

Gökova'da görüşmek üzere..
Gökhan

RESİM 1
http://i207.photobucket.com/albums/bb215/g-trek/DSCN6447.jpg

RESİM 2
http://i207.photobucket.com/albums/bb215/g-trek/P5070074.jpg

RESİM 3
http://i207.photobucket.com/albums/bb215/g-trek/Ek-1KamilKoBasnBlteni.jpg

@bulentsavran

Bülent Bey,bu mesajınızı atlamış olabilecek katılımcılar için yağmur konusundaki uyarınızı tekrar satır başına taşımak istedim.Bölgenin bu mevsimdeki hava durumunu bilmeyen bizler için çantalarımızı hazırlarken yağmuru da düşünmemiz şart gibi görünüyor.(yağmurluk vs..gibi)Bununla ilgili guruba önereceğiniz özel bir malzeme varsa(yaşanmış,tecrübe ile sabit) çantalarımızda yer açmamız gerekir diye düşünüyorum.Sevgi ve selamlarımla...

@bulentsavran

Lütfü cüm,

Organizasyon komitesinden sayın dr. Bülent Savran' ın da belirttiği gibi 24 ekim çarşamba akşamı
akyakada olacak şekilde otobüsle gitmek en mantıklı seçim olacakmış gibi görünüyor.
Bu programı uygulamak istersek sabah erken saatlerde İstanbul' dan hareket edip yaklaşık 13 saat sürecek
yolculuk sonunda Akyaka da olabiliriz.
Otogar dan sabah saat 7.00 ile 7.30 arasında Marmaris otobüsleri kalkıyor. Akyaka kavşağında
indirebiliyorlar. Fiatları 50 YTL. ayrıca grup indirimide yapabiliyorlar. Tabi önceden yerlerimizi ayırtıp
biletleri almak gerekiyor.

A.Bülent Yamaner

Merhaba Arkadaşlar,
Ben rezarvasyonumu yaptırdım bile. 20 Ekim 2007 tarihinde Erzincan'dan saat 17:00'de Erzurum Esadaş Turizm ile hareket ediyorum. Otobüs'ten Muğla'da inip Akyaka'ya bisikletim ile geçicem. Pedalla Türkiye Turumda çıkmış olduğum Sakar Geçidini inmenin zevkini tadıcam. :D

Çok sabırsızlanıyorum. AKYAKA'da görüşmek dileği ile...

Sevgiler...

Bisikletlerini otobüs ile getirecek olan arkadaşlara....
Kamil Koç 'un bisiklet taşıma konusunda yapmış olduğu açıklamayı geri çektiğini duydum. (Gerçekten böyle bir durum sözkonusumudur bilmiyorum!)
Kamil Koç otobüsleri ile değil ama Pamukkale ile bisikletimi taşıdım ve muavini ayarladıktan sonra problem çıkarmadılar!
Sanırım problem firmalardan değil otobüs personelinden kaynaklanıyor birazda...

Arkadaşların bilgisine....

Sevgili Arkadaşlar, bir süredir bilgisayarım bozuk olduğu doğru dürüst mesajları okuyamıyordum, kusura bakmayın.
Bazı sorulara cevap vermek istiyorum. 24 ekim akşamı herkes Akyaka'da olursa iyi olur. O akşam toplantımız olacak. 24 Ekim günü ben Akyaka'da olacağım ve gelen arkadaşları yol ayrımından karşılayıp konaklama işlemleri konusunda yardımcı olacağım. Konaklama konusunda sağolsun Bülent Bey Yücelen Otelin sahibi ile görüştü ve çadır konaklama yerinin ücretsiz olmasını sağladı bununla beraber ben de bir kaç apart ve otelle görüştüm, önümüzdeki günlerde işletmelerin web sayfalarını ve fiyatlarını burada yayınlayacağım.
Hava durumu olarak genel olarak şunu söyleyebilirim. Meteorolojinin 1975-2006 yıllarına bakarak çıkardığı istatistiklere göre güzergahımız üzerindeki ortalama sıcaklık 20.6 olacak. Ekim ayında yağmurlu gün sayısı ise 6 dır. İklim şartları genelde güzel görünse de geçen sene 3 kasım da Bodruma gittiğimizde yılın en soğuk günlerine denk gelmiştim. Akyakaya döndüğümüzde akşam saat 8 de hava 4 dereceyi gösteriyordu.

evett , işyeriyle ilgili bi kaç pürüzüde hallettim sonunda. bende 24 ekim akşamı inşaallah akyakada olacağım arkadaşlar. bilgilerinize. eskişehirden kendi aracımla yola çıkacağım. bisikletim bagaja sığabiliyor. eskişehir çevresinden ve yol güzergahımdan gidecek olan varsa bir kişi daha bana katılabilir. bisiklet bagajım olsaydı daha fazla kişide gelebilirdi ama malasef yok. bu konuyuda
sizlere sunmuş olayım. yol güzergahımda şöyle olacak : Eskişehir - kütahya - afyon - denizli - muğla.

Heyecan son noktada .... :)

• Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL
Arkadaşlar merhaba,
İsteyen arkadaşlar Muğla'ya inebilirler. Muğla'da gezebilirler. Muğla da kalabalık bisiklet gruplarının gezmesi bizim için de hoş olur. Çarşamba günü otogarın hemen yanında bana uğrayabilirler, tabii bulabilirlerse. Bulamazlarsa telefon edebilirler. Gençlik Spor Müdürlüğüne gidebilirler. müdürle tanışabilirler. Öğleden sonra- saat veremem şimdiden- hep birlikte Muğla- Akyaka yapabiliriz. Mesafe 28 km. Bagajları ayarlayabilirsek araba ile gelen arkadaşlara verebiliriz veya yanımızda taşırız. Yolda bisiklet cenneti olan Ula'ya uğrarız. Camiye namaz kılmaya bisikletle giden dedelere selam verir çay içeriz.
Dünyanın en güzel manzarası olan Sakar inişini herkesin yapmasını isterim.
Yağmur için herkes yağmurluk alsın ve birden fazla alsın. Ama merak etmeyin, buranın yağmurlu günü insanı üşütmez. Bir de bu kadar kalabalıkla kimsenin üşüdüğünü hissetmeyeceğine inanıyorum. Önemli olan akşamları çadır içinde kuru kalmak ve rahat bir uyku çekmek.
Bu turda en önemli konu kamuoyunun bisiklete dikkatini çekmek. Herkesin ikişerli sıra halinde birbirini geçmeden kilometrelerce süren bir sıra halinde bisiklet sürmesini rica ediyorum.
Bu kalabalıkla bizim Muğla grubunun da çok soru yaşayacağını düşünüyorum. Aksaklıklar mutlaka olacaktır. Herkesin emin olmasını istediğim konu, biz firmalarla resmi sözleşme yapmadık, yapamazdık da. Ancak proje hazırladık ve teklif götürdük. Yemek sözü verip de sözünü yerine getirmeyen firmalar olursa herkesin bize yiyecek gözü ile bakma durumu olur mu diye aklımdan geçmiyor değil. Arkadaşlar biz üstümüze düşeni yaptık. Gerisi insanların- firmaların vicdanlarına kalmış. Yol boyu yine elimiz hep telefonda olacak ve sürekli onları arayacağız ama sonuçta bizim de bu geziden sizler kadar zevk almaya hakkımız olduğunu belirtmek isterim. Aksaklıklar olursa herkes bireysel çözümünü bulmalıdır. Bir ekmek peynir, bulabilirsek helva, bizim Gökhan ve Alp'le yıllardır yaptığımız turlarda başımıza gelmeyen şey değil. Ama bu bizim için hiçbir zaman keyfimizi kaçırmamıştı.
Tüm katılımcılardan ricam, bizim profesyonel bir organizasyon şirketi olmadığımızı ve bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu akıllarından çıkarmamaları .
Arkadaşlar Muğla'ya gelin, bir bisiklet kenti ile tanışın..
Muğla'mızı seveceksiniz..
Hepinize selam ve sevgiler..

@bulentsavran

Bülent bey merhaba ,

Organizasyonu düzenleyen kişiler olarak ne kadar büyük bir sorumluluk hissettiğinizi farkındayım. oluşabilecek herhangibir aksaklıkta elimden geldiğince tüm ekibe yardımcı olmaya çalışacağım. Pedal dostu tüm arkadaşlarım da eminim benimle aynı fikirdedirler. Elbette aksaklık olacaktır. ama bundan dolayı kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı olmadığı inancındayım. pedal dostlarını bir araya getirdiğiniz için organizasyonu düzenleyen kişiler olarak sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. zaten aksaklık olmadan işin tadı çıkmaz :) önemli olan anlayışlı olmaktır. netice de bu tura katılan herkes bisiklet sevdalısı ve bir bisiklet sevdalısı doğayla içi içe yaşamanın ne demek olduğunun farkındadır. diğer arkadaşlarımda eminim benim le aynı fikirdeler , ama en azından kendi adıma bu gezide oluşabilecek aksilikler asla keyfimi kaçırmayacaktır. varsın söz verenler yemek vermesinler. yiyecek bişeyler buluruz nasılsa :) yeterince size yük oluyoruz zaten. isteğim en azından kendi düzenlediğiniz , böylesine büyük bir organizasyondan bizler kadar zevk almanız. aslında en çok zevk almayı hak eden insanlar sizlersiniz. nede olsa en çok cefayı sizler çekiyorsunuz. bizlere sadece bu geziye katılmak kalıyor. lütfen içiniz rahat olsun. keşke buradan benimde yapabileceğim birşey olsa....:(

tüm org. komitesine ve emeği geçen herkese bizler için verdikleri uğraşlardan dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum.

Kesinlikle...

Şimdiye kadar yaptığınız her şey teşekküre layık...

Bundan sonra da daha fazlasını beklemek ayıp olur. Bu kadar kişiyi bir araya toplamak, böyle bir organizasyon düzenlemek kolay iş değil.

Ben kendi adıma Muğla'da çok şey beklemiyorum. Artvin'deyken ne imkansızlıklarla muhteşem bir gezi gerçekleştirdik. İnsan istedikten sonra neler yapabiliyor.

O yüzden bazı beklentilerle değil ne olursa olsun çok eğlenicez diyerek gelmek lazım...

EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER!..

Arkadaşlar GPA buluşması sizlerin destekleri ve katılımı sayesinde büyük bir ivme kazandı
Zaman yaklaştıkça bizimde MBP(Muğla Bisiklet Platformu) olarak heyecanımız ve evsahibi olmamız nedeni çıkabilecek olası aksiliklerle ilgili endişelerimiz artıyor.
GPA ile ilgili tüm Muğla resmi ve sivil toplum örgütleri ile yoğun görüşmeler yapıyoruz
anlayacağınız en az bizim kadar, bu organizasyon konusunda Muğla da heyecenlı
Çok büyük bir grupla hareket edeceğiz ,bu bölgede böylesine büyük bir sayı ile yapılan ilk organizasyon olacak üstelik 4 gün sürecek , ufak tefek aksaklıklar olması çok normal
ama önemli olan bisikletçi hoşgörüsünün ve dayanışmasının turun her anında hisisedilebilmesi
(ayrıca bu konuda hiç bir kuşkum olmadığınıda belirtmeliyim)
endişelerimizle ilgili olarak gönderdiğiniz destek mesajlarınız inanın bizi çok rahatlatıyor
hepinize çok teşekkür ederiz
bir an önce görüşmek dileğiyle

Bizde İzmir den çok güzel bir gezi olacak diye yola çıkacağız.Bence bisici ve bisi dostu her koşulda mutlu olması bilen kişidir.Olabilecek herhangi bir akisilik te
hepimizin elinden geleni yapacağına inanıyorum.Kalbimiz ve desteğimiz sizinle olacak.Çok teşekkürler yapılan tüm güzel şeyler için.Hayatımıza sayenizde unutulmayacak anılarla dolu çok güzel bir parantez diye açılacak.Bu güzel geziden sonra biraz belim sızlayacak olsada(küçük bir fıtık sorunu), yaşadıklarımız aklıma geldiğinde yüzümün hep güleceğine inanıyorum.

İzmir den sevgilerimle...

Konu başlığı açıldığından beri yazılanları takip ediyorum.

Bu kadar kalabalığın olduğu bir yerde, tüm uğraşlarınıza rağmen elbette çeşitli sorunlarla karşılacağız.
Ancak sorunlar büyütmek için değil aşılmak içindir inancındayım.
Zira "Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması-1 " (organizasyon komitesine sesleniyorum) artık sizden çıktı. :D
Tüm katılımcılar birer organizasyon sorumlusu oldu bence. :)
Elbirliğiyle atlarız hepsini.

Bu güzel organizasyonu düşünen, emeği geçen ve katılan herkese teşekkürler.

25 ekimde görüşmek üzere...

Katılımcıların bir çoğunu kişisel veya ismen tanıyoruz zaten. Biz bir aileyiz. Aile içi anlaşmalar ve hoşgörü mutlaka olacaktır.
Ben 21 yıl Muğla'da yaşadım ve kendimi de ev sahibi olarak görüyorum. :) ,
Vee Erzincan'a gelmeden önce sizleri tanıyor olsaydım şuan Erzincan'da bile olmayacaktım buna adım gibi eminim. Neyse artık sağlık olsun. (Bu yazdığımın konu ile ne alakası var onuda çözmüş değilim.:D Mutluluğuma verin gitsin.:D )

Elimden gelen ne varsa yapmaya hazır olarak 21 Ekim'de Akyaka'da olucam.

Bilgilerinize sunarım.

Sevgiler...

Arkadaşlar Dilek hanımın dediği gibi mesajlarınız içimizi biraz rahattı. İzmir'li bisici arkadaşım rahat olsun, tek yapacağı egzersiz, özellikle ayağa kalkıp pedal çevirmek sırt kasları için güçlendirici etki yapıyor. Aynı durumda olan biri ve bir hekim olarak tabii sırt kaslarının güçlendirilmesi lumbal fıtıklarda çok önemli. Ayrıca bir de müjde vereyim. Aramızda İzmir'den bir de beyin cerrahi olacak. Onunla daha ayrıntılı konuşabilirsiniz. Bu arada yeni bisiklet alınmış galiba. Eskiye binilmezdi zaten. Güle güle kullanın. 1 tane mi alındı, 2 tane mi merak ettim, yoksa tandem mi?
Oktay Tiryakioğlu'na ve Marmarisli arkadaşıma teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ile bu tur bizim için de büyük bir zevk olacak. Hepimiz birbirimizle tanışacağız ve biz varız diyeceğiz, bundan sonra büyük bir aile olarak bu olayın ötesine bakacağız.
Hepinize selam ve sevgiler..
Bülent Savran

Geri