Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

25-28 Ekim 2007 Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması-1

@bulentsavran

Siz böyle söyleyince kesinlile rahatlıyorum...Desenize iyi olacak hastanın doktor ayağına geliyor:)Çok sevindim.Evet sonunda bir bisiklet alabildim.Dediğiniz gibi eskiye binemiyordum zaten.Çalınan bisikletimin yerini tutamamıştı.Malesef tandem değil...Amoeba Hussar aldım.Oldukça iyi duruyordu.Onunla epey yol yapabileceğim sanırım.Çok teşekkürler...

Herkese sevgiler ....:;)

Scudo
@bulentsavran

Bülent Bey;

Güzel mesejlarınız için en başta size teşekkür etmek istiyorum. Bu kadar büyük bir organizayonu gerçekleştirirken endişe duymanız normal. Siz, tüm katılımcıların bu turdan zevk almasını bir sorun yaşanmamasını diliyorsunuz. Bu da iyi niyetinizin göstergesi. Fakat inanınız ki bu sporu yapmaya başladıktan sonra her koşulda ve şartta mutlu olduğumu hissediyorum. Çünkü doğa ile başbaşayım, spor ile vücudumu sağlıklı bir hale getiriyorum, en önemlisi de dostlarımla beraber oluyorum ve yeni dostluklar kuruyorum. Bisiklet bizlere zorluklara karşı savaşım ve bunun sonuncunda da mücadele etme gücü veriyor. Bin yıllar evvelinden ünlü Roma İmparatoru Marcus Aurelius geçmişi de geleceği de düşünerek şu elimizde olan zamanın değerini bilmediğimizi, oysaki asıl elimizde olanın şu an olduğunu dile getirmiş. Ömer Hayyam'ın düşünceleri de Aurelius'sunkiler ile aynı. Ben bu spora gönül verenlerin bir takım sıkıntılar karşısında yaşadıkları anı zehir edeceklerini düşünmüyorum. Mutluluğu yakalamak hangi şartta olursa olsun mümkündür. Şartlar bize uygun olamıyorsa gerektiğinde biz şartlara uyum göstermeyi bilmeliyiz. O eksik, bu şöyle oldu, hay Allah bunlarda hep gelip beni bulur zaten, böyle şey olur mu nerede bu yetkililer gibi serzenişler bana göre yaşanılacak anın değerini bilmemeyi göstermektedir. Bir çok kere dile getirdiniz, orada hangi şartlar altında kalınacağının tura katılacak insanlar kanımca bilincindedir ve buna göre tedbirlerini alıyorlardır. Dahası bisiklet sporu paylaşımı ve yardımı da bizlere tattıran bir spor dalıdır. Bu nedenle müsterih olunuz.

Ben bu mutluluğu bize yaşatacak olmanız nedeni ile size ve organizasyonda emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

MFG(+)

@KevSerSeri

Sevgili Kevser;

Geldiğine çok sevindim. "Kanbersiz düğün olmaz" düşüncesi burada da bir kere daha gündeme geldi anlayacağın. :D Demek ki bisiklet sürerken çığlıklarını yine duymak nasipmiş kaderde. :p Bu arada listede Ankara'dan dostlar da görüyorum. Herhalde bu arkadaşların çoğu da sizin birlikte gezdiğiniz Ankara tayfasındandır. :) Gezi anılarınızı dinlemek zevkli olacak.

Bununla beraber belirtmeliyim ki yurdun dört bir yanından hatta yurt dışından gelen bisikletseverlerle tanışmanın ve pedallamanın bizler için büyük zevk olacağını düşünüyorum. Tabi bu da insanı Sevgili Lütfü'nün de dediği gibi haliyle heyecanlandırıyor.

En derin sevgilerimle

MFG(+)
MOTİVATÖR

@Fatih - MFG(+)

Fatih Bey, iletinizden çıkartılacak çok dersler var...Turun verimli ve sorunsuz geçmesi tamamen böyle bir yaklaşım(lar)la mümkün.
Görüşmek üzere...

@Fatih - MFG(+)

Fatih sizinle birlikte yeniden pedallamak inan benim için de zevk olucak. Nasip Ankara veya İstanbul'a değil Muğla'yaymış demek ehhhe... :D

Görüşmek dileğiyle hşçç...

"İletişimsizlik hem de bu iletişim çağında iyi tanınmalıdır. Artık insan insana iletişim azalmaktadır, daha da azalacağa benziyor. İnsanların birbirleri ile iletişim kurmaları için artık birbirlerini görmeleri gerekmiyor. Her gün artan oranda telefon kullanıyoruz, ekran kullanıyoruz, faks kullanıyoruz. Hız kazanıyoruz, zaman kazanıyoruz, düşük görüşme maliyeti kazanıyoruz, daha fazla verim kazanıyoruz. Şimdi görüntülü telefonlar çıkıyor, daha modern fakslar çıkıyor, video konferanslar yapılıyor. Birbirimize dokunmadan birbirimizi duyuyoruz, birbirimizi görüyoruz. Ama her gün biraz daha insan kayboluyor. Artık buluşmaya gerek kalmıyor. İnsanlar birbirinin elini sıkmıyor. İnsanlar birbirine sarılmıyor. Birbirinin sıcaklığını duymuyor. Birbirinin kolunu tutmuyor, omuzuna dokunmuyor, gözlerine bakmıyor. Bu büyük bir kayıptır, her gün artan büyük bir kayıp. İnsan insanı kaybediyor ve bu kaybın yerini hiçbir air condition, hiçbir araba, spor ayakkabı, dondurma vs. tutmayacaktır." (Dr. Erdal Atabek-Cinsellikten İkmale Kalmak-Altın Kitaplar-1992)

Yukarıdaki yazı bundan tam 15 yıl önce yazılmış bir kitaptan alınmadır. O dönem itibarıyla internetin ve teknolojik araçların bu denli gelişmemişliği de ortadadır. Yazar buna rağmen insanlığın geleceğini ilgilendiren çok önemli bir tehlikeye önem basıyor; insan insana iletişimin yok olması tehlikesi. Teknolojik gelişmelerin alıp başını gittiği günümüzde daha fazla yalnızlaşan, yalnızlığını da sanal dostluklarla gidermeye çalışan insanın yardımına bu tip organizasyonlar koşuyor bence. Yapılan bu organizasyonun insan insana iletişimin sıcaklığının tadını bize tekrar yaşatacak olması nedeni ile ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Umarım bu gezide her şey gönlümüzce olacak, sıcak dostluklar kurulacak ve sohbetler yaşanacak. Ben buna inanıyorum ve umut ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

MFG(+)
MOTİVATÖR

işte GPA boyunca
çıkacağımız ve ineceğimiz rampalar,
yanlarında ve içlerinden geçeceğimiz dereler, ovalar, yaylalar,
deniz ve dağ manzaraları, mola ve kamp yerleri,

[GVIDEO]-1069853185234095059[/GVIDEO]

buda rapidshare linki...
(link)

çok az zaman kaldı, Gökovada görüşmek üzere...

Müzik: Şu Köyceğiz Yolları, (Can abinin katkılarıyla) :)

Değerli kardeşim Lütfü merhaba,

Hazırladığın sunum için çok teşekkür ederim.Harika olmuş inanın duygu yoğunluğu içerisinde ardı ardına 3-4 defa izledim.Lütfü kardeşime tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

GPA ya katılacak değerli arkadaşlarım projemiz artık sadece Muğla Bisiklet Platformunun değil hepimizin projesidir.Bu rüya geziye katılacak her bir katılımcı arkadaşımında bu gezinin oluşmasında katkıları vardır.Organisazyon komitesindeki arkadaşlarım ve bana , sizlerin mesajları gelme arzunuz ve projemizi sahiplenmeniz cesaretlendirdi.

10/10/2007 tarihinde Sayın Muğla Valimiz Lütfi YİĞENOĞLU'nu siz katılımcı arkadaşlarımız adına tekrar ziyaret ettik.Hepimizin projesi olan GPA ya verdiği destek için teşekkür ve iyi dileklerimizi sunduk.Sayın Valimiz 25 Ekim Perşembe günü bizlerle birlikte olacak.

Değerli arkadaşlar gezimiz güzergahındaki bize destek veren kamu ve özel kuruluşlarla görüşmelerimiz güzel ve olumlu gelişmelerle sürmektedir.Siz değerli dostlarımıza hiç bir konuda söz vermedik ancak sizleri çok güzel süprizler bekliyor.

Tabi isteğimiz dışı bazı aksilikler olacaktır.Ancak katılımcı dostlarımızın iyi niyet ve anlayışlarından en ufak bir şüphemiz yok.Bütün zorlukların üstesinden hepbirlikte gelerek GPA yı unutulmaz bir bisiklet buluşması yapacağız.

GPA nın oluşumunda emeği geçen herkezi kutluyorum.Bu buluşmadan sonra köklü dostluk ve arkadaşlık köprülerinin kurulacağından hiç şüphem yok.

Maalesef elde olmayan sebeblerden dolayı katılımcı sayısını ilk yıl sınırlı tumak zorunda kaldık.GPA ya gelmek isteyipte kayıt yaptıramamış arkadaşlarımdan organisazyon komitesi adına özür diler bizleri anlayışla karşılayacaklarını ümit ederim.

Bisiklet kardeşliği için elele verelim ve birlikte pedallayalım.

Ben katılmayı düşünüyorum hatta ölmez sağ kalırsam oradayım :)Ancak tüm konudaki tüm mesajları okuyacak zamanım yok malesef.Biri bana katılım ücretini vs. nereye nasıl ulaştırcağımı söyleyebilir mi?

@semihcelikoglu

Semih kardeşim üzgünüm kayıtları kapatalı çok oldu.Zira katılımcı sayısını 100 ile sınırlandırmıştık.Sanırım sen konuyu daha henüz yeni görüyorsun.Umarım 2008 yılındaki GPA_2 ye katılırsın...

Malesef uzun zamandır bakmamıştım foruma kaçırdığıma üzüldüm gerçekten. Size iyi yolculuklar, iyi eğlenceler.

• Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL
Değerli forum dostları herkeze merhaba,

Öncelikle Ramazan(Şeker)bayramınızı kutluyor,sağlık ve mutluluklar diliyorum herkeze.

Bayramın 3. günü Bülent bey ve Mustafa hocam ile GPA'nın ilk 2 gününü oluşturan Akyaka-Bodrum arasındaki parkurun Bodrum-Ören arasını sizler için pedallayarak gözden geçirdik.Bodrum'da 1 gece çadır konaklama yapacağımız tesisi gezerek işletme müdürü ile GPA hakkında tekrar görüşme yaptık.

Şu an itibarıyla Bodrum'dan Feribot bizler için ücreti karşılığı özel sefer yapacak.Sanırım bu ücret kişi (bisikletiyle beraber)başı 20 Ytl olarak görünüyor.

Daha sonra Bodrum-Muğla eski yoluna girerek Kızılağaç'a yöneldik 8. km.Yanan ormanlık alanlarından geçerek güzel bir inişle deniz kıyısına ulaştık.Güzel bir yoldan 29 km sonra Mumcular beldesine ulaştık.Daha sonra dik çıkışların ardından güzel asfalt bir yolu takiben 28 km sonra Çökertme köyüne ulaştık.

Çökertme köyüne ulaştığımızda hava kararmıştı.Çadır kuracağımız alanları gezdik incelemeler yapıp muhtar ile görüştük.Köy kahvesindeki vatandaşlarımıza GPA yı anlattık.Azalar ve muhtar bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Gece karanlığında 18 km.deniz kenarını takip ederek farlarımızla Çökertme-Ören arasını pedalladık.Toplam 107.71 km yol aldık.Ören'e bizi Mustafa hocamızın aracıyla almaya gelen bisikletçi kardeşimiz Ali ile birlikte döndük.

Değerli dostla keşif gezimiz oldukça verimli geçti.Yüz yüze temas gibisi yok iyi ki bu güzergahı pedalladık.Sizlere birkaç nacizane uyarım olacak.Yanınıza mutlaka yağmurluk,rüzgarlık,büyük çöp torbası (yağmura karşı uyku tulumu ve mat ve çadırları koruma amaçlı),far veya ışıldak almayı unutmayın.

Akyaka-Turnalı arasının yolun asfalt yapıldığı haberini aldık.Yaklaşık olarak GPA gezimizin %85 veya %90'a yakını asfalt zeminde setreydecek çok fazla dişli dış lastikleri terçih etmeyiniz zira sizi hem yavaşlatır hemde daha çok yorulmanıza neden olur.Unutmadan ilk gün Kultak ikinci gün sabahtan Mazıköy çıkışları bizleri oldukça terletecek ve zorlayacak.Ama ben bu güzel gruba yol dayanacağını sanmıyorum.

Önümüzdeki haftada araçla Datça'ya ulaşıp Marmaris'e pedallamayı düşünüyoruz.Parkurun 3.ve 4. gün rotasınıda sizler için test etmek niyetindeyiz.

Teknik veriler:

Bodrum-Kızılağaç=8 km.
Kızılağaç-Mumcular=29 km.
Mumcular-Çökertme=28 km.
Çökertme-Ören=18 km.

can abi bizler için verdiğiniz emeklere ne kadar teşekkür etsek azdır. tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ......

gökova pedallarımın altındaaa !!!! heyecanda son nokta !!!!!!!!

• Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL
merhaba

organizasyonda emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ettikten sonra bir şey sormak istiyorum. istanbul bursa balıkesir izmir güzergahından bir sürü arkadaş gelecek gördüğüm kadarıyla farklı zamanlarda gelecekleri için çok sorun olmaya bilir ama dönüşte otobüslere bisikletleri aldırma konusunda ciddi bir sıkıntı olacaktır. bu konuda görüşmeleriniz oldumu acaba

Kendimi GPA'ya o kadar çok şartlamışım ki arkadaşlarla konuşurken bayram sonrası salı gecesi muğlaya gidiyorum bisikletle 4 gün gezeceğiz diye anlattım durdum :D

Bugün okulda farkettim ki tura daha 1 hafta var :'(

Farketmemiş olsam eşyalarımı herşeyi toparlayıp gelmeye kalkacaktım 1 hafta önceden :D

Neyse bende rahat rahat hazırlanayım bare :)

Bu arada herkesin dediği gibi umarım herhangi bir aksilik olmaz ama ufak tefekte olacaktır ama kimse dert etmeyecektir...

Benim organizasyona katılan bisikletçilerden bir ricam var...

Herhangi bir kişiyle organizasyon sırasında anlaşmazlığınız olursa içinize atmayın sakin bir şekilde sorununuzu konuşun içinize atarsanız öncelikle kendiniz tur boyunca sıkıntıda olursunuz daha sonra sorun yaşadığınız insana sıcak davranmayacağınızdan o kişininde canı sıkılabilir en güzeli sorunları konuşmak umarım hiç kimse bir sorun yaşamaz... :)

Yine çok konuştum galiba Kewserden azar işitmeden susuyorum :D

Bu organizasyon artık hepimizin sorumluluğunda HERKESE İYİ EĞLENCELER muğlada görüşmek dileğiyle...

Hoşçakalın... Sevgi dolu günler geçirin :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

• Beğen
Tepkiler: eristi
Değerli dostlar merhaba,

Siz katılımcı dostlarımdan bir dileğim olacak.

GPA ya sağlık,iş,izin ve özel durumlar sebebiyle katılamayacak olan arkadaşlarım varsa lütfen bana bildirsin.Zira geziye gelmek isteyip liste dışı kalmış 40 'a yakın bisiklet dostu var.Gönlüm herkezin katılmasından yana ancak mümkün değil.

Lütfen GPA ya katılamayacak arkadaşlarım bana bilgi versin ki boşalan yerlere katılamayacak ve liste dışı kalan arkadaşlarımızı bana müracaat sıralarına göre listeye alalım.
Teşekkür ederim...

@kayhan1907

Arkadaşlar merhaba,

Organisazyon komitesinden arkadaşımız Kürşat ERİŞTİ 4441926 nolu telefondan Kamil KOÇ firması müşteri hizmetleri yetkilisiyle görüştü.İlgili firmanın 2005 yılında bisiklet konusunda yaptığı açıklamanın arkasında olduğunu ve uygulamanın devam ettiği belirtilmiş.

Eğer bir sorunla karşılaşılırsa 4441926 numaralı müşteri hizmetleri telefonu aranarak ilgili aracın plakası ve kaptanın ismini bize hemen bildirsinler.Şeklinde bir açıklama yapılmış.

Yine organisazyon komitesinden arkadaşım Gökhan AK Kamil KOÇ firmasının konu ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasını bizlerle paylaşmıştı.Ben açıklamayı sizlerle birkez daha paylaşmayı uygun buldum.

Umarım GPA'ya şehirler arası otöbüsle katılmayı düşünen arkadaşlarımıza yardımcı olmuşuzdur.Katılımcı arkadaşlarımızın sorun yaşamadan gelmeleri tek dileğimizdir.

Kürşat ve Gökhan arkadaşlarıma girişimlerinden dolayı teşekkürler ediyorum.

Herkeze iyi yolculuklar dilerim...
http://img86.imageshack.us/img86/2766/ek1kamilkobasnbltenipg3.jpg

sevgili can bey GPA1 buluşmasına katılamayacağımı üzülerek bildirmek isterim. ilgileriniz ve çabalarınız için çok teşekkür ederim.

AHMET GİRAY KÜTÜK/ANKARA/ÖĞRETMEN

Geri