"İletişimsizlik hem de bu iletişim çağında iyi tanınmalıdır. Artık insan insana iletişim azalmaktadır, daha da azalacağa benziyor. İnsanların birbirleri ile iletişim kurmaları için artık birbirlerini görmeleri gerekmiyor. Her gün artan oranda telefon kullanıyoruz, ekran kullanıyoruz, faks kullanıyoruz. Hız kazanıyoruz, zaman kazanıyoruz, düşük görüşme maliyeti kazanıyoruz, daha fazla verim kazanıyoruz. Şimdi görüntülü telefonlar çıkıyor, daha modern fakslar çıkıyor, video konferanslar yapılıyor. Birbirimize dokunmadan birbirimizi duyuyoruz, birbirimizi görüyoruz. Ama her gün biraz daha insan kayboluyor. Artık buluşmaya gerek kalmıyor. İnsanlar birbirinin elini sıkmıyor. İnsanlar birbirine sarılmıyor. Birbirinin sıcaklığını duymuyor. Birbirinin kolunu tutmuyor, omuzuna dokunmuyor, gözlerine bakmıyor. Bu büyük bir kayıptır, her gün artan büyük bir kayıp. İnsan insanı kaybediyor ve bu kaybın yerini hiçbir air condition, hiçbir araba, spor ayakkabı, dondurma vs. tutmayacaktır." (Dr. Erdal Atabek-Cinsellikten İkmale Kalmak-Altın Kitaplar-1992)
Yukarıdaki yazı bundan tam 15 yıl önce yazılmış bir kitaptan alınmadır. O dönem itibarıyla internetin ve teknolojik araçların bu denli gelişmemişliği de ortadadır. Yazar buna rağmen insanlığın geleceğini ilgilendiren çok önemli bir tehlikeye önem basıyor; insan insana iletişimin yok olması tehlikesi. Teknolojik gelişmelerin alıp başını gittiği günümüzde daha fazla yalnızlaşan, yalnızlığını da sanal dostluklarla gidermeye çalışan insanın yardımına bu tip organizasyonlar koşuyor bence. Yapılan bu organizasyonun insan insana iletişimin sıcaklığının tadını bize tekrar yaşatacak olması nedeni ile ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Umarım bu gezide her şey gönlümüzce olacak, sıcak dostluklar kurulacak ve sohbetler yaşanacak. Ben buna inanıyorum ve umut ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
MFG(+)
MOTİVATÖR