@Oksal Özdöl
Celal beyin oğlusun öyleyse celal siper özdöl,bu yarışta senin babanmı yarış komiseri yoksa şükrü aydınmı?
Benim tanıdığım celal beyin oğlu isen,Babanın asıl disiplininin MTB olduğunu biliyorum.Çünkü ben yol yarışlarında babanı pek göremiyorum ve bildiğim kadarı ile yarış direktörü A.Açıkalın,Komiseride Ş.Aydın,tabi sonradan değişmedi ise,ayrıca yarışı takip eden arkadaşlara şunu belirtmek isterim,bu senede turu D.Garcia Dapena alacaktır.genel klasman Zamanlarına bakıldığında saniyeler ile bir çekişme var,Dapenanın yokuşu çok iyi,geçen sene olduğu gibi bu senede finişin fethiye ölüdenizde diye biliyor. kendisini fethiye rampasına saklıyordu geçen sene 1.olup sarı mayoyu üzerine giydiği etap marmaris fethiye etabıydı,ancak bu sene bu rampa yok,onun için büyük ihtimal fethiye finike arasında kaş rampasında düşündüklerini gerçekleştirecektir.dünkü düşmedeki sakatlıklara gelince düşen bir bisikletcinin ayak bileğini kırma riski el bileğini kırma riskine oranla neredeyse %1 dir,yani kırılan veya çatlayan bilek el bileği sanırım,Muğla,sakar rampasındaki yol zemini normal kaymak asfalt dediğimiz zemin gibi değil,dişli asfalt diye tabir ettiğimiz ve yol bisikletcilerinin sevmediği bir zemindir.ELK takımından 4 bisikjletcinin düşmesine rağmen tekrar yarışa dönmeleri ve zaiyatsız etabı bitirmeleri çok güzel bir mücadele olduğunuda gösteriyor açıkçası,quickstep sporcusunun el bileğinin kırıldığını duydum,diğer2.sporcu kalçasındaki yaralanmadan dolayı hastanelik olmuş,düşen bir bisikletcinin,yere temasındaki ilk hareketi istesede istemesede ellerini yere uzatması olduğunu hepimiz biliriz.tıbbi olarakta bisikletcilerde görünen en yoğun yaralanma şekli avuç içleri ve avuç içi kemikleridir,düşme şekli ve şiddetine göre bu kırılma köprücük kemiğine kadar uzanmaktadır.ayak bileği kırılması çok düşük bir ihtimaldir.son 5 km de kayıp düşme işine gelince arkadaki gurupla araları 15 sn gibiydi yani bu arkadakilerin bu 2 liyi gördükleri anlamına gelir.böyle 15 sn lik bir avantajı değerlendirmek için hızın kesilmesi söz konusu değildir bilakis artırmak bile istenir çünkü 2 kişi ile girilen finiş ile gurup halinde girilen finiş arasında çok fark vardır.2 kişide %50 olan şansınız 10 kişide dahada düşüktür.son marmaris girişine kadar olan zeminde fazla bir ıslaklık yoktu arada arka teker sağa sola kaysada,ancak son girişiten önceki sola dönüş ıslanmış ve yeni çıkan güneşinde etkisi ile sabunsu bir hal almış durumdaydı,aslında çokta sert bir düşüş olmadı,çünkü viraja girdiklerinden tempoda azcık düşmüştü,aşırı bir hız olsaydı arka gurup üstlerinden geçmeden kalkmaları mümkün olamazdı,milram lı sporcununda kendisini atmak için o kadar zamanı olamazdı.