Scudo Sports

***45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

sipikerler bazen çok saçma konular açıp konuşmaya başlıyolar bu da o kadar saat konuşup olan yorgunluktan olsa gerek bence ama bugünkü yarışı şimdi seyrettim gerçekten mükemmel heyecanlı bi yarıştı düşüşler çok enteresandı en önde giden 2 yarışçının düşüşü de süper teknikti arkadaki yarışçı öndekine zarar vermemek için bisikletini kaydırıp teknik bi düşüş sergiliyor resmen biz olsaydık orda 50 saat kıvranırdık acıdan adamlar düşer düşmez hemen kalkıp ilerlemesi süperdi ama işte yol bisikletlerindeSEVMEDİĞİM NOKTA o kadar km geliyosun ve en arkadan gelen adam en öne geçip atak yapıp 1. gelmesi çok enteresan oluyo

Scudo
Arkadaşlar bende yarışın tekrarını dün akşam izledim Sakar'ı ve Marmaris yolunu çok iyi biliyorum 6 yıl Muğla'da kaldım. Gerçekten Sakardan inerken bisikletlerin hızları inanılmaz derece artıyor ivmelerinde nasıl olduğunu artık siz bilin. Muğla'da bisiklet sürdüğüm yıllarda dahi MTB lerimizle Sakar'dan inerken 60-65 hatta cesaretim olsa :) belki daha fazla hızlara çıkabilirdim. Cesaretinde nedeni belli malüm dünkü yarıştaki kazaları gördünüz Sakar ve Marmaris girişi yokuşları malum. İlk kaza idi sanıyorum toplu düşüşte 2 sporcu hastanelik oldu ve biri galiba Çek sporcu ayak bileği kırılmış diye duydum eğer yanlış duymadıysam beni onaylarsanız sevinirim. Çünkü bildiğin kadarıyla bisiklet sporunda ayak bileğinin kırılmış olması önemli bir sakatlık. Şimdiden kendisine Geçmiş olsu diyelim. Dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşabilir.

4. etap baya heyacanlı geçmiş izleyemediğime üzüldüm şimdi.Bu kaza anlarını merak ettim, elinde videosu olanlar paylaşırsa harika olur.

@Oksal Özdöl

Celal beyin oğlusun öyleyse celal siper özdöl,bu yarışta senin babanmı yarış komiseri yoksa şükrü aydınmı?
Benim tanıdığım celal beyin oğlu isen,Babanın asıl disiplininin MTB olduğunu biliyorum.Çünkü ben yol yarışlarında babanı pek göremiyorum ve bildiğim kadarı ile yarış direktörü A.Açıkalın,Komiseride Ş.Aydın,tabi sonradan değişmedi ise,ayrıca yarışı takip eden arkadaşlara şunu belirtmek isterim,bu senede turu D.Garcia Dapena alacaktır.genel klasman Zamanlarına bakıldığında saniyeler ile bir çekişme var,Dapenanın yokuşu çok iyi,geçen sene olduğu gibi bu senede finişin fethiye ölüdenizde diye biliyor. kendisini fethiye rampasına saklıyordu geçen sene 1.olup sarı mayoyu üzerine giydiği etap marmaris fethiye etabıydı,ancak bu sene bu rampa yok,onun için büyük ihtimal fethiye finike arasında kaş rampasında düşündüklerini gerçekleştirecektir.dünkü düşmedeki sakatlıklara gelince düşen bir bisikletcinin ayak bileğini kırma riski el bileğini kırma riskine oranla neredeyse %1 dir,yani kırılan veya çatlayan bilek el bileği sanırım,Muğla,sakar rampasındaki yol zemini normal kaymak asfalt dediğimiz zemin gibi değil,dişli asfalt diye tabir ettiğimiz ve yol bisikletcilerinin sevmediği bir zemindir.ELK takımından 4 bisikjletcinin düşmesine rağmen tekrar yarışa dönmeleri ve zaiyatsız etabı bitirmeleri çok güzel bir mücadele olduğunuda gösteriyor açıkçası,quickstep sporcusunun el bileğinin kırıldığını duydum,diğer2.sporcu kalçasındaki yaralanmadan dolayı hastanelik olmuş,düşen bir bisikletcinin,yere temasındaki ilk hareketi istesede istemesede ellerini yere uzatması olduğunu hepimiz biliriz.tıbbi olarakta bisikletcilerde görünen en yoğun yaralanma şekli avuç içleri ve avuç içi kemikleridir,düşme şekli ve şiddetine göre bu kırılma köprücük kemiğine kadar uzanmaktadır.ayak bileği kırılması çok düşük bir ihtimaldir.son 5 km de kayıp düşme işine gelince arkadaki gurupla araları 15 sn gibiydi yani bu arkadakilerin bu 2 liyi gördükleri anlamına gelir.böyle 15 sn lik bir avantajı değerlendirmek için hızın kesilmesi söz konusu değildir bilakis artırmak bile istenir çünkü 2 kişi ile girilen finiş ile gurup halinde girilen finiş arasında çok fark vardır.2 kişide %50 olan şansınız 10 kişide dahada düşüktür.son marmaris girişine kadar olan zeminde fazla bir ıslaklık yoktu arada arka teker sağa sola kaysada,ancak son girişiten önceki sola dönüş ıslanmış ve yeni çıkan güneşinde etkisi ile sabunsu bir hal almış durumdaydı,aslında çokta sert bir düşüş olmadı,çünkü viraja girdiklerinden tempoda azcık düşmüştü,aşırı bir hız olsaydı arka gurup üstlerinden geçmeden kalkmaları mümkün olamazdı,milram lı sporcununda kendisini atmak için o kadar zamanı olamazdı.

@OR700

Çok güzel analiz etmişsin arkadaşım tebrikler o yorumcunun yerindede sen olmalıydın bence bu işlere yabancı olmadığın belli çok güzel gerçekten,yazdıklarını okumak bana daha heyacanlı geldi dersem yalan olmaz.haa bu arada yarışın uzun bir özetini her gece saat 23-24 gibi trt 3 ten izleyebilirsiniz

tarafımdan yolbisikleti bölümüne açılmış, üstelik de zaman içerisin de sabit konu haline getirilmiş olan bu konunun, bu kadar fazla ilgi görürken kalkıp bu alakasız bölüme taşınmasına bir anlam veremedim...

açtığımız konuların ilgi görmesi birilerini rahatsız ediyorsa söyleyin de açmayalım...

ama tabii...

bu konular yol bisikleti sayfasına uygun değil oraya daha çok (lastiğim patladı ne yapmam lazım? gidon bandı ne işe yarar? rakı içtiç belim ağrıdı acaba bisiklettenmidir? yolbisikletine havalı korna takılır mı? yolbisikletin de lpg den mi yoksa dizel motordan mı daha yüksek performans alınır?) gibi konu başlıkları uygun görülüyor....

bu kadar ilgi gören bu konuyu buraya taşıyan ve aynı konunun bir benzerinin tekrar açılmasını sağlayan üstün zeka ve beceri sahibi ilgili arkadaşımızı tebrik ediyorum..

bu günki etap çok güzeldi gene tebrikler ama dananın kuyruğu yarın kopuyormuş helal be az da olsa bisikletçilermizden bir kişi azıcıkta olsa kaçtı hemde kameralarda daha çok güzel gözüktü helal inşa yarın daha iyi olurlar başarılar milli takımımıza

feyziiiiiii feyziiiiii :D:D:D

Bugun Trt1, Eurosport Türkce ve Eurosport İngilizce kanalları arasında sürekli zaping yaparak yarışı izledim. 30 dakka Eurosport Türkce'yi izledikten sonra sıkıldım. Sunucu cok bayık yorum yapıyor. Eurosport İngilizce'de 2 tane eleman var adamların turla pek ilgisi yok gibi. Türk yemeklerinin cok güzel olduğundan, sabah yaptığı kahvaltıdan bahsedip durdu. Onun hariçinde genel bisiklet konularından bahsettiler. Bugun doğum gunu olan bisikletciler falan filan. Öyle yok söyle böyle olacak falan tahmin falan yok. Biraz izleyince sıkıyorlar. Trt yorumcularının ise cok ayrı bir tarzı var. Adamlar ciddi ciddi sunuyorlar ama tamamen geyik muhabbeti. Fevzi'nin her söylediği doğru değil. Gafları meşhur ama ortalığı galeyana getiriyor işe cok güzel heyecan katıyor bence. Diğer kanallarda Fevzinin o "yakalanacak", "yakalanamayacak","bak geliyorlar","aha bak arkasına bakıyor","cok tehlikeli hareket bu bak" geyikleri hiç yok :) Doğru veya yanlış ekipman anlatışları, tuturamadığı tahminleri ile de bu işlen hiç alakası olmayan cocuklugundan sonra hiç bisiklete binmemiş kişileri de az cok bilgilendirmeye calıştığını duşunuyorum. Sonuç olarak diğer bayık yorumculardansa Fevziyi seyretmenin cok daha zevkli olduğunu duşunuyorum.

Hele bir de "bu etabı aldı,bu cocuk bu sezon yatar" tarzında bir yorumu vardı. Cok güldüm.

Valla Akşam Tekrarı çok merak ediyorum.Gündüz malum işte olduğumuzdan dolayı izleyemiyorum. Akşamlarıda uykusuz kalma uğrunada olsa saat 01:00 - 01:30 a kadar izliyorum trt 3 de, sabahta 06:45 de kalkış. Değer mi? bence fazlasıyla değer :)

Bir zamanların ÜMİT AKTAN'ı gibi o da çok eleştiri alırdı anlatım tarzı ile fakat işin açıkçası onun anlattığı maçlar sarfettiği cümleler ile unutulmaz olurdu. Örnek: Birinci golü hagi ikinci golü arif attı bu da bana hacı arif bey'i hatırlattı :) Fevzi beyde bisiklet sporunun Ümit Aktan'ı olmaya aday.

@BoZCaN

türkiye yarış kültüründe
yaşamıyor belki 1000 yıl sonra
robocop
çavuş steiner
1 panzer tümeni

Geri