Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Arkadaşlar dün bisiklet ile spor yaptım. Yağ yakma 0 ya da ona yakın. Extreme olarak süre fazla. Yağ yakmam için illa o arada mı olmam lazım? Extreme de yağ yakımı olmaz mı?

Dosyalar

• Screenshot_2022-12-17-17-39-20-435_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_2022-12-17-17-39-20-435_com.huawei.health.jpg
    30,7 KB · Okunma: 26
  • Screenshot_2022-12-17-17-46-24-692_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_2022-12-17-17-46-24-692_com.huawei.health.jpg
    22,5 KB · Okunma: 28
  • Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Scudo
Siz ona değil de toplam yaktığınız kaloriye bakın (bazal metabolizmayı dikkate alarak hesaplayın). Günlük aldığınız kalori yaktığınız kaloriden az ise kilo verirsiniz. O nabız aralığı (yağ yakma), yağın yanında kas ve benzeri sekonder enerji depolarının kullanımını minimize etmek için optimal olan bir nabız aralığıdır.

Umarım yeterince kafanızı karıştırabilmişimdir. 😁🤓 (son yazdığım espridir)

Siz ona değil de toplam yaktığınız kaloriye bakın (bazal metabolizmayı dikkate alarak hesaplayın). Günlük aldığınız kalori yaktığınız kaloriden az ise kilo verirsiniz. O nabız aralığı (yağ yakma), yağın yanında kas ve benzeri sekonder enerji depolarının kullanımını minimize etmek için optimal olan bir nabız aralığıdır.

Arkadaşın power metresi yoksa yaktığı kaloriye bakmasınada gerek yok zira hiç bir zaman doğru rakamları göremeyecektir.

Arkadaşlar dün bisiklet ile spor yaptım. Yağ yakma 0 ya da ona yakın. Extreme olarak süre fazla. Yağ yakmam için illa o arada mı olmam lazım? Extreme de yağ yakımı olmaz mı?
Yağ yakma aralığı diye gösterilen bölgede (zone 2) antrenman yaparsanız gerekli enerjinin çoğu yağ asitlerinden elde edilir. Daha yüksek zone lara çıktıkça depo glukojeni ve kreatin fosfatı kullanırsınız. Yine de yağ yakmaya devam edilir; ama giderek azalır.
Sorduğunuz sorunun kısa cevabı budur. Ama bu mesele aslında daha uzun ve detaylı. Ben çok genel bir cevap vermiş oldum.

Yok karışmadı kafam demek istediklerinizi anladım @Semih Cavdar bey ile. Ben saat ile yeterli veriye ulaşırım sanmıştım. O yüzden sordum. O zaman dediğiniz gibi az çok kalori takibi yapayım dedikleriniz gibi. Teşekkür ettim.
Yağ yakma aralığı diye gösterilen bölgede (zone 2) antrenman yaparsanız gerekli enerjinin çoğu yağ asitlerinden elde edilir. Daha yüksek zone lara çıktıkça depo glukojeni ve kreatin fosfatı kullanırsınız. Yine de yağ yakmaya devam edilir; ama giderek azalır.
Sorduğunuz sorunun kısa cevabı budur. Ama bu mesele aslında daha uzun ve detaylı. Ben çok genel bir cevap vermiş oldum.
Anladım hocam, normal vatandaşın bu kadar bilgiye gereksinimi yokmuş. Anladığım kadarı ile, normal vatandaşa sadece kalori takibi ve az da nabız aralığı takip etmek yeterli olur kg vermek, ya da güç antrenmanı için, doğru mudur?

connect üzerinden manuel uyku girdiğinizde de rem/derin uyku vb surelerini getiriyor.
Merhaba. Fenix 7 kullanıyorum. Gün içindeki uykuyu kaydetmiyor. Forruner 245 ile kaydediyor gibi bir anlam çıkardım yazdıklarınızdan?
Manuel uykuyu uygulamadan mı giriyoruz?
Aslında Bodybattery seviyesi uyku esnasında yükseliyor. Nabız seviyeleri de düşüyor... Garmin yazılımcıları neden bunu uyku olarak algılayan bir düzenleme yapmıyor tuhaf...
Ayrıca saat özellikle sabah uyanık kaldığım zamanı algılamıyor ...
Fenix 7 de diş fırçalarken ya da kolunuzu salladığınızda adım olarak algılıyor.

View Analysis'e basınca nabız grafiği veriniz gözüküyor mu?
Ücretli üyelik ile de sürüş yaptım. Fakat dediğiniz gibi view analysis'e bastığımda nabız verilerini göremedim.Her türlü izni hem strava da hem de huawei sağlık uygulamasında vermeme rağmen görünmüyor.Saatin kendi uygulaması olan Huawei sağlıkta nabız verileri görünüyor fakat Stravada görünmüyor.Bir yolunu bulursanız buradan bilgilendirme yapmanızı rica ediyorum.

Gündelik saat kullanmak için saat arıyorum. Koşu vb gibi sporlar yapmıyorum. Sizce G-Shock tarzı dijital bir saat almak mı mantıklı olur yoksa akıllı kol saati mi? Bisiklet üstünde garmin edge 830 ve garmin dual hrm kullanıyorum.

Yok karışmadı kafam demek istediklerinizi anladım @Semih Cavdar bey ile. Ben saat ile yeterli veriye ulaşırım sanmıştım. O yüzden sordum. O zaman dediğiniz gibi az çok kalori takibi yapayım dedikleriniz gibi. Teşekkür ettim.

Anladım hocam, normal vatandaşın bu kadar bilgiye gereksinimi yokmuş. Anladığım kadarı ile, normal vatandaşa sadece kalori takibi ve az da nabız aralığı takip etmek yeterli olur kg vermek, ya da güç antrenmanı için, doğru mudur?
Başlıktan biraz sapmış oluyoruz; ama sorunuz cevapsız kalmasın. Bu işi profesyonel olarak (yani geçimini bu işten sağlamak, para kazanmak) yapmayanları kastederek “normal vatandaş” diyorsanız, ben de normal @Bir vatandaş ‘ım. Kilo vermek için nabız takip etseniz, kalori hesabı yapsanız, diyetinize de dikkat etseniz bir şekilde hedefinize ulaşabilirsiniz. Keyif almak veya eğlenmek kısmına gelirseniz, kadans sensörü, powermetre, smart trainer, Zwift gibi güzel oyuncaklar da var. Daha çok veri ölçerek daha detaylı ve hedefe yönelik antrenmanlar yaparak, kilo vermenin ötesinde başka kazançlar da sağlayabilirsiniz. Sorunuzun kısa cevabı: “evet doğrudur”.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle optik nabız ölçümünün çok güvenilir sonuçlar vermediğini biliyorum. Mi band 7 akıllı bileklik aldım. Düzenli 5K koşan biriyim. Yaş 25, boy 1,68, kilo 85. Rahat tempo (6:10) 5K koştuktan sonraki nabız grafiği bu şekilde çıktı. Geçen hafta da buna benzer bir tablo çıkmıştı ama yanlış olabilir diye umursamadım. Zepplife uygulamasından aldım sonuçları. Neden aynı antrenmandaki iki veri bu şekilde farklılık gösteriyor.

Screenshot_2022-12-26-18-43-40-426_com.xiaomi.hm.health.jpgScreenshot_2022-12-26-18-43-30-057-edit_com.xiaomi.hm.health.jpg

Merhaba. Fenix 7 kullanıyorum. Gün içindeki uykuyu kaydetmiyor. Forruner 245 ile kaydediyor gibi bir anlam çıkardım yazdıklarınızdan?
Manuel uykuyu uygulamadan mı giriyoruz?
Aslında Bodybattery seviyesi uyku esnasında yükseliyor. Nabız seviyeleri de düşüyor... Garmin yazılımcıları neden bunu uyku olarak algılayan bir düzenleme yapmıyor tuhaf...
Ayrıca saat özellikle sabah uyanık kaldığım zamanı algılamıyor ...
Fenix 7 de diş fırçalarken ya da kolunuzu salladığınızda adım olarak algılıyor.
merhaba, forerunner 245 öğle uykularımı vs güzel yakalıyor diye hatırlıyorum. gece uykularını tanımlanan uyku saati dışında olsam da kaydediyordu. vivosmart tanımlı saat dışında uyursam verileri topluyor ama uyku olarak kaydetmiyor. diyelim 23-06 arası uyku saatim tanımlı olsun garmin'de, ben 01'de yattım. ertesi sabah uygulamadan manuel uyku olarak 01-07 arasını girdigimde yine nabız, rem/derin uyku vb verileri getiriyor. ama bunu otomatik yapmıyor, 245 yapabiliyordu. bunu kastetmeye çalıştım.

iki cihaz arasında vivosmart'ın 245'ten daha iyi oldugu tek konu body battery: 245 gün icinde dinlendiğimde bile düşürmeye devam ederken, vivosmart oturup kitap okudugum, uzandığım anlarda bodybattery seviyesini yukseltiyor ki olması gereken de bu.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Arkadaşlar, runmer saate navigation g maps wiever yükledim. Ayarlarını kontrol ettim. Bildirimler, pil kısıtlama vs. ok vermiş durumda. Google haritaları ve wiever i sildim tekrar kurdum. Fakat google haritalara konum girince saatte dönme vs. yönergeleri göstermiyor. Petal haritalarda var yönergeler saat ekranına düşüyor. Fakat onda düşmüyor. Kullanan, bilen var mı?

Bu iki ayrı site arasında neden bu kadar fiyat farkı var sizce? Aynı saat farklı ara model olabilir mi? Birinde B19S yazıyor. O kafamı karıştırdı.

1673935620509.png

1673935633600.png

Dosyalar

• 16739437662416263031967452724940.jpg
    16739437662416263031967452724940.jpg
    36,1 KB · Okunma: 48
  • IMG_20230117_113607.jpg
    IMG_20230117_113607.jpg
    55,3 KB · Okunma: 43
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Cihaz yeterli mi sizce? Ayrıca strava ile alakalı bir sıkıntısı var mı?
Nabız takibi çok iyi, Stravaya aktarım yapıyor ancak nabız verilerini aktarmadı bende. Premium yenilemesi yapmadım gerçi ondan mıdır bilmiyorum. Hafif saat, şarjı da iyi, Android sistemle kullanıldığında daha işlevsel. Health sync diye bir ara uygulamayla nabız verilerini de aktarıyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Nabız takibi çok iyi, Stravaya aktarım yapıyor ancak nabız verilerini aktarmadı bende. Premium yenilemesi yapmadım gerçi ondan mıdır bilmiyorum. Hafif saat, şarjı da iyi, Android sistemle kullanıldığında daha işlevsel. Health sync diye bir ara uygulamayla nabız verilerini de aktarıyor sanırım.
Nabız verilerinizi görmek için premium üyeliğe ihtiyacınız yok. Eğer hangi zone da sürdüğünüzü öğrenmek istiyorsanız o zaman premiuma ihtiyacınız var.
1673954807620.png

Geri