Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Bisiklet sürerken veri takibi ihtiyacı duyuyorsanız ve ara ara saatin ekranına bakacaksanız eninde sonunda kaza yaparsınız diye düşünüyorum. Daha amaca dönük ürünlere bakmanızı öneririm, ya da en azından aparatla birlikte telefonu bu amaçla kullanmak bile daha mantıklı olabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Scudo
Garmin forerunner735 XT. Öneren varmı ikinci el 1500 tl buldum birinden

Merhabalar, Stravayı telefon üzerinden kullanıyorken hızı doğru ölçtüğünü düşünmüyorum. Akıllı saatimi (samsung active 2) Stravaya tanımladım umarım daha doğru bir ölçüm alabilirim. Siz hızı ne ile ölçüyorsunuz hangi cihaz daha iyi bu konuda

Merhaba arkadaşlar, bisiklet sürüşlerimde veri takibi için yol bilgisayarı ya da saat almak istiyorum. Anlık/ortalama hız, kalp atış hızı, toplam sürülen mesafeyi görmek isterim; gördüğüm kadarıyla haritalı seçenekler var ama fiyat farkı çok yüksek (harita ne kadar gereklidir onu da pek bilmiyorum). Günlük hayatta dijital saat kullanmıyorum, o yüzden tercihim yol bilgisayarı ve sensörlerle bu ihtiyacımı karşılamak. Çok yoğun bir kullanıcı da değilim, o yüzden orta seviye bir çözüm şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum. Bütçe için çok düşünmedim, gördüğüm kadarıyla 10K gibi bir bütçe ile haritasız yol bilgisayarlı çözümler üretilebiliyor. Tavsiyelerinizi dinlemek isterim, şimdiden teşekkürler.

ANT+ özellikli hız, kadans ve HR sensörü + çekmecede yıllanmaya yüz tutmuş kullanılmayan bir android telefon (Telefonda ANT+ desteği gerekli, yoksa bluetooth sensör tercih edin), bir tane de taşınabilir şarj cihazı (10000 mah kafi) ile 1000 liraya çözülür bu iş. Hiç sensör almadan, Strava/Komoot/Bike Map/MapMyRide gibi ücretsiz uygulamalarla da canavar gibi iş görür.

(link) burada Kanadalı bir atlet GPS özellikli, ölçüm yapan saatleri kullanmadığından bahsedip, biraz da eleştirmiş.

ANT+ özellikli hız, kadans ve HR sensörü + çekmecede yıllanmaya yüz tutmuş kullanılmayan bir android telefon (Telefonda ANT+ desteği gerekli, yoksa bluetooth sensör tercih edin), bir tane de taşınabilir şarj cihazı (10000 mah kafi) ile 1000 liraya çözülür bu iş. Hiç sensör almadan, Strava/Komoot/Bike Map/MapMyRide gibi ücretsiz uygulamalarla da canavar gibi iş görür.

(link) burada Kanadalı bir atlet GPS özellikli, ölçüm yapan saatleri kullanmadığından bahsedip, biraz da eleştirmiş.

Cevabınız için teşekkürler, iphone kullanıyorum ve ANT+ desteği yok sanırım. Mevcut durumda telefondan Strava kullanıyorum ama telefon biraz büyük olduğundan onu sele altı çantaya koyup yol bilgisayarı ile ölçüm daha mantıklı gibi, bir de ekstradan HR sensörü olursa ve anlık görürsem iyi olur sanki.

Cevabınız için teşekkürler, iphone kullanıyorum ve ANT+ desteği yok sanırım. Mevcut durumda telefondan Strava kullanıyorum ama telefon biraz büyük olduğundan onu sele altı çantaya koyup yol bilgisayarı ile ölçüm daha mantıklı gibi, bir de ekstradan HR sensörü olursa ve anlık görürsem iyi olur sanki.
Forerunner 245 gibi bir saat ile veri takibi yapabilirsiniz. Kadans, hız sensörü ve harici nabız bandı bağlayabilirsiniz. Harita özelliği de var.

• Beğen
Tepkiler: tolgayuksel
Merhaba,
Yakın zamanda şöyle bir yazı hazırlamıştım

(link)

Navigasyon olarak çok başarılı sayılmaz. Sadece iş görüyor diyebilirim.

Benim gönlümden garmin Fenix 7 geçerken f/p ürünü olarak Huawei GT3 pro ya rastlayip onunla hayatımi birleştirdim şimdilik veri olarak çok memnunum karşılaştırma yapmak adına göğüs bandı bağlı olan garmin 1030 ile aynı anda sürüş başlattım nabizi bilekten olcmesine rağmen 78 km lik bir suruste şarjı yaklaşık %20-25 civarı azaldı. Veri olarak ortalama nabizda 1 birim ve toplam mesafede 200 metre sapma meydana geldi. Ama garmin popülasyonu çok farklı birşey bütçeyi denk getirdigim anda Garmin 7 hayalim halen baki.

Garmin Venu 3 kullanan var mı aranızda hiç? Günlük kullanım açısından tasarım olarak hoş görünüyor fakat bisiklette de kullanılacak. Garmin fenix serisi gibi performans veriyor mudur?

Garmin Venu 3 kullanan var mı aranızda hiç? Günlük kullanım açısından tasarım olarak hoş görünüyor fakat bisiklette de kullanılacak. Garmin fenix serisi gibi performans veriyor mudur?
Hocam selamlar, ben fenix serisinin de bisiklette sizi üzebilecek performans verebileceğini düşünüyorum. Akla ilk gelen GPS ve nabız verisi oluyor. GPS fiziki şartlardan etkileniyor koldan nabız ölçme işi ise ara ara tutarsız olabiliyor. Eğer Venu 3'e ant bluetooth bir nabız sensörü bağlanıyorsa sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Ama venü kullandığımdan değil. Benim Honor GS Pro saatim vardı bana sorarsanız o bile işimi görüyordu. Ama şu anda Wahoo Elemnt Roam ya da Garmin Instinct 2 Solar'ı göğüs bandıyla kullanıyorum. Yani benim tercihim göğüs bandıyla eşleşen bir saat olurdu.

Fenix 6 Pro yu , gögüsten bağlamalı band ile birlikte kullanıyorum. Haricen tüm sensörler de bağlı olarak çalışıyor. Büyük ekran beklentiniz yoksa hiç sorunsuz kullanırsınız. Data ve uygulama içindeki tüm kısımlara ulaşabiliyorsunuz.

Fenix i 7 serisi alacaksanız Venu ile kıyaslamaya başlayın bence aralarındaki en bariz fark çok prof sporcu değilseniz dokunmatik ekran. Arkadaştan geçici olarak Garmin 5x saatini aldım benim Huawei Watch GT3 pro saatimdeki dokunmatiği çok aradım. Datalar çok güzel çok detaylı lakin dokunmatik özelliğe alışkın birisi için 5-6 fenix serileri biraz eziyet olabilir.

alt fiyat grubundan amazfit ve vestel kullandım
amazfit kesinlikle çok daha iyiydi
vestelin yazılımı bağlantısı herşeyi daha sorunlu

Garmin vivoactive 4 kullandim uzun süre. Siteye de ilan açtım hiç talep de yok dusucem muhtemelen biraz daha. Huawei watch GT denedim farklı telefonlarla sapıttı. Satıp amazfit aldım o da tatmin etmedi. Garmin ile mutluyduk. Bisikletim çalındı.

• Üzgün
Tepkiler: gurkan
mi band 6 kullanıyorum.
İşim dolayısıyla saat kullanamıyorum ama yeni watch 6 classic 47 mm olan çok hoşuma gitti. Bunun strava bağlantısı var mıdır acaba?

mi band 6 kullanıyorum.
İşim dolayısıyla saat kullanamıyorum ama yeni watch 6 classic 47 mm olan çok hoşuma gitti. Bunun strava bağlantısı var mıdır acaba?
Yaklaşık bir aya yakın bir süredir kullanıyorum watch 6 classic 47 mm. Saat gerçekten çok hoş evet strava ile bağlantısı var. Samsung Health programını indiriyorsun telefonuna oradan da strava ile eşleştiriyorsun. Bende mi 4 den bu saatte geçiş yapınca sanki çağ atlamış gibi hissettim.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
mi band 6 kullanıyorum.
Samsung un içine Strava bile yukleyebiliyorsunuz.

1,5 yıldır Garmin Fenix 6 X Pro kullanıyorum.
Pil süresi yaklaşık 21 gün gidiyor, ki o kadar beklemenize gerek de yok, duş vs alırken taksanız zaten çok hızlı bir şekilde şarj oluyor. GPS açık harici nabız bandı ile 20 saatlik aktivite süresini çıkarırsınız. X en büyük ekran ve batarya boyutunu ifade ediyor. Ekran büyüklüğü oldukça yeterli.
Müzik yükleyebiliyorsunuz, bluetooth kulaklık ile telefonsuz dinleyebiliyorsunuz. Telefon ile kullandığınızda kaza anında haber verme vs gibi ek özellikler kullanılabiliyor.
Nabız ölçümü bence de göğüs bandı kadar sağlıklı değil, bir miktar düşük ölçtüğünü düşünüyorum. Kolun durumu vs kişiden kişiye değişebilir belki.
Birçok uygulamadan Garmin Connect ile antrenman planlarını alabiliyorsunuz.(Tridot, training peaks vs.) Garminin kendi koçluk programları da fena değil, ilk yarımaratonuma onunla hazırlanmış maraton için de biraz değiştirerek kullanmıştım. Bir disiplin sağlıyor.
Havuzda yüzme sırasında turu kendisi hesaplaması çok iyi, 17m lik havuzda 2200m lik bir antrenmanda hiç sapma yaşamadım. Doğruluğunu ölçmek için özellikle bir seferinde kendim de saydım :)
Antrenman sonrası çok detaylı istatistikler vermesi güzel, sonrasında nerede ne yapmışsınız daha iyi ne yapabilirsiniz analiz edebiliyorsunuz.
Belirlediği nabız zonelarının tutarlılığını bilmiyorum, bu konuda profesyonel bir destek alıp karşılaştırma fırsatım olmadı. Ama aşağı yukarı doğru tutarlıdır diye düşünüyorum.
ConnectIQ da çok güzel uygulamalar ve veri ekranları var, ihtiyaca göre yüklenebiliyor.
Dokunmatik ekranı hiç aramadım, ihtiyacım da olmadı.
Samsung Huawei Apple watch gibi akıllı saatlerde sunulan daha yüksek çözünürlüklü grafik ekran , koldaki saatten konuşma vs gibi özellikler arıyorsanız doğru tercih değil. Telefonu yanıtlarsınız ama konuşamazsınız, mesajları ve bildirimleri görebilirsiniz.

@gurkan bey yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat o saat benim için çok fazla. Bisiklet bilgisayarı olarak wahoo kullanıyorum. Saatin garmin olması benim de ikiye bölünmem anlamına gelecek. İşim dolayısıyla saat kullanmam pek sağlıklı olmadığı için mi band almak zorunda kalmıştım. Telefon aramaları vs görebilmem için. Son zamanlarda yazılımı ile alakalı sorunlar yaşamaya başladım. Samsung telefon kullandığım için samsung saat iyi olur düşüncesi iyi olur dedim.
@StanicEnemy yorumunuz için teşekkür ederim. Samsung bir telefon ile mi kullanıyorsunuz? Saatin diğer vadettiği özellikleri onu almak için yeterli sebep oluyor mu acaba?
@trainspotting35 buna şaşırdım. Teşekkür ederim.

Geri