Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Scudo
huawei niyeyse çok seviyor nabız bilgilerimizi. onun dışında senkronizasyon sorunu yaşamadım henüz. anında stravaya yükleniyor.
siz hangi modeli kullanıyorsunuz

siz hangi modeli kullanıyorsunuz
huawei watch fit

Dün buraya nabız bilgilerini aktarmıyor diye yazdım, bugün aktarmaya başladı. Belki de Huawei yetkilileri forumu takip edip hemen sorunları çözüyorlardır.
1.5 saat önce koşu kaydettim nabız bilgileri yoktu. tekrar bakacağım. yetkilendirme sayfasında da yazmışlar kalp atış hızı bilgileriniz paylaşılacaktır diye.
Screenshot 2022-10-06 at 13-15-05 (JPEG Image 738 × 1600 pixels) — Scaled (44%).png

Son düzenleme:
huawei watch fit

1.5 saat önce koşu kaydettim nabız bilgileri yoktu. tekrar bakacağım. yetkilendirme sayfasında da yazmışlar kalp atış hızı bilgileriniz paylaşılacaktır diye.
295398 dosyayı görüntüle
Stravadan da nabız bilgilerine dair bir izin verme seçeneği vardı, eğer izin vermediyseniz onu da unutmayın.

Bu zamana kadar bilekten nabız ölçer kullanmıştım hep. Bkz xiaomi mi band 4.
Garmin edge ve garmin dual hrm göğüse bağlanan kalp ritim ölçer alana kadar meğerse hep yanlış nabızlar ile antreman yapıyormuşum bu zamana kadar.
Eğer nabız ölçünüze önem veriyor ve ona göre antreman yapmayı planlıyor iseniz bir adet göğüse bağlanan kalp ritim ölçer almanız daha iyi olur. Decathlon da uygun fiyata satılıyor 600 TL kadar.

Apple watch ultra ile bir çok garmin saatini karşılaştırılması yapılmış youtube de gördüğüm kadarı ile Apple bu saatleri
sollamış.Siz ne düşünüyorsunuz ? Garmin Fenix 7x mi almalı yoksa Apple Watch Ultra mı ? Yurt dışından getirteceğim.
Saygılar....

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Apple watch ultra ile bir çok garmin saatini karşılaştırılması yapılmış youtube de gördüğüm kadarı ile Apple bu saatleri
sollamış.Siz ne düşünüyorsunuz ? Garmin Fenix 7x mi almalı yoksa Apple Watch Ultra mı ? Yurt dışından getirteceğim.
Saygılar....
Garmin instinct 2 kullanıcısıyım. Daha önce apple watch kullanmadım. Kağıt üstünde özelliklerine bakarak konuşacağım;
Eeeeyyyy Apple; Outdoor saat yapıyorsun, "zor anında hep yanında yardımcı olacak sana" diye özellikleri sıralıyorsun, kaza anında ben senin yerine bilgi vereceğim diyorsun (bunu garmin çok önceden yapmıştı) ama saatin pili 1,5 gün gidiyor.
Bence büyük bir tezat var. Apple daha kötüdür, garmin daha iyidir demiyorum.
Ancak bence şu da bir gerçek;
Her gün şarja takmak zorunda olduğun saatten spor/outdoor saat olmaz. Daha önce casio , samsung kullandım. Ordan biliyorum

Son düzenleme:
Saygılar....
Apple ürünlerinden hiç kullanmadım onun için apple hakkında yorum yapmam yanlış olur. Garmin Fenix 6 Pro kullanıyorum ve gayet memnunum. Çevremde spor yapan birçok arkadaşımda Garmin kullanıyor, sanırım tesadüf değildir her kesin garmin alması.

Akıllı saat listesi görmüştüm geçen gün, en iyisi vs diye sıralama yapmışlar, apple en üsteydi, garmin fenix serisi 3-5 sıra apple ve başka markaların arkasındaydı. Gerçi neye ve kime göre yaptılar listeyi incelemediğin için bilmiyorum.

Saygılar....
Hayatımda hiç apple ve garmin ürünlerini kullanmadım ( garmin edge ve dual hariç) fakat yukarıda ki yorum da denildiği gibi eğer bir saat her gün sarj istiyor ise o saat spor saati olamaz.
Herkesin görüşü farklıdır lakin benim görüşüme göre apple ürünleri güvenilir gelmiyor.

Şöyle örnek vermek gerekir ise: kağıt üstünde çoğu marka çok şeyler sunuyor fakat bunu işe dökmeye gelince çoğu başarısız oluyor. Xiaomi bir saat almıştım geçen ay ve youtube da denilenlerin aksine hiç bir özelliği doğru çalışmıyordu.

Yanlış anlaşılmasın hiç bir markayı kötülemiyorum.

Saygılar....

Ayni ikilemde kalmış, 1-2 hafta boyunca tüm araştırmaları yapmış (ve bana da yaptırmış 😅) bir arkadaşım var. Yardımcı olmak isterim.

Saati ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz? (Fenix yerine Epix 2 de güzel bir alternatif)

Ayni ikilemde kalmış, 1-2 hafta boyunca tüm araştırmaları yapmış (ve bana da yaptırmış 😅) bir arkadaşım var. Yardımcı olmak isterim.

Saati ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz? (Fenix yerine Epix 2 de güzel bir alternatif)
Sportif amaçla kullanacağım. Yüzme , koşma , Bisiklet ,trekking vs

Hali hazırda Apple Watch kullanıcısıysanız ve yıllardır kendinizi Apple Health ekosistemine alıştırdıysanız, bir de üstüne Apple Watch'ta kullandığınız ve hayatınızı çok kolaylaştıran olmazsa olmaz uygulamalar varsa, Apple Watch Ultra'yla devam etmenizi öneririm. Garmin Fenix veya Epix'e göre diğer avantajları ise, vücut sıcaklığı ölçmesi, daha iyi uyku takibi yapması ve çok daha güzel ve akışkan bir ekrana ve arayüze sahip olması. Bu avantajlar tabii ki çok daha kısa bir pil ömrüyle beraber geliyor.

Hali hazırda Garmin Edge kullanıcısıysanız, Garmin Connect uygulamasına ve fonksiyonelitelerine hakimseniz, koşarken veya bisiklete binerken ekstra sensör kullanmak ve bunu saatinize bağlamak istiyorsanız, uzun batarya ömrü sizin için önemliyse, sadece dokunmatik değil tuşlarla da saati kontrol edebilmeliyim diyorsanız Garmin cihazları tercih etmelisiniz. Benim için Apple Watch'un en kötü yanı gerçekten yüzerken dokunmatiğinin hiçbir şekilde çalışmaması. Ultra'daki fazladan tuş bu sorunu çözse de Garmin cihazlarda dokunmatiğin dilendiğinde tamamen kapatılabilmesi güzel bir özellik.

Ayrıca Garmin'deki Daily Suggested Workouts, Race Predictor gibi özellikler, özellikle koşu sporunu competitive yapmak isteyenlere daha sağlıklı ve yapısal bir antrenman süreci sağlıyor. Apple Watch'u çok iyi bir tracker, Garmin saatleri aynı zamanda iyi bir coach gibi görüyorum ben. Tabii ki en iyi coach sizi çok iyi tanıyıp sizin ihtiyaçlarınızı tam bilen biridir ama Garmin en azından bu konuda bir şeyler yapıyor.

Son olarak, Garmin cihazlar arasında benim favorim Epix 2 çünkü Amoled ekranı sayesinde Apple Watch'a çok yakın bir kalitede ekran görüntüsü sunuyor. Tabii ki yazılımsal olarak daha çirkin ve yavaş çalışıyor ama Amoled ekranla bile 6-16 gün batarya ömrü sunması (Always On Display'in kullanılmasına bağlı) bence çok başarılı. Fenix 7'de bu süre 22 gün olarak belirtilmiş ama dediğim gibi Amoled kullanılmadığı için daha düşük bir ekran kalitesi var.

Şu video oldukça başarılı. Epix ve Ultra karşılaştırılmış ama Epix'in tüm avantajları Fenix için de geçerli:

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum o yüzden kesin bir öneri yapamıyorum. Eğer garmin eko sistem takıntınız yok ise wahoo nun triathlete saati mevcut.
Dcrainmaker bunun detaylı incelemesini yapmıştı fiyatına göre iyi bir saat demişti yanlış hatırlamıyorsam.
(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Saygılar....
Apple Watch Ultra, imei kaydı yaptırtmadan, 3000 TL vergi vermeden sorunsuz çalışacak mı? Öncelikle bunu araştırmanızı öneririm. Bu sorunun cevabı evetse ve antrenmanlarınız hakkında her şeyin Garmin ekosisteminde olması gibi durumlar yoksa ben Apple Watch öneririm.
Apple Watch Ultra veya Fenix 7x olmasa da Apple da Garmin de kullanıyorum; spor yaparken Garmin, günün geri kalanında Apple daha iyi. Ancak spor kullanımda Apple arayı hızla kapatıyor...

Suunto 9 saatim var çok fazla veri var özellikler linkte (link)

hangi özellikleriyle kapatıyor, biraz detaylandırabilir misiniz?
Mesela: Apple Watch ilk çıktığında, resmen su geçirmez bile değildi (Garmin'in açık denizde GPS'i çalışan modelleri vardı), bugün kaç kulaç kelebek kaç kulaç sırt yüzdüğünüz bile gösteriyor. Running power, Garmin'de senelerdir var, Apple'a yeni geldi.

Sanırım Garmin alacağım.
Anladığım kadarıyla bütçe sorunu pek yok. Kullandığınız telefon Apple ise ve harici nabız sensörü kullanmadan saatin kendi nabız sensörünü kullanmak istiyorsanız Apple Watch Ultra alın. Saatten (bilekten) nabız okuma konusunda en iyisi Apple, spor salonu/ağırlık egzersizlerinde dahi çok çok iyi, diğerlerinin tamamı fena çuvallıyor bu konuda. Şarj etmekten çok daralmıyorsanız Apple alın geçin çünkü Apple'ın şarj sıkıntısı stand-by yani bekleme aşamasında çok batarya tüketmesinden kaynaklanıyor, Google Wear OS saatler (ve tüm gerçek akıllı saatler) de aynı şarj konusunda. Tam şarj edip veya tam şarja yakınken aktiviteye başlayacaksanız şarj yetmeyip aktivite bitirme sorununuz olmaz keza sanırım incelemesinde 20 saat gibi GPS aktivite süresi görmiştüm (siz de araştırıp almadan önce doğrulayın bu süreyi, hafızama dayanarak yazıyorum, farklı olabilir) ha şunu da belirteyim saatle birlikte harici sensör kullanırsanız aktivite süresi (şarjın yetmesi) yarı yarıya düşüyor tüm saatlerde; yani Garmin alır harici sensör kullanırım derseniz kötü bir sürpriz yaşayabilirsiniz. Bu arada Garmin'i b*klamış gibi olmayayım, spor salonu/ağırlık antrenmanları hariç (o durumda harici sensörden destek alın) düzgün nabız okur özellikle son seri sensörleri hiç fena değil ama bir Apple Warch kadar da değil tabi.

Geri