Sportif amaçla kullanacağım. Yüzme , koşma , Bisiklet ,trekking vs
Hali hazırda Apple Watch kullanıcısıysanız ve yıllardır kendinizi Apple Health ekosistemine alıştırdıysanız, bir de üstüne Apple Watch'ta kullandığınız ve hayatınızı çok kolaylaştıran olmazsa olmaz uygulamalar varsa, Apple Watch Ultra'yla devam etmenizi öneririm. Garmin Fenix veya Epix'e göre diğer avantajları ise, vücut sıcaklığı ölçmesi, daha iyi uyku takibi yapması ve çok daha güzel ve akışkan bir ekrana ve arayüze sahip olması. Bu avantajlar tabii ki çok daha kısa bir pil ömrüyle beraber geliyor.
Hali hazırda Garmin Edge kullanıcısıysanız, Garmin Connect uygulamasına ve fonksiyonelitelerine hakimseniz, koşarken veya bisiklete binerken ekstra sensör kullanmak ve bunu saatinize bağlamak istiyorsanız, uzun batarya ömrü sizin için önemliyse, sadece dokunmatik değil tuşlarla da saati kontrol edebilmeliyim diyorsanız Garmin cihazları tercih etmelisiniz. Benim için Apple Watch'un en kötü yanı gerçekten yüzerken dokunmatiğinin hiçbir şekilde çalışmaması. Ultra'daki fazladan tuş bu sorunu çözse de Garmin cihazlarda dokunmatiğin dilendiğinde tamamen kapatılabilmesi güzel bir özellik.
Ayrıca Garmin'deki Daily Suggested Workouts, Race Predictor gibi özellikler, özellikle koşu sporunu competitive yapmak isteyenlere daha sağlıklı ve yapısal bir antrenman süreci sağlıyor. Apple Watch'u çok iyi bir tracker, Garmin saatleri aynı zamanda iyi bir coach gibi görüyorum ben. Tabii ki en iyi coach sizi çok iyi tanıyıp sizin ihtiyaçlarınızı tam bilen biridir ama Garmin en azından bu konuda bir şeyler yapıyor.
Son olarak, Garmin cihazlar arasında benim favorim Epix 2 çünkü Amoled ekranı sayesinde Apple Watch'a çok yakın bir kalitede ekran görüntüsü sunuyor. Tabii ki yazılımsal olarak daha çirkin ve yavaş çalışıyor ama Amoled ekranla bile 6-16 gün batarya ömrü sunması (Always On Display'in kullanılmasına bağlı) bence çok başarılı. Fenix 7'de bu süre 22 gün olarak belirtilmiş ama dediğim gibi Amoled kullanılmadığı için daha düşük bir ekran kalitesi var.
Şu video oldukça başarılı. Epix ve Ultra karşılaştırılmış ama Epix'in tüm avantajları Fenix için de geçerli: