Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Ali bankanıza göndermiş,bankadan dolayı gelmemiş olabilir mi?

İade işleniyor kısımında mı gösteriyor hala?
Özelden bilgilerini verirsen kontrol edebilirim,ya da dc yayım açarak bakabiliriz ;)
Hocam hala ișleniyor gösteriyor. 🙃 Yazayım size.
Ali bankanıza göndermiş,bankadan dolayı gelmemiş olabilir mi?

İade işleniyor kısımında mı gösteriyor hala?
Özelden bilgilerini verirsen kontrol edebilirim,ya da dc yayım açarak bakabiliriz ;)
Yazamıyorum nedenini bilmediğim bir șekilde, bankaya ulașmayı deneyeyim o zaman. 🙃

Scudo
İgp620 bisiklet bilgisayarı sipariş ettim. Ürünün bedeline ek olarak 33 dolar da gümrük vergisi ödedim. Ürün bana teslim edildiğinde bir daha vergi ödemem değil mi?

İgp620 bisiklet bilgisayarı sipariş ettim. Ürünün bedeline ek olarak 33 dolar da gümrük vergisi ödedim. Ürün bana teslim edildiğinde bir daha vergi ödemem değil mi?
Aras kargo e ticaret bölümünden kargonuzu takip edin. Hiçbir ücret ödemeyeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Arkadaşlar selam,
siparişim türkiyeye ulaştıktan sonra aras kargo ürünü tarafıma getirmedi (gördüğüm en saygısız en ilgisiz kargo şirketi) ve kargonun satıcıya iade edildiğini söylüyor (3 gün şubede bekledikten sonra iade ediliyormuş) bu gibi durumlarda süreç nasıl ilerliyor ne yapmam gerekir (aras kargo sorunumu çözmedi ve şikayet kayıtlarımın hiç birine dönmedi) bilen Var mı.

Arkadaşlar selam,
siparişim türkiyeye ulaştıktan sonra aras kargo ürünü tarafıma getirmedi (gördüğüm en saygısız en ilgisiz kargo şirketi) ve kargonun satıcıya iade edildiğini söylüyor (3 gün şubede bekledikten sonra iade ediliyormuş) bu gibi durumlarda süreç nasıl ilerliyor ne yapmam gerekir (aras kargo sorunumu çözmedi ve şikayet kayıtlarımın hiç birine dönmedi) bilen Var mı.
üzerinden ne kadar süre geçtiğini bilmiyorum fakat şöyle olur.
Aras kargodan ürünün şu an nerede olduğunu öğrenip tarafınıza yönlendirilmesini talep edersiniz ya da ürünü satan satıcıya ürünün ona geri döneceğini döndükten sonra para iadesi istediğinizi söyleyip kargo hariç tutarı geri alabilirsiniz.

Arkadaşlar selamlar. Bu soru özelinde önemli bir hususta bilgilendirme yapmak istiyorum.
Aliexpress in yeni yeni görmeye başladığımız bu uygulamasının (gümrük vergisini kaynakta kesme) maalesef yasal bir zemini olmadığını öğrendim. Posta gümrüğünde çalışan (ben de gümrük memuruyum bu arada) muayene memuru (vergilendirmeyi yapan memurlardır) bir arkadaşımla az önce karşılaşıp bu konuyu sordum. Verginin alım esnasında kesilmesi gibi bir uygulamanın kesinlikle olmadığını, hatta vergisini alım esnasında ödediğimiz ürüne gümrükte yeniden vergi çıkabileceğini, kerdi kartımızdan Aliexpress in kestiği vergiyi verginin tahsili olarak kabul etmediklerini söyledi. Aslında mantıklı olan da bu bence de. Bu kadar yıldır çalıştığım kurumda benim neden aklıma gelmedi diye de hayıflanmadım değil. Zira çok net olan bir nokta vardır gümrük işleyişinde; eşya gümrüğe girmeden vergisi hesaplanmaz. Bunun da gayet sıradan bir mantığı var. Sonuçta alınan ürün için gümrük vergisi harici ek ötv olabilir, ithalatı izne ya da harca tabi bir eşya olabilir, girişi tamamen yasak bir ürün olabilir (kozmetik gibi) vs vs. Bu örnekler çoğaltılabilir.
Kendimden örnekle aynı arkadaşa, geçenlerde Aliexpress üzerinden aldığım yaklaşık 80 liralık bir ürüne, tam olarak %20 gümrük vergisi ve 9,5 lira gümrüğe sunum ücretinin toplamına denk gelen 25,5 liranın kartımdan tahsil edildiğini, ürünün Aras kargo ile kapıma geldiğini ve herhangi bir ek vergi ödemediğimi söyledim. Şanslıymışsın, olabiliyor öyle gümrüğe girmeden kapına kadar ürünün gelmesi gibi bir cevap verdi.
Son olarak da gümrük vergisi bedelini ürün bedeline ekleyerek satan satıcılardan uzak durmamı salık verdi.
Tabi ki onun da bilmediği ya da henüz haberdar olmadığı yeni bir uygulamaya vs geçilmiş olabilir. Ama kendisi direk posta gümrüğünde çalıştığı için bu durumu bilmenizi istedim.

Arkadaşlar selamlar. Bu soru özelinde önemli bir hususta bilgilendirme yapmak istiyorum.
Aliexpress in yeni yeni görmeye başladığımız bu uygulamasının (gümrük vergisini kaynakta kesme) maalesef yasal bir zemini olmadığını öğrendim. Posta gümrüğünde çalışan (ben de gümrük memuruyum bu arada) muayene memuru (vergilendirmeyi yapan memurlardır) bir arkadaşımla az önce karşılaşıp bu konuyu sordum. Verginin alım esnasında kesilmesi gibi bir uygulamanın kesinlikle olmadığını, hatta vergisini alım esnasında ödediğimiz ürüne gümrükte yeniden vergi çıkabileceğini, kerdi kartımızdan Aliexpress in kestiği vergiyi verginin tahsili olarak kabul etmediklerini söyledi. Aslında mantıklı olan da bu bence de. Bu kadar yıldır çalıştığım kurumda benim neden aklıma gelmedi diye de hayıflanmadım değil. Zira çok net olan bir nokta vardır gümrük işleyişinde; eşya gümrüğe girmeden vergisi hesaplanmaz. Bunun da gayet sıradan bir mantığı var. Sonuçta alınan ürün için gümrük vergisi harici ek ötv olabilir, ithalatı izne ya da harca tabi bir eşya olabilir, girişi tamamen yasak bir ürün olabilir (kozmetik gibi) vs vs. Bu örnekler çoğaltılabilir.
Kendimden örnekle aynı arkadaşa, geçenlerde Aliexpress üzerinden aldığım yaklaşık 80 liralık bir ürüne, tam olarak %20 gümrük vergisi ve 9,5 lira gümrüğe sunum ücretinin toplamına denk gelen 25,5 liranın kartımdan tahsil edildiğini, ürünün Aras kargo ile kapıma geldiğini ve herhangi bir ek vergi ödemediğimi söyledim. Şanslıymışsın, olabiliyor öyle gümrüğe girmeden kapına kadar ürünün gelmesi gibi bir cevap verdi.
Son olarak da gümrük vergisi bedelini ürün bedeline ekleyerek satan satıcılardan uzak durmamı salık verdi.
Tabi ki onun da bilmediği ya da henüz haberdar olmadığı yeni bir uygulamaya vs geçilmiş olabilir. Ama kendisi direk posta gümrüğünde çalıştığı için bu durumu bilmenizi istedim.

Bildiğim kadarıyla bu tür ödemeler kargo firmaları aracılığıyla yapılıyor. Örneğin amazon'da yıllardır bu şekilde işleyen bir süreç var, alırken gümrük vergisini hesaplayıp direkt keser, hatta sorun çıkarsa kargo firması (ups, dhl vb.) sizinle iletişime geçer, muvafakatname gerekirse mail gönderir imzalı mail ister vs. durumlar oluşuyor. Son olarak da ürün gümrüğe tabi olmazsa veya daha az bir ücret çıkarsa amazon kredi kartına iade yapıyordu (defalarca iade aldım bu şekilde). Aliexpress'ten hiç aras kargo vb. ile gelen bir ürün almadım, yüksek bedelli ürünlerden de son gümrük-vergi düzenlemeleri sonrası almadım bu sebeple 2 kere vergi ödeme durumu hakkında emin değilim ama gümrük adı altında kesinti yapıyorsa ikinciye vergi alacaklarını zannetmiyorum, o parayı da dediğim gibi kargo aracılığıyla firmaya sunuyorlardır. Onun dışında adi posta ile gelen ürünleri postacı getirdi hep ve kapıda 16-20 liralık ödemelerini yaptım.
Bir de Çin'den başka bir siteden (gearbest) 3d yazıcı aldığımda da gümrük vergisi ödemesi almıştı site ve arada oluşan farkı Türk lojistik firması kartıma iade etmişti.

Uzun yıllardır amazon.com da bu şekilde satış yapmaktadır. Adres olarak TR seçildikten sonra vergi çıkar ve fiyata eklenir. Sonrasında da PTT ile değil DHL ya da UPS ile teslim edilir. Ve vergisi ile aldığım hiçbir ürüne ek vergi çıkmamıştır. Muhtemelen aliexpress ile Aras Kargo arasındaki bir anlaşma ile %20 vergi aras kargo tarafından ödenip ücreti aliexpress den alınıyordur.
Umarım konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar vardır.
Aynı anda aynı şeyleri yazmışız.

Bildiğim kadarıyla bu tür ödemeler kargo firmaları aracılığıyla yapılıyor. Örneğin amazon'da yıllardır bu şekilde işleyen bir süreç var, alırken gümrük vergisini hesaplayıp direkt keser, hatta sorun çıkarsa kargo firması (ups, dhl vb.) sizinle iletişime geçer, muvafakatname gerekirse mail gönderir imzalı mail ister vs. durumlar oluşuyor. Son olarak da ürün gümrüğe tabi olmazsa veya daha az bir ücret çıkarsa amazon kredi kartına iade yapıyordu (defalarca iade aldım bu şekilde). Aliexpress'ten hiç aras kargo vb. ile gelen bir ürün almadım, yüksek bedelli ürünlerden de son gümrük-vergi düzenlemeleri sonrası almadım bu sebeple 2 kere vergi ödeme durumu hakkında emin değilim ama gümrük adı altında kesinti yapıyorsa ikinciye vergi alacaklarını zannetmiyorum, o parayı da dediğim gibi kargo aracılığıyla firmaya sunuyorlardır. Onun dışında adi posta ile gelen ürünleri postacı getirdi hep ve kapıda 16-20 liralık ödemelerini yaptım.
Bir de Çin'den başka bir siteden (gearbest) 3d yazıcı aldığımda da gümrük vergisi ödemesi almıştı site ve arada oluşan farkı Türk lojistik firması kartıma iade etmişti.
Konuya cevap yazdığımdan beri yanlış anlaşılmaya sebep olamamak için mevzuata bakıyorum . Posta ve kargo yoluyla gelen eşyanın vergi tahsil usulü için kapıda ödeme yazıyor. Bu arada @enzo @Mehmet Vidinli ve @özgür duygu söylediklerinizde haklısınız.
Ben iyisi mi bir de yetkilendirilmiş operatörler hakkında genelge ya da tebliğlere bakayım.

EDİT:
@özgür duygu @Mehmet Vidinli @enzo Evet arkadaşlar, özür diliyorum yukarıdaki mesajı dikkate almayın. İlgili mevzuata ulaştım sonunda. Yeterince araştırmadan, kimse mağduriyet yaşamasın diye endişeden acele etmişim bu mesajı atmak için. İlgili mevzuat 7 ekim 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan 4458 sayılı bakanlar kurulu kararına dayanıyor. İlgili kısım şu:

ONUNCU KISIM

Posta İdaresi ya da Hızlı Kargo Taşımacılığı Yapan Şirketlerin Dolaylı Temsilci Olarak Yetkili Kılınmasına İlişkin Şartlar

Dolaylı temsil yetkisi verilmesine ilişkin koşullar

MADDE 126-
(1) Kanunun 225 inci maddesi uyarınca, posta yolu ve hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen ya da gönderilen, miktarı brüt 30 kilogramı ve değeri 1500 Avro’yu geçmeyen ihracat rejimine konu eşya ile aynı miktar ve değeri geçmeyen serbest dolaşıma giriş rejimine konu ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşya ile numunelik eşya ve modellerin gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerine ilişkin faaliyetlerinin takip edilip sonuçlandırılmasında, posta idaresi ile Müsteşarlıkça belirlenen koşulları taşıyan hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler dolaylı temsilci olarak yetkili kılınabilir. Bu yetkinin kullanılmasında hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler için gümrük müşaviri istihdamı aranır.

İşlemlerin ücretlendirilmesi

MADDE 127
- (1) 126 ncı madde uyarınca yetkilendirilen posta idaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler, Müsteşarlıkça kolaylaştırılan gümrük beyanı kapsamında takip edip sonuçlandırdıkları gümrük işlemleri için verilen hizmet karşılığında ilave ücret alamaz.

Sorumluluk ve yetkinin iptali

MADDE 128-
(1) 126 ncı madde uyarınca dolaylı temsilcilik yetkisi verilen posta idaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlerin, aynı maddede belirlenmiş nitelikleri taşıyan personelinin düzenleyip imzaladığı gümrük beyannamesi veya beyanname olarak kabul edilen diğer belgelerden dolayı gümrük mevzuatı uyarınca vergi kaybına neden olan bir fiilin işlendiğinin bilindiği veya bilinmesi gerektiği hallerde, ortaya çıkan kamu alacağından dolaylı temsilci yetkisi verilen posta idaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler tüzel kişilik olarak, gelen eşyada alıcı, gönderilen eşyada ise gönderici ile birlikte müteselsilen sorumludur.

(2) 126 ncı madde kapsamında yetkili kılınan posta idaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlerin sahte belgelere dayanılarak yanlış beyanda bulunduğunun, ancak bu durumun bilgileri dışında olduğunun, bununla birlikte, bir araştırma sonucunda gerçek durumun öğrenilebileceğinin Müsteşarlığın merkez denetim elamanlarınca rapora bağlandığı durumlarda, ilk defasında gerçekleştirilen gümrük işleminde kusurlu sayıldığı yazılı olarak bildirilir. Bu hususun bir takvim yılı içerisinde tekerrür etmesi halinde üç ay süreyle dolaylı temsil yoluyla gümrük beyanı yapılmasına izin verilmez. Söz konusu posta idaresi ya da şirketler hakkında 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten kesinleşen hüküm bulunması durumunda ise 126 ncı madde kapsamında verilen dolaylı temsil yoluyla beyanda bulunma yetkisi iptal edilir ve iptal tarihinden itibaren üç yıl geçmedikçe 126 ncı madde uyarınca dolaylı temsil yoluyla beyanda bulunma yetkisi verilmez.

(4) Müsteşarlıkça belirlenen koşulları sonradan kaybettiği ya da şartlara uymadığı tespit edilen posta idaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlere, bu koşulları yeniden sağlayıncaya kadar ya da şartları yerine getirinceye kadar bu yetkiden yararlanmalarına izin verilmez.

(5) 126 ncı madde uyarınca yetkilendirilen posta idaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlerin, bu Kısımda yer alan hükümlere aykırı davrandıklarının tespiti halinde, gerçekleştirilen gümrük işleminde kusurlu sayıldığı yazılı olarak bildirilir. Bu hususun bir takvim yılı içerisinde tekerrür etmesi halinde üç ay süreyle dolaylı temsil yetkisini kullanmaktan alıkonulur.

Bu şu demek oluyor, özetle bakanlık gümrük vergisi tahsil yetkisini posta idaresi ya da kargo taşımacılığı yapan firmaya belirli şartlarla devredebiliyor. Uzun zamandır Amazon'dan yapılan alışverişlerde kaynakta tahsil edilen verginin dayanağı da bu mevzuat. TNT, DHL ve UPS gibi firmalar bu yetkiyi bayadır kullanıyormuş. Bizim durumda yeni olan Aliexpress'in bunu Aras Kargo (ve belki diğerleri) aracılığıyla yeni uygulamaya almış olması.
Sonuç olarak ikinci defa vergilendirme gibi bir risk mevcut değil.

Son düzenleme:
@Mehmet Vidinli Yanwen ile gönderildiyse aktarmasız ve gayet hızlı geliyo.

Yanwen mi bilemedim. Herhangi bir bilgi göremedim. Şimdi ikinci siparişi bekliyoruz bakalım. o ne kadar sürecek.
Takip numarası YP ile bitiyosa Yanwen, HK ile bitiyosa HongKong Post, CN ile bitiyosa China Post, SG ile bitiyos Singapore Post ki en korktuğum bu olduğu halde 24 haziranda çıkan siparişim SG ile çıktı, hadi hayırlısı. :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve everhard
Takip numarası YP ile bitiyosa Yanwen, HK ile bitiyosa HongKong Post, CN ile bitiyosa China Post, SG ile bitiyos Singapore Post ki en korktuğum bu olduğu halde 24 haziranda çıkan siparişim SG ile çıktı, hadi hayırlısı. :)
Ben de saat almıştım SG ile bitiyor takip kodu :krktm: Ama TR ye gelmiş ürün :kedicik:

Arkadaşlar bana Aliexpress ten fiyat performans oranı iyi SPD ayakkabı önerisi verebilecek olan var mı? Malum burada fiyatlar aldı yürüdü.
Biraz baktım kendim. Görüntüde güzel modeller var ama marka olarak hiçbiri hakkında bilgim yok.
Yardımınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar güzel bir km-gps-kadans saati istiyorum satın alan veya önerebileceğiniz var mıdır ?

Merhaba, bir aydir Magene kullaniyorum gayet memnunum tavsiye ederim.15 gunde elime ulasti.

• Beğen
Tepkiler: mikailyel
Geri