Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alüminyum vs. Karbon kadro

Hiç karbon kullanmadım ancak internetten yaptığım araştırmalara göre, yarışlara katılmayacaksanız aluminyum da ihtiyaçlarınızı yeterince karşılar. Tabi biraz da keseye bakıyor bu işler. Bisiklete ayıracak bütçeniz çoksa iyi bir karbon muhtemelen aluminyum kadar dayanıklı olabilir.

Scudo
Para varsa titanyum :)
Para yoksa aluminyum :D

ben karbon tercıh ettım pısman degılım. ılerıde custom bısıklet planım olucak onuda çelik yaptırıcam zaten custom tarafta celık ve ti kullanılıyor genelde.

reynolds,columbus( oria italyanın en eski boru üreticilerinden bir firma) yani benim için klasik ve çelik kadro.

@Metehanr
Dostum oyle sorular sormussun ki ansiklopedi koymak gerekiyor buraya yanit icin.
Benim tavsiyem tribe girmeden kendi butcene uygun bir bisiklet satin alip gezmeye baslamandir.
Sonrasinda kafana gore farkli tercihlere yonelebilirsin.
Aluminyum
Scandium
Cromoly çelik
Karbon
Hepsinden kullandim. Hepsinin ayri karakteristik ozellikleri var.
Ama gerçekten ozellikle uzun yolda çelik cromo bisikletler hep daha avantajlidirlar.
Alu bir fitness bisiklet alarak bu maceraya atil hemen

@Mehmet Altuğ
Hocam soulrider ve brelis ikiside harika makinalar uretiyorlar fakat kafadan 10 kagit bayilmak lazim. Ilk baslayan adam zaten anlamayacak ki onun kalitesini bence asagilardan baslamak daha mantikli.
Bu şuna benziyor ;
Peru'lu turiste Ferdi Tayfur sarkisi dinletiyorsunuz , birde Resul Balay
Adam anlamaz ki farki.
Yada Direk iskender kebab yiyecegine once tavuk donerle baslamasi daha mantikli

Son düzenleme:
Yabancı forumlardaki genel görüş, karbonun kötüsü bile alüminyumun iyisinden daha üstün şeklinde, esnemezlik ve hafiflik açısından kadro karşılaştırması olarak.

@mariokaldato Evet bu tür işler biraz tuzlu; ama ne demişler? "Hamam giren terler" :)

Arkadaş özellikle "kişiye özel" şeklinde belirtmiş. Eğer bisikletinizin tamamen size, vücut ölçülerinize ve ergonominize uygun üretilmesini istiyorsanız, bu noktada işin maddi boyutunun önemini yitirmesi gerekiyor. Sonuçta tamamen el emeğiyle üretilen ve bir başka eşi-benzeri olmayan bir bisikletten bahsediyoruz.

@Mehmet Altuğ
Valla kardes ikinci el sayfalarinda oyle insanlarla karsilastim ki bu konuda kitap yazabilirim. Soruyu soran arkadasi tabiki kast etmiyorum ama insanlar bi sekilde ikinci el satis -alis sayfalarinda çok yuksekten isteklerle ilanlar aciyorlar. Sonra "aha var burda bak bu tam senlik" diyorsun bu sefer 180 derece dönuyorlar :D
Herkes elbette herseyin en iyisini istiyor, bu normal ama emeklemeden koşmayi arzulamak sanirim cagimizin hastaligi olsa gerek

@mariokaldato Çağımızın hastalığı aslında 'EDEP VE TERBİYE YOKSUNLUĞU''daha dün yol bisikletine geçen bir de janjanlı takım forma alan hemen sagan ve cavendish modunda dolanan ama aslında sadece görüntü olarak var olan performans ve bilgi adına boş beleş yorum yapan,konuşan arkadaşlar.böyle forumlara da zarar veren gereksiz tipler bunların dağ ve katlanır versiyonları da var da onlar ayrı mevzu zaten.;)

@wraith
Sorma bir cok konuda insanlarla tecrubelerimi yada az cokda olsa bildiklerimi paylasmaktan hic cekinmem . Cok fazla insanin yardimina da kostum, kaliteli bisikletler almalarina da birebir yardimci oldum. Smdi artik herkesin talebine yanit vermiyorum. Ugrasamam milletin kaprisi ile. E madem bana danistin yardim istedin , bilgic bilgic konusup, tereciye tere satmaya calisma kafasi nedir anlamis degilim

@wraith
Şaka bir yana aslinda tecrubelerimizin yada bilgilerimizinde cok onemi yok. Foruma ve diş dunyaya bakarsak herkesin bi bilgisi-tavsiyesi oluyor. Problem bunlarin cogunun birer arguman yiginindan yada kulaktan dolma bilgilerden derleniyor olmasidir.
X kisi soruyor : "_Arkadaslar mtb mi alayım, sehir bisikleti mi ?"
3 Ayri yanit geliyor genelde ;
1."_Sehir icinde heryer DAŞ TOPRAH ÇUKUR o yuzden metebe al.
(Ikincisi hemen damliyor, geç kalsa sasirirdim ayri konu )
2. "_Aghğbi Şehir al ama amorsorlu-kitlemeli al, kayinçomla giderken kitliyom masayi rahat ediyorum."
(3. Arkadaş genelde işguzar oluyor ve bombayi patlatiyor)
3. "_Ben 4600 euroluk bilmem ne tur bisikleti aldim cok rahat ettim "

Şimdi biz bu 3 uzmandan hangisini dinleyecegiz?
Buyrun siz cikin isin icinden
aviary-image-1517554200489.jpeg

16602989_851144685028065_7359852109490073145_n.jpg

@mariokaldato
Ustat çok haklisin adam soruyor " ne aliyim?" diye saatlerce yaziyorsun anlatiyorsun üşenmeden. Bir bakiyosun senin "sakin alma" dediğini almiş. Bende artik sadece " boyuna uygun kadro al da ne alirsan al diye gecistiriyorum"

@mariokaldato

Ikinci el sayfalarinin en eglenceli yani takas icin fantastik urunler onermeleri. Ilan koyuyorsun bisiklet icin adam kaynak makinesi vereyim diyor, bir miktar para arti kabak cekirdegi veren cikiyor. Bunlar da hep hayatin renkleri.

@umutcelik

tumblr_onjfo74Jyu1ujmvy2o1_500.jpg

@Mehmet Altuğ

Adam tamamen hakli, hic bir sorun goremedim ben burada!

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba konu ciddi anlamda uzun ve tercih meselesi bende sizin gibi dusunuyordum uzun bir zaman sonra bisiklet alicaktim ( tahriben 10 sene var o zamanlar mustang adinda bir dag bisikleti var kuzenimin ben kullaniyordum disk frenli afedersiniz ama eşşek ölüsü gibi ) dedim bu boyle olmiyicak bana hareketli hizli atraksiyonlu ve beni tasiyabilicek birsey lazim dedim ( 110 kg vardim rahat o zamanlar ) gidip danistim full karbon bi yol bisikleti aldim endurance kadro ( konfor odakli ) mutluyum pisman etmedi hic zaman zaman konusurum kendisiyle ( deli de diyebilirsiniz bana ) az kahrimi cekmedin diye
Demem o ki karbon imkan var ise guzeldir denemenizi tavsiye ederim
Iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri