Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara'da Erdoğanlar Bisiklet gibi bir firma olmasına üzülüyorum!

@Anonim

deniz bey; iyi niyetimle size yardımcı olmaya çalışıyorum. Geçmiş zamanlarda yaşamış olduğunuz maddi manevi bir kayıp varsa her konuda yardımcı olmaya çalışayım. Ancak benim konu açarken size yazmış olduğum mesajda şikayetiniz varsa bu konu altında yazmanız. Sorunuz varsa mail veya telefon veya soru-cevap kısmından ulaşmanız. Ancak sizden maalesef tüm iyi niyetime karşın hala olumlu bir adım göremiyorum. Bu konuda benimde elimden bir şey gelmez.

Bu size yapılan tabiri caizse "kaba davranışı" sineye çekmeniz veya özür dilemeniz anlamına gelmemeli tabi ki. Bundan sonra bu olayların bir daha tekrarlanmaması için örnek olacaktır. Sizi kırdıysak veya üzdüysek asıl firmam ve şahsım adıma biz özür dileriz.
Önemli olan hepimizin sağlıkla bol bol bisiklet sürebilmesi.

selamlar

• Beğen
Tepkiler: ilker
Scudo
Merhabalar , Ankara Erdoğanlar Bisiklet ile ilgili uzun zamandır 2-3 konu başlığı gördüm , yazıları inceledim , fazla müdahil olmak istemedim. Hem şahit olduğum ve hemde bizzat yaşadığım şeyleri paylaşmak isterim.

Az çok forumu düzenli kullanan arkadaşlar ve beni şahsen tanıyan arkadaşlar bilirler ki işitme engelli birisiyim. İşitme cihazı kullandığım için telefonda konuşmakta zorlanıyorum. Bu yüzden ağırlıklı olarak yazışarak veya mailleşerek işlerimi halledebiliyorum. 12 yılını şu spora vermiş birisi olarak ; bakın profesyonelim demiyorum , bu işle haşır neşir olmuş yıllarını vermiş , en önemlisinden en gönüllüsüne kadar birçok insanla muhatap olmuş birisi olarak ; ben mesela yıllarca Mehmet Beyin babası Lütfi bey hakkında hep olumlu şeyler duydum. Bakın adamların ticari yönleri değil insani yönleri daha çok konuşuluyor. Öncelikle ben hep bunları duydum. Oradan bir erdoğanlar bisiklet kimdir nedir merakı bende başladımı , evet başladı.

Yıllar sonra bir miktar kredi çektim , Allah nasip etti , olimpiyatlara da gittiğimde bunu bizzat yaşayarak öğrendim. Elin gavurunda son model ultra hafif bisikletler , biz yürek gücümüzle imkansızlıklarla bu adamlarla boy ölçüşmeye çalışıyoruz. Olay malzemede bitmiyor kesinlikle , düzenli antremanı , imkanları ıvır zıvırı her açıdan.

Derken baktım ne devletin ne de federasyonun bu konuda en ufak yardımcı olacağı yok ; ( tarihte ilk defa olimpiyatlara giden ilk işitme engelli TÜRK Bisikletçi olmama rağmen devlet desteği görmedim ) kendi imkanlarımı yine kendim yarattım ve imkanım el verdiğince yeni bir bisiklet topladım. Bu bisikletin özellikleri ve fotoğrafları da yine forumda mevcuttur. Bu bisikletin toplanması sürecinde neredeyse 1 yıla yakın ben mehmet beyle düzenli ve belirli aralıklarla sürekli mailleştik , konuştuk , dertleştik , o beni veya ben onu yönlendirdim. Ne yapabiliriz ne edebiliriz. Bisiklet toplama meselesi öyle konuşulduğu gibi basit bir işte değil. Ve parçalarımın çoğu yurt dışından geldiği için baya bi uğraşmak gerekiyordu. Derken açıkçası şunu söylemem gerekirki her mailime cevap aldım. En güzel şekilde ilgilenildi. Parasını internet üzerinden ödemiş olmama rağmen en pahalı ve türkiyede belki de tek bilemiyorum çünkü hiç kimsede görmedim. Olsa olsa taş çatlasın 5 kişide vardır. Bu parçaları ücreti ödenmiş olmasına rağmen 1 ay gibi bir süre yine erdoğanlar bisiklette beni bekledi. Ne dökülme , ne kullanılma , ne deforme olma , ne de herhangi bir sorun veya eksiklik bile söz konusu değildi. Samsundan kalktım , tüm parçalarımı getirdim ve 1 gün içinde bisikletimi en iyi şekilde gözümün önünde toplayıp teslim ettiler. Çok şükür bugünleri gördük.

Benim olayım dışında bir olay daha paylaşmak istiyorum. Bu yıllar önce olan bir olay. Samsunda yaşayan bisiklet gönüllüsü bir kardeşimiz internet üzerinden erdoğanlar bisikletten bisiklet almış. Adresine kargolanmış gelmiş , normalde erdoğanlardan aldığınız ürünler için kargo ücreti ödemiyorsunuz. Kardeşimizden kargo ücreti istenmiş , ödersin ödemezsin derken neyse ödemişler. Durumu erdoğanlar bisikleti arayıp iletmişler. Erdoğanlar bisiklet durum için özür dilemiş ve yarın kargo görevlisi sizden özür dileyecek ve parasını iade edecek demiş. Ve aynende bir sonraki gün kargo görevlisi gelmiş hem özür dilemiş hemde aldığı ücreti geri iade etmiş. Bu kardeşimiz çok mutlu olmuş.

Demem o ki , eleştirmek evet haktır , ama eleştirirken yıkıcı değilde yapıcı olursak bunun herkese faydası olur. Bir yerde bi eksiklik varsa bunlar düzeltilebilir veya giderilebilir. Neyse lafın kısası ne kimse kırılsın ne de kimse üzülsün. Umarım tüm sorunlar çözülür ve herşey açığa kavuşur.

Kalın sağlıcakla.

Ben internetten bir adet fsa gidon birde fsa gidon boğazı aldım.Bir gün sonra elimdeydi güzelce paketlenmiş şekilde.Tek sorun aldıktan sonra siparişlerde tamamlanmış yazıyordu takip no falan yazmıyordu.Ben dert etmedim yarın gelir zaten diye ki geldi.Ürünlerde güzel zaten sıkıntı yok.

Neden Deniz beyin bu konu başlığı altında yazmış olmasının hata olduğunu söylediğinizi çözemedim. :tskler: Konu başlığı gereği doğru yere yazmış görünüyor şahsen. Yazdıkları ise çok önemli bilgiler bence yazmaya devam edilmeli. Sonuçta burası, bisiklet forum ve biz Merlin'i nasıl konuşuyorsak diğer firmalarda yaşadıklarımızı da burada özgürce paylaşıyoruz. Velhasıl Deniz beyin yazdıkları doğru konu başlığı altında görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: alinahit
@Helen
Teşekkürler beni anladığınız için. Yazdıklarım tabi ki doğru başlık altında. Aslında doğru başlık altında olmayan, ben aldım sıkıntı yok diyen arkadaşların yorumları zaten. Konuyu da gereksiz yere uzatan yorumlar bu yanlış başlık altına yazılan o yorumlar olmuş. Okuyorum tüm yazılanları.

Neyse, Mehmet bey dikkate alınacak yazılanlar dedi. Umarım yazılanlar doğru yere gider. Farklı birşey yazmaya da gerek yok zaten. Bütün firmalar için söylüyorum: Umarım bisiklet camiasındaki arkadaşlarım hep memnuniyet yaşarlar ve hiç üzülmezler.

@Helen
Tabiki özgürce paylaşım yapabileceksiniz. keşke tüm kişiler ve kurumlar aynı hassasiyette davransa :)

@Anonim
Tabiki yazılanlar daha dikkatli bir şekilde değerlendirilecek bundan hiç kuşkunuz olmasın. Yalnız pedallar araya gitti :) O fiyata pedallar bedava eğer lazımsa mutlaka alın.

selamlar

buradan paylaştığımız olaylar , düşünceler ve yorumlar bisiklet piyasasına gidiyorsa bu güzel bişey. en azından ona gore yon verir herkes kendine. bisiklet içinde sadece ticaret yapılmaz. insanlar daha dikkatli davranmak zorunda kalırlar...

Anlamakta zorlandım.
ilk mesajla son mesaj arasında KUŞAKLAR ARASI ÇATIŞMA var gibi.

@Kuzey Ege

@Kuzey Ege

@Kuzey Ege

@Kuzey Ege

@mehmetyesiloren bugün verdiğim siparişim tamamlandı yazıyor sistemde ama takip no ile alakalı bir detay yok siparişin içine tıklayınca, nasıl bilgi alabiliriz?

@Anonim Erdoğanlar bisiklet ile aranızda yaşanan olayla ilgili hukuki yollara başvurdunuz mu? Eğer mağdur edildiğinizi ve firmanın mağduriyetinizi gideremediğinizi düşünüyorsanız, tüketici hakem heyeti veya tüketici mahkemelerine başvurabilirsiniz. Sonuçlar genelde tüketici lehine çıkıyor.

Tabii ki aslolan müşteri-firma arasındaki sorunların mahkemeye yansımadan iyiniyet çerçevesinde çözülmesi. Ama müşterisini yarı yolda bırakan, müşterisine kötü davranan firmalar için de hukuki yol daima açık. Ben sorun yaşadığım birkaç firma ile sorunu güzellikle çözemeyeceğimi anlayınca kanun zoruyla çözüme gittim. Bu şekide "müşteri haklı, firma haklı" diyerek ortada da kalmıyor sorun, zira ortada kapı gibi mahkeme kararı oluyor ve her iki taraf da bu karara uymak mecburiyetinde.

@Mehmet Altuğ Mahkeme aklıma gelmedi o dönem açıkçası. Zor da olsa ayıplı ürünü iade edip, üstüne biraz da azar işitip paramı geri almayı başarmıştım. Memnuniyetsizliğimi dile getirdim her fırsatta buradan. Zaten gerekli yanıt geldi Mehmet beyden.

@Asusmune
Kardeşim FBI gibi çalışmışsın :)
Geçen yaz sonu bir turumda alışveriş yaptım ve çok memnun kaldım kendilerinden. o gün bu gündür severim. Daha önce evet, ilk alışverişim sorunluydu. Ama sorunu çözüp, bir de turda ihtiyacım olan lastiği bulup gönderince kendilerine olan saygım bir anda arttı. şu anda da herkese tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Yeni nesil ne hikmetse hep baz aldıkları idoller yabanı menşeli ( şekil---FBI ) biz gibi ( 80 öncesini az bucuk yaşayanlar ) on xzz16 diye kodlar anardık:)
Bir dönem yaptığım görevden dolayı her iki tarafı dinlemeyi ( kendimce muhakematımı geliştirme adına ) adet edindim.
.....yani burada da konuya vakıf olma adına tüm konuyu okudum ve sizin yazılarınız dikkatime takıldı:)
demekki bir muhabetle ne kötü olunuyor, nede iyi olunuyor.
hele ticari konularda çok dikkatli olmak lazım. neticede ortada bir para var ve artık eskisi gibi çok kolay da kazanılmıyor.

Yeri gelmişken yazayım.
Sedona ile ufak bi sıkıntım oldu
Parça değişimi istedim....kabul ettiler
ve
burada
tavsiye
edilen
bi
bayisine ürünü yönlendirdim
yine
ve
ürünü taktırmaya gittiğim yerde forum muhabbet açıldığında
ben dedim ki
buranın methini forumdaki yazılarda gördüm ve geldim
orada oturan ve zeytinburnunda oturan kişi döndü bana demezmi
-abi o yazıları biz yazıyoruz.....lanet olsun dedim kendimce.
ve bir daha kıyamete kadar benim için yok oldular.

@Kuzey Ege

@Asusmune
Hocam yeni nesil demissin de bizim yas 40 yahu :) 80 oncesini de flu olsa da az cok hatirlarim :)

Sevgili Deniz teşekkürlük bi şey değil ama şunu bilir,şunu söylerim.
"Sermayesi DÜRÜSLÜK olan kişi sermayesini dağıttıkça KAZANIR"
Öz ile Söz bir olacak.

@Deniz Tezcan

ERDOĞANLAR BİSİKLET iyiki benim için varsın 2009 dan beri tanıyorum hemde çok iyi tanıyorum scott scale ltd kadro alarak başladı maceramız alışverişimiz Arkadaşlarıma kendime üst seviye yol ve mtb bisiklet aldım defalarca giyim bisiklet yedek parçaları aksesuarlarımı hep Erdoğanlardan alırım Eskişehirde ikamet ediyorum Ankara çankaya Muhafız alayına askerlik görevimi yapmak için gittim çok sevindim Lütfi ve Mehmet abinin yanında çalışacağım yardım edeceğim diye her çarşı izinimde son dakikaya kadar çalıştım istediğim beğendiğim her ürüne bakabiliyorum inceleyebiliyorum İstanbuldaki ve başka illerdeki gibi soğuk anlayışsız insanlar esnaflar değiller cebimde 1 liram olmadan Türkiyede hiç bir esnafın siparişini bile geçemediği cesareti olmadığı parçaları getirmiştir kutusunu bile açma şerefini sevincimi görmek için beklediğini bilirim Varsın chainreaction ucuza versin ne olur yani Türkiyedeki bisikletçilerin satıcıların Lütfi abinin ticari ahlakını örnek alması gerekir iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
CENGİZ BALIKÇILIĞA ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Bir dönem "amatörbalıkçılık" ile hoş vakitlerimi geçirirken tanıştığım Cengizbalıkçılık sahipleri Emre, Alper ve ufaklıkları Erdem kardeşime buradan da çok teşekkür ediyorum.
Çok kişiye ekmek kapısı oldular
Ben ise mesleğim olmadığından sadece etraımdaki amatör balıkçı kardeşlerime benim selamımla gittiklerinde çok ciddi indrimler ile ürünlerine sahip oldular...hiç bir zaman şu abilerini üzmediler bilakis hep onure ettiler ve ben ilk defa buradan yazıyorum.
OKuma makinalarını birebir değişim garantisi bir tek ithalatçıları olduğundan kendileri başlattı.
Kamış kırılmalarından nedensiz,niçinsiz değişim ve onarım sağlayan yani Lineaeffe kamışlarının ithalatçısıdır kendileri.

Başlığın dışına çıktım ama yazmasamda olmaz.

DOSTLAR bana düşme ama şikayet için açılan başlık altında methiyeler dizilmesi hoş değil.
Yukarılarda bir mesajda yazdım ve böyle ters köşe mesaj gördüğümde ISRARLA yazacağım.999 kişinin memnun olması o bir kişinin parasının kıymetsiz yapmaz.

Konu başlığı şikayet.

İlk mesajı okuuğumda sinirden tansiyonum çıktı. Örülmüş jant telleri tekrar sökülmüş...yazmıyayım dedim ama yazmak farz oldu.

Bilmem yılında vatandaşık eli kesilir, eline 10 dikiş atılır. ama yanında dikiş parasını karşılayacak nakit yoktur ve o doktor ki bence kasap. parası çıkışmadığından dikişleri geri söker....inanılacak gibi değil ama Türkiye de bu yaşandı ve benim aklıma o tellerin sökülmesi konusu geldi..konuyu okurken için sızladı.

O yüzden diyoruz artık şahıs firmaları yerine kurumsallıklar almalı. Firmaların keyfiyeti değil kurumsallık kuralları işlemeli.

KÜÇÜK PUSULA: Bu başlık şikayetçi olanlar için açılmış. Dileyen teşekkür edeceği başlıkta açmalı "bence"

Geri