Para
Materyalizm simgesi her derte deva diyorsunuz.
Çok şükür ki ülkemdeki gelişmeler sayesinde maddi kayıpların karşılığında sadece maddi kayıplar değil misliyle manevi zararların tazminine yollar açılmıştır.
Çok basit örnek vermk gerekirse...
Amerikada içtiği kahve üstüne dökülen amerikalı yüzbinlerce dolar tazminat almasının temel nedenidir manevi tahribat.
Sizin başınıza aynı durum hasıl olduğunda siz mekan sahibine eski sistemle "öpün geçsin " diyebilirsiniz.
İnsanlığın temelindendir " SÖZ ESASTIR"
YANİ: Karşınızdaki kişiye direk yalancı diye yaftalamak karşımındaki kişinin değil asıl kendimizin kusurudur.
Asıl beni derinden üzen Deniz beyin yazdıkları değil bu konunun ilk mesajıdır. Bizim örf,adet ve geleneklerimizle %100 ters durum olmuş ama bizim asıl zenginliğimizdi onlar.
Para amaç olduğu toplumlar çürümeye mahkumdur.O toplumlarda huzur,güven,mutluluk asla yoktur.
Norveç örneği var önümüzde, refah seviyesi en yüksek olanların başında gelen ülkede intiharlar da Dünya lideridir.
Asıl yanlış tutum bu durumlarda direk mahkeme yoludur ve %99 tüketici haklı olduğu konularda ki genelde tüketici haklıdır böyle yazışmalar yerine yaptırımı çok dha güçlüdür ve o firma ya en azından ayıplı,kusurlu ürün için değişim yada para iadesi artı TÜM MAHKEME masrafları ödetilir.
YUkarıda yazdım ama tekrar yazayım.
Bulaşık makinamda ufak bir pas gördüm.
Cuma akşamı firmayı aradım akşam saat 21:00 dı,,,
Cumartesi öğleden sonra saat 15:00 ürün değişim kararı çıktı
24 saat bile sürmedi ve hafta sonuydu.
2 üst modelini uygun görmüşler. lanet olsun modeli hiç önemli değil asıl uğraşım şimdi başlıyacak.
NEDENİDE Bu ürün sadece benim evime girmedi ve bana özel yapılmadı şu an tek isteğim o modelin piyasadan toplatılması adına uğraş vereceğim. yani kendi adıma bi isteğim yok belki şu ana yüzlerce evde hijyenik zannedilerek yıkanan biberonla bebeklerine yani geleceğimize pas içiriliyor.
Bu işler öyle kolay değil.Verdim parayı bitti devri çok eski dönemlerde kaldı asıl piyasa ekonomisi devrede KAR-ZARAR kardeştir.
@clubber