Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Geçmiş olsun..:(

Cinayete teşebbüs bu..Yalnız ben sizin şu tavrınızı anlamış değilim..Kaskınız yamulacak kadar bir darbe alıyorsunuz..Haliyle şoke oluyorsunuz..Bu arada plaka almak veya arabaya yetişmeye çalışıp kavgaya girişmek gibi bir refleksinizin olmaması gayet doğal..

Olaydan 15 dakika sonra,sizi öldürmeye çalışan ve iğrenç kahkahalar atan kişilerin aracının penceresine yaklaşıp ''plakanızı aldım'' diyorsunuz..Bu bence korkunç bir hata..Sizi o anda gerçekten öldürebilirlerdi..İçkiyi fazla kaçırmış olabilirler,uyuşturucu alıyor olabilirler,bonzai çekmiş olabilirler,akıl hastası olabilirler,..vb

Bisikletle giden birine arabadan yumruk atan birisi ile 15 dakika sonra ya kavga edersiniz,ya da 15 dakika sonra bu kişiyi polise şikayet edersiniz..
Siz kavgadan yana değilsiniz,polise de gitmemişsiniz..

Scudo
Savcılığa gitmek en fazla yarım saatinize mal olur. O kadar basit bir işlem. Detaylı ifade verirseniz inanın bir daha gitmenize gerek kalmayacak. Savcılık makamıyla iletişim kurarken de üslubunuza az dikkat ettiniz mi olur biter. Bu arada eğer savcılığa falan gitmez sadece burada yazılanla kalırsanız, başkasından toplumsal tepki beklemeyin lütfen. Siz mücadele edin sonra tepkinizi toplumsallaştırmak kolaydır. Yanınızdayız arkadaşım.

@fthgzl79

Sağolun. Haklısınız bunu neden yaptığımı ben de bilmiyorum, aradan 15 dk geçmiş olsa da olayın şokundaydım herhalde. Bütün gün bu şoku üzerimden tamamen atamadım zaten.

Pek mantıklı bir hareket değil. İnsan bir tuhaf oluyor başına böyle bir şey gelince, pek sarih davranamayabiliyor. Belki sessizce takip etsem, gittiği yeri öğrensem veya tamamen bıraksam, uğraşmasam daha iyiydi bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dostum kesinlikle şikayet et. Bir şey çıkmayabilir ama şöyle bir durum var. Tecavüz ve taciz davalarında da hep duyuyorum mağdurun haksız yere suçlamak için bir sebebinin bulunmaması gibi bişi diyorlar. Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Ama bu işlerde sonuç çıksın diyorsan sağlam bir avukat yardımıyla başvurmanda fayda var. Büyük bisiklet dernekleri de belki yardımcı olabilir. Sadece ilk sayfadaki mesajları okuyabildim belki dediklerimi yazmışlardır. Geçmiş olsun.

• Beğen
Arkadaşım, geçmiş olsun. Allah korusun topmuzu. Ama var işte bu herifler ve bu asalaklardan kurtulmanın imkanı yok.

Geçtiğimiz ay bayramda Paris'te bisiklet kiraladım, 4 gün boyunca tüm Paris'i bisikletle dolaştım.
Elbette her şey farklı, bisikletliler de farklı, kent insanı da farklı.
Tanık olduğum bir olay "bu tip insanlara karşı ne yapılabilir" noktasında net farkımızı da ortaya koyuyor.
Orada bisikletliler, bisiklet yolu olmayan caddelerde trafik içinde sürüyorlar, tıpkı motorlu araç gibi kabul görüyorlar.
Ben de öyle yaptım. Bir ara, az ilerimde bir bisikletliyi bir taksi sıkıştırdı, bisikletli tepki gösterdi, taksici kornaya abandı.
Taksiden inen sürücüyle tartışmaya başladılar. Bir anda o anda trafikte olan yirmi kadar bisikletli hemen oraya üşüştüler.
Taksici geri adım attı, olay kapandı.
Bizde olsa sanırım yirmi kadar taksici olay yerine toplaşırdı, bir de bisikletliyi döverlerdi.

Hukuki yola başvurmayı deneyeceğim sanırım. Savcılığa vereceğim dilekçeyi yazmaya başladım. Fakat buraya suçu kanıtlayan delil gibi bir şeyler koymak gerekmiyor mu? Kamera görüntülerini elde etmek için ne yapmam gerekiyor? Bunu savcı mı halledecek? Dilekçenin bir yerinde belirtmeli miyim? İşin bürokratik kısmıyla iligli yardım edebilecek birileri var mıdır?

Bir de söylediğim gibi, yakında adresim değişecek. Dilekçeyi şimdi verdikten sonra bununla ilgili bir sorun çıkar mı?

Öncelikle büyük geçmiş olsun.
Malesef biz bisikletliler böyle şeyler yaşıyoruz.
Toplumsal olarak eğitim seviyemiz, doğa sevgimiz, insan sevgimiz, her konuda kutuplaşmamız bu şekilde olduğu sürece bu ve buna benzer durumlarda yaşamaya devam edeceğiz.
Daha önce bisiklet kullanırken kornayla bir çok kez taciz edildim.
Bir çok kez arabayla sözlü şiddete ve aşağılamaya maruz kaldım ama hiç canıma kasteden olmamıştı sizinki gibi.
Genelde bu tip vakalarda eylemi gerçekleştiren kişi yalnız olmuyor ve dediğiniz gibi eylemden ya da hakaretten sonra hayvansı gülme seslerini duyuyorsunuz.
Kişiliği olmayan, ergenlikten ömür boyu kurtulamayan, empati kuramayan insanların işi bu.
Ben hep alttan aldım haftanın en sevdiğim günü ve tek çalışmadığım gün olan pazarım kabus olmasın diye ama sizinki çok farklı alttan alınacak bir durum değil kesinlikle hukuki sürece geçilmesi gereken bir durum bugün siz düşmediğiniz için şanslısınız ama yarın bu magandalar bisikletlilere karşı bu yaptıklarını hobi haline getirip birilerinin ölümüne neden olabilir.
Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
@Trekkie ne demek kızlar kendini göstermeye gelmiş?
Ne demek cezasını biz kendimiz verelim?

Ondan sonra neden birlik olamıyoruz diyorsunuz. Forumdaki bütün kadınlar sizin mesajı okuyunca eminim imana gelip tövbe etmişlerdir. Erkek geçinen bizler adamı bulup dovmedigimiz için erkekligimizden utandik.

Bir bisikletlinin başına iğrenç bir şey gelmiş, yardımcı olayım destek olayım diye mesaj bile yazamadan sinir bozuyorsunuz.

@Ömer Furtun doğru kararı vermenize sevindim.
Bu davarlar yaşadığı sürece bir başka bisikletliye bunu veya daha kötüsünü yapmaması için benim gördüğüm tek yol bu çünkü.
Toplanıp dövelim falan demişler, kısa vadede gazınızı güzel alır ama iki gün sonra onun hıncıyla bi bisikletliyi çiğner direk bu omurgasızlar.
Hukuksal yollara başvurup sonuna kadar gitmek gerçekten sonuç alınabilecek en mantıklı yöntem. Hayırlısı olsun şimdiden

Çok geçmiş olsun. Hepimizin başına gelebilecek maalesef "doğal" bir şey. :Ben de an itibariyle aliexpressden aksiyon kamerasının siparişini verdim. Çok etkilendim yaşadığınız olaydan. Kamerasız sokağa çıkmam artık.

• Beğen
@Ömer Furtun delilleri savcı toplayacak. Siz olayın zamanını ve yerini tam ve açık yazın. Dilekçeyi 4 defa bastırın, nüfus cüzdani fotokopisini yanınıza alın ve olayın olduğu yere bağlı adliyeye gidin yani kartal adliyesine.
Başka bir şey yapmaya gerek yok. Aracın plakasindan savcı ruhsat sahibinin kimlik ve adres bilgilerini çıkarıp davetiye yollayacak, adam gelmezse yakalama kararı çıkaracak. Adam herhangi bir çevirme asayiş sorgulaması vs anında karakola çekilecek ve ifadesi alınacak.

Çok geçmiş olsun. Okurken dehşete kapıldım, ama ne yazık ki günümüzde böyle ruh hastası olup şiddete meyillenen insanların sayısı hızla çoğalıyor.

Burada bunun gibi birçok konu açıldı ve açılacak. Burada düzinelerce sayfa yazılarda yazsa sonuç hiçbir şey. Sadece internette bi forumdaki yazılan binlerce konudan biri olarak kalacak. Sanırım sonuç odaklı iki seçim var bu konuda. Ya plakadan kişilere ulaşıp illegal yollarla cezalandırılacak(ki eşek dayaktan ne anlar lafı geliyor aklıma), yada sağlık kurumlarından gerekli muayene ardından olay soğumadan adli kısımlara başvuru yapılacak Bence Direkt olarak polise gidin, hatta ulaşabiliyorsanız bisiklet derneklerinden ve platformlarından yetkililerle beraber gidin şikayetçi olmaya. Teknik olarak hiçbir katkısı olmaz elbette ama ne yazık ki 'ye kürküm ye' kafası olduğu için çoğu insanda yanınızda yetkili yahut bilirkişi denebilecek insanlar olması polislerde ve karar organlarında daha fazla etki yaratıp önemsenmeme durumunu indirgeyecektir..

@Ömer F. ben modada oturuyorum okuduysaniz yorumumda belirttigim gibi o rotayi genelde kullanirim ve tek cikarim, olay gunu de sizden yarim saat sonra ayni rotayi kullandim. Bilirim tedirginliginizi... Tek cikmak yurek ister, grup halinde de kafa dengi ve yaklasik esit seviyeler bulmak zor.
Bundan sonrasi icin herhangi bir durumda yardima hazir oldugumu belirtmek isterim.
Kamera olayini mutlaka gozardi etmeyin. Ayrica eger isterseniz psikolojik olarak hazirlanana kadar 2'li cikmayi da teklif ederim.
Dedigim gibi okuyunca basiniza gelenleri, orada ben de olabilirdim ve hala da olabilirim. Yarin veya ondan sonraki gunun garantisi yok.
Gonulden yardima acigim bilginiz olsun. Buraya kadar yalniz olabilirsiniz fakat bundan sonra yalniz olmadiginizi bilin.

En sonunda taşıma ruhsatını aldırıp belde makinayla gezdirtecekler bizi de...

Taşıma ruhsatı alabilmeniz için koşullar epey ağırdır. Çeşitli marka ve ebatta silahlara sahip biri olarak söylüyebilirimki hangibirini vurucaksınız? bunların kökünü eğitim reformuyla ATatürk bile kazıyamamış adamcağız vefat edince gerisin geriye çıkmışlar piyasaya. Türkiyenin temizlenmesi ve arınması için hiçbir yol yok. Gençseniz gidin başka ülkeye yaşayın, benim gibiysenizde çekilin bir tenhaya hayatınızı yaşayın. Bunlarla savaşılmaz ben yeterine savaştım artık pes ettim. Silahla tehditmi dersin, adamın lastiklerini kesmekmi dersin, tavanına bıçak sokmakmı dersin v vs hertürlü şiddeti uyguladım sonuç ne?? aa işte bu sonuç. Kasmayın yani konuşmaya bile değmez

@Ömer Furtun Çok geçmiş olsun.:eek:
Tam yanınıza yanaştığını gördüğünüzde frenlere asılsaydınız keşke...:eek:

@enzo Smith Wesson Magnum 500 öneririm :D:p:D

geçmiş olsun arkadaşım, bence de bir an önce savcılığa gitmelisiniz. olayı izah eden bir dilekçe yeterli. olay saati, olay yeri, oluş şekli varsa tanımlayıcı bilgileri(plaka, eşgal ve diğer ayırt edici hususlar) yazın. gerisi savcılığın sorumluluğunda. bir şey kaybetmezsiniz.
somut olayda adam öldürmeye teşebbüs olduğunu belirtip; öldürmenin, yaşama son vermenin ne kadar kötü bir şey olduğunu söyleyen arkadaşların silah markaları paylaşımlarına da selam olsun. ironi yapıyorlar sanırım. sadece bisiklet sürenler mi öldürülmesin anlamadım

Geri