Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aramızda geleneksel tıraş meraklısı var mı?

Bende sizler gibi geleneksel yöntemlerle tıraş olanlardanım bisikletçiler arasında böyle tıraş olanları görmek beni sevindirdi. Malum kurlar ile kaliteli ekipman satın almak güç olsa da gerçekten çok keyifli ve sağlıklı bir ritüel oluyor benim için. Genelde tıraşlarımda Razorock Game Changer 0.84 , Semogue fırça ve tabac sabun kullanırım tıraş sonrası ile mevsimine göre değişkenlik gösterir. Bir çok değişken olabiliyor bu tıraşla ilgili genel bilgileri aynı bisiklet forumumuz gib tiraskeyfi.com forumundan bilgi alabilirsiniz link vermek yasak ise mesajımı düzenleyebilirim. Herkese keyifli tıraşlar.

Scudo
Malum kurlar ile kaliteli ekipman satın almak güç olsa da gerçekten çok keyifli ve sağlıklı bir ritüel oluyor benim için.
Gerçek usturayı hariç tutarsak, geleneksel tıraş, kullan-at veya kartuşlu aletlere göre ucuz. DE sap zaten bir kere alınan bir şey. Siz fırça ve sabunda pahalıya kaçmışsınız, insanın bir tıraş keyfi var, olur yani o kadar. Ben jiletli ustura ve DE kullanıyorum. Eskiyen, yamulan, deforme olan şeyler değiller, ömürlük yani. 1 milyoncudan 20 tl'ye aldığım ucuz fırça ile. Arko sabunu 12'li olarak 140 tl'ye aldım geçen gün. Derby'nin 100'lü tam bıçağını 60 tl'ye aldım. Sudan ucuz :p

• Beğen
Tepkiler: MakRo
IMG_20210201_200113.jpg
Bunlar da benim malzemeler. Tıraş makinem kapalı tarak Mühle R108. Feather ve Perma-Sharp favori bıçaklarım. Geleneksel tıraş gerçekten keyif işi. Rahmetli dedem görseldeki arko sabundan kullanırdı ve çocuk yaşlarda onu izlemekten çok keyif alırdım. Bu sebeple bendeki yeri ayrıdır. 🙂

@Mete Can Karahasan Linki özelden attım. Daha önce konuyla ilgili başka bir mesaj da atmıştım. Engellemiş olduğun için görmüyorsun sanırım.

@BicycleX Şap tahrişi azaltmak için sanırım. Sürüldüğünde ciltte bir ferahlama sağlıyor mu? Ben tahriş varsa buz gezdiriyorum.

@can_celik Tam bir ferahlık hissi yarattığını söyleyemem ancak dediğiniz gibi tahrişe, kılcal kesilerde kanamanın durmasına etkisi mevcut.

Şap kurutuyor, aynı kolonya gibi ama kolonya gibi değil, deodorant gibi yapışkan bir kuruluk bırakıyor. O yüzden kolonyaya geçtim.

@RmzBurak Kafamı keserken daha kontrollü olmak için dün çift taraflı sap aldım 1 milyoncudan. Kılları atmayı zorlaştırdığı için bir taraftaki koruyucu tamponu kestim ve tam istediğim sapa kavuştum :huhuu:

293097 dosyayı görüntüle
Rahmetli dedemde de buna benzer bir tıraş bıçağı vardı. Alttan vidasını çevirince içindeki jileti değiştirmek için üst kapak açılırdı. Hatta şöyle bir videoya denk geldim.

Ben sakal tıraşından uzak biri olduğum için top sakal dışında kalan kısımları bir zamanlar vatan bilgisayar açılışında ezilme tehlikesi atlarak aldığım Philips marka saç ve sakal için başlığı olan modeli kullanıyorum. Askerde bir sabah bir akşam, günde bir şekilde tıraş olanların aksine 3 günde 1 oluyordum. Şuanda da evden çalışmanın avantajı olarak fark etmiyor ama sinek kaydı olacaksam kullan at tıraş bıçakları işimi görüyor. Dayım yıllarca berberlik yaptığına o eski usül kayış ile bileylenen ustura kullanmasını biliyordu, o tip tıraşa da çok özenirim.

10 yıl içinde kısmi kelleşmenin olacağını düşünüyorum. Sağdan sola saç yatırma yada yarım saçlı olmaktansa sıfıra vurmak daha hoş geliyor. Hatta bir ön gösterim fragman olması için yıl sonu ocak başlangıcı gibi sıfıra vurmayı düşünüyorum. Kıştan yapayım ki gelecekte kafam soğuğa alışsın.

Kullandığım makine altta 3 farklı başlığı ve sakal ve saç olarak 2 tarağı var. Cazcı abimin dediği "zaza" adını aratınca gördüm ki yaz aylarında dayımın saçlarımızı üçe vurduğu eski usül makineymiş. Kesim yaparken aradan da yolardı.

Dosyalar

• IMG_20220820_125625.jpg
    IMG_20220820_125625.jpg
    121,6 KB · Okunma: 9
293233 dosyayı görüntüle
Bunlar da benim malzemeler. Tıraş makinem kapalı tarak Mühle R108. Feather ve Perma-Sharp favori bıçaklarım. Geleneksel tıraş gerçekten keyif işi. Rahmetli dedem görseldeki arko sabundan kullanırdı ve çocuk yaşlarda onu izlemekten çok keyif alırdım. Bu sebeple bendeki yeri ayrıdır. 🙂
Fotoğrafa 3 saniye bakınca cildimde yanma hissettim:komik:,3yıldır sinek kaydı olmayan biri olarak tabi.

Arko çubuk bitti. Tabac ile yine birlikteyiz.
Sirke ile traş köpüğünü traş kremi haline çevirirken son farkettiğim şey, Arko'dan daha koyu bir yağ var Tabac'ta. Köpüğü sirke ile kestiğimde yüzüm buruklaşıyor, arko yüz kremi gibi yapışkan oluyor. Bir kez daha sirke sürünce geçiyor. Arko'dan farkı, Arko'da bu ara basamak yok. Kesilirse akışkanlaşıyor, bir kez daha köpük yayıp koyulaştırmak gerekiyor.
İkisinin de traş sonrası benzer ama traş kremi halinde Arko bana daha yağlı geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bim'de traş köpüğü satılıyordu, baktım yerli malı diye aldım. 15TL. Kokusuz, tam istediğim gibi çıktı.
Azıcık sirke ile akışkanlaştırdıktan sonra kuru köpük olayı çözülüyor, yüze yedirilebilecek kıvama geldi. Herkese öneririm, köpüğü sıyırınca altı kuru olmuyor, ıslak hissettiriyor. Böylece daha iyi koruyor.

Artık 2 gün arayla saç ve sakalı usturayla kesiyorum. Son 10 tıraşta kafamı ve suratımı komple ıslatıp, kafamın yarısına tıraş sabunu sürüp diğer yarısına bişey sürmeden kesiyorum. Kıl kesme performansı ve tıraş sonrası yanma hissi bakımından hiç bir fark gözlemlemedim. Hele ılık su ile performans çok daha iyi oluyor.

Yıllardır kandırılmışız tıraş köpüğü/sabunu/jeli/kremi diye.

5 bıçaklı seriden kullanıyorum ama gelenekselle de traş olmuşluğum var. Aslında elimde ne varsa onu kullanıyorum :)

1662542569558.png

Artık 2 gün arayla saç ve sakalı usturayla kesiyorum. Son 10 tıraşta kafamı ve suratımı komple ıslatıp, kafamın yarısına tıraş sabunu sürüp diğer yarısına bişey sürmeden kesiyorum. Kıl kesme performansı ve tıraş sonrası yanma hissi bakımından hiç bir fark gözlemlemedim. Hele ılık su ile performans çok daha iyi oluyor.

Yıllardır kandırılmışız tıraş köpüğü/sabunu/jeli/kremi diye.

2 gün mü 👏 tebrik ederim, her hafta pazar. Sanırım çocukluktan kalma bir şey oldu pazar temizliği hahaha

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Bıçaksız Çelik usturayı deneyen oldu mu ?

@Yoldakiseruven 2 hafta önce denedim. Eminönü'nde Zaza Han var, ucuz sayılacak bir gerçek ustura satıyordu bir dükkan. Almadan deneyebilir miyim diye sordum kabul etti. Bıçak hiç kullanılmamıştı, üstündeki fabrikasyon yağı selpakla aldım, sonrasında sakalımın boğaz kısmını hanın tuvaletinde kestim. Derby Usta bıçak kadar keskin değildi. Belki daha iyi bileylenebilir ama bileyleme ücretlerinin/taşlarının fiyatı beni vintage sevdasından vazgeçirdi.

Zaten insanoğlunun kullan-at bıçağa geçmesinin sebebi otomasyona uygunluğu, bu sayede ucuzluğu ve bileyleme zahmetinden kurtarması. Neden tam tersini yapıp daha ilkel olana geçiyorum ki dedim kendi kendime. 100 adet Derby tam bıçağı 60 tl'ye alıyorum. Yani 200 bıçak. Bu kadar ucuz ve keskin başka bir ıslak tıraş yöntemi yok.

Geri