Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

Merhaba aşağıdaki tarife İETT’den alınmış olup İstanbul için geçerlidir.

Bisikletle Yolculuk

Bisiklet Aparatlı Otobüsler Gün Boyu ve bisiklet için ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Normal Otobüsler, 10:00-16:00 ve 22:00-06:00 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Metrobüsler 10:00-16:00 ve 22:00-06:00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Metro ve Tramvay 06:00-07:00, 09:00-16:00 ve 20:00-00:00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Tünel 07:00-22:45 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Şehir Hatları 06:00-00:00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Deniz Otobüsü 07:00-21:00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Dentur – Turyol 06:00-01:00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Araba Vapuru-Hızlı Feribot 07:00-22:30 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilir.

Mavi Marmara 07:00-01:00 saatleri arasında 1 ek bilet ücreti karşılığında seyahat edilir.

Scudo
Katlanır bisiklet için saat kısıtlaması ve ek ücret yoktur. :D

Katlanır bisikletin katlanması ve taşınması kolay bir türünü almak lazım o zaman...

Ben elektrikli katlanır bisiklet ile sabah işe gidip gelmeyi planlıyorum da o nedenle tarifeleri araştırırken bunu buldum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@murat.82.yildirim
İş saatlerinde zaten ne metrobüse ne otobüse almıyorlar ancak zaten toplu taşımaya binmemize pek gerek olmuyor, çok nadiren bisikletimizde arıza çıkarsa binmek gerekiyor buna göre düşünmeniz gerekli bence.

@murat.82.yildirim
Nereden nereye gideceksiniz? Rota konusunda alternatifler geliştirebiliriz :harika:

• Beğen
Tepkiler: murat.82.yildirim
@CeRKeZ

hocam plaka, saat ve hat numarası ve reddedildiğiniz durak bilgileri ile beyaz masaya şikayet kaydı açtırırsanız almayan şoför ceza yiyor, aklınızda bulunsun.

@BerkEvren

İşte bu harika bir fikir
Ataşehir taksim arası... Diyorum ki Ataşehirden sahilyoluna bisikletle oradan kadıköy’e de bisikletle. Sonra turyol ya da şehirhatlarıyla karaköy. Oradan da yokuş yukarı istiklal caddesi ve son

Yani toplu taşımaya yalnız bir kez bineceğim. Eğer köprüden bisikletle geçilseydi vapura bile binmezdim :)

kısmet olursa Feneryoluna taşınacağım yakında o zaman daha da kısalacak

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@murat.82.yildirim
Ben de hergün Maltepe'den Taksim'e işe geliyorum. Önce Kadıköy'e sürüp oradan vapurla Karaköy veya Eminönü'ye geçiyorum. (Vapur beklemektense sürmek daha rahat) Sonra Karaköy'den kabataş'a doğru sürüp Kazancı'dan Taksim'e çıkıyorum. İstiklal cad. pek bisiklet sürülecek gibi olmuyor (Raylar, yayalar,yük indiren kamyonlar vs) Turyol yerine vapur kullanıyorum bu arada. Turyolda bisikleti dışarı bırakmanız gerekiyor. En güzel havada bile deniz suyu ile kaplanabiliyor bisiklet.

@murat.82.yildirim
Benim de tek istediğim bu :) Vapur faslından kurtulmak :harika: Kabataş - Üsküdar yaya tüneli bitince oradan geçeriz artık. (Kesin para alırlar gibi geliyor ama bakalım)

@BerkEvren

Ben proje iptal edildi diye biliyorum ama?

@parathoner
Bilmiyordum, siz yazınca baktım iptal edilmiş cidden. İşin kötüsü bir dünya yol almıştı o tünel işi (İnşaat başlamıştı)... Nasılsa parası bizden çıkıyor tabi :snzdglsn:
Mecburen vapura devam o zaman... (Bir gün dünyanın geri kalanı gibi köprülerden bisikletle geçeriz belki... Şöyle benzin 10 TL falan olsun önce :srnsml:)

• Beğen
Tepkiler: murat.82.yildirim
@BerkEvren

Bende duyunca çok üzülmüştüm. Bisikletlilerin köprüden geçememesi çok üzücü. Keşke bir yol bulsalar. Hatta yayalardan ve araçlardan izole edilmiş kesintisiz bisiklet yolları yapsalar. Atıyorum tüm sahil şeridine paralel Türkiyeyi dolaşan bir yol gibi. Al sana işte çılgın proje. Türkiyemin en güzel reklamı. Tabi ilk olarak bisiklet kullanımını teşfik etseler, bakın bakalım benim gibi şişko adamlar kalıyor mu Ülkemde. Hayaller, hayaller.

@BerkEvren

Süpermiş güzergah olarak. Vapur hakkında güzel bilgi vermişsiniz.

Acaba Kaç saat sürüyor?
Hangi aylarda bisikletle gitmek mantıklı oluyor??

@murat.82.yildirim
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Vapur hariç yol 18km. 45-50dk sürüyor. Terlememek için daha hızlı gitmiyorum. Bir 30dk falan sanırım vapurun geçişi daha kısa da olabilir.
Ben 4 mevsim sürdüğüm için ikinci sorunun cevabı tamamen paşa gönlünüze kalmış diyebilirim:harika:

Alacağım elektrikli bisikletin vereceği güvene bağlı olarak 4 mevsimi ben de zorlayabilirim :) Şu an bu bir çılgınlık :)

Ama çok iyi oldu sizle konustuğumuz. Artık çevremde hayalci demeyecekler. Bunu yıllardır yapanlar var diyeceğim :)

Varmı bilmem gereken başka şeyler?

Sırf o tünel icin oy vermistim bu sene pühh

@yoldakigenc net bir planlama yok tur ekibi ile konuşup ona göre bir güzergah belirlenir
aklımda olan yalovaya feribotla geçip körfezi dolaşmak

Merhaba ben yeni yol bisikletine geçtim turlar varsa katılmayı isterim

sütlüce’de oturuyorum. Haftaiçi akşamları, buradan başlayan bisiklet turları için pedaldaşları bekliyorum...

Geri