Scudo Sports

Ayak üşümesi ve çorap önerileri

Yün suyu ciltten çok iyi uzaklaştırıp üzerinde birikmesine fırsat vermediği için, önerebilirim. Kar yağışı altında ıslanmaya bağlı ısı kaybıyla kasların soğumasına pek sebep olmuyor pamuklular gibi.

Scudo
usumek bu sporun doğasında var diyorum ve yola devam ediyorum. ne yaparsam yapayım sonuçta üsüyorum...

Sadece bisiklette değil, hemen tüm doğa sporlarında ki bir derttir bu ! Su, rüzgar ve düşük ısı...En geçerli çözüm rüzgarı ilk katmanda kesmektir.Böylece diğer katmanlarda hapsedilen ve vücut ısısı ile ısıtılan durağan havanın, rüzgardan etkilenmeden ve ısı kaybetmeden sizi dış etkenlerden koruması...Bisiklette ayak ile ilgili birkaç çözüm olmakla birlikte en çok tercih edilen şekil...

İyi bir termal çorap
Kilitli ayakkabı (SPD,Yol veya diğer kilitler)

Gore-Tex veya benzeri astar ile üretilmiş SPD ayakkabılarda mevcut ama hem pahalı, hemde kış harici mevsimler için uygun değildir.Geniş bütçesi ve birden fazla ayakkabı barındıracak arkadaşlar düşünebilir.

Platform pedal ve kıslık bot ise tamamen tercih meselesidir.Ama bisiklet için iyi bir çözüm değildir.

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Kışın yaptığımız turlarda (ki ben sabahları 5:15 - 7:00 arası bisiklet kullanmayı tercih ediyorum) en byük problemlerimizdendir ayaklarımızın donması. Hatta bazen ayağımızı hissetmeyiz. Hep merak ederdim bu tarz birürün kullanışlı olur mu diye ve şansa facebook reklamlarında denk geldi. Termal mest (mesh) olarak satılan bu ürün acaba soğuk havalarda derdimize çare olur mu? Ürünü deneyen ya da alternatif sunmak isteyenler lütfen yazsın ki biz de faydalanalım.

Ürün hakkında detaylar şu şekilde:
  • Termal özelliği sayesinde ayağı sıcak tutar.
  • Elastik yapısı sebebi ile ayağı sarar, kas ve eklem ağrılarını engeller.
  • Kesinlikle su geçirmezdir.
  • Kendine özgü kumaşı ve dikim şekli sebebi ile yıpranmalara karşı son derece dayanıklıdır.
Termal Mest Çorap Kullanım ve bakımı hakkında:

• 10C ve altındaki sıcaklıklarda kullanılması tavsiye edilir.
  • Abdest alındıktan sonra ayak kurulanıp, ince kuru bir pamuklu çorapla giyilmelidir.
  • Temizlenmesi son derece kolaydır, makinede yada elde ılık su ve sabunla ters çevirerek yıkayabilirsiniz.

Valla bugün 12 derece bir termal çorap ve normal kalınlıkta bir çorabı üst üste giydim yinede ayaklarım dondu sanırım ayakkabı kılıfı almak şart.

Bence işe yaramaz.Ben Erzurum'da olduğumdan diyorum.Ayakkabı kılıfı rüzgar ve su geçirmemezliği sağlıyor en azından benim kullandığım.Gene ayağım üşüdü.Kışlık bot kulandım gene üşüdü.Karar olarak parmaklarımız hareketsiz olduğundan kan dolaşımından dolayı üşüdüğüme kaynak getirdim.Çünkü koştuğumda 40-60 dk sürede başıma böyle gelmedi.
Bence üşümemek için parmakları haraket ettirmek lazım

Geçen sene Erzurum'da askerlik yaparken bunu kullanan arkadaşlarım vardı: işe yaradığını ama mucizevi bir şey olmadığını söylüyorlardı ve hepsinin ayağı inanılmaz kokuyordu çok fena koku yapıyor... Şahsen bir sürü kalın ve termal çorap denedikten sonra en iyi sonucu ihtiyaç kadar ince çorabın üst üste giyilmesi olduğunu keşfettim.

ben serçe parmağımı hissetmiyorum her seferinde, acaba ters mi döndü falan diyorum bazen

• Beğen
Tepkiler: Alizee
arkadaşlar elektirik akımı ile çalışan ısıtılan çoraplar mevcut,imkanı olan baksın derim,pile çalışıyor,benimde pek bir bilgim yok,bir kaç kez yabancı sitelerde görmüştüm :),bilen varsa bizleri aydınlatırsa mükmel olur :)

• Beğen
Tepkiler: celikeren
Su geçirmez diyor, o yüzden nefes almayacak ve aşırı terleme yapacaktır diye düşünüyorum. En iyi çözüm kaliteli bir ayakkabı kılıfı ve yine kaliteli bir termal çorap ikilisi...

• Beğen
Tepkiler: celikeren
@gokhantig
Merhabalar.. bunu kullanmaktansa spd kullanıyorsaniz ayakkabı kılıfı almanızı tavsiye ederim.. kışlık ayakkabı kılıfları var.. ben bugun ve gecen hafta icerisinde bir aksam denedim.. 50 km. Surus yaptim.. ayaklarim cok sicakti.. hic usumedi.. onceden donuyordu ayaklarim.. ben bike and outdoor anadolu yakasi subesinden aldim.. asagida linkini paylasiyorum.. bunu tavsiye ederim..

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benim elim ve ayagim cabuk usur, ustune ustluk spd ayakkabimda yazlik ,gecen kis cok usuttum soguk havalarda, ayakkabi kılıfi almadım biraz araştırdım çareyi basit çözüm olarak corabimin ustune iki kat aliminyum folyo sardim ve ayaykkabiyi giyip çıktım 5 ° ile 10° arasinda gezindim ve usumedi ayaklarım kolay bir cozum deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar aynı problemi ben de yaşıyorum. Ayağım üşüme aşamasını geçiyor. Parmaklarımı tamamen his kaybına kadar gidiyor. En iyisi bir ayakkabı kılıfı almak gibi duruyor. Bugün termal çorap ve yün çorap ikisini de giydim sabah değişen bir şey olmadı sonuç aynı. Ayağı folyoyla kaplamak, poşet sarmak çözüm değil hem koku oluşturur hem de sonrası tırnak mantarı ve mantara da sebebiyet verebilir. Ya ayakkabı kılıfını alıcaz ya da o parayı doktorlara zaten vericez.

Bu bildigin neoprene yav...

Ben neoprene overshoe kullaniyorum ayakkabinin icine de kislik corap giyarsem sikinti olmuyor.

0 derecede falan alüminyum folyo da sarmaya baslayabilirim...
Gercekten de ayak parmaklarini aluminyum folyo ile kaplarsaniz bayagi farkediyor...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

https://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_470_470_ffffff_image-jpeg/11944_bbb_bws_04_hardwear_shoecover.jpg

İki tane kışlık çorabı üst üste giyiyorum sıkıntı yok şimdilik :D

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
1- Kalın yün çorap ayağa giyilir, (termal çorap veya kayak-snowboard çorabı da olabilir)
2- Parmak uçları folyo ile sarılır,
3- Ayakkabının altında havalandırma delikleri var ise tack-it ile kapatılır,
4- Ayakkabı giyilir,
4- En az 2-3mm kışlık ayakkabı kılıfı giyilir,
5- Ayaklar büyük ihtimalle üşümez

Ayağa hava almaz su geçirmez çorap giyerseniz ayak içinde terler üşüme hızlanır, neopren çoraplar sadece ve sadece dalışta kullanılır günlük hayatta kesinlikle kullanılmaz benim görüşüm budur.

Iki termal corap arasi buzdolabi poseti ;)

Geri