Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Abooov siz baya yetkili bir abi...
Bu şekil alaycı konuşulmasından hoşlanmam ki ben de kimseye o şekilde konuşmam. Derdim neyse doğrudan yazarım.
Burada asıl sorun denetim. Siz izletiyi izlediniz mi? Bana hayli mantıklı geldi.

Scudo
Videoyu izledim Çağrı efendi ülkedeki tüm köpek sayılarını mukayese ediyor yani Almanya'da, Amerika'da bahçeli evlerinde 3 köpek birden besleyen aileler ile bizim sokaklarda 10'lu sürü halinde dolaşan köpekleri aynı kefeye koyuyor.

Bize ne Amerika'daki Almanya'daki veya Avrupa genelindeki köpekten İngiltere'nin en güneyinden kuzeyine yürünse başıboş sadece birkaç köpek çıkar karşınıza oysa benim evimin yanındaki süpermarketin önünde 5 başıboş köpek yatıyor bazen.

Avrupa'da yaşıyorsunuz günde kaç başıboş köpek ile karşılaşıyorsunuz yoksa ayda bir mi demeliyim, size orada huzur içinde yaşarken sağlık bakanlığı bizim için milyon adet kuduz aşısı satın alıyor.

Reva mı bu bana birkaç hiçbir faydası olmadığı gibi et tüketen hayvan için.

Alıp gözetim altında tutulsun demenizi aklım almıyor siz duyar ve vicdan yaparak aslında olayı çözümsüzlüğe itiyorsunuz ve ölen yaralanan insanların vebali umurunuzda değil gibi.

Videoyu izledim Çağrı efendi ülkedeki tüm köpek sayılarını mukayese ediyor yani Almanya'da, Amerika'da bahçeli evlerinde 3 köpek birden besleyen aileler il...
Benim anladığımı anlamamışsınız. Bizde sokak köpeği neden var? İnsanların evinde köpek olmadığı için..
Neyse, görüyorum ki çok farklı bir düşünceyle izlemişiz ikimizde. Sonuçta satılsın diyorum ama hibede edilebilir. Sonuçta onlar yiyecek olarak tüketiyor.
Kaçırmış olabilirim ama öldürülmesiyle kısırlaştırılması arasında çok fark yoktu diye biliyorum.

Muhalefetin AKP'nin itlaf yasasını desteklediği bilgisini nereden aldınız bu hangi muhalefet? Hangisi ise gidip alnından öpeceğim çünkü benim bildiğim her açıklamasında Özgür Özel iktidarı köşeye sıkıştırmak ve itperestleri kışkırtmak amacıyla yapıyor.

Dededen CHP'liyim partiden soğudum ama bu iş geçmişte de böyleydi sağ iktidar rasyonel kararlar aldığımda bile muhalefet itiraz eder insanları canından bezdirirdi

Katliam insanlara gerçekleşiyor ayda 3.8 insan hayatını kaybediyor psikolojik travmadan bahsetmiyorum bile
80'lerin başına kadar kurban bayramlarında Mekke'de kesilen kurbanlar çöle gömülürdü, teknolojinin gelişmesi ile daha büyük dondurucular ve soğutuculu kargo uçakları sayesinde bu etler farklı illelere ve ülkelere gider oldu şimdi bugün petrol fiyatlarının patlamış, Antalya'da üretilen sebze meyve İstanbul'a %300 fiyat artışı ile gelirken köpek gibi saldırgan bir hayvanı, koyun veya sığır gibi topluca bir gemiye eğer talep olsa dahi doldurulamaz.

Birbirini yer o hayvanlar köpek barınaklarında 5 tanesi bir arada durmuyor.

Son düzenleme:
Bu arada bu köpek katliamı davası cıkmadan yıllar önce 2015 - 2020 yılları arasında bizim mahallede birkaç hayvansever dolaşıp her köşeye kuru mamalar döküyorlardı. Bizim apartmanın köşesinde yerlede mamalar saçılmış olarak duruyordu. Cunku mahallede o denli çok mama yiyecek kedi yoktu. Yenmeyen mamaların üstüne yağmur yagınca eriyip kaldırıma yapışıyordu üstüne ayakkabıyla basınca her yere yayılıyordu.

Ben de hayvan severim ancak elime mama cuvalı alıp sokak sokak mama dağıtmıyorum. Yenmeyen köfte, pirzolaları kağıda toplayıp dışarı cıkıp gördüğüm kedi köpeklere tek tek özel ilgi ile veriyordum. Bu 2015-2020 arası dönem. Kimi akşamlar hiç köpek göremediğim için elimdeki köfte pirzola ile eve dönüyor, buzdolabına koyuyordum. Sonraki akşam yine dolaşıp veriyordum. Hiçbir yiyecek boşa gitmiyordu.

Not: 2022 yılı sonrası et fiyatları anormal arttığı için artık hiçbir kedi/köpege et veremiyorum. Evde hiç kedi köpek beslemedim. Sadece sokak köpeği, sokak kedileri ile ilgilendim.

Hayatımda hiç kuru mama satın almadım !

Şu ana dek hayvanlara verdiğim en kuru yiyecek kaşar peyniri !

Kendi yemediğim şeyi hiçbir köpek/kediye vermem !

Bursa'da kimi sokaklarda kediler yer diye yere konulmuş makarna, börek, pilavlar görüyordum !

Bir keresinde yere konulmuş böreğe gelip duran bir kedi gördüm. Kedi yiyecek var diye gelmiş ancak yenmeyecek birşey oldugu için böreğin yanında öylesine boş boş bekliyordu.

Tam video çekimlik bir andı. O an acelem olduğundan çekemedim !

Bizim insanımız, hayvanların ihtiyaçlarını bilmiyor !

Bir köpek size koşmaya başlarsa ne yapılacağını da coğu kimse bilmiyor ! Bunlar okullarda öğretilmiyor !

Bir kedi yada köpeğin canı sıkkın ise beden dili ve tepkileriyle bunu belli eder.

Morali bozuk köpek / kediye iyi amaçla bile olsa yaklaşılmamalı. (Bu kural insanlar için de geçerli, esasında)

Hayvanlar doğal olmayan insan eliyle yaratılmış saçma şeylerden rahatsız olurlar.

2015-2020 arasında apartmanın köşesine kuru mama bırakan kişiyi güvenlik kamerası dosyasında gördüm.

Geldiği saatlar öğleden sonra 15:30 gibi saatlerde geliyordu. Bir gün o saatte canlı kamerayı açıp gelmesini bekledim.

Bir adam geldi, yanındaki kovaya minik kürek (çamaşır deterjanı küreği gibi birşey) daldırıp mamaları boşalttı ben anında olay yerine koştum.

Neden karşıdaki binalar önüne değil de bizim bina önüne bırakıyorsun bu mamaları dedim. Oradan araçlar geçiyormuş, bizim köşe güvenliymiş.

Bizim apartman önü kedilerin mama yemesi için güvenli yer diye piyango bize vurmuş yani.

Adama dedim ki şimdi bu döktüğün mamaları kaldırıp çöpe atacağım her gördüğümüz de de çöpe atacağız dedim. Yaptığınız şey cevre kirliliği dedim.

Yukarda anlattığım gibi ben de hayvan severim, hayvanları beslerim ama böyle değil diyerek tepki koydum. Neyse adam bir daha bizim oraya mama bırakmadı.

Bu arada bu köpek katliamı davası cıkmadan yıllar önce 2015 - 2020 yılları arasında bizim mahallede birkaç hayvansever dolaşıp her köşeye kuru mamalar döküyorlardı. Bizim apartmanın köşesinde yerlede mamalar saçılmış olarak duruyordu. Cunku mahallede o denli çok mama yiyecek kedi yoktu. Yenmeyen mamaların üstüne yağmur yagınca eriyip kaldırıma yapışıyordu üstüne ayakkabıyla basınca her yere yayılıyordu.

Ben de hayvan severim ancak elime mama cuvalı alıp sokak sokak mama dağıtmıyorum. Yenmeyen köfte, pirzolaları kağıda toplayıp dışarı cıkıp gördüğüm kedi köpeklere tek tek özel ilgi ile veriyordum. Bu 2015-2020 arası dönem. Kimi akşamlar hiç köpek göremediğim için elimdeki köfte pirzola ile eve dönüyor, buzdolabına koyuyordum. Sonraki akşam yine dolaşıp veriyordum. Hiçbir yiyecek boşa gitmiyordu.

Not: 2022 yılı sonrası et fiyatları anormal arttığı için artık hiçbir kedi/köpege et veremiyorum. Evde hiç kedi köpek beslemedim. Sadece sokak köpeği, sokak kedileri ile ilgilendim.

Hayatımda hiç kuru mama satın almadım !

Şu ana dek hayvanlara verdiğim en kuru yiyecek kaşar peyniri !

Kendi yemediğim şeyi hiçbir köpek/kediye vermem !

Bursa'da kimi sokaklarda kediler yer diye yere konulmuş makarna, börek, pilavlar görüyordum !

Bir keresinde yere konulmuş böreğe gelip duran bir kedi gördüm. Kedi yiyecek var diye gelmiş ancak yenmeyecek birşey oldugu için böreğin yanında öylesine boş boş bekliyordu.

Tam video çekimlik bir andı. O an acelem olduğundan çekemedim !

Bizim insanımız, hayvanların ihtiyaçlarını bilmiyor !

Bir köpek size koşmaya başlarsa ne yapılacağını da coğu kimse bilmiyor ! Bunlar okullarda öğretilmiyor !

Bir kedi yada köpeğin canı sıkkın ise beden dili ve tepkileriyle bunu belli eder.

Morali bozuk köpek / kediye iyi amaçla bile olsa yaklaşılmamalı. (Bu kural insanlar için de geçerli, esasında)

Hayvanlar doğal olmayan insan eliyle yaratılmış saçma şeylerden rahatsız olurlar.

2015-2020 arasında apartmanın köşesine kuru mama bırakan kişiyi güvenlik kamerası dosyasında gördüm.

Geldiği saatlar öğleden sonra 15:30 gibi saatlerde geliyordu. Bir gün o saatte canlı kamerayı açıp gelmesini bekledim.

Bir adam geldi, yanındaki kovaya minik kürek (çamaşır deterjanı küreği gibi birşey) daldırıp mamaları boşalttı ben anında olay yerine koştum.

Neden karşıdaki binalar önüne değil de bizim bina önüne bırakıyorsun bu mamaları dedim. Oradan araçlar geçiyormuş, bizim köşe güvenliymiş.

Bizim apartman önü kedilerin mama yemesi için güvenli yer diye piyango bize vurmuş yani.

Adama dedim ki şimdi bu döktüğün mamaları kaldırıp çöpe atacağım her gördüğümüz de de çöpe atacağız dedim. Yaptığınız şey cevre kirliliği dedim.

Yukarda anlattığım gibi ben de hayvan severim, hayvanları beslerim ama böyle değil diyerek tepki koydum. Neyse adam bir daha bizim oraya mama bırakmadı.

Kendi içinde çelişkiler içeren, problemli bir bireysin. Daha önce de belirttiğim gibi, sadece "böyle insanlar da var işte!" dediğimiz insan kategorisinde sınıflandırıyorum seni.

-Kendi evinin önüne koyulmasını istemediğin mamayı, başkasının evinin önüne neden koyulmadığını sorguluyorsun...
-Kendin halkın bilinçsiz olduğunu söylüyorsun ama köfte gibi içinde hayvana zararlı içerikler olan yemek artıklarını hayvanlara veriyorsun...
-Hayvan sevmediğin de çok aşikar. Bir şeye sevgin olduğunu da düşünmüyorum. Belki burada birilerinin sana hakaret etmesini sağlayıp, dava açma fırsatı oluşturacak kadar parayı seviyor olabilirsin.

Bi insanın her düşüncesi sıkıntılı olabilir mi için çok güzel bir örneksin.

Bu arada köpek konusundan rahatsız birisi olarak, burada yazılanları okuyunca bazı insanların ciddi psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yani "Çin'lilere verelim yesinler" vs. gibi garip, sadistçe dilekleri olan ve bundan haz duyan insanlar mevcut. Zaten üsluplarından anlaşılıyor. Anonim takıldıkları profilleriyle bu sosyopat tavırları sergileme cesareti buluyorlar. Ciddi psikolojik sorunlarınız olduğunu düşünüyorum. Bu tarz problemlerin çözülememesindeki en büyük etmen de bu tarz aşırı uçlardaki insanlar oluyor.

Ne olursa olsun büyük bir sayıda canlıyı, kendi yarattığımız kaostan ötürü öldürme aşamasına gelmişiz. Bundan bu kadar haz duymanız bana anormal geliyor. Bi çok rotamı köpekler yüzünden değiştirmek zorunda kalan birisiyim. Köpeklerin gerekiyorsa uyutulması konusunda hemfikirim. Ama bundan birinin haz duyacak seviyede olmasını anlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
conflict of interest? çıkar çatışması?
Bu üyemiz çok muazzam entellektüel biri. Bunu da türkçesi olan şeylerin ingilizcesini söylerek kanıtlıyor bizlere sağolsun.

• Hahaha
Tepkiler: phrygian
Her gün ayrı olay çıldırmamak elde değil. 58 yaşında vatandaşın geldiği hale bakarmısın çok üzücü.

(link)

köpek ısırmadı etmedi sadece havladı adam yere düştü 🤠 köpegin havlayıp üstüne yürümesi saldırmak degildir 🤠 siz saldırma görmemişsiniz videodaki adam hem bilgisiz hem bilinçsiz. ona köpek havlamasa başka bir olayda da sorun yaşar.

köpek ısırmadı etmedi sadece havladı adam yere düştü 🤠 köpegin havlayıp üstüne yürümesi saldırmak degildir 🤠 siz saldırma görmemişsiniz videodaki adam hem bilgisiz hem bilinçsiz. ona köpek havlamasa başka bir olayda da sorun yaşar.

Ülkemizde insanların köpekler tarafından parçalanıyor olması köpekten korkanlar için tavna yaratacak bir durum değil mi?

Ülkemizde insanların köpekler tarafından parçalanıyor olması köpekten korkanlar için tavna yaratacak bir durum değil mi?
videodaki durumla ilgisiz yorum. videoda 58 yaşındaki adam köpek havladı diye korkudan yere düşüyor. adam 58 yaşına dek köpeklere karşı ne yapılacaını öğrenmemiş, bilgisiz, bilinçsiz korkağın teki ise biz ne yapalım? adamın turşusunu mu kuralım?

videodaki durumla ilgisiz yorum. videoda 58 yaşındaki adam köpek havladı diye korkudan yere düşüyor. adam 58 yaşına dek köpeklere karşı ne yapılacaını öğrenmemiş, bilgisiz, bilinçsiz korkağın teki ise biz ne yapalım? adamın turşusunu mu kuralım?

Sözüm yazan varlığa değil doğrudan site yönetimine.
@cazci @Admin @sccetin

Gerçekten bu gönderi size göre ifade özgürlüğü kapsamında mı değerlendiriliyor.
Örneğin o adamın eşi, dostu çocuğu, torunu herhangi bir yakını bu yorumu Forumdan okusa ne düşünür?

Bu arada bana göre sorunun çözümü için gerekli ilk adım: cahil cühela tiplerin, özellikle kendini entelektüel sanan cahillerin konuyla alakalı fikir yürütmesinin ve çevresini etkilemesinin önüne geçilmesi.
Ben de kendimi o kategoriye alıp susmaya razı olurum.
Umarım ülke çapında konuyla alakalı nitelikli, bilimsel bir kurul kurulur ve tavsiyeleri dinlenir.

Son düzenleme:
@cazci @Admin @sccetin

Örneğin o adamın eşi, dostu çocuğu, torunu herhangi bir yakını bu yorumu Forumdan okusa ne düşünür?
onlara gerek yok ben de onlarla aynı düşünüyorum, buraya yazamayacağım

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
@cazci @Admin @sccetin

Bu arada bana göre sorunun çözümü için gerekli ilk adım: cahil cühela tiplerin, özellikle kendini entelektüel sanan cahillerin konuyla alakalı fikir yürütmesinin ve çevresini etkilemesinin önüne geçilmesi.
Ben de kendimi o kategoriye alıp susmaya razı olurum.
Umarım ülke çapında konuyla alakalı nitelikli, bilimsel bir kurul kurulur ve tavsiyeleri dinlenir.
Ben anlamıyorum, forumda sadece muhtemelen ortalığı bulandırmak için yazan bu varlığı yöneticiler niye tutmaktadır? Bütün yorumları bu şekilde birileri kendine hakaret etsin diye var olan; bisikletle alakalı tek bir faydalı gönderisi olmayan bir form. İfade özgürlüğü ile toplumu tahrik etmek arasında bi fark var. Bu varlık burada alenen topluluğu tahrik etmek üzerine gönderiler giriyor. Daha önce de dediğim gibi, muhtemelen kendisine hakaret edilmesini sağlayarak, bundan dava vs. gibi bişeyler çıkarıp maddi çıkarım elde etmeye çalışıyor.

Sen gerçekten sorunlusun...

• Beğen
Tepkiler: TOOL
Sokak itleri asrı saadlerini yaşarken bu sıcakta, ekmek aslanın ağzında olduğu bir düzende motorsikletle parasının derdinde olan vatandaş ise kendini savunduğu için kanunlar önünde haksız duruma düşüyor.

Akıl üstün gelecek önümüzdeki sene böyle bir sorunumuz olmayacak.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan kuryeye havalı tabanca ile kendisini koruması nedeniyle adli işlem başlatıldı.

▫Manisa Valiliği:

19.30 sıralarında bir firmada kurye olarak çalışan M.K. isimli şahsın sipariş getirdiği esnada köpeklerin üzerine doğru gelmesiyle yanında bulunan bilye atan havalı tabanca ile ateş ettiği tespit edilmiştir.

Şahıs, olayda kullandığı havalı tabanca ile birlikte yakalanmış, hakkında ‘5199 Sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu’na Muhalefet’ suçundan adli işlemlere başlanılmıştır.

Hafif şekilde yaralanan köpeğin belediye veteriner ekiplerince gerekli kontrolleri yapılmış olup, sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılmıştır

Son düzenleme:
(link)

Raporda, son 2 yılda Türkiye'de 50'si çocuk, 107 kişinin köpek saldırılarında hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

(link) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü verilerine göre de Türkiye'de kuduz riskli temas sayısı 2023'te 438 bine ulaştı. Özellikle köpek dışkısından bulaşan ve çok ağır cerrahi maliyetleri olan "kist hidatik" hastalığı 2005-2019 arasında 8,8 kat arttı.

Türkiye, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) yayımladığı "Kuduz Riskli Temasın Yüksek Olduğu Ülkeler" ve "Kist Hidatik Tehlikesinin Yüksek Olduğu Ülkeler" haritasında "yüksek tehlike" kategorisinde yer alıyor.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Finlandiya, Japonya, İsveç, Norveç, (link) ve (link) gibi ülkelerin dışişleri bakanlıkları, resmi internet sitelerinde Türkiye'ye gidecek vatandaşlarına "saldırgan başıboş köpekler" ve "kuduz" riski hakkında uyarılarda bulunuyor.
(link)
Bu da demin karşıma çıktı yorum yapmak istemiyorum :)

Son düzenleme:
Anlattığı verilerde büyük hatalar var denildi daha önce, bir de royal caninden sponsorluğu varmış

O öyle demiş, bu böyle demiş, varmış, yokmuş, miş, muş....

(link)

"Kimlerden Reklam/Sponsorluk Aldık?

Her işimizde olduğu gibi, bu sponsorluklarda da şeffaflığı ve okurlarımızı önceden bilgilendirmeyi temel bir mesuliyet olarak görüyoruz. Bu nedenle içeriklerimizin en başındaki İçerik Özgünlüğü kısmında bu sponsorlu içerikleri bildirmekteyiz. Dolayısıyla daha içeriğe başlamadan bu durumu bilmeniz mümkün.

Bugüne kadar reklam veya sponsorlu içerik aldığımız kişi, kurum ve organizasyonlar şöyle:

Evrim Ağacı'nda şu ana kadar aşağıdaki firmaların reklamını yayınlamıştır:
All About Space Dergisi (01.11.2019 - 01.12.2019 arasında)
İTÜ Çekirdek Big Bang Start-up Challenge (3 Aralık 2020 ve 23 Kasım 2021'de, Instagram üzerinde)
Ecording (20 Ağustos 2021'de, Instagram üzerinde)
Plan-S (25 Mayıs 2022'de, YouTube üzerinde)
Gain (2 Ekim 2022'de, YouTube üzerinde)
Evrim Ağacı'nda "özel vaka" sayılabilecek, potansiyel iş ortaklarıyla yapılan ve takas ilişkisine dayanan (herhangi bir paranın el değiştirmediği) çalışmalar şu şekildedir:
bionluk (Kardeş oluşumlarımızdan biri olan bionluk ile 2020'nin sonundan beri karşılıklı projeler üretiyoruz)
Evrim Ağacı'nda şu ana kadar yayınlanan tüm sponsorlu içeriklerin listesi şöyledir:
Embriyo İmplantasyonu Nedir? Başarılı Bir Embriyo Transferi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir? (Prof. Dr. Bülent Tıraş)"

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri