Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Ben AKTİF PEDAL BARIŞ'a yaptrdım fiti.. Daha sonra kısa zamanda bisikletimi değiştirdim. Arardı beni gel tekrar yapalım boşa gitmesin diye ücret almadan yeni bisiklete de yaptı. İşini aşkla yapıyor. Adam mühendisliği bırakmış bu mesleğe adamış kendini. Sabah başlıyorsun öğleni geçiyor. Fiziki muayene vs.. muhabbeti zaten bir başka çok keyifli.. Fiyata da zam yapmamışlar. Hatta istersen birlikte sürüş de yapıyorsun yol da da bakıyor sonrasında... daha ne olsun..
Reklam gibi oldu ama gerçek bu ne yapayım :)

Scudo
@OmerKa

Hangi niyetle sorduysanız açık açık niyetinizi de belirtin. Niyetinizi açıkça yazmazsanız anlayamayız. Yazdıklarınızdan da anlaşılmıyor. Burada falcılık oynamıyoruz.

Bike fit fiyatları konusunda ''sürümden kazanma'' bile düşünülmüş.
Bir mal veya hizmeti kimse yapamıyorken veya yapmıyorken satmak, doğal olarak yüksek kâr marjını getirir, ve o arz eden de bilir ki satabildiği sürece, sürümü değil kazanacağı parayı önemser, kârını maksimize eder.
Zaten sürümden kazanmanın tanımına bile uymaz.Sürümden kazanmak basit bir tanımla bir mal veya hizmeti benzerlerinden daha ucuz fiyata satıp daha cok müşteri kazanarak toplamda daha kârlı çıkma durumudur diyebiliriz. Tanımda geçen ''benzerlerinden'' ifadesine dikkat çekmek isterim.Bike fit yapan kaç kişi var ki benzerleri ve dolayısıyla rekabet olsun.

Koca İzmir'de bile bike fit yaptırılacak yer yok, fiyatlandırmasını zaten geçtim.:kötü:

Anlamadığım nokta, emekçinin hakkını bu kadar savunun kişiler, ülkenin içindeki ekonomik krizi, paramızın diğer paralar karşısındaki düşüklüğünü, asgari ücretin 2020 lira olduğu bir ülkede, çalışanın günlük kazancının 67,33 tl olduğu bir dönemde, bana orada 3 saatlik verilen hizmet için 500-700TLnin normal olduğunu savunuyorlar :) Peki yıllarını eğitim hayatına veren, bu alanda hem maddi hem manevi feragatlar yapan ama ne devlette girebilmiş nede insanca yaşayacak bir gelir elde edecek özel kapı bulabilmiş, uzuuun zaman işsiz kalan binlerce gencimizin emeklerinin heba olmasına karşı ne kadar bir duyarlıklık gösterdiler veya gösteriyorlar? :)
Şimdi bizim burada 100 olsun, 300 olsun, 700 olsun muhabbeti kendi aramızda, acaba bu iş için ideal fiyat nedir, ne olmalıdır muhabbeti. Yanlış anlaşılmasın, yoksa biz böyle diyoruz diye adamlar bu fiyattan hizmet verecek diye bir şart yok,endişelenmeyin. :) Bizim muhabbetimiz, bisikletforum üyeleri olarak burada kalır, anca tek bir paydada buluşabilirsek bir şeylerin daha iyi olmasını sağlar ki oda çok zor gözüküyor... Olay yukarıda yazdığım mesajdaki cümlelere bağlanıyor yine. Valla arkadaş, şahsen bu işin ideal fiyatı 150-300 olarak buluyorum, taş çatlasa 400 olur. Oda tam teçhizatlı, profesyonel bir hizmet için. Diğer türlü önemli değil benim için. Kendi yağımızda kavruluruz, bir çok vatandaşın yaptığı gibi.. :) Eminim bir çok bisiklet sever de böyle düşünüyordur. Bu fiyatların üstünü vermeyi doğru görenler istediğini yapabilir, gerçekleştirebiliyorlarsa böyle hizmeti alabilirler. Sonuçta özgür bireyleriz. :) Ha bu arada, biz bisiklet seveler olarak, her ürüne:" Evet abi, bu mal veya hizmet bir harika. Kıçımızdaki dona kadar versek hakkıdır." dersek satıcı sürümden kazanmayla uğraşmayacaktır. Bizim toplu hareket etmemiz, onları bu yaklaşıma itecektir.

@muratcolakoglu

Siz önce bir üslup değiştirin insanlara yaklaşım tarzınızı değiştirin sonraa yine konuşalım SAYGILAR ?

@OmerKa

Bence sen üslubunu değiştir daha anlaşılır yazmaya çalış. Kimsenin aklından geçeni okuyamıyoruz.

@-Skynet-

Olay;desteklemesi,savunması, haklısı, haksızı, hakedeni ,haketmeyeni,kazananı, kaybedeni ,ideali,normali,olması gerekeni vb değil ki.Bike fit fiyatlandırması, ekonomik bir olaydır.Ekonomi bilimi de kendi kuralları ve kanunları ile hareket eden ve dengeye gelen bir şeydir
Sana göre 300 idealdir, arz edene göre 700 lira bile azdır.Bunu beğensek de beğenmesek de buna karar veren arz talep kanunu gibi ekonomi kanunlarıdır.

''Yoksa herkes ister, orasına burasına kablo bağlatıp ayar yaptırmak karşılığında 100 lira vermeyi'':D

Genç arkadaşlara önerim; orta yaş ve sonrası da bisiklet sporunu yapmaya devam etmek, bedenimde kimi yıpranmalar olmasın, doktora gittiğimde geri dönülmez bir noktada olmayayım diyorsanız, bisikletiniz ile aranıza bike-fit girsin...:snzdglsn:
Eskiden diş çekimini berberler yapardı...
Açıkçası amatör uygulama yada videolara itibar edilmesini kuşkuyla karşılıyorum.
Matematik, Geometri, Göz-El Koordinasyonu v.b. alanlarda herkes eşit yeterlilikte olamaz.
Milimetrik hatalar uzun vadede can sıkıcı sonuçlar doğurabilir.
Bundan ötürü profesyonel kişilere güvenmeliyiz.
Yaz geldi, ortalama tayt- tişört alınacak bir paraya bu hizmeti almak abartılacak bir harcama kalemi değildir.
Bike-fit yaptırıp olumsuz bir durum yaşayanı duymadım, varsa bizi bilgilendirirse memnun oluruz...

Son düzenleme:
''Yoksa herkes ister, orasına burasına kablo bağlatıp ayar yaptırmak''

Bu müthiş aforizmayı bisiklet dünyasına kazandıran sevgili dostum @trainspotting35 ' e selamlar.İyi ki var ve ''Foto üzerinden bike fitting'' yardımı veriyor:harika:

İzmir'de bike fit hizmeti alınabiliyor mu?Bazı dönemlerde İstanbul'dan İzmir'e bike fit yapanların geldiğini duymuştum.

@hamlet2006
Aslinda izmirde o işi yapabilecek tek adam Firat Delandir o bu isi rahatlikla yapabilecek kapasite de bir insan

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006

İlk cümlene uyan bir reklam vardı, yazını okuyunca o geldi aklıma. Bulsam ekleyecektim onu. :D Bir an dedim noluyor. :)) Diğer yandan,olay sadece benden dönerse, dediğin doğru. Lakin olay yüzlerce bisikletçiyi ilgilendiriyor. Biz, toplu olarak bu fiyatları kabul etmezsek, arz sahipleri ya bu işi bırakacak (o kadar kurs,eğitim almış boşa gitsin istemeyeceklerdir) ya da talebin sahiplerinin fikriyle kendi istedikleri arasında bir noktada bağdaşacaklardır. Ama biz, " Abi, sen ne istersen o dur. Sonuna kadar hakkediyorsun, öl de ölelim" anlayışından vazgeçmezsek, tabiki arz sahipleri istediklerini konuşturacaktır. Toplumca zaten temel sıkıntımız burada, çoğunluğun çıkarı için olan bir şeylerde bile muhalefet olabilme yeteneğimiz var. :) Ama sıkıntı yok, şamar oğlanı belli. (vatandaş) İdeal kavramı dediğin gibi değişken bir değerdir, lakin bizim burada ekonomik olarak ele alacağımız nokta bisiklet severlerin ortalama gelirleri olacaktır. Zengin bir kişiye göre 300 tl ne kadar komik bir değerse, fakir veya orta gelirli içinde 500 ve üstü değerler komik bir değerdir. :)

....Yoksa herkes ister, orasına burasına kablo bağlatıp ayar yaptırmak karşılığında 100 lira vermeyi.......Koca İzmir'de bile bike fit yaptırılacak yer yok, fiyatlandırmasını zaten geçtim ... Bak dediğime geliyorsun, demekki fiyatı uygun olunca talep artışı kaçınılmaz olacaktır. Bu da mecvut arzın arttırılmasına gidecektir, o da daha çok noktada daha fazla hizmet noktası demektir...
Öncelikle burada sorulması gereken nokta, neden bu bilim yaygın değil. Neden mevcut bisiklet severlerin hepsi bunu yaptırmıyor veya yaptıramıyor?
Not: Başıma bir şey gelirse, mevcut bikefitçilerden bilin ona göre... :D

@-Skynet-
Merhaba,
2020 birim için 500-700 birim bence bu iş için çok fakat bu ücretin içinde malzeme, altyapı gibi yatırım ve toplam sahip olma maliyeti var ki büyük ihtimalle bunlar try ile alınamıyor, o yüzden fiyat/asgari ücret oranı 1/3 - 1/4 civarı.
Yaşadığım yerde asgari ücret 1500 birim, bike fitting fiyatları ise seçeneğe göre 150-350 arasında gidip geliyor.
Turkiye'de fiyatın yüksek olmasının sebebini asgari ücretin düşük olması ya da bike fitting için arz/talep dengesizliği olması.

@mariokaldato
Cumhur Ağabey,
Bu işi hakkıyla, cerrah titizliğinde yapabilecek iki kişi yazayım ve çekileyim: Birisi @BerkEvren diğeri de @trainspotting35

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aman hocam gözünü seveyim ben daha kadrom bana büyük mu küçük mu sorusunun cevabını arayan kayıp bir seyyahım.Fotodan bikefit işin şakası. 1 fotodan, 2 totodan bikefit olmaz. :) @BerkEvren konusunda sana katılıyorum ama o da bu topa girmez kanaatindeyim.

@trainspotting35
Berkin dukkan tabelasini simdiden hayal edebiliyorum.
"EVREN BIKEFIT HALI TRAVEL" :D her turlu bike fitiniz itina ile yapilir

Ankara da bikefit yapan yer var mi ?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@hamlet2006
@trainspotting35
Açıkçası fit konusunda ne kadar kaynak varsa okudum ve kendi bisikletimi milim milim ayarladım. Ama bu işin uzmanı değilim, bariz gördüğüm yanlışları düzeltirim ama kimseye fit yapmam. Söz konusu sağlık başka birşey değil.
Bu arada okuduklarım ve kendime yaptığım fite harcadığım emeği görünce piyasada uçuk bir fiyat olmadığını anladım. (Fit pahalı değil, paramız kıymetsiz. Hatta yurt dışı fiyatları araştırırsanız bizde fit işleminin daha ucuz ve olduğunu görürsünüz)
@hamlet2006 bir ekleme yapayım. Fotoğraf değil hareket halinde belli oluyor fitte herşey. Bu sebeple trainerda önden, yandan ve arkadan detaylıca gözlenmesi gerekiyor kullanıcının. (kendinizi gözlemek için ayna veya webcam uygun oluyor)

@mariokaldato
Halı kenarı fitlenir, overlok çekilir ?

@ophellia
Güngörler bisiklet yapıyor sanırım ama fiyat ve memnuniyet bilgim yok.

• Beğen
Tepkiler: ophellia
ben çarşamba günü yaptıracağım. uzun sürüşlerden sonra bile bir ağrı sızım olmadı ama gene de yaptırmak istedim. gelişmeleri buradan bildiririm.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Geri