Scudo Sports

Bike24

ELektronik ürünlerin hepsinde gümrük alınmıyor. kapsadığı yanlış hatırlamıyorsam kamera telefon bilgisayar vs. lakin şöylede bir durum var 75 Euro yu geçen alışverişlerde gümrüke takılıyor. takılma ihtimaliniz çok yüksek.

Scudo
@Osman Tuğrul teşekkürler.

@Mahmut. 75 euro üzeri gümrüğe takılmıyor. sadece vergi ödemesine tabi. vergiyi ödeyip alabiliyoruz. bazı yasaklı ürünler var yurtiçi satıcıyı korumak için başka sebeplerden dolayı falan. elektronik ürünler onu kapsıyormu diye merak etmiştim.

Arkadaşlar dhlin takip sistemine göre. ürün 1 martta yola çıkmış. ptt takipten bakıyorum hala gönderi yurtdışına gönderildi 1.03.2016 diyor.
bu kadar uzaması normalmi? daha önce hiç bu kadar beklemedim giriş yapmasını

@Burak Salgın merhaba.

Kardeşim telefon dışında sıkıntı yoktur. Mevzuatta bisiklet bilgisayarları ile bir sıkıntı yok. Ben de Sigmanın üst modelini almıştım ebaydan.
75€'yu aşıyor ise gümrüğe takılır. Seni ararlar gümrükten bilgilendirme yaparlar.
Alabilirsin yani yurt dışından.

@İbrahim Aslanhan süper, tamam o zaman sıkıntı yok.

yok gümrüğe takılmıyor. 1500 euroya kadar ürünün vergisi ödeniyor sadece.

1inde yola çıktı dhl ile ama hala ptt nin takip sisteminde hareket yok. giriş yapmadı dicem 6 gün oldu yav:)

@Burak Salgın . Dostum durum öyle değil. Ürünün 75€ üzerinde yanılmıyor isem ! Bu durumda ürünün DHL ile yola çıktı ise ; Ürünün İstanbul'da DHL'nin merkezine varır. Oranın kendi gümrük bölümü var. Oraya geldiğinde onlar seni arayacaklar. Ürünün şu kadar kdv+şu kadar gümrük çekim ücreti var diyecekler. Bu tutarları ödemeyi kabul ediyor isen mailine evrakları göndereceğiz. Şu hesaba parayı yatır derler. Evrakları bize faxla derler. Bu adımları tamamlarsan ürününü gönderirler sana !

@İbrahim Aslanhan yok kardeşim öyle olmuyor. 75 euro - 1500 euro arası 30 kgı geçmeyen kişisel gönderimlerde ürün gümrüğe tabi değil. sadece vergisi ödeniyor. o dediğin işlem vergi ödeme işlemi. gümrükten muaf yine.
beyanneme falan açıldığı yok yani.
ayrıca dhl'in bu posta bölümü, yani ürün türkiyeye girdiğinde işlemi ptt devralıyor. dhl ile alakası yok.

farklı yerlerden farklı miktarlarda tutarlarda çok ürün aldım. sıkıntı yok. ptt ten takip ediyorum şu an. 75 lira vergisi var. yarın elimde:)

• Beğen
Tepkiler: Dinazoro
@Burak Salgın , kardeşim. Ben 2012 yılında Chainreaction dan kask ve eldiven aldım. DHL ile geldi ürünüm İstanbul'a. Beni dhl'den aradılar. Ürünleriniz geldi. Ürünlerin toplamı 75€ üzerinde olduğu için KDV+gümrük çekim ücreti ödemeniz gerekiyor dediler. Kabul ettim. Bana gelen maildeki çıktıları alıp doldurdum ücreti eft ile yatırıp dekontumu da aldığım çıktılara ekleyip kendilerine faxladım. Daha sonra ürün bana ptt kargo ile geldi. 2012'den sonra bir şeyler değişti ise bilemem.

@İbrahim Aslanhan Dhl bi katakulli yapmış sana:)) chainden ben trilyonkere alışveriş yaptım hiç öle bişey olmadı. dhli burda ptt devralması lazımdı. almamışsa ürünü pttnin değil dhlin bırakması gerekiyor. ordino ücretini zaten onun için alıyor. bir karışık şeyler olmuş orda. bir dahakine devlet postası ile gönderimi seçersin

Alla alla. Bana mı denk geldi yahu katakoli. Bir dahakine dhl yi seçmem ben de ! :)
Olaya bak ya !

• Beğen
Tepkiler: Burak Salgın
ürün geldi. 75 lira vergisini ödedim. cillop gibi alet: )

Şimdi uygulamayı değiştirmişler. Kredi kartına bir miktar para gönderip sizden gönderilen paranın miktarını bilmenizi istiyorlar. İşin kafa karıştıran tarafı adamlar € olarak gönderecek benim sanal kartta ise gelen para TL görünecek. Banka bu çeviriyi alış kurundan mı yoksa satış kurundanmı yapacak(büyük bir ihtimalle alış). Bakalım yolladıkları parayı doğru olarak tutturabilecekmiyim:)

Paypal kullanın olsun bitsin

@Osman Yener

Bu işlemin amacı kredi kart sahibini doğrulamak. Çok az bir para çekiyorlar daha sonra alışveriş tutarından düşüyorlar. Almanya'da bir otele rezervasyon yapmıştım. Kartımdan 0,01 euro çektiler. Daha sonra ödeme sırasında bu miktarı düştüler.

Demek Bike24 tepki toplamışki doğrulamayı karta para yatırarak yapıyorlar. Karta para yattığı zaman ekstre üstünde kaç euro yatırdıkları gözükür. Ya da bankanızı ararsanız onlar kaç euro yatırıldığını görürler.

@Taxonera para birimi dönüşümlerinde çok değişkenlik gösterdiği için uzun süredir kullanmıyorum.

Paypal da bi ayar yapılması gerekiyormuş. Nette bu konu hakkında yazılar mevcut

810ile 520 arasında kaldım ve fiyat düşündürüyor görüşlerinizi bekliyorum sayın forum arkadaşlarım

@ümit KOCABAŞ küçük bir şehirde yaşadığım, sürüşlerimi genellikle şehir içi sabit rotam ve şehirler arası yaptığım için navigasyon benim için gereksizdi. Ben bu nedele bike24'den 520 aldım geçtim.

Ben biraz performans odaklı kullanıyorum onun için kararsız da kaldım

@ümit KOCABAŞ bende zaten o şekilde kullanacağım. Yoksa tın tın gezmek için bence gereksiz bir yatırım olurdu.

Geri