Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

@Erhan Ertan
Bu kayınpederler hep aynı demek ki:D Nasıl hissettiğinizi çok iyi anlıyorum inanın ki @Erhan Ertan :)
Ben bir gün turu hanımın da annesine gitmiş olmasından dolayı turu kayınpederin evinde kavacık'ta bitirdim:) kayınpederin bisiklete bakışı caps olacak bakıştı:D

Scudo
@MAERKEK rahmetli kayınvalide ile şöyle bir anımolmuştu bisiklet ile ilgili.köyden bize gelmişti 10-15 gün kalmak için bir yaz günü akşamı yine bisiklet ile ölçüyü fazla kaçırmıştım saat akşam 10 gibi eve geldiğimde kapıdan girer girmez kaynanam hemen çıkıştı :

'' OLMAZ BÖYLE SATI OĞLUM OLMAZ BU KADAR YAHU '' diyerek bende tamam bir daha bu kadar bisiklete binmem diyecektim ki konu başka bir şeymiş yani başka bir olaya kızıyormuş bende bisiklete bindiğim için kızıyor sanmıştım rahat bir nefes almıştım :D

2001 yılında ilk çocuğum olan kızım için hanım doğuma hastaneye yatmıştı bekliyoruz telefon gelecek kızın oldu diye neyse haberim yok tabi işler yoğun iş yerimdeyim hanımın yanında abimle yengem var bende eve geliyorum öğleden sonra yemek için kızım olmuş eve geldim bizim yeğen saolsun telaş ile amca amca diye bağırdı bende o korku ile ne oldu yoksa bisikletime bir şeymi oldu dedim yok kızın olmuş dediler :D

Izmır Güzelyalı civarında bisiklet yolundan gidiyorum. 4 amcam tam yolun ortasına kilim sermiş bir de mangal koymuşlar, orada geçerken "Başka yol mu bulamadın, buradan gidilir mi mangal keyfimizin içine ettin"
demezler mi ?

Bende bunundan 3-4ay önce artreman yapıyorum dönüşte Lara halk plajını gördüm orda biraz dinlenir sonra yoluma yoluma devam ederim diye düşündüm girdim bir şezlong bana biride bisikletim için çektim şezlonga uzandım ayakkabılarımı çıkardım keyif çatıyorum yanıma bir dayı geldi selam verdi bende ona selam verdim neyse biraz sohbet ettik dedi ki

-Dayı:kardeş bunun lastikleri çok ince değilmi bu dolma lasikmi?

-Ben:evet dayı hemde kumla dolduruyor o yüzden sahile geldim

-Dayı: nasıl yaaa sen şimdi kumlu lasikmi kullanıyorsun:ssrtcbya:

-Ben: yav dayı git işine:kptmya:

Ben orada kendisiyle dalga geçtiğinlmi anladı diye sanmıştım ama hayret içinde bakan gözlerini görünce adam harbi harbi inanmış:ssrtcbya: tabi ben orda hiç bir şey çaktırmıyorum konuşmaya devam ediyoruz

-Dayı: eee peki ağır olmuyormu bu kumlu lastikler

-Ben: bisiklet çok hafif olunca fark etmiyor (bisiklet bu arada 12kg)

-Dayı:(bisikletin yanına giderek kadroya vurmaya başladı) kardeş ama bu bisiklet karbon değil nasıl bu kadar hafif oluyor

-Ben: dayı o titanyum demir olabilir ama karbondan daha hafif ve güçlü (bende az sallamamışım )

-Dayı:vay be elin gevuru yapıyor :eek:(Salcanoyu herhalde yabancı sanıyor)

Biz orda yaklaşık yarım saat sohpet ettik dayı en sonunda benim onunla dalga geçtiğimi anlayınca oradan gitti şimdi diyenlerin iz olucak adamla niye uğraştın orada siz olsaydınız benim yaptığımın aynısını yapardınız adama ne derseniz inanıyor tabi bende bunu fırsata çevirdim yani adama hakaret etmedim ki sağdece biraz uğraştım onlarda bizle trafikte uğraşma saymış :krnz:

bisiklet ile alakalı değil ama ilginç bir konu anlatmak istedim.

yaklaşık 1 hafta önce bizim dükkana gelen müşteri amca 60 yaşlarında söz geçim derdi vs den açıldı bende sözü yerli otomobilimize getirdim amca daha yerli otomobilimiz yok daha ne olsun dedim amcanın verdiği cevap şu oldu aynen yazıyorum

'' SENİN BEYNİN YIKANMIŞ YERLİ ARABAMIZ VARYA FİAT VE RENO '' :koptum:

Merhaba değerli forumdaşlar...
Başlıktan da anlaşılacağı gibi bizlere yöneltilen; kimi zaman tebessüm kimi zaman da bıkkınlıkla yanıtladığımız sorular ...
Bunlar yer- zaman- yaş- kültür- sınıf v.b değişkenler farketmeksizin tüm zamanların en çok/sık sorulan soruları...
Bir kaçını sıralayarak açılışı yapayım:
- Bu bisikletin (yol) tekerleri kabak, eskimiş mi? Değiştirecek misin?
-En çok kaç.km. hız yapıyor bu ?
-Benim çocuğa da böyle bir şey alsam mı?
-Neee ...o yolu bisiklet sürerek mi geldin?....

Son düzenleme:
Bana " Nereye gidiyorsun yada gittin? " Arkasından : bisiklete bindigin halde kilo alıyorsun" ...
" Yine tayt mi giydin" diyen arkadaş da var. Gerçi ben tayti- eğer giyersem- hep altta giyerim tek giymem. Göremez de yani ????

Beni geçen yaz çok bunalttılar " Kışında sürecen mi ?
Dedim hee sürecem.

Sonra dediler " Karda sürecen mi?"
Dedim hee sürecem.

Şimdi havalar ısındı soruyorlar" Yazın yine sürecen mi?
Diyorum Hee sürecem.

Allah'tan bıyığın takma mı diye soran olmadı. :)

Uzun bir tur yapıyoruz Bursa'dan Marmarise toplam 10 günde 1000 km yol gitmişiz daha 400 km var. Köy kahvelerinde falan en garibime giden soru "Gençler siz yorulmuyonuz mu ya". Şimdi yorulmuyorum desem yalan yoruluyorum günde 6-8 saat pedal çeviripte yorulmamak olmaz. Yoruluyorum diyince de bir keresinde şöyle cevap aldım "e ozaman niye sürüyonuz bu güneşin altında" :)

Çok zor bir soru gerçekten

1)- Kaç para bu alet
- ..... lira
- yuh o paraya motor alırdın.
2) - Sen niye kask takıyorsun.
- Kendi güvenliğim için
- Olum kaskı takınca astronot gibi oluyorsun ben motor sürerken bile takmıyorum.
- İyi halt ediyorsun (tabi içimden)
3) Geçen sene bolu istanbul turu yapıyoruz arkadaşlarla düzcede bir oto servisinde arkadaşımız var onun yanına uğradık çayı beleşe getirmek için :D :D oraya lüx cipini bakıma getiren bir abimiz:
- Nereden geldiniz nereye gidiyorsunuz.
- (Allahtan geldik Ona gidiyoruz demek vardı da neyse) Boludan çıktık hedef İstanbul.
- Niye İstanbul daha yakın yerler yok mu
- Şaşkınlığımızı attıktan sonra gezmek için.
- Arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama bilet paranız yoksa ben biletlerinizi alabilirim.
(yuh demek vardı ama terbiyemiz elvermedi

Bisikletimin tekerlerinin dolma teker olduğuyla ilgili benimle iddialaşanlar var. Yok abi diyor, dolma bu. :koptum: Yahu birader sibop var görmüyor musun...:eek:
Ha bir de : Bunun aynısı bende vardı, ne zaman...? 40 sene önce... :koptum:

Bu bisikletin karbon örüm sıklığı ne? Tubeless lastiklerden memnun musun? Jantların ağırlığı ne? Bilyalı mı, rulmanlı mı? 🤪 🤪 😂 Benim çevrem değişik ben ne yapayım.

Benim çevremde karşılaştığım soru şöyle
Ya arkadaş İstanbul da bisiklet mi sürülür, evli baraklı adamsın, kendini düşünmüyorsun çocuklarında mı düşünmüyorsun? Biraz haklılar aslında.

Ooo arşiv konumuzla birleşip çoğalmışız...
Buradan da anlıyoruz ki kimse kafasına göre, iyice araştırıp incelemeden konu açmamalı...:D

Geri