Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

Scudo
@Kuzey Ege

ama bir "yaştan" sonra insan çok üzülüyor, mesela ben çok üzülüyorum böyle şeylere :(:(

Not: 35+'lar takibe takip!
 
Şehirde çok fazla bisikletli olduğu için selam vermiyorum yani genel olarak kimse vermiyor
Çünkü öyle bir durumda dakika başı selam vermek gerekebilir :D
 
(link)

Ben böyle selamlaşıyorum. Bir bisikletli görünce videonun 30. Saniyesinden sonraki hareketleri yapıyorum. Ne yapayım benimde yoğurt yiyişim böyle. Te allam bisikletliler nasıl selamlaşıyormuş. %15 rampada bisikletle çıkarken babamı bile tanımıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: bacobaba39
konuya surdan girecem. bazen metroyu kullaniyorum ve aksam mesai cikisi uniformali polisler biniyor ayri ayri subelerden ayni vagona biniyorlar ve kimse kimseye selam vermiyor yalnizca birbirini taniyanlar selamlasiyorlar ben ise uniformali polislerin birbirine selam vereceklerini dusunurdum nedense :)

sanirim konu anlasildi
 
Selam....
Aynı apartmanda sitede oturanlar birbirine selam vermiyor ki yolda gördüğümüz bisikletli bir arkadaşa selam verelim.
Ben bisiklet sporcusu değilim. İşe gidip gelmek ve hobi amaçlı bisiklete binen bir öğretmenim. Elimden geldiğince herkese selam vermeye çalışırım. Bazı arkadaşlarımız kasksızlara selam vermezmiş. Bana göre yanlış bir hareket. Kask insanın kendisi için kullandığı bir ekipmandır. Adam kask kullanmıyor diye ayrım yapmak da bana çok yanlış geliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: hydrocon
bir yıl
inatla kask takmadan pedalladım. rotam; sariyer-eminonu sahil seridiydi. ayakkabilarim şortum tsortum bisikletim mavi beyaz uyum icindeydi. kasklı bisikletcilerin surekli birbirlerine selam vermeleri ve beni gorunce gormemezlikten gelmelerine gicik oluyodum.ciddi sayilacak bi kaza gecirdim ve bu sene kendime bi kask aldim. sonuc cok sasirtici, sahilde gordugum her bisikletci selam veriyo.hic selam vermeyene denk gelmedim. işin garibi bi mühlet sonra kasksız bisikletlilere bende gormezlikten geldim.ve unutmadan trafikte kaskli bisikletcilere araclar daha bi saygili yaklasiyo onuda ogrenmis oldum
 
@lampsakos kasksızken selam alamamanızın nedeni kasklı bisikletlilerin sizin bisiklet kültüründen habersiz olduğunuzu düşünmelerinden kaynaklı olabilir. Ben kasksız çıplak hissediyorum ve kask dikkatleri üstüme çekmeme neden oluyormuş gibime geliyor. Boyum 193 kaskla iyice uzun görünüyorum. Dikkatlerin üzerimde olması hoşuma gidiyor açıkçası :D

Bir de kaskın bizi profesyonel gösterdiğini düşünüyorum.
 
@lampsakos

Ben de 2004 te bisikletle yoldaki çukuru geç gördüm ve çukura girince hakimiyeti kaybedip öne doğru bisikletle takla attım.
Kafa birkaç yerden kanadı.
Hastanede röntgen çekildi.
Beyin kanaması çatlama vs çıkmadı.
Lokal bir iki dikiş attılar.

Ama 2004 kask takma yılım oldu.
Tüm kasklı bisikletliler uzaktan daha selam verecek gibi bakıyor ve selam veriyor.
Bence herkes kask takmalı.
Takmak için önemli kaza geçirmeyi beklememeli.:):)
 
Kaskçı olarak yine ortamı alevlendirelim :)

Şu an 50 liraya bile kask alabiliyorsunuz. Zorunlu olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Kask takarsan kazaları hafif atlatma ihtimaliniz büyük.

(link)

Kafa yaralanmalarını %50, yüz veya boyun yaralanmalarını %33 azalttığını tespit etmişler.

Herkesi gördükçe kask kullanımının neden gerektiğini açıklıyorum. Kendi sağlığını, tamamen bilinçli olarak düşünmeyen kişiye saygı göstermem, geçerken selam da vermem. Adam bana çarpıp düşse benim başım belaya girecek, yaralamalı trafik kazası sayacaklar. Yasa beni bağlamıyor, karşıdan gelen kişi kendisini düşünüyor, gerekli güvenlik ekipmanını kullanıyor, dolayısıyla bana da saygı gösteriyorsa ben de ona selam veriyorum.
 
Kask takınca pro gözükmek,pro olmak vay be:D:D bu kadar kolaymış meğersem.
 
@lampsakos

bir musibet bin nasihatten iyidir...ölümün var mı yokmu oldugunu denemek için kötü bi tecrübe olmuş..inadınız yüzünden.
 
  • Beğen
Tepkiler: lampsakos
bisikletimi ilk aldığım hafta , eve giderken katil minibüsçülerden kaçmak için kaldırıma çıktım. Dar olan kaldırım ,ıslak zemin ve bir anda önümde duran yaşlı teyzeye çarpmamak için frenlere asılınca kafam ile dükkanın vitrinine giriyordum. kafamı dükkanın önünde duran yalıtım malzemesine çarptım. Yumuşak malzeme olduğundan herhangi bir sıkıntı olmadı. Fakat o sırada aydınlandım. ucuzda olsa kafamda bir kask olmalıydı. Ogün kaskımı aldım. Bütçemin yettiği kadar. Selam vermeyene bende çok denk geliyorum. olsun bende havaya çalmış olayım zilimi. Ama kasksız ne kadar bisiklet süren varsa sürekli uyarıyorum
 
Bisiklete bir nevi meditasyon olarak biniyorum, selam verme alma gibi dertlerim olmuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serrchi
Dağ bayir gezdiğim için pek denk gelmiyor ama görürsem selamlaşiyorum.
 
Geri