Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Öyle ama diğer X markalar gibi Kadroya Ömür boyu garanti veremiyor .
Omur boyu garanti konusu hep yanlış anlaşılıyor. Kadro ömrü kasdediliyor orada. Firmadan firmaya da değişiyor. 6 yil-8 yıl civarında bir süreden bahsediyoruz. Bu süre zarfında kadroda sadece üretim hatasından dolayı çatlama kırılma vb durumlar için. Kimse çizilen boyaya garanti vermiyor. Bazı firmalar solma garantisi veriyor.

Scudo
Arkadaşlar selam, 2 arkadaşıma Bisan Rx9200 bisiklet alıcaz ve boyları birisinin 1.76cm birisinin 1.78cm sizce 51 kadro mu yoksa 53 kadro mu tercih etmeliler?

Bisan kadro boylarının normale göre daha büyük olma durumundan dolayı soruyorum.

Zamdan sonra carraro 042 mosso cavalier de düşünülebilir arkadaşlar. Set olarak claris sora her türlü iş görüyor. İçinize hangi bisiklet siniyorsa onu alın. Setin markanın önemi sizin içinize sinmedikten sonra hiç bir anlam ifade etmiyor. İnsanın kendi bisikleti kendisi için dünyanın en guzel bisikletidir. Çünkü onunla aranızda bağ kurarsiniz. Sagini solunu siz bilir, nerede ne yapacağını siz anlarsınız. Hatasını kusurunu siz ortersiniz. O da sizin kahrinizi ömrü yettikce çeker. Bu sebeple Boyası, seti, materyali ne olursa olsun yeter ki yola çıkın ve rüzgara karşı sürün . O zaman dünyanın en mutlu insanı siz olursunuz. O yüzden ufak tefek detaylarla bu güzel keyiften mahrum kalmamak lazım.

Mat boyaya çizilmeye karşı çözüm üreten varmı?

@undefined iyi güzel laflara ne hacette bu fiyatlara o zevkimizi de öldürüyorlar be hocam.

Bisan'ın bu sene ikinci zammı. Sene bitmeden 2 tane daha zam yaparlar bisiklet 5200 TL olur.

Bisan'ın bu sene ikinci zammı. Sene bitmeden 2 tane daha zam yaparlar bisiklet 5200 TL olur.
Sezon başında yapmaları gereken zammı sezon ortasında yaptılar. Sezon başında %3, sezon ortasında %10 zam yaptılar. Diger firmalar sezon başında %12-15 arası yapmıştı zaten. Yiğidi öldür hakkını yeme, bu zamana kadar Bisan dan bisiklet 'alabilenler' geçen senenin fiyatları ile bisiklet aldılar. O yüzden tercih ettik bir çoğumuz zaten.

Sezon ortasında indirim olur benim bildiğim..Bir ürün çıkartıp çoğu kişi fiyat/performans diye gerek sosyal mecralardan gerek bayileri defalarca arayınca talep yoğunluğunu gören bisan yetkililerinin göstermiş olduğu durumdur ve bu durumu normal gibi gösterip algı yaratmakta ne kadar doğrudur bilemedim..

Sezon ortasında indirim olur benim bildiğim..Bir ürün çıkartıp çoğu kişi fiyat/performans diye gerek sosyal mecralardan gerek bayileri defalarca arayınca talep yoğunluğunu gören bisan yetkililerinin göstermiş olduğu durumdur ve bu durumu normal gibi gösterip algı yaratmakta ne kadar doğrudur bilemedim..
Merhabalar. Geçen senenin fiyatlarını ve bu senekileri karşılaştırınca elde edilmiş olan matematiksel verilere 'ALGI' adını vermek tam anlamıyla saçmalıktır. Sizin zannettiğinizin aksine oo çok tutulduk hadi zam yapalım mantığından daha önce düşünülmesi gereken, kar-zarar; girdi-çıktı; maliyet-getiri gibi matematiksel hesaplar var. Firmalar elbette bu hesapları bir şekilde yapmak zorunda.
Ben size geçen sene ve bu senenin fiyatlarını yazayım, siz kendiniz değerlendirin:

Bisan Rc9800 geçen yıl satış fiyatı:8900 TL Bu sezon başı satış fiyatı: 9200 TL (%3 zam)
Bisan Rc9900 geçen yıl satış fiyatı: 10350 TL Bu sezon başı satış fiyatı 10750 TL (%4 zam)
Peugeot R13 geçen yıl satış fiyatı 5575 TL, bu sezon satış fiyatı 6393 TL (Zam oranı yaklaşık %15)
Carraro Race062 geçen yıl satış fiyatı 5843 TL, bu sezon satış fiyatı 6499 TL (Zam oranı yaklaşık % 12)
Peugeot r12 geçen yıl satış fiyatı: 9895 TL, bu sezon satış fiyatı: 11150 TL (Zam oranı yaklaşık %13)
Salcano benzer şekilde geçen yıl xrs001 Uci 105 9200 TL idi, bu yıl 10500 liste fiyatı (Zam oranı %14)
Salcano Xrs001 uci tiagra geçen yıl 7900 TL, bu yıl 9000 TL (Zam oranı %14)
PeugeotT11 2019 yılında 2450 Liste fiyatı, 2020 liste fiyatı 3090 TL. (%25 zam)
Corelli aero rc109 serisi benzer şekilde (sayısal verilere ulaşamadım maalesef)

Bu fiyatlar kendime ve arkadaşıma bisiklet almak için araştırdığım bisikletlerin fiyatları. Bu liste uzar gider... Ufak tefek yanlış hatırladığım rakamlar olabilir. Bisan'ın yaptığı zam, elbette benim de hoşuma gitmiyor. Ama matematiksel gerçeklik bu maalesef.

Bayilerin indirim yapmamasının sebebi ise, tam olarak sizin bahsettiğiniz talep patlaması. Geçen yıl nerdeyse gittiğimiz her bayi nakitte en az %10-15 indirim yaparken, bu sene %5 i zor gördük, birçoğu liste fiyatına satıyor bisikletleri.

Bisan için konuşuyorum,muhtemelen piyasada tanınmak amacıyla rekabetçi fiyatlarla giriş yaptılar sezona. Ama maalesef tren kaçtı. Aynı duyguyu, xrs001 uci için ben de yaşamıştım. Bir anda %15 e yakın zam gelince mecburen seçeneklerim arasından çıkarmıştım. Geçen seneye kadar Salcano Xrs001 uci de F/P bisikletler arasındaydı, ben de o trene yetişemedim.

Bisan için değil, yerli firmaların neredeyse tamamı için konuşuyorum. Ithal bisikletlerle tek rekabet unsurları fiyat avantajları şu anda. O yüzden fahiş artışlar yapıp kendi ayaklarına sıkamazlar. Belli modellerde tutulduğu için ortalama zam oranlarından daha fazla zam yaptıkları doğrudur ama bu tüm modeller için geçerli değil. (Misalen Peugeot T11)

Bu arada ne çok kullanmaya başladık bu ALGI kelimesini. Yorum hoşumuza gitmeyince yapıştır gitsin. Cümlenin ucunun nereye gittiğini bilmeden.... Siz sormadan söyleyeyim, Bisan çalışanı değil ortaokul matematik öğretmeniyim.

1594997954093.png

Son düzenleme:
Ben Grand Tour Eco bisikletimi yaklaşık 2 hafta kadar önce 30 Haziran'da İstanbul Pendik'teki Merkez Bisikletten 3650₺'ye aldım mesela.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben Grand Tour Eco bisikletimi yaklaşık 2 hafta kadar önce 30 Haziran'da İstanbul Pendik'teki Merkez Bisikletten 3650₺'ye aldım mesela.
O fiyata, o donanım ve kalitede bisiklet yoktu mesela..
Keza, full 105 donanımlı, karbon maşalı, shimano jantlı, michelin all weather lastikli aleti 5750'ye aldım mesela. 😎
Hadi bulun muadilini.

@Mustaac Ben bir buçuk ayda gelen bu neredeyse yüzde onaltıdan fazla olan "sezon ortası" zammından bahsediyorum.Gerçekten bu kısa zamanda gelen bu fiyat artışını maliyetlerin artması gibi unsurlardan olduğunu düşünüyor ve durumu normal karşılıyabiliyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey yani sizin ALGInız.. Ne satın alırsanız alın işletmede her zaman standartlar vardır bunlardan birincisi pazara ilk girildiğinde yüksek bir fiyatla girip pazarın kaymağını almaktır Bisan firması rekabet edebilmek amacıyla bir bisiklet üretip bunun bu kadar tutacağını bile düşünmüyorlarken talep miktarı artığından dolayı hemen zamlandırmış olduğunu düşünüyorum.Algı yapmaktan kasıtımın da ne olduğunu umarım anlayabilmişsinizdir.Saygılar.

@5ef
Birincisi %16 değil %10. Bütün ürünlerde sabit... %3 ün üzerine %10 yaklaşık toplamda %13.3 eder. Piyasa ile ortalama aynı miktarda zamdır. Tek fark sezon başında değil iki parça halinde yapılmasındadır.

İkincisi Bisan 2 sene önce Ihlas grubundan satın alınan ve tekrar canlandırılmaya çalışılan köklü bir firma. Belki sempatimiz de bu yüzden. Karlarından kısıp da bu zamana kadar ucuz satmalarına memnun olmak bence daha mantıklı bir seçim. Şahsen ben kendi adıma memnunum.

Üçüncüsü hala ALGI kelimesini yanlış kullanıyorsunuz. Benim algı yapmak için hiçbir sebebim yok. Sadece doğru bildiğimi paylaşıyorum. Daha önce kullandığınız şekli 'algı yaratmak', şu anda 'sizin algınız' olmuş. Hayır değerli arkadaşım ortada algı malgı yok matematik var. Genellikle matematik ile konuşurum, huyumdur.

Maliyet artışı sezon ortasında da olabilir bu arada. Şu andaki durum sezon başında yapılması gereken zammin sezon ortasına kaydirilmasi olsada. Decathlon u takip ediyorsanız 6500 TL ile sezonda satılmaya başlanan edr af105 in 7500 TL olarak guncellendigini görmüşsünüzdür. %15 e yakın zam yapmışlar, sizce bu da mı durduk yere? Scott marka bisikletlere mayıs(veya haziran) başında yapılan %10 sezon ortası zammının sebebi de kesin markanın tutulmasıdır.

Bence olsa olsa 'Akıl Tutulması'dır. Çok fazla uzatmak istemiyorum, matematiksel verileri yeterince paylaştığımı düşünüyorum. Bundan sonra konuyla ilgili ne düşündüğünüz sizi ilgilendirir. Iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:
Hocam işte sizin doğrunuz sizin algınız,benim algıma göre yanlış size göre doğru..Bildiğim kadarıyla piyasaya 3650₺ gibi bir rakamdan girdi.Şu an kendi sitelerinde 4235₺ den satılıyor.1FD62DCB-5308-4F37-8FC5-48B505946B3E.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Cagatay.
Hocam işte sizin doğrunuz sizin algınız,benim algıma göre yanlış size göre doğru..Bildiğim kadarıyla piyasaya 3650₺ gibi bir rakamdan girdi.Şu an kendi sitelerinde 4235₺ den satılıyor.234342 dosyayı görüntüle
3650 değil 3850. 3650 bir arkadaşın bayiden aldığı indirimli fiyatı. Liste fiyatlarını baz alın, ben öyle yapıyorum.
Ortada benim doğrum ve benim algım yok, bunu zaten yukarıda yeterince açıkladım. Matematiksel kanıtlarla destekledim. Daha fazla çenemi yormayacağım. Anlamıyorsunuz çünkü...
3850*%110=4235
Bu bisiklet geçen sene üretimde olmadığı için maalesef geçen seneye göre zam oranını paylaşamıyorum. Aşağıda Bisan ın sezon başı fiyatları mevcut. İstediğimiz modelin şimdiki fiyatiyla karşılaştırın %10 bulursunuz zam oranını.

Dosyalar

• S00717-18551221.png
    S00717-18551221.png
    174,6 KB · Okunma: 22
Benim aklımda o fiyat kalmış olabilir bu benim aklımda yanlış kaldığını gösterir neticede ben robot değilim insanım.Sizin matematik ile anlattığınız konu ile benim sezon ortası yapılan zammı doğru bulmamam ile alakası yoktur.Bence de yormayın ellerinizi anlamıyorum çünkü.
Bahsettiğiniz sezon ortası zammı kur ile alakalı olduğundan dolayı normal olarak firma bunu yansıtabilir buna katılırım fakat kur sabitken %10 zamma katılmıyorum.

Benim aklımda o fiyat kalmış olabilir bu benim aklımda yanlış kaldığını gösterir neticede ben robot değilim insanım.Sizin matematik ile anlattığınız konu ile benim sezon ortası yapılan zammı doğru bulmamam ile alakası yoktur.Bence de yormayın ellerinizi anlamıyorum çünkü.
Bahsettiğiniz sezon ortası zammı kur ile alakalı olduğundan dolayı normal olarak firma bunu yansıtabilir buna katılırım fakat kur sabitken %10 zamma katılmıyorum.
Hocam bakın çok kısa: Diger firmalar %13-15 yapti sezon başı. Tamam mı? Bisan o zaman %3-4 yaptı. F/p diye bir çoğumuz Bisan aldı. %10 u şimdi yaptı diğerleriyle eşit yani. İnşallah anlaşıldı. Anlasilmadiysa daha yapabileceğim bir sey yok. Keyifli forumlar.

Hocam diğer firmalar yaptı diye bisan yapmak zorunda mi ? Gte tutmasaydı sizce yine zam yaparlar mıydı? Sizce burada talep ile ilgili bir zam söz konusu değil mi ?

Hocam diğer firmalar yaptı diye bisan yapmak zorunda mi ? Gte tutmasaydı sizce yine zam yaparlar mıydı? Sizce burada talep ile ilgili bir zam söz konusu değil mi ?
Hocam çok küçük düşünüyorsunuz hala. Sadece Gte ye değil, sadece yol bisikletlerine de değil. Bugün bisikletlerine zam geldi. Ne alakası var Gte nin tutmasıyla. Sadece Gte ye gelse dediğinizi anlarım. Taleple ilgili olmadığını buradan anlamanız lazım aslında.

Biz Grand Tour ecodan bahsediyoruz adam diğer bisikletleri örnek gösteriyor. Kardeşim gte bu sene piyasaya sürülmedi mi?

Geri