Çok teşekkür ederim, açıklamalarınız doğrultusunda ölçüm yaptım ve dediğiniz gibi TT boruları aynı, ST ise çok önemli değil. Piyasada olmayan bir bisikletin 54 kadrosunu beklemektense 52 kadroyu alıp geçtim.
1. Zefal gri 28-29 jant bandı alıp direkt olarak monte ettirdim.
2. üzerindeki michelin (340 gr) lastikleri bisikletçime bırakıp, chauyang shark skin (300gr) zırhlı 700x25c lastikleri aldım.
(KONYA'DA LİMON 10 BİSİKLET'E YARDIMLARI VE EKSTRA YAPTIKLARI İÇİN TEŞEKKÜRLER)
3. "Reklam 2007" diye bir otomobil kaplamacı var. Orada çalışan custom bisiklet hastası Hüseyin ustaya kolay çizilen yerlerine mat siyah, sora kollara ise şeffaf kaplama yaptırdım. İş yoğunluğuna ve patronunun direktiflerine aldırmadan 20 dakikasını bana ayıran Hüseyin ustama da sevgiler...
Şimdi gelelim kadro olayına
Arkadaşım geçen sene 54 kadro almıştı, 54 kadro olanın gidon boğazı 80mm, benim aldığım 100mm; 54kadro sürerken daha dik oturuyorum, benimkinde biraz daha agresif bir sürüş oluyor ki zaten benim istediğim de bu. Bisan ilginç bir şekilde TT uzunluğu aynı olan iki kadronun uzun olanına kısa, kısa olanına uzun gidon boğazı kullanması gerçekten tuhaf geldi.
Peki neden bu bisikleti tercih ettim:
1. Bu fiyat bandında daha hafif bir bisiklet yok.
2. Sora setli bisikletler arasında karbon maşalı başka bisiklet yok.
3. Kadro kaynakları silik, ve geometrisi çok güzel. (zevk meselesi)
4. Yerli marka.
5. Tanıdığımda olduğu için uzun uzun test imkanım oldu, böylece riskli bir alışveriş olmadı, ne alacağımı bilerek almış oldum.
Olumsuz yanı:
1. Kimine kahverengi, kimine ise füme görünen platin rengi bu bisikletin rengine çok da bayılmadım ama yukarıda da belirttiğim gibi koruma maksatlı mat siyah (bisikletin siyahı ile birebir aynı) kaplama yaptırınca sadece ST ve büyük Bisan yazısı hariç neredeyse her yeri kapattığım için o kadar kötü görünmüyor diyebilirim.
267484 dosyayı görüntüle
Ayrıca bu fotoğraftan sonra Alexrims yazısını da söktüm. Pedaldaki turuncu reflektörlerin üzerine de siyah reflektörlü bant çektim. Gündüzleri siyah, geceleri ışık vurunca elbette aydede gibi parlak oldu.
Henüz isim vermediğim bisikletime "Black Mamba" (kobe bryant fanıydım gençliğimde) yoksa renginin bana anımsattığı karga nedeniyle "The Crow" mu desem bilemedim :/