Aybek Cihan
Forum Bağımsızı
- Tepki
- 2.780
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Bunu yayınladığın için senden Allah razı olsun, büyük bir hizmet bu. Yerli marka almak isteyenlere malesef bizim firmalar bu hizmeti bir türlü veremiyor. Ben 179 boyundayım 82cm iç bacağa sahibim, 54 kadro salcanoda biraz sıkıştım 56 olsa daha rahat ederdim diye düşündüm, gidon entegreydi gidon boğazını uzatma imkanımda olmadı. Şimdi hemen hemen 56 salcanoyla 52 Bisan rc aynı gibi duruyor, ancak bisanın headtube 2.5 cm daha kısa, illaki yukarılarda yazmışsınızdır ama bu çok aşağıda sürmek boyun sırt ağrısını arttırmaz mı, aero duruşa bildiğin zorluyor bisiklet seni. Ve keşke bunlar bu kadar aeroya ağırlık vereceklerine, bir tane de allrounder koysalardı daha iyi olmaz mıydı. Trendler aero ve gravel üzerine ama bir tane koy en azından karbon 105li.kadro boyutları hakkındaki ölçümü buraya bırakıyorum teyit edin bilgiyi
229007 dosyayı görüntüle
229008 dosyayı görüntüle
Bunu yayınladığın için senden Allah razı olsun, büyük bir hizmet bu. Yerli marka almak isteyenlere malesef bizim firmalar bu hizmeti bir türlü veremiyor. Ben 179 boyundayım 82cm iç bacağa sahibim, 54 kadro salcanoda biraz sıkıştım 56 olsa daha rahat ederdim diye düşündüm, gidon entegreydi gidon boğazını uzatma imkanımda olmadı. Şimdi hemen hemen 56 salcanoyla 52 Bisan rc aynı gibi duruyor, ancak bisanın headtube 2.5 cm daha kısa, illaki yukarılarda yazmışsınızdır ama bu çok aşağıda sürmek boyun sırt ağrısını arttırmaz mı, aero duruşa bildiğin zorluyor bisiklet seni. Ve keşke bunlar bu kadar aeroya ağırlık vereceklerine, bir tane de allrounder koysalardı daha iyi olmaz mıydı. Trendler aero ve gravel üzerine ama bir tane koy en azından karbon 105li.
@Oğuzhan Yazman bunlar hep Avrupa'ya özenme işte. Ama suyu çıktı artik kaldirmalari gerekiyor.
Bakınız her yer link ---->
229961 dosyayı görüntüle
mosso 735tca modelinde 55cm kadro kullanıyorum. carraro,salcano, mosso modellerinde 54 test ettim. Bir risk alıp 52cm rc 9800 sipariş ettim. Benim durumumda olup kullanan 52 kadro rc 9800 kullanan var mı? boy 182. Önceki mesajlara bakarsak kadro muhtemelen bana uyacak
Merhaba, forumu ara sıra takip ediyordum. Dağ bisikletinden yol bisikketine geçmeye karar verdim ve aranıza katıldım. Bisan rx 9200 alacağım lakin boyum 1,78 kollarım boyuma göre kısa iç bacak boyum ise 79 cm. 51 kadroyu mu 53 kadroyu mu almalıyım?Bisan Rc9800 - Rc9900 yaptığım araştırmalara göre yurtdışında boy aralıkları şu şekilde verilmiş.
226736 dosyayı görüntüle
1.70 boyla 48 cm kadro seçerek iki kadro arasından küçük olanı tercih etmiş görünüyorum (Ustaların tavsiyesine uymuşuz bilmeden). Kol uzunluğum boyuma oranla daha kısa olduğu için doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum.
226743 dosyayı görüntüle
52 kadroda 55 cm efektif üst boru uzunluğu mevcut. Bence 1.88 e kadar olmasa da 1.83-1.84 e kadar olacaktır gibi... Bisikleti almayı düşünen arkadaşlara faydası olur umarım. Bisan büyük kadro çıkarmadığı için bu bisikletten vazgeçenler vardı bildiğim kadarıyla.
226740 dosyayı görüntüle
Yukarıdaki ise Rx9100-Rx9200 için geometri tablosu (51cm - 53cm). Bu da burada bulunsun, ihtiyacı olan biri olursa diye.
Bisanın yol kadrolari genellikle yarış geometrisinde (Grand tour hariç, o endurance geometri) Rahatlık arayanlara gelmez yani, performans arayanlara uygun. Buna göre seçim yapmakta fayda var.
Merhaba, forumu ara sıra takip ediyordum. Dağ bisikletinden yol bisikketine geçmeye karar verdim ve aranıza katıldım. Bisan rx 9200 alacağım lakin boyum 1,78 kollarım boyuma göre kısa iç bacak boyum ise 79 cm. 51 kadroyu mu 53 kadroyu mu almalıyım?
Merhaba, tercihimi mosso cavalier 700 soradan yana kullandım. 52 kadro aldım. Üzerindeki uyduruk gidonu ergo gidon ile değiştirdim. Gidon bandını da daha yumuşak ve kalın bir gidon bandı ile değiştirdim.Merhaba. Boyum 177 içi bacak boyum 80cm RX9200 53 kadro bana tam oldu. Kesinlikle 53 kadro almalısınız