Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Merhabalar Gökhan beye öncelikle teşekkür ediyorum, çalışma ve yazılarını ilgiyle takip ediyorum.
Anlayamadığım bir şey oldu. Birinci sayfada boy ile ilgili olarak
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm yazıyor ben 1.81 boyundayım. bacak boyu (testislere kadar) 78cm Rakamların arasında kaldım ve yazıyı tam anlayamadığımı düşünüyorum. Bisiklet alırken düşünmem gereken kadro boyu kaç olmalı genelde 54-56 gibi boylara rastlıyoruz ilanlarda. 2.el almayı planlıyor ve para biriktiriyorum.
Kol uzunluğu-kısalığı kadro boğazıyla ayarlanabildiğine göre bana uyan yaklaşık kadro boyu ne olmalıdır? Markaların sitelerinde de değişebiliyor bu durum
Konuya hakim herhangi bir arkadaş yardımcı olabilir ya da cevaplayabilirse sevinirim.

Scudo
arkadaşlar yol bisikleti alacağım boyum 1.73 kaç kadro boyunda almalıyım

19 kadro yeterlimi sizce

@enes dökmen 54 kadro doğru olacaktır sanırım ama internete bak veya forumda konu arama bölümünde kadro boyu konularını araştır ;)

merhabalar. bisiklete binme konusunda yeniyim (yeni öğrendim yani). kadro boyunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.birkaç gün internetten ikinci el bir gazelle aldım yeni modellerden.adam kadro boyuna 48 yazmıştı sanırım. bisikletin gidonu ayarlanabilir olduğundan sorun olmaz dedim, arkadaşın arabaya attık getirdik bisikleti. sonraki gün deneyince orta demirin yüksekliğinin 75 cm olduğunu ölçtüm, benim bacak boyu ise 72 cm, biraz parmak ucuna kalkmak gerekiyor. bisikleti geri vermek istemiyorum. gidon ayarlanabilir sistemde, sele de ayarlanabiliyor. gazellenin sitesine baktım 170-185 boy için 57 kadro önermiş. benim kadro da 57 ama bacak boyu sıkıntı yarattı. sorum şu jant boyunu küçülterek bu sorunu çözebilirmiyiz yada geri mi vermeliyim ?

Uygun fiyata Trek fx 7.4 aldım boyum 180cm bacak boyum 83cm 51cm (20inc) kadro bisiklet. Tablolara göre biraz ufak gibi duruyor ama ne gibi dezavantajları olur kullanımda?

@Cüneyt Yıldız kısa turlarda agresif kullanabilirsiniz fakat uzun turlarda konfor açısından hiç rahat ettirmez tavsiye etmem uygun diye hemen almaya kalkışmayın birde yinede deneme imkanınız varsa da bi deneyin derim

@M.Bedir Kısa bir deneme sonrası aldım bakalım.Aceleye geldi biraz hata ettik ama hayırlısı artık. Uzun kullanımda biraz fazla dinleniriz artık.

Boyum 1.80, kilom 80, bacak boyum 85cm. Yanilmiyorsam bana uygun kadro boyu 57 imiş. Satış yapilan sitelerde 48-50-52 seçenek olarak yazıyor. Çokta anlamadigımdan dolayi emin olamadim.

Hocam bi şehir bisikleti almayı planlıyorum aklımdada bianchi discovery man almak var. Günlük kullanım ve sportif amaçlı kullanacağım. Bulunduğum yer küçük bi ilçe ve gidip deneyerek alma imkanım olmadığı için netten alış yapacagım. Boyum 182 cm, bacak içi boyu 81 cm. Sizce ortalama kaç cm'lik kadro almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
@ulas

165 boy var boyum bi 5 6 cm daha uzar 52 cm uygunmudur

bacak boyuna bağlı ben 54 kadro kullanıyorum tam oluyor 1.84 boyum

şehir bisikletleri için hangi ölçü tablosuna bakıcaz acaba

@tbag45

Hocam 21 inch mtb size nasıl geldi merak ettim. Ölçülerimiz yakın ben de mtb düşünüyorum internetten alacağım 22 ve 18 var beni düşündürüyor.

Yol Bisikleti - Road Bike

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm
165 - 170 51 - 53 cm
170 - 175 53 - 55 cm
175 - 180 55 - 57 cm
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm
190 - 195 62 - 64 cm
195 - 200 64 - 999 cm

Yol ve şehir bisikletinde böyle bir tablo var. En küçük kadro 51 cm gösterilmiş. Peki bu durumda 46 veya 48 ebatlarındaki şehir bisikletlerinin kadrosu nasıl oluyor?

@uluyol
21 bana tam geldi,boyum 187 ic bacak boyum 90 civariydi yanilmiyorsam.Gayet rahatim

sizin olculeriniz nasil?

@tbag45 boy 1.85-86 iç bacak da 87-88 arası bir şey 22 çok mu büyük olur diye düşünmeden edemiyorum.

Arkadaslar bugun touring bir bisiklet 50 kadro boyuna baktim boyum 1.76 gibi bacak olcum 71cm gibi kadro borusu ayagimi yere koydugum zaman bacak aramda bosluk kalmiyo hafifden biniyo sizce buyukmu bir kucuk olcude 46 imis sizce hangisini secmeliyim

boyum 1.84 ic bacak boyum 86 mtb icin 19 kadro olur mu acaba.? alacagim bisikletin (2015 model) sadece 17-19 inc kadrolari kalmis.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri