@mariokaldato
Hacı aslında en iyisi bu ama bizim köydekilerde fason oldu adamlar doğallığa değil rekolteye bakıyor.
Amonyum nitratı dayıyorlar ürünler dana gibi oluyor ama lezzet tat sıfır..
Her mevsim doğadan takılırım.Geçen ay dağdan kızılcıkla çakal eriği topladım kışa 200 şişe meyva suyu hazır.Hatta bu sabah böğürtlen toplayacağım.Eylül sonu kuşburnu,alıç bunlarında çayını ve marmelatını yaparım.Ekim ortası Uludağ'a kestaneye çıkarım bunlarda dana gibi olan aşı kestanelerden değil belki çok tatlı değiller ama %100 doğallar.Mümkün mertebe doğadan faydalanırım ve topladığım herşey tabii olarak kendiliğinden çoğalmış ürünler.
Tur öncesi bir çakal eriği suyu nabız düzenler enerji verir içinde paketli sözde enerji ürünleri gibi koruyucuda yok.Kızılcıkta keza öyle evlatta artık bunlara ekşide olsa alıştı
Allah kullarına nimetlerini her mevsim doğal şekilde sunmuştur fakat gözü aç insanoğlu bunların doğallığını bozmuştur.Eskiden köyden pazara ürün çıkartırdık eğri büğrü diye kimse yüzüne bile bakmazdı..Şimdi ise bakıyorumda köylü tezgahlarına hücum var
İnsanlar geçte olsa bazı şeyleri anlıyorlar fakat iş işten geçmiş oluyor..
@Aerocycle
Geçen haftaki Uludağ tırmanışında 18 yaşlarında bir genç vardı.Altında baya eski model Sıs setli giant vardı ama o afilli karbon bisikletlilerin bir çoğunu geride bıraktı ve ilk 20 kişi arasında tırmanışı bitirdi.Zinciri sürtüyordu, vitesleri geçmiyordu ve buna rağmen en az 200 kişiyi geride bıraktı.Genç yolda 5-10 binlik bisikletleri geçtikçe muhtemelen o bisiklet sahipleri hayret edip "ulan seti satsam elemandaki bisikletten 2 tane alır işe bak !" deyip hayıflanmışlardır
Kondüsyon tamsa setin üst seviye olmasada olur bacak sağlam basarsa diğerleri gibi osurmadan o genç gibi güle oynaya tırmanırsın