Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Malı mülkü satıp köye mi kaçsak haci yeaaa

Scudo
@mariokaldato
Hacı aslında en iyisi bu ama bizim köydekilerde fason oldu adamlar doğallığa değil rekolteye bakıyor.
Amonyum nitratı dayıyorlar ürünler dana gibi oluyor ama lezzet tat sıfır..

Her mevsim doğadan takılırım.Geçen ay dağdan kızılcıkla çakal eriği topladım kışa 200 şişe meyva suyu hazır.Hatta bu sabah böğürtlen toplayacağım.Eylül sonu kuşburnu,alıç bunlarında çayını ve marmelatını yaparım.Ekim ortası Uludağ'a kestaneye çıkarım bunlarda dana gibi olan aşı kestanelerden değil belki çok tatlı değiller ama %100 doğallar.Mümkün mertebe doğadan faydalanırım ve topladığım herşey tabii olarak kendiliğinden çoğalmış ürünler.

Tur öncesi bir çakal eriği suyu nabız düzenler enerji verir içinde paketli sözde enerji ürünleri gibi koruyucuda yok.Kızılcıkta keza öyle evlatta artık bunlara ekşide olsa alıştı:)

Allah kullarına nimetlerini her mevsim doğal şekilde sunmuştur fakat gözü aç insanoğlu bunların doğallığını bozmuştur.Eskiden köyden pazara ürün çıkartırdık eğri büğrü diye kimse yüzüne bile bakmazdı..Şimdi ise bakıyorumda köylü tezgahlarına hücum var:)
İnsanlar geçte olsa bazı şeyleri anlıyorlar fakat iş işten geçmiş oluyor..
@Aerocycle
Geçen haftaki Uludağ tırmanışında 18 yaşlarında bir genç vardı.Altında baya eski model Sıs setli giant vardı ama o afilli karbon bisikletlilerin bir çoğunu geride bıraktı ve ilk 20 kişi arasında tırmanışı bitirdi.Zinciri sürtüyordu, vitesleri geçmiyordu ve buna rağmen en az 200 kişiyi geride bıraktı.Genç yolda 5-10 binlik bisikletleri geçtikçe muhtemelen o bisiklet sahipleri hayret edip "ulan seti satsam elemandaki bisikletten 2 tane alır işe bak !" deyip hayıflanmışlardır:)
Kondüsyon tamsa setin üst seviye olmasada olur bacak sağlam basarsa diğerleri gibi osurmadan o genç gibi güle oynaya tırmanırsın:D

Ben de Isparta'dan Hatay'a gittim. Devlet yolda yiyin diye 33 lira verdi. Hangi dinlenme tesisine insem hepsi kazık. Arkadaşım gözümün önüünde gımıcık bir gözleme ile ayrana 10 lira verdi! Ona gidip 10 lira vereceğime 15 saat aç kalırım daha iyi.-zaten öyle oldu- Dönerken de şoka uğradım 1,15 kuruşluk uzun kekleri var. Onlardan aldım. Hem doyurucu hem de fazla. Ayrıca devletin verdiği yol harçlığı da cebime kaldı :D

Elinde nakit olması gerçekten başka bir duygu. Gezide markete falan uğradığımda cebimdeki parayla bir şey almak istemez canım. Fakat ininal karttaki paramla da tüm marketi alasım geliyor. Bu kartlar cidden tehlikeli.

@Auron Sanchez

üniversitelerde güya düşünce özgürlüğü, saygı sevgi yuvaları olacak,,, olan yerler vardır tabi de dediğiniz gibi hocalar takıyorsa işimiz yaş .Sanki adamların hayatına kastediliyor .

@TuTKuN zaman kısıtlaması yoksa yürümek en iyisi varsa ise bisiklet birebir tamam yorulunca yavaşlıyoruz,dinleniyoruz ama bu zaman kaybı en fazla arabaların trafik ışıklarında beklediği kadar.
@vela2016 ben okul kıyafetimi kirlenmedikçe (günde 5 saat üzerimde) 1 hafta giyiyorum.

bir konuya daha değinmek istiyorum. Kafeler hakkındaki düşünceleriniz neler ? Yani evde maksimum 2 liraya mal edebileceğim kahveyi adam yeri geliyor 10 liradan aşağıya satmıyor. Kafelere bu yüzden gıcık olmuşumdur. Sayılı gitmişimdir zaten. Gençlere yönelik hazırlıyorlar ama ücretlendirme de çok fazla . Ben büyük ihtimalde arkadaşlar tarafından zorlanmadıkça gitmem kafelere , ileride büyük ihtimal sıkıntı çıkacak gibi ortamlarda :D ama yapacak bir şey yok ,gereksiz masrafa hayır

@hauy

Gereksiz masrafa tabii ki hayir.
Ancak kafe olayinda durum biraz daha farkli. Isletmeci orada aslinda kahve degil, hizmet satiyor. Ortami satiyor. Kaliteli jazz muzik caliyor ise onu satiyor. Bir de bir kahve on tl oldugundan belirli bir sosyo ekonomik seviyenin altindaki kisilerin giremedigi ortamda rahat rahat takilan hos bayanlarin guzellestirdigi ortami satiyor. Evet kahve cay bunlar maliyetli seyler degil ama yukaridaki bahsettiklerimi saglayabilmek icin isletmenin kalite standardini dusurmemek adina epey mucadele etmesi gerekiyor.
Şu yesil beyaz amblemli, self servis, kalitesiz urunleri olan isletmeyi ise kafeden bile saymiyorum.
Kafe onemli. Kafede kitap okursun, muzik dinlersin, arkadasinla bulusur sohbet edersin, hizmet alirsin, kafe kulturu cok onemli.

@Kuzey Ege kafe kültürü bir nebze konsepti iyi sunan gerçekten içinde onu barındıran yerler için denebilir yoksa diğer kafeler için katılmıyorum . Sizin bahsettiğiniz olay mesela izmirde tenten kafe var onun için olabilir dükkanın içinde kitaplık falan var, kitap getirirseniz belli sayıda 2 idi sanırım kahve ikramları falan. Ama diğer türlü kafe ortamı ve kültürü uzak dursun :D

vay canına çok mantıklı bir uygulama : (link)

@hauy
Kesinlikle, o dediginiz ortam ve kulture ben de karsiyim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve hauy
Düşündünüzmü yapılabilecek şeyleri neler yapılabilir

@TuTKuN su konusunda aklıma gelen bu sıvı sabunları köpük olarak veren aletler oluyor ya onlar normal şişeden sıvı sabun almaktan daha mantıklı çünkü normal sabunu köpürtene kadar ister istemez su akıp gidebiliyor ama direk köpük olarak elimize alsak sadece durulaması kalıyor .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İyi fikir bende bu güneş paneline taktım

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
nasıl tam olarak ?

@hauy güneş panelinden enerji üretimi elektrik kullanmasakda olurmu gibisinden bişey

7/24 geç kapitalizm ve uykuların sonu diye bir kitaba başladım.

Uyumayan asker üzerine çalışıyormuş amerigonya ordusu. Beyaz taçlı serçeler göç ederken 7 gün uyumaz gece uçar gündüz avlanırmış. Burdan biz de uyumayan asker yapalım fikri gelişmiş.

Sonra da, uyumayan tüketiciler yaratalım tabii ki uyumadan çalışacak işçiler. Kapitalizm uykuda geçen süremizde bişeyler tüketemediğimiz için rahatsızmış.

Uyumayan insan hiç olmadı elektrik tüketir. İnternette gezer telekom şirketlerine iş üretir. Sonra o gezintide ucuz bişi görür ve onu alır. Adamlar yellene yellene uyumamızı bize lüks kendilerine kayıp görüyorlar.

Pes doğrusu.

Kitap uyku üzerinden göndermelerde de bulunmuş. Bir yönetim gücünün, uykuyu ve uyku esnasında uyuyan kişinin güvenini sağlaması gerektiğini ama bu sözleşmenin rafa kalktığını belirtiyor.

@mehmetlevent

“Toplumdaki ahlaki değerlerin çöküşü ve doğal çevreden kesin çizgilerle kopuş, sıra ‘özgür saatlere’ geldiğinde bir boşluk yaratır. Böylece iş dışındaki zamanın doldurulması da piyasaya bağımlı hale gelir. Piyasa abartılmış ölçüdeki pasif eğlenceleri, oyalanmalar ve kütlesel izlenceleri kentin el verdiği kısıtlı olanaklar çerçevesinde, yaşamın kendisine bir alternatif gibi insanlara sunar. Her çeşit spor ve eğlenceyi, sermayenin büyütülmesi amacıyla bir üretim faaliyetine dönüştürmüş olan büyük şirketler de tüm boş zamanları doldurmanın bir aracına dönüşen bu pasif etkinlikleri halkın üzerine boca ederler.” H. Braverman.

@mehmetlevent abi kitabın konusu güzelmiş gerçekten :harika:

@TuTKuN güneş panellerinden elektrik elde etmek mümkün ama bütün bir evin ihtiyacını karşılamak zor olsa gerek diye düşünüyorum tam bir bilgim yok ... ancak kapasitör gibi depolayıcılarla depolanırsa alternatif kaynak olur bir de normal şehir içinde izin vermezler diye de düşünüyorum mesela bir adamın çiftliği mi ne varmış ordaki atıkları kullanarak elektrik enerjisi elde etmiş bağlamış evine kendi enerjisini üretmiş tak diye adama vergi getirdiler yasakladılar falan bir arkadaşımın babasının müşterisiymiş o adam arkadaşım anlatmıştı . Şehir dışındaki yayla evleri gibi yerlerde kendi enerjimizi kullanmak mantıklı çok göze batmaz bizim bir hocamız yayla evine rüzgar paneli yapmış çok rüzgarlıymış orası anlıyor o tip işlerden gitmiş su borularına şekil vermiş pervane gibi şu an kendi enerjisini kullanıyor yayla evinde

@hauy

Eğer bulunduğunuz yerde elektrik açığı varsa devlete bile satarsınız.

Bi ara cidden kafayı bozmuştum bu konuda. Sonra ulaşımı bisikleti kullanmak elektrik ihtiyacını güneşten karşılamaktan daha karlı geldi kısa vadede :D

Geri