Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@Togursamsun bazılarının aklının başına gelmesi için bunlar gerekiyor demek istedim.
Çünküyıllardır, kriz olsa bu kadar lüks arabanın sokakta ne işi var diyenleri dinliyoruz.
Selamlar...

Scudo
@Togursamsun
En büyük Zenginlik sağlıktır.biz fakirler için kıymetlisi dolarla olan birlikteliğimiz değil eşimiz dostumuz ailemizle olan birlikteliğimizdir

Tüketim karşıtı çevreci bir paylaşım yapayım.
Geçen gün arkadaşımda gördüm, çok beğendim.
Diş macunu bittiğinde tüpü çöpe atmıyoruz. Arkadaşım makasla tüpü küçük parçalara keserek daha çok macuna ulaşma yolu bulmuş.
Ben de az önce biten bir tüp için bu yöntemi denedim.
Her paket için yüzde 10 civarı fazladan kullanım sağlanabilir.

Herkese tertemiz dişler, sağlıklı gülüşler :)

Ben de abur cubur yeme ihtiyacımı kısıtlama yöntemi buldum. Artık cin mısır alıyorum, ya da arada bir az daha param olunca elmalı pasta yapıyorum :D cin mısır baya bi süre gidiyor onu farkettim. Bi seyler atıstırma ihtiyacımı da kapatıyor. Bi de artık Lipton değil de Doğadan'ın çayını alıyorum. Birisi 8 lira diğeri 4.5 lira. Bi de bayadır çikolata almıyorum, alınca zaten dakikasında bitiyor. Hem cebe hem fazlası bana zarar dedim bıraktım almayı :D Bi de artık paramı nakit bulunduruyorum (Nakit derken fazla bir meblağ değil zaten. Bir ay boyunca kullanabileceğim 80-100 lira param kalıyor zaten :D :D) Nakit olunca harcayasım hiç gelmiyor onu farkettim. Kartlarımı da alışverişe giderken evde bırakıyorum. Yoksa onlar yüzünden çok fazla fuzuli harcama yaptığımı farkettim. Zaten kafelere, dışarda yemeye vs para harcamıyorum. Pazara gidiyorum bir de. Kışlık sebzelerin aşırı pahalı olduğunu görüyorum :D Brokoli 4-5 lira diyorlar hala çıldıracağım :D

@Auron Sanchez ,yanılmıyorsam migros kendi markası olan migros çayı doğadana yaptırıyordu ve sallama 25li paket 1,75tl...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SerhatAtan

Bu ay da "AZ TÜKETİM" olarak gelen elektrik faturası.

Fişleri çekmek baya baya etkili oldu.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161118/dc65b2c5a33d7193cd4636ff6e9fec2c.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@appendix
Sallama çay kullanmayın . plastik o poşetler. yani sıcak suya sallandırdığınız poşetler.

• Beğen
Tepkiler: hauy ve appendix
@Togursamsun
insan biriktirmek...yaptığın iyilikler ve dostluklar yoğunsa lazım olduğu zamanlarda karşına çıkıp maddi-manevi olarak seni rahatlatıyor.belki çok klişe oldu ama hayatımda birçok örneğine rastladım...

Yalnız yaşadığım için gıda alışverişimi günlük olarak azar azar yaparım. Tabi pazara bu sebeple gitmeye gerek duymam.
Dün ise bir arkadaşa gitmiştim. Mahallenin pazarı kurulmuş, bir süredir hep gider olmuş. Birlikte gittik.
Markete göre inanılmaz bir fiyat farkı var.
Neredeyse her şey yarı fiyatına diyebilirim.

Kestane bakkalda 13, pazarda 7 lira,
Ayva bakkalda 4, pazarda 2 lira,
Hamsi, bakkalda 10, pazarda 4 lira,
Elma bakkalda 2, pazarda 1 lira.

Düzenli pazar alışverişi ekonomi için önemli bir tasarruf olabilir. Özellikle büyük aile isek bunu bir alışkanlık haline getirmek gerekiyor.

@Ahmetgitar pazarın bir avantajı da halden günlük taze mal getirmeleridir. market raflarında 3 gün bekleyip raf ömrünü dolduran malları almazsınız. Fiyat avantajı da tabii ki var. Ama o kadar taze ürünü görünce gaza gelip fazla alışveriş yapmanız da mümkün :) Ben çok severek yaparım pazar alışverişini. Bir de pazar esnafıyla biraz ahbap olduğunuz zaman işler daha da güzelleşir :) Benim bir yumurtacım vardı bana seçtirmezdi. Tezgahın önüne geçer tek tek kendisi seçerdi:)

Geçen gün bir arkadaşa gittim, evindeki internet paketini sordum. Yok dedi, meğerse komşuya 30 lira veriyormuş, wifi'yi bölüşmüşler. Bence fena fikir değil. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Yasal olarak bir mani var mı?

Benim de evde kullandığım vodafone internetin sözleşmesi bugün bitiyor, yarın itibariyle ev internetini kapatmış olacağım.
Zaten film falan izlemiyorum. Onun dışında mobil internet işlerimi görür.

Evet Ahmet cok insan bu yontemi kullaniyor. Yasal olarak yasak fakat ona bakarsak elektrik faturalarinda haksiz bi sekilde durust vatandaslara itelenen " kacak kullanim bedeli" ni dava acarak geri istemekde ayni kanunlara gore yasak. Bunu ona sayabilirler

@Ahmetgitar
Ben de aynı şekilde komşumla bölüşüyorum. Aynen 30 liraya geliyor. Yasal olarak mani var mı? Elbette var. Ama o yasalar biz halkı korumak için değil, aksine bizi daha fazla sömürmek için var olduğundan...

Mobil internetim 2 gb. En düşük bunu bulabildim ve pakete 26,60 ödüyorum aylık. Sadece dışarıdayken gelen watsapp mesajları, son dakika haberleri ve cepbank için kullanıyorum. Onun dışında bütün işlerimi evde hallediyorum.

Size tavsiyem, komşunuzla hatta komşularınızla bölüşün ev internetini.

Bir de şöyle bir gerçek var ki, işlerine gelmeyen her siteye erişimi engelliyorlar. İnternet bu yahu... Tv olsa hadi bir yere kadar ama bari beni internette rahat bırak. Yok, çok sıradan siteler bile engelleniyor. Bu durumda bizim internete para veriyor olmamız bile anormal aslında. Hak etmiyorlar yani o parayı. Komşumla bölüşürken hiçbir rahatsızlık duymuyorum bu yüzden. Zaten hak edilmeyeni istiyorlar çünkü.

biraz felsefeye girebilir ama hak etme, hak edip etmediğini tespit etme olayı, bu yasal mı değil mi vb. tartışmaları ancak ucunun bize dokunup dokunmadığına cevap vermekte olduğumuz bir şey.

şöyle:
torrent ile film indirmek
argümanlarımız: sinema çok pahalı, paso reklam izliyoruz, oyunculuklar da kötü, hak etmiyorlar
legal değil
yakalanmıyoruz, tespit edilmiyoruz, o zaman yapabilirim

vergi kaçırmak
argümanlarımız: vergiler çok yüksek, soygun denebilir buna, devlet zaten vergilerimi saçma sapan şeylere harcıyor, hak etmiyorlar
legal değil
yakalanabiliyoruz, şak diye buluyorlar hatta, cezası da fena, yapmayayım

interneti komşuyla paylaşmak
argümanlarımız: internet Türkiyede çok pahalı, yasalar bizi korumuyor bizi sömürüyor zaten, ayrıca siteler yasaklı, hak etmiyorlar
legal değil
yakalanmıyoruz, umursayan yok zaten, gideyim paylaşayım, iss den aldığım interneti komşuma satayım(ya da iss yerine komşuya para verip ondan alayım)

bakkaldan elma çalmak
argümanlarımız: elmayı pahalıya satıyor şerefsiz, pazarda 1 lira
legal değil
yakalayabilir, yakalarsa ağzımı kırar, çalmayayım

kaçak elektrik kullanmak
argümanlarımız: elektrik çok pahalı, herkes kaçak hat çekmiş zaten ben niye para ödeyeyim
legal değil
yakalanabileceğiniz bir şehirdeyseniz yapmazsınız
göz yumulan bir şehirdeyseniz yaparsınız

bence bundan alınan para haklı, bundan alınan haksız, şu şu şu mevzular benim bu illegal işi yapmamı legal kılıyor vb. durumlar sağlıklı şeyler değil. legal ne ise onu yapın, illegal bir şeyse yapmayın, legalleştirmek için kulp aramayalım

Geri