Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

Fabrikadan çıkışlı olarak koruma yağı varmış, bunu temizleyip kendim yağlamam gerekmiyor mu? ön dişli en büyük vitesteyken (3) hafiften sürtme yapıyor, ama o vites ayarıyla alakalı sanırım. Ayrıca hangi yağı almam daha iyi olurdu öneriniz neydi acaba.
- Zincirin kendi yağı ideal bir yağ, böyle kullanmanızda bir sorun yok.
- Dediğiniz gibi o attırıcı ayarı ile ilgili.
- Ucuz bir motor yağı hayli hayli iş görür. İsimlendirmesi 10w40 gibi olan, otomobil motoru için özel yağ almaya gerek yok. Tek viskoziteli, 20 litrelik tenekede satılanlar en ekonomiği.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Güzel olmuş. Bu türlü yıkamayı yaptıktan sonra vites ayarları neden küçük bir değişikliğe uğruyor.yani tüm yağ ve kir yok olduktan sonra vites sisteminde geçikmeler oluyor bunları nasıl çözebilirim.. arka attırıcıdanmı yoksa vites kollarındanmı? Teşekkür ederim

Zincir ve Ruble temizliğimi Barış hocamın tavsiyesi üzerine Würt balata spreyi ile temizlemekten vaz geçtim. Mazot baya güzel temizliyor lakin ağır kokusuda açık havada yapmama rağmen rahatsız ediyor. Asperox sarı güç ile muhteşem temizleniyor ama içeriğinin zincir ve rublenin kimyasına zarar verip vermediğini bilmiyorum. Gene youtubede severek takip ettiğim bir yayıncı Mr Muscle ilede çok güzel temizlediğini belirtti. Bu iki markayı kullanan Bilgisi olan varsa paylaşır ise sevinirim.
Kimya bilgim bulunmuyor, ben asperox sarı güç ile temizliyorum ruble,aynakol ve zinciri. Şuana kadar görünülür olarak hasar çıkmadı lakin ileride ne olur ne biter bilmem maalesef. Yaklaşık 5 aydır böyle temizliyorum. Gönül ister özel temizleme solisyonlarından almak lakin onlar çok pahalı olduğu için bütçemin üstünde kalıyor.

Uzun zamandır uygunladığım yöntemi yazayım

Öncelikle şunu belirteyim kış sezonunda trainerdayim.

Trainerdan indirip sezonu açarken;

Tekerleri ve zinciri söküyorum. Bisikleti düşük ph lı otomobil şampuanı ile küvette ılık ve tazyiksiz su ile bol köpükle yıkıyor, güzelce silip kuruluyorum. Vites sistemini falan da tabii bol köpükle yıkıyorum.

Sonra muc-off un korumalı cilası ile güzelce cilalıyorum.

Cila kuruduktan sonra da yeni koruma bantlarını gerekli yerlere yapıştırıyorum.

Vites sisteminin oynar kısımlarına bir kaç damla yağ damlatıyorum.

Yine frenlerin oynak kısımlarına, açıkta kalan tekere, vites sistemine dahil olan elciklerin iç kısımlarına bir kaç damla yağ damlatıp bırakıyorum.

Tekerlek üzerindeki kaset kısmını gazyağına batırılmış bir bez ile arasına sokarak temizliyorum. Sonrasinda da tekerlekleri jantları falan da köpük ve bol ılık su ile yıkıyorum, kurutuyorum.

Zinciri gaz yağına yatirip bir süre bekletiyorum. Sonra diş fırçası ile güzelce temizliyorum. Yağ sökücü deterjan ile ılık suda yıkıyor ve hemen saç kurutma makinesi ile kurutuyorum.

Sonra zinciri takıyor ve birer damla bakla aralarına gelecek şekilde yağliyorum. 5 dakika bekleyip tekrar birer damla yağ damlatiyorum.

Bisiklet hazır.

Dışarda sürdüğüm süre boyunca her sürüş sonunda bisikletin tozunu kuru bir bezle alıyorum. Lastikleri de bir bezle silip bir sıkıntı olup olmadığını görüyorum. Eğer ufak tefek taş sıyrığı/deliği/batması olduysa oralara sıvı conta sürüp dolduruyorum.

Yine dışarda sürdüğüm sürece her 250 km de bir zinciri gaz yağlı bezle silip, 4 5 saat gaz yağının uçmasını bekleyip, tekrar yagliyorum. Her 500 kmde bir ise zinciri söküp, gaz yağı, yıkama ve yağlama yapıyorum.

Trainer a alirken de yukarda ki ilk anlattığım yikama yağlama işlemini yapıyorum ama bisiklet içerde duracağı için bu sefer taktığım koruma bantlarını söküyorum.

Trainerda kullandığım süre boyunca sadece zinciri silip yağlama yapıyorum, sonuçta ic mekanda..

Kimya bilgim bulunmuyor, ben asperox sarı güç ile temizliyorum ruble,aynakol ve zinciri. Şuana kadar görünülür olarak hasar çıkmadı lakin ileride ne olur ne biter bilmem maalesef. Yaklaşık 5 aydır böyle temizliyorum. Gönül ister özel temizleme solisyonlarından almak lakin onlar çok pahalı olduğu için bütçemin üstünde kalıyor.
Ben şu anda Parafin içerikli yağ kullanıyorum. Sık uygulanması gerekiyor ama zinciri atıyorum kaynar suyun içine temiz. Zincirde sıfır ses karartı. Kimyasallarda her aldığımda artıyor 😭. Bir dene sende istersen.

• Beğen
Bisikletin genel bakımı için Würth gres yağ aldıydım. Geçende ön göbek bakımını ilk defa yaptım ve de çok güzel oldu.
Bugünde pedallar ayna kola yapışmasın diye hazır gresim varken ufaktan pedalları gresliyeyim dedim.İlk defa giriştim işe.
Mart ayında aldım bisikleti ve pedalları sökmekte baya zorlandım.
Şırınga yardımı ile çok az gresledim.
D997EA83-03AD-4972-94C1-CC59816E9F70.jpeg
0875ABDD-1608-499E-8413-0860664042B6.jpeg
Ayna koluda güzelce sildim.
01DAC594-2C26-4E4A-833D-0FDCD4531F92.jpeg
FEDFAD8A-4E5E-411C-9AFB-27C82A24B170.jpeg
Mission Completed.

Merhaba. "Yeni alınan bisiklete yapılması gerekenler" tarzı bir başlık aradım ama bulamadım, o yuzden buraya yazıyorum.

Geçtiğimiz gunlerde yeni bir şehir bisikleti aldım. Bisiklet 2021 model ve 1 senedir bisikletçinin vitrininde kurulu vaziyette bekliyormuş. Demonte halde bana kargolanıp, bulunduğum ilde servis tarafından yeniden montajı yapıldı. Fakat serviste "nasılsa yeni bisiklet" diye herhangi bir yağlama yapmamışlar. Bana göre sıfır bir bisiklette olmaması gereken kadar çok zincir sesi ve vites geçişlerinde gecikme, hatta bazen hata var.

Bu bağlamda, yeni aldığım bu bisiklete yapmam gereken bakımlar/kontroller nelerdir, benden tecrubeli arkadaşlar tavsiyelerini yazarlarsa muteşekkir olurum.

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Normalde, kurulum sonrasında, 1 hafta normal kullanimdan sonra ilk kontrolü yapılıyor. Vitesler ve frenler ayarlanıyor, lastik havaları kontrol ediliyor.

Merhaba. "Yeni alınan bisiklete yapılması gerekenler" tarzı bir başlık aradım ama bulamadım, o yuzden buraya yazıyorum.

Geçtiğimiz gunlerde yeni bir şehir bisikleti aldım. Bisiklet 2021 model ve 1 senedir bisikletçinin vitrininde kurulu vaziyette bekliyormuş. Demonte halde bana kargolanıp, bulunduğum ilde servis tarafından yeniden montajı yapıldı. Fakat serviste "nasılsa yeni bisiklet" diye herhangi bir yağlama yapmamışlar. Bana göre sıfır bir bisiklette olmaması gereken kadar çok zincir sesi ve vites geçişlerinde gecikme, hatta bazen hata var.

Bu bağlamda, yeni aldığım bu bisiklete yapmam gereken bakımlar/kontroller nelerdir, benden tecrubeli arkadaşlar tavsiyelerini yazarlarsa muteşekkir olurum.

Zincirde kuruluk ya da kirlilik yoksa ses ve sorunlar vites ayarlarının yapılmamasından kaynaklı olmalı. İnce bir vites ayarı bisikleti kendine getirir.

Merhaba. Geçen hafta pazar günü 2021 model Kron Rs2000 aldım. Tozlu ve yağları kurumuştu. Ben de tozunu alıp yağladım.

Fakattt, yağ olarak Motul'un motosiklet zincir yağını kullanmıştım :eek:. Kullandıktan sonra yapış yapış oldu. Normaldir heralde diyip sürmeye devam ettim fakat bisiklet aşırı ağırlaştı. 1.viteste sanki 3-4. Vitesteymiş gibi hissediyorum. Birde arka jant göbeğine falan da bulaştı. Toz kir hep üzerine yapıştı ve kötü gözüküyor.
Screenshot_2023-07-19-21-44-33-579.jpg

Bisikleti parçalara ayırıp, her parçasını güzelce silip, yağlanması gereken parçaları yağlayıp, detaylı bir bakım ve temizlik yapmak istiyorum. Elimde sadece bir alyan takımı, 14-15 numara somon anahtarı ve tornavida var :). Mikrofiber bezidir, furş takımı için gres yağıdır, zincir yağıdır temizleyicidir falan, bu işlem için gereken malzemeler için öneri istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Geçen hafta pazar günü 2021 model Kron Rs2000 aldım. Tozlu ve yağları kurumuştu. Ben de tozunu alıp yağladım.

Fakattt, yağ olarak Motul'un motosiklet zincir yağını kullanmıştım :eek:. Kullandıktan sonra yapış yapış oldu. Normaldir heralde diyip sürmeye devam ettim fakat bisiklet aşırı ağırlaştı. 1.viteste sanki 3-4. Vitesteymiş gibi hissediyorum. Birde arka jant göbeğine falan da bulaştı. Toz kir hep üzerine yapıştı ve kötü gözüküyor.
307262 dosyayı görüntüle

Bisikleti parçalara ayırıp, her parçasını güzelce silip, yağlanması gereken parçaları yağlayıp, detaylı bir bakım ve temizlik yapmak istiyorum. Elimde sadece bir alyan takımı, 14-15 numara somon anahtarı ve tornavida var :). Mikrofiber bezidir, furş takımı için gres yağıdır, zincir yağıdır temizleyicidir falan, bu işlem için gereken malzemeler için öneri istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
(link) bence bu videolara bir göz atın isterseniz

• Beğen
Tepkiler: exsheal
bence bu videolara bir göz atın isterseniz

Daha yağa, temizleyiciye hiç bakmadım. Sadece kullanacağım ekipmanların olduğu bir setin fiyatına baktım. Vazgeçtim. Yarın Şaşmaz sanayiye gidip yada bir bisiklet servisine/tamircisine gidip ekipman kullanma izni isteyeceğim :kahve:.

• İnanılmaz
Cyclist Türkiye bu sabah "bisiklet Asperox'a nasıl bulanır" video serisinin ikinci bölümünü paylaştı:

İlk bölüm:

Haliyle videolar yoruma kapalı.
Abi bu bir şey mi sen birde istanbul da ki atölye 25.4 göreceksin. Adamlar asperox sarı gücü bisikletin her yerine sıkıyorlar kadro, gidon vb aklına ne gelirse. Bizzat kendi gözlerimle şahit oldum.

Cyclist Türkiye bu sabah "bisiklet Asperox'a nasıl bulanır" video serisinin ikinci bölümünü paylaştı:

İlk bölüm:

Bu asperox kullanıp kullanmamak durumuda yılan hikayesine döndü😂 gerçi zincir yağları içinde konu pek farklı değil, memnuniyet olayı gerçektende bazı konularda tıkanıp kalıyor.

Asperox yağ çözücüdür. Yağlı yerler için uygun ama kadroya, seleye vs diğer yerlere sıkmak çok saçma. Yorumlar da kapalı kimse cevap veremiyor. Reklam için cyclist Türkiye'ye böyle hatalı bir video çekmesini yakıştıramadım.

İlk bölüm:

Çamuru bisikletin üstüne elleriyle atarak bulaştırmışlar.

Çok güzel boya kaldırır😁 sadece ruble ve zincire sıkıyorum. Kadroya değdirmeden. Zinciri ve ruble yi bulaşık deterjanı ile tekrardan temizliyorum ve duruluyorum

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bu asperox kullanıp kullanmamak durumuda yılan hikayesine döndü😂 gerçi zincir yağları içinde konu pek farklı değil, memnuniyet olayı gerçektende bazı konularda tıkanıp kalıyor.

Kullanılmasın demiyorum, hobi olarak yine kullanılsın ama kaptırmış her yere sıkarken bir içmediği de kalmasın.

Hadi yağlar için kullandınız, bisikletin bütün her yerine kullanmak nedir gerçekten? :ckkmk:

Geri