Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

@Hackless valla ne fikir versek bir muhalif yaklaşımla olayın olumsuz tarafını görüyorsunuz. En güzel cozum benim paylaştığım. Ona da her sene muayene var diye sıkıntı çıkaracaksınız büyük ihtimalle. Siz aileyi önden gönderip bisikletle peslerinden gidin en güzeli.

Scudo
@trainspotting35
Soru soruyorum net cevap alamıyorum kimseden. Konuyu açarkende "Hangisi iyidir SEBEPLERİYLE söyleyin" yazmıştım. Herkes gelip "Bu güzel" yazıp gittikten sonra ne anladım bu işten. Herkese göre herşey güzel. Ben konuyu açarken bagaj arkasımı, tavan üstümü, çeki demirimi hangisi iyidir öğrenmek için açtım, herkesin söylediğine göre 3'üde iyi 3'üde güvenilir, 3'üde alınabilir. E ben bu konuyu neden açtım, aldığım cevaplar ne işe yaradı? Sebepleriyle birlikte net cevap alana kadar mecburen sormaua devam etmek zorundayım ortada muhalefetlik yok. Mesela defalarca ruhsat vb. işleri kaç para tutar diye sordum ama hala bir cevap alamadım.

Örnek: Birileri tavan üstü yakıt sarfiyatı, araçta yelken etkisi ve aerodinamik bozulması yapıyor derken diğer birsürü kişi burada tavan üstü öneriyor şiddetle. Birileri bagaj arkasını önermiyor, kapağa yük biniyor derken 2 günden beride BNB Rack Swifti şiddetle öneriyorlar. Benden ne anlamamı bekliyorsunuz?

@Hackless Size herkes tavsiyelerinin avantaj ve dezavantajlarını anlatıyor zaten.
Hangi konuda olursa olsun; ister bisiklet ister otomobil ister toplu iğne ister yatak yorgan herşeyin hem iyi yanı hem de kötü tarafı olacaktır.Sizin yapmanız gereken kendi mantık süzgecinizden geçirip kendinize uygun olanı almaktır.
Gökyüzünde yıldızların aynı hizaya girmesini bekliyor iseniz dört dörtlük bir ürün bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Hackless En güvenilirli tavan üstü fikrinde hepimiz birleşiyoruz ama ona da yakıt tüketimi ve indirip bindirme zorluğundan dem vurdunuz. @hamlet2006 bey diyorki kullandım çok memnunum siz de diyorsunuz nasıl güvendiniz :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006
Böyle bir beklentim yok söylediklerinizinde farkındayım fakat ortada çok bariz bir zıtlık var. Konuşulanlar avantaj dezavantaj değil. Kimisi bagaj arkasına sağlam arabasına bile hayatta takmam dediği halde kimisi 2 tane mtbyi ortalama model arabasına takıp dağ bayır gezdim diyor. İyi bir grafik kartı GTA 5'i sizdede 80fps üstü açar bendede. Konu bagaj arkası taşıyıcıya gelince birebir aynı şartlarda tamamen 2 farklı sonuç çıkıyor. Burada avantaj dezavantaj yok, Bugatti Veyrona 300 üstü basamaz diyenler ve 400 üstü kesin basar diyenler gibi garip bir durum var. Umarım anlaşılmışımdır.

@trainspotting35
Başka bir konuda ise (yabancı ve yerel sitelerden araştırdıklarımdan biri veya birkaçında) tavan üstü kullanıcısının kullandığı halde güvenliğinden kesinlikle emin olmayışını okudumda o yüzden sordum o soruyu. Buraya post yazıp durmuyorum aynı anda birçok yerden aralıksız araştırıyorum, bu kadar soru sormamın sebebide bu zaten.

Tavan üstü ve çeki demirinde ortak karar var ikisinden birini yaptıracağım teşekkür ederim herkese.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Amazon gibi satış sitelerinde ürün sayfalarının altında yorumlar var. O yorumları okuyun çok faydalanırsınız.

@Hackless

Çeki demirinin maliyeti hakkında bilgi alamadığınızdan şikayet etmişsiniz, google da ararsanız başka forumlarda bu konuların tartışıldığını bulur maliyeti hakkında bilgi sahibi olursunuz. Çeki demirinin maliyetini bisiklet forumda öğrenmeniz biraz zor.

• Beğen
Tepkiler: samurusov
En kapsamlı bisiklet taşıyıcısı önerileri topiği oldu ama arkadaşımız ikna olmadı.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Homer
Amacınız beni ikna etmekmiydi :) Ben öneri almaya gelmiştim ve aldımda, hepinize tekrar teşekkür ediyorum, konu benim açımdan kapanmıştır.

@muratcolakoglu
Tamam, teşekkür ederim.

@trainspotting35 2 bisiklet platformu ve tavan üstü taşıyıcılar 500₺ vermiştik. Öncesinde bagaj üstü kullandık ama memnun kalmayınca tavan üstüne yöneldik

Araç arkasında BNBRACK 6420 ile 3 bisiklet taşıma görselleri, Merak edilen konu var ise detay bilgi verilir.IMG_20180415_161851.jpg IMG_20180415_161908.jpg IMG_20180415_161920.jpg IMG_20180415_161944.jpg IMG_20180415_163244.jpg

• Beğen
@Çetin ŞAHİNÖZ
Kia Sportage 2017 var hocam nolur aydınlatın çıldırıcam göktenmi indiniz :D

Yahu ben arabamın tavanında 90x110 boyutlarında cam kapaklı çekmeceli şifonyer taşıdım kaç kilometre siz bisiklet taşınır mı yelken gemi dümen yapıyorsunuz. Bağla gitsin bişey olmaz be ya.

Aman be sıktıracan kancaları gerdirecen ipleri çıkıcan uzun yola. Bisiklet şifonyerden daha fazla hava geçiren bir şey. kapalı dolap değil ki bu araba bir rüzgarda alsın başını gitsin başka şeride. Bağla gitsin bişeycik olmaz. Bas gaza gitsin be ya

@Hackless Dostum sizin durumunuzda önemli birkaç nokta var.
1. aracınızın bagaj kapağının benim gönderdiğim resimlerdeki yerlerini kontrol edin, elle kuvvetle bastırın esneme göçme olmayacak gibiyse korkmayın. toplam max 45kg ağırlığın sadece 3 te biri yük binecek oralara.
2. 3 bisiklet taşımanın en önemli noktası, montajdan sonra aracı çok daha dikkatli kullanmalı, çukur ve tümseklerden kaçınmalı, ayrıca ani kalkıl ve duruşlara yol açmayacak şekilde sürmelisiniz.
3. Her bir bisikleti, en ağır olanı en önce takmalı sırası ile en hafif olan en dışta kalmalı. Ayrıca bir tanesi gidonu sağa geliyorsa onun üzerine takacağınız gidon sola gelmeli ki pedallar ve gidonlar birbiri üzerine binmesin.
4. Taşıyıcının içinden bazı yuvarlak silindir süngerler çıkar. Bunları pedal, ayak gibi kısımların aracınızın bir yerlerine değmemesi için riskli yerlere takınız.
5. Taşıyıcının içinden çıkar ama çıkmaz ise 1 yada 2 tane gerdirme kayışı alarak kullanın. Her ihtimale karşılık bisikletleri birbirlerine de sabitlemiş olursunuz. Ayrıca BNB gibi kilit özelliği olmayan taşıyıcılar için halatları bir kaç defa dolayarak düğümlerseniz ekstra çalınma güvenliği olmuş olur.
6. Taşıyıcınızın 3 bisikleti doğru yük ve zorlanmadan taşıması için bisikletleri takmadan önce tüm kayış ve bağlantılardan sonra el ile aşağı yukarı sağa sola kontrollü olarak zorlayın ve test edin. Bisikletleri taktıktan sonra bu kontrolleri yeniden yapın zira ağırlık binince, alt kayışlar ve belki yan kayışlar gevşeyecektir.
7. Son olarak bagaja araç içerisinden ulaşım yok ise 3 bisikleti sökmeden bagaj kapağını açamayacağınızı unutmayın.
8. Ayrıca aracınızda geri gidiş kamerası ve arka park sensörü var ise bunları kullanmakta sıkıntınız olabilir ve park sensörü taşıyıcı veya bisikleti görerek sürekli, mesafe uyarısı verebilir, bu sizi yanıltmasın.
9. Sonradan hatırladım, taşıyıcının, bagajın alt kısmına gelecek olan dayanağı belki plakanızın üzerine rast gelebilir. Bu durumda öncelikle plaka çerçevesi ve plakanın dayanıklılığına dikkat edin.

Sonunda Decathlondan 300 model bagaj arkası taşıyıcı aldım. Almadan önce taşıyıcının önündeki rehberden araç uyumluluğunu kontrol ettim. İlk kurulum:, rehberi anlamak (10dk) + parçaları takıp arabaya oturtmayı öğrenmek (10dk) = 20 dk aldı. Diğer tak çıkarlar 2 dk'dan uzun sürmüyor. Mandalları yerine takıp sıkıyorsunuz bu kadar. Tek bisiklet taktım aracın arkasıda alette tık demedi. Tahminimce 3 bisikletide dağ bayır taşıyacaktır ki araç modelim destekliyor; yani bir nevi garantisi var. Alacaklara kesinlikle öneririm (şimdilik), fiyatı 229TL.

Bu zamana kadar yardım edenlerede tekrardan teşekkür ederim. Bazılarınızı yorduysam kusura bakmayın :)

Not: Kullandıkça edit gelecektir...
20180429_182616.jpg

Güzel olmuş dostum. Zaten belli bir kalite taşıyıcıdan sonra iş arabanın yük binen kısımlarına kalıyor.

• Beğen
@Çetin ŞAHİNÖZ
Sizin mesajınızı okudum tekrar buraya yazınca. 9. maddede söylediğiniz oldu, çok hafiften halatlar plakaya denk geldi(milimeterik) bende az sağa ve sola çekerek sabitledim. Yani 180 derece düz değilde 178 derece duruyor halatlar dikine. Birde halatlara son gücümle abanınca kapıda hafif yamulma gördüm(sac deniyor sanırım bu kısma) , sanırım o denli sıkmanın manası yok. Arabayla gaz, fren, ani dönüş vs. yaptım kaymada yok tıklamada şuan için çok sağlam gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@samurusov Resimde iyi göremedim ama aldığınız araç taşıyıcısının bisiklet kadrosunu tutan kısımları kendi borusunun üzerinde dönme özelliğine sahip olabilir.
Böylece bu özellik varsa bisikleti bir düz boru birde aşağı açılı kışından bağlayabilirsiniz ve böylece bisiklet düz durmuş olur.

Resminizi büyütüp bakınca sanki bu özellik var gibi görünüyor. O bisikletin oturduğu oluklu parçalardan söz ediyorum. Bu parçaların sağa dola dönmesi ve boru üzerinde de ileri geri hareket edebilmesi size farklı tipte bisikletleri taşımanız veya 3 bisikleti daha rahat ve güvenli bağlamanız konusunda avantaj sağlayacaktır.

Geri