Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

@Çetin ŞAHİNÖZ
O mavi, bisikleti tutan parçalar ayarlanabiliyor ki bisiklet üzerindeyken ayarladım düz olacak şekilde. Sizin dediğiniz bisikleti tutan sol parça yukarı sağ parça aşağı bakacak böylece bisikletin kendisi yere paralel duracak şeklinde sanırım. Burada merak ettiğim ve söylemek istediğim iki şey var:
1) Tekini aşağı çevirip taksam bile düz durmayacak gibi (denemedim ama öyle duruyor). Birde böyle yaparsam aşağı bakan tarafın lastiği bisikleti kaldırabilecek mi (gerilip kopmasın)?

2) Bisikletin düz değilde bu şekilde durmasında görüntü haricinde bir sakınca var mı?

Scudo
@samurusov Aynı ürünü bende aldım 2 gün önce fakat henüz takıp denemeye fırsatım olmadı. Ürün içeriğinde 208 olmamasına rağmen cahil cesareti aldım ama ne olacak merak ediyorum. 330 serisinde 208 araçlar için uyumlu idi ancak bununla arasında 2 katı ağırlık farkı olduğunu farkettim ve biraz da tuzlu tabii.

• Beğen
Tepkiler: samurusov
@samurusov Ben bazen dediğiniz gibi takıyorum bisikletin düz durmasının tek yararı üst üste birkaç bisiklet takacaksam birbirlerine göre ayarlamak daha kolay geliyor bana.,
Bisiklet kadrosunun eğimine göre ayarlayınca kauçuk lastik rahat tutuyor ve merak etmeyin fazladan yük binmiyor. Zaten bağladığınızda bunu anlarsınız.
Bisikletin düz durmasının belki şöyle bir yararı da olabilir görüntüden başka,
aşağı fazla sarkmadığı için aracınızda geri görüş kamerası ve par sensörü varsa bunlara engel olmayabilir. Benim araçta böyle oluyor mesela, sensör arkadaki engelleri değil bisikleti gördüğü için sürekli sinyal veriyor. Geri gidiş kamerası ise sadece bisikleti gösteriyor geri gidersem eğer.

• Beğen
@Celâl Y.
İki ayağı arka tarafa tam oturabiliyorsa gerisinde dert edilecek birşey yok gibi. Mandalları takıp sıkıyorsunuz o kadar. Birde bisikletlerin takıldığı ayağın açısını alet araç arkasına takıldıktan sonra yukarı bakacak şekilde ayarlamalısınız (bendeki rehberde aracımın ismi olduğu için açısı vb. herşey yazıyor.) Bence uyumlu olur ama yarın birgün araca birşey olursa pek hak arayamazsınız o kadar. (hoş alet kırılsa bir nebze garanti karşılayabilirde araç yamulursa zaten siz yaptınız vb. derler.)

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
@samurusov Teşekkür ederim ilginiz için, dikkate alıcam önerilerinizi. Yarın gün içerisinde deneyip görüntüleri ile buradan paylaşırım umarım sorun çıkmaz :) esen kalın.

• Beğen
@samurusov

Hayırlı olsun öncelikle. Bende de bundan var ve hemen her hafta iki adet şehir bisikleti taşıyorum. Taşıyıcı mandalların birini en alta birini en üste koydum ki aralarında mesafe olsun ve bisikletler birbirlerine zarar vermesinler. Taşıyıcı gerçekten çok sağlam duruyor, pek öyle kolay kolay oynamıyor. Çantası olması büyük avantaj, ayarlaması, takması çıkartması da kolay. Ancak bisikletler birbirine değdiği için takarken çıkarırken biraz kablolamalar zarar görüyor ve pedallar da jant tellerine baskı yapabiliyor. Tavan taşıyıcısını bisikleti takıp çıkartmanın zorluğundan, çeki demirine takılan modelleri de çok pahalıya geldiğinden ileride de düşüneceğimi sanmam. Ancak bu durumda BNBRack supporter modeli gibi standlı bir modeli ileride denemeyi düşünüyorum. Hem bisikleti kaldırma mesafesi daha az olduğundan daha kolay hem de bisikletler birbirine değmeyeceğinden daha içim rahat taşıma yapabilirim diye düşünüyorum.

• Beğen
Btwin 300 model aparatı kısa uğraş sonunda kurdum. Araçla uyumlu olarak görünmese de sağlam olduğunu düşünüyorum fakat resimlerde göreceğiniz üst kısımlara aparatlar çok iyi oturmadı. Bağlantı iplerini çok germedim bisikleti takıp taşımadığım için düşünen forumdaşlara fikir olması açısından ekliyorum. Önerileriniz olur ise cevaplarınızı beklerim.

Dosyalar

• BACB7030-F451-47D1-861C-8A631C5C4FAD.jpeg
    BACB7030-F451-47D1-861C-8A631C5C4FAD.jpeg
    121,6 KB · Okunma: 62
  • BEF78922-F4CD-4FCA-861E-95E9E9926DFE.jpeg
    BEF78922-F4CD-4FCA-861E-95E9E9926DFE.jpeg
    67,8 KB · Okunma: 58
  • Beğen
Tepkiler: DKN ve samurusov
@Celâl Y. Bagajı açın o germeleri tam oturtup bagajı kapamayı deneyin.

• Beğen
@trainspotting35 Bagaj kapağı açılınca hiç ihtimal kalmıyor aparatların içeri geçmesine malesef. Kapak kısmı aşağı doğru iniyor hiç bir şekilde içeri geçmiyor :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaslar ucuz yollu psi gostergeli bi ayak pompasi ariyorum. Tavsiyelere acigim.

@ErHan72
Hem linkler patlamis. Hemde bu urunler maddi olarak beni asiyor

@Desertiger Tavsiye isterken ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi net yazmanız gerekir. "Önceki sayfaları inceledim; ancak, bütçem şu, kullanma amacım bu, şu tip bir ürün arıyorum" derseniz öneri gelir. Dechathlon dan 99TL ye 7000 serisi alın başınız ağrımaz bütçeniz yoksa daha düşük modellere veya indirimlere bakabilirsiniz

Selamlar arkadaşlar 7 yıllık bir bisikletim var ancak gerçekten çok temiz bakılmış bir bisiklet. Yazın özellikle akşamları 10 20 km gezmeyi seviyorum. Aslında sabah çalıştığım için sadece akşamları gezebiliyorum.

Şimdiye kadar hep ekipmansız bindim ancak artık ekipman almanın vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bunun için harçlıklarımdan ayırarak zar zor 200₺ bütçe ayarladım.

-Yolda giderken patlak vs için kit, pompa, alyan takımı ve çanta. ( aslında sahoonun hepsi bir arada sele arkası çantası hoşuma gitti)
-Kask
-Gözlük
-Eldiven
-Işık
-Birde uzun bir sele borusu

Bunlara ihtiyacım var.

Bana önerileriniz nedir?

(200₺ biraz az gibi ancak benim gibi bir öğrenci için çok zor birikiyor.. :} )

Merhabalar efenim

Mtb bisikletim için birkaç ekipman önerebilirseniz sevinirim sanırım olmazsa olmaz listesinin başı böyle ;
Ön-Arka ışık
Yol bilgisayarı
Çantalar
Pompa
Tamir kiti gibi uzar gider bunlar gibi elzem malzemeler önerebilirseniz sevinirim

Son olarak kaskz eldiven, gözlük önerisi de yapabilirseniz çok sevinirim

Öğrenci olduğum için ayırdığım büyük bir bütçe yok düşük fiyata yüksek performans veren ürünler almam sanırım kendi bütçemin yararına olur

İyi günler dilerim :)

Arka isik icin aliexpres onerebilirim. Yeni kayit olunca 4 dolar kupon veriyor. Hatta haftada bir 4 dolarlik kuponlar veriyor. 2 dolara kaliteli bi arka isik alabilirsin. Yol bilgisayarida ayni sekilde tekrar 4 dolarlik kupon bekle onuda aliexpresden al derim. Ucuz yollu istersen

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Uygun fiyatlı kask olarak B'Twin kaskları tavsiye ederim. 1 senedir 500 modelini kullanıyorum ve memnunum.

(link)

Pompa olarak da bu ürünü kullanıyorum ve tavsiye ederim:

(link)

Bütçe kısıtlysa yol bilgisayarı çok da şart değil. Ben kullanmıyorum.

Yedek iç lastik olarak yine B'Twin tavsiye ederim, ben kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım:

(link)

@Desertiger

Merhabalar bu 4 dolar olayını bekleyeyim ben işime yarar gibi teşekkür ederim

@Ilter Elmas

Merhabalar size bir sorum olacak bir bisiklet pompası cidden 40 lirayı hak ediyor mu ya :/
Önerileriniz için teşekkürler

Mtb icin pompa kalitesi cok cok onemli degil. Bastiginiz hava basinci cok yuksek olmuyor. Ama 4 dolar olayida telefon programinda oluyor. Girip uye olmak lazm. Ondan snra arada gir programa max. 1 haftada kuponu alirsin

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Afyon35 10 liraya da var. Ben önce aşağıdaki pompayı aldım, kullanmayı beceremeyince önceki mesajımda linkini attığım pompayı aldım ve mamnunum. Bu arada ilk linkteki pompayı mahalle bisikletçilerinde daha uyguna bulabilrsiniz. Pazarlıkla daha uygun fiyata almıştı Bursa'da bir arkadaşım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri