Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

Kılıflar görmüştüm bu iş için ama termosunuzu kaliteli bir termos seçerseniz soğumaması lazım. Termosun iç çeperi ile dış çeperi birbirine değmez veya yalıtılmışsa ve arası vakum ortam ise zaten soğumayacaktır. Aladdin, Esbit, Stanley, Coleman gibi mataralar genellikle daha yüksek kalitede oluyor.

• Beğen
Tepkiler: ersnpk
Scudo
Kılıflar görmüştüm bu iş için ama termosunuzu kaliteli bir termos seçerseniz soğumaması lazım. Termosun iç çeperi ile dış çeperi birbirine değmez veya yalıtılmışsa ve arası vakum ortam ise zaten soğumayacaktır. Aladdin, Esbit, Stanley, Coleman gibi mataralar genellikle daha yüksek kalitede oluyor.
Yıllar önce aldığım Starbucks'ın termosunu kullanıyorum. Pek kaliteli olacağını sanmıyorum (daha doğru outdoor faaliyetlerine uygun değil gibi). Stanley marka termosu kamp yaparken kullandım ve çok memnundum , lakin kaybolunca 2.kez para veresim gelmedi :D O yüzden kılıfla daha az bütçe harcayarak çözme yolunda gideyim dedim. Hem bu sayede yoldaki titreşimlerden ötürü çıkan sevimsiz sesin de önüne geçerim diye düşündüm. Ama çözüm olmazsa eğer , tekrar Stanley'ê dönüş yapacağım.

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Aslına bakarsan ben decahlon’dan aldım bi tane termos ve çok başarılı. Sanırım 0,7 lt 110 lira gibi birşeydi. Uzun sürüşlerde işine yarar bence.

• Beğen
Aslına bakarsan ben decahlon’dan aldım bi tane termos ve çok başarılı. Sanırım 0,7 lt 110 lira gibi birşeydi. Uzun sürüşlerde işine yarar bence.
Quechua marka termoslardan bahsediyorsun galiba. Gümüş ve siyah rengi var diye biliyorum. Aslında denenebilir. F/p ürünlerini severiz :harika: Ama şu bahsettiğim kılıfla daha etkili olabilir diye düşünüyorum.

Tamır amaçlı satılan neopren kumaş parçalarından yada daha da kolay olacak bicimde hurda dalış elbiselerinin kol yada bacak kısımlarından yapılabilir. Hatta ayakkabı kılıfı da yapılabilir. ( neopren kumaş için hem dikiş yapmak hem de kendi yapistiricisini kullanmak gerekiyor )

Belki BIM deki mesh de uğraşılırsa yapılır. Decatlonda da omuzda taşıma askisı olan çeşitli boylarda termos kılıfları var. Decatlonda dalış malzemeleri nispeten daha ucuz olsa da artık diğer branşlar gibi bunda da fiyatlar arttı. Dalış çorabı çift satıldığı için iki tane kılıf yapılarak ucuza getirilebilir.
Ama neoprenin her iki yuzununde jarse kumas kaplı olması gerekli . Bu hem dayanıklılığını artırır hem de termosun kolayca girip çıkmasını sağlar.
Bir de unutmadan ısının yayilma yolu 3 türlü oluyor. ( konveksiyon, ışıma, temas) Bu temelden gidilirse daha başka yaklaşımlar da olabilir. Benzer yaklaşım yazın buzluk kullanırken de yapılabilir. Küçük kapak, basmalı kapak, dökme sırasında içeriye giren havanın etkisi, rüzgâra maruz kalması, düşük yada yüksek sıcaktaki bir cisme teması, güneş ışığına maruz ...

• Beğen
Tamır amaçlı satılan neopren kumaş parçalarından yada daha da kolay olacak bicimde hurda dalış elbiselerinin kol yada bacak kısımlarından yapılabilir. Hatta ayakkabı kılıfı da yapılabilir. ( neopren kumaş için hem dikiş yapmak hem de kendi yapistiricisini kullanmak gerekiyor )

Belki BIM deki mesh de uğraşılırsa yapılır. Decatlonda da omuzda taşıma askisı olan çeşitli boylarda termos kılıfları var. Decatlonda dalış malzemeleri nispeten daha ucuz olsa da artık diğer branşlar gibi bunda da fiyatlar arttı. Dalış çorabı çift satıldığı için iki tane kılıf yapılarak ucuza getirilebilir.
Ama neoprenin her iki yuzununde jarse kumas kaplı olması gerekli . Bu hem dayanıklılığını artırır hem de termosun kolayca girip çıkmasını sağlar.
Bir de unutmadan ısının yayilma yolu 3 türlü oluyor. ( konveksiyon, ışıma, temas) Bu temelden gidilirse daha başka yaklaşımlar da olabilir. Benzer yaklaşım yazın buzluk kullanırken de yapılabilir. Küçük kapak, basmalı kapak, dökme sırasında içeriye giren havanın etkisi, rüzgâra maruz kalması, düşük yada yüksek sıcaktaki bir cisme teması, güneş ışığına maruz ...
Açıkçası Neopren kumaşla ilgili bilgim çok yüzeysel. Onun da kendi içinde daha verimli olmasını sağlayacak bilgiler edinmem iyi oldu. Cevap için teşekkürler. Hali hazırda ekstra işlem gerektirmeyen ve jarse kumaş kaplı bir şey bulabilmem mümkün müdür bilmiyorum , ama araştırmaya devam edeyim ben. İnternette marka model çok , lakin detaylı bilgi yok. Karaköy tarafında outdoor spor ürünleri satan mağazaları gezeceğim ilk fırsatta artık.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Şu fiyattan daha ucuza birşey almanız yada imal etmeniz pek mümkün değil gib. Belki BIM den neopren mesh alırsanız ki onun için de yapıştırıcı gerekecek.
20201207_143117.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Bende decatlonun 1lt lik termosu ve migrostan aldigim 0.5 lt lik noname termos var. ( aslindan ikisi de dış firmaya yaptırılmış yada oradan temin edilmis urunler ) 1 lt ligi aldıktan bir süre sonra bu neopren kılıflardan almak istedim. Ama bu büyük boy ( 1.2-1.5 ) kılıf yoktu . Oradaki 1ltlik termosu 1 lt lik kılıf içine sokmaya çalıştım . Başaramadım. O yüzden almadım.
Bisiklet kullanırken kullandığım termos 0.5 litrelik olanı ilk başta kadro üzerimde matara kılıfında taşıdım. Ama sonrasında arka çanta içinde ağzı kesik 1, 5 lt lik pet şişe içine koydum. Hem ısı transferi hem devrilme yada dökülme sızıntı yapma ihtimali kalmadı.
Yalniz şöyle bir durum var. 0.5 lt termos bas-ac kapakli Yani işi transferini daha iyi düşünmüşler. 1 lt olanda ise çevirerek tamamen acılan bir kapak var. Ana gövdelerin ısı tutmaları arasındaki farkı bilmiyorum . Çünkü 1 lt ligi hiç kullanmadım.

Termosunuzun dışı ısınıyorsa ne yapsanız nafile uzun sürüşlerde.

• Beğen
Bende decatlonun 1lt lik termosu ve migrostan aldigim 0.5 lt lik noname termos var. ( aslindan ikisi de dış firmaya yaptırılmış yada oradan temin edilmis urunler ) 1 lt ligi aldıktan bir süre sonra bu neopren kılıflardan almak istedim. Ama bu büyük boy ( 1.2-1.5 ) kılıf yoktu . Oradaki 1ltlik termosu 1 lt lik kılıf içine sokmaya çalıştım . Başaramadım. O yüzden almadım.
Bisiklet kullanırken kullandığım termos 0.5 litrelik olanı ilk başta kadro üzerimde matara kılıfında taşıdım. Ama sonrasında arka çanta içinde ağzı kesik 1, 5 lt lik pet şişe içine koydum. Hem ısı transferi hem devrilme yada dökülme sızıntı yapma ihtimali kalmadı.
Yalniz şöyle bir durum var. 0.5 lt termos bas-ac kapakli Yani işi transferini daha iyi düşünmüşler. 1 lt olanda ise çevirerek tamamen acılan bir kapak var. Ana gövdelerin ısı tutmaları arasındaki farkı bilmiyorum . Çünkü 1 lt ligi hiç kullanmadım.
Benim de internetten alamama sebebim/çekincem bu aslında. Termosa uygunluk durumunu canlı canlı test etmeliyim. Benim kullandığım termosta 0,5 lt ve ince uzun bir yapısı var. Kapak kısmı mandallı bir sistem =aynı zamanda bardağın da kendisi oluyor. Ee tabi öyle olunca da ısı yalıtımını tamamen yalan ediyorum. Ama zaten 2 porsiyonluk bir keyif benimki. Maks. 4 saat içinde tüm kahveyi tüketmiş oluyorum. O yüzden kılıf tek başına yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

20201207_145720.jpg20201207_145828.jpg

Ithalatci firmaları bile aynı olabilir. 😅😄🤣 Kendimizi sınırlamayalım özgür düşünmek lazım. Markalara, algılara takılmadan...

@ersnpk Bence hiç macera aramayın derim. Stanley termos kullanmışsınız nasıl kaliteli bir ürün olduğunu biliyorsunuz çula çaputa boşa para harcamayın . Alın 1 litrelik stanley bakın keyfinize xlc markasının da suluk kafesi büyük olanlardan alın keyfinize bakın derim fotoğraflarını atıyorum.IMG_3308 (1).jpg

Bahsettiğim uyumsuzluk belki de tek bir parti için geçerliydi . Bunun garantisi yok. Çünkü daha önceden aynı mağazadan aynı marka modelden aynı beden de aldığım ürün ( satıcının ki kendisi aynı zamanda üreticidir. bazı ürünleri üretmek yerine kendi adıyla Cin den ithal eder. ) elime uymadığı için bir beden büyüğünü almıştım.
Acaba satıcılar biz müşteriler alisveriste konuşurken istekte bulunurken içlerinden hangi düşünceler geçiyor nelere gülüyorlardır. Alt tarafi Çinde ucuza büyük miktarlarda üretilen eşyalar sonuçta. ( Halde balık yada sebzenin/meyvenin kasa hesabiyla alinip kilo yada tane ile satilmasi gibi konteyner hesabi mi ithal ediliyor ? )Çoğu ürünü Cin den ithal edip bizim 10 dakika lik kaprislerimizle uğraşıp mali satıp geçiyorlar sanırım . 😅😄🤣😂

• Beğen
Procycle matara kııflarından kullanıyorum. Her zaman ellerinde olmuyor ama siz yine de Procycle'ı bir arayıp sorun.249733 dosyayı görüntüle
Bunun tipi Decathlon'dakinden daha hoşmuş. Bu arada aynı suluk kafesinin kısalarından var bende. En azından termos için bu sizdeki modelden aradım ama bulamadım. Daha doğrusu termosu çantada taşımaktan sıkılıp kısa bir arayıştan sonra kısalarından aldım hemen.
@ersnpk Bence hiç macera aramayın derim. Stanley termos kullanmışsınız nasıl kaliteli bir ürün olduğunu biliyorsunuz çula çaputa boşa para harcamayın . Alın 1 litrelik stanley bakın keyfinize xlc markasının da suluk kafesi büyük olanlardan alın keyfinize bakın derim fotoğraflarını atıyorum.249728 dosyayı görüntüle
Sadece kalitesi değil , aksesuar olarak da çok tamamlayıcı. Fiyatları iyice uçtuğu için alternatif peşindeyim , ama Stanley'de hala güçlü bir alternatif. Bu araştırmamın sonucunda , attığım taş ürküttüğüm kuşa değmeyecekse Stanley termos olarak tek tercihim olur.

Bunun tipi Decathlon'dakinden daha hoşmuş. Bu arada aynı suluk kafesinin kısalarından var bende. En azından termos için bu sizdeki modelden aradım ama bulamadım. Daha doğrusu termosu çantada taşımaktan sıkılıp kısa bir arayıştan sonra kısalarından aldım hemen.
Ben termos ya da matara yerine 1 lt pet su kullanıyorum. Kullan at yapıyorum,o nedenle kötü görünmesin diye kılıflardan aldım. Termoslar için (link) de iyi. 1 tane de bundan var bende,büyük termos için iyi oluyor.

Ben termos ya da matara yerine 1 lt pet su kullanıyorum. Kullan at yapıyorum,o nedenle kötü görünmesin diye kılıflardan aldım. Termoslar için (link) de iyi. 1 tane de bundan var bende,büyük termos için iyi oluyor.
Topeak'ın neredeyse yarı fiyatı ve iş görür bir şeye benziyor.

• Beğen
Geri