Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, ben pek anlamadığım için, aydınlatmalarınız benim için değerli: istediğim şu; 26 jant ümit bisikletle 50 km gittiimde dizim falan ağrıyordu, bi arkadaşın carraro 225 bisikletine bindim, çook rahattı, köydeyim, amortisör istiyorum, bana daha rahat olsun, uzun yolda yormasın yeterli, fiyat olarak 2500 e kadar çıkarım. şimdi piyasa düşükken alayım, yazın belki 150 - 200 km yaparım. istediğim talebim rahatlık. ama sportive 220 ile 224 arasında bu fiyat farkı, konfora yansıyor mu? ben heybeme 3-5 parça bişeyler kokuyorum zaten, 2 - 3 kilo hafiflik yada ağırlık bana önemli gelmiyor. Ama fikirleriniz kıymetli.

istemediğim tek şey; disk hidrolik fren :))
@ExKyotoo
?
@mariokaldato
?
@osmancan71
?
224 ıle 25 arasında dısk fren farkı dısında yok 224 güzel ben ılk bindiğimde cok sevmıstım akıyor resmen dıye :) alacaksan 224 al 2500 e ztn malzemelerı ıle cıkarsın çünkü.

İkinci elede bakabilirsin. Belkı bende satabılırım :D ama 2000 tl ye cok daha guzel modeller bulabılırsın.

Scudo
@salim64 V fren modellerde o kadar pahalı fiyat görmedim ben daha. Önerebileceğim iki model (link) ve (link) ((link)). Başka bulursam eklerim :D

• Beğen
Tepkiler: salim64
@mariokaldato
önerilere açığım, 2. el nerden bulurum?
kendimi biraz açayım :)) niyetim yaz tatilinde şöyle bi gezi yapmak, uzun yol yani . 2. ele de pek güvenemesem de, yeni ise ve faturası mevcutsa güvenirim (yediğim kazıklar burdan aya çift şerit yol olur :))) )
Hocam sahibinden filan kendi oturdugunuz sehirden bakin öncelikle. Gider bakarsiniz beğenirseniz alirsiniz. Aslinda bizim burda cok ama cok kalite bir makina var ama amerikadan gelme. Disk frenli uzun turlara uygun duz maşali. Dunyaca bilinen bir marka. Arkadasim satiyor. Türkiye'de tektir sanirim.
Kona dawe . Param olsa ben alırdim bunu fakat L beden bu 170lerden 180 boylara uyar
received_508729239735620.jpeg

• Beğen
Tepkiler: slckats ve salim64
Tavsiyem ya 2. El alman amortisör kalitesiz bırsey alma carraro 230 olur mossonun gıantın dıger modellerı felan arastır biraz temız bişey bulursun tahmınım. Ben elımdekını satıp yeni bısıklet alacak olsam ılk once 2. Ele bakarım cunku 4-5 bın tl lık bısıklet ıkıncı elde 2-3 arası oluyor.

• Beğen
@salim64 İzmir'e gidip ikinci el alamaz mısınız? Carraro 224 ilanları var Sahibinden'de.

• Beğen
@osmancan71 @mariokaldato @ExKyotoo hazır sizin gibi ilim irfan sahiplerini bulmuşken, sizi biraz sömüreyim :)) bisiklet kadrosu diye bişey yazıyor fakat kendiminkini nasıl bulacam bilemedim? yada dekatlonda ölçüyolar mı?

@mariokaldato
önerilere açığım, 2. el nerden bulurum?
kendimi biraz açayım :)) niyetim yaz tatilinde şöyle bi gezi yapmak, uzun yol yani . 2. ele de pek güvenemesem de, yeni ise ve faturası mevcutsa güvenirim (yediğim kazıklar burdan aya çift şerit yol olur :))) )
Bisiklet üzerinde gezi yapmak dendiğinde 300 400 km geliyor gözümün önüne. Umarım bunu yapacak kondisyon ve ekipman vardır.

@osmancan71 @mariokaldato @ExKyotoo hazır sizin gibi ilim irfan sahiplerini bulmuşken, sizi biraz sömüreyim :)) bisiklet kadrosu diye bişey yazıyor fakat kendiminkini nasıl bulacam bilemedim? yada dekatlonda ölçüyolar mı?
Kendi boyuna gore kadro boyunu bulacaksin hocam. Markalarin sitelerinde bulunur tablolar. Ic bacak boyu olcumude var ama simdilik kafaniz karismasin :)

@Aybek Cihan izmir bana uyar, bi bakacam, fakat kadro boyu falan işlerinden pek anlamıyom, ağalara sordum, cevap yazsınlar, uygun olursa, izmire buradan direk tren var, gider alır gelirim.
@Mad Buddha bi çadırım, matım, ufak tefek eşyalarım, bisiklet heybem falan var, ; Eski zamanlarda 1990 larda istanbulda patlayan ümraniye çöplüğü vardı, Olayda 27 kişi öldü, 12 kişi kayboldu. Kaybolan 12 kişinin cesedi ise bulunamamıştı :)) midem çöplük gibidir, hiç bir şeyden rahatsız olmaz fakat uzun süredir, 2-3 haftada 1 tane çikolata yiyorum. Hazır gıdalardan uzağım. yolda bim a101 falan 2 ton balığı bana yeter. çayımı kendim demlerimm

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aybek Cihan izmir bana uyar, bi bakacam, fakat kadro boyu falan işlerinden pek anlamıyom, ağalara sordum, cevap yazsınlar, uygun olursa, izmire buradan direk tren var, gider alır gelirim.
@Mad Buddha bi çadırım, matım, ufak tefek eşyalarım, bisiklet heybem falan var, ; Eski zamanlarda 1990 larda istanbulda patlayan ümraniye çöplüğü vardı, Olayda 27 kişi öldü, 12 kişi kayboldu. Kaybolan 12 kişinin cesedi ise bulunamamıştı :)) midem çöplük gibidir, hiç bir şeyden rahatsız olmaz fakat uzun süredir, 2-3 haftada 1 tane çikolata yiyorum. Hazır gıdalardan uzağım. yolda bim a101 falan 2 ton balığı bana yeter. çayımı kendim demlerimm
Başkan tamam bu olayın adamı sensin. Belki çoğu zaman zorluk çekeceksin mutsuz olacaksın ama burada bize anlatacak çok şeyin olacak. ? ?

@Mad Buddha geçtiğimiz yaz, 88 kilodan, biraz hareket, biraz velespit derken 70 kiloya düştüm, :)) bisikletle gürkan kardeş güney kutbuna gitmiş, biz güneye inemicez mi dedim dee, inemedim :))) 50 km de dizlerim acıyo. haftada bi 50 km, diğer günler 10 15 km yapabildim. ama velespitim ÜMİT 26 jant dağ bisleti... şimdi heves ettim, yazın tatil uzun bize. köy okulundayım. mayıs haziran gibi idman muhabbetleri, temmuz 15 e kadar okul işleri biter, aynen bislete atlarrr, izmirrr deniz kıyısı falan. heves işte ; ölmeden hevesimizi alalım.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Ben cok bılgılı değilim. Bısıklete önce karar ver sonra kadro boyu ara mesela carraro sportıve serısınde kadrolar buyuk (mesela)baska bısıklette 50 oluyosa onda 46 olur. Forumda bı kac kısı bunu söylemişti. Bırde anladıgın kadarıyla epey gezeceksın gezıp sevdıkce masrafın çıkar. Gozluktu zırhlı lastıktı vs.. Hiç olmasa zırhlı lastık alırsın rahat gelebilmek için oda en az 200 tl. Buctenı ona gore dızayn et ust sınırını secerken bıraz kısıp ekıpmana ayırabilirsın kıstıgın bölümü

• Beğen
@osmancan71 osman kardeşim, köydeyim, ve dağ bisikletimde bayağı bi patlak sorunum oldu. zırhlı lastik yerine, eski iç lastiği atmayıp, dış lastiğin içine seriveriyordum, ondan sonra iç lastiği yerleştirip, içlastiğin içine hava basmadan evvel, sibobunu çıkarıp yarım çay bardağından azıcık fazla beyaz ahşap tutkalını şırıngayla enjekte ediyordum. sonuç mükemmel :)) 5 lira masrafla laştik uzun süre patlamadı . hatta bunu yaptıktan sonra lastik patlamadı, ufak tefek şeyler iç lastiğe gelse bile, iç lastiğin içindeki beyaz tutkal o deliği dolduruyor. masrafım : bir adet inekler için kullanılan büyük şırınga, bi tane 250 ml lik beyaz tutkal (onuda marangoz bedava verdi), sibop açmak için 1liralık bi aparat. Not beyaz tutkala azıcık su katıyom, 1/3 oranında , kolayca şırıngadan lastiğe enjekte olsun diye.
@salim64 @osmancan71 @Mad Buddha @mariokaldato patronlar ölçümü yaptım; 174 boy, 79 / 80 iç bacak ölçüsü :)) kadro ne olmalı? şehir velespiti. (link)

bide bunu buldum, bana uygun kadro 52 ise (bilmiyom, misalen konuşuyom) seleyi alçaltma yükseltme işlemiyle, kadroyu kendime uydurabiliyom mu?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
@osmancan71 osman kardeşim, köydeyim, ve dağ bisikletimde bayağı bi patlak sorunum oldu. zırhlı lastik yerine, eski iç lastiği atmayıp, dış lastiğin içine seriveriyordum, ondan sonra iç lastiği yerleştirip, içlastiğin içine hava basmadan evvel, sibobunu çıkarıp yarım çay bardağından azıcık fazla beyaz ahşap tutkalını şırıngayla enjekte ediyordum. sonuç mükemmel :)) 5 lira masrafla laştik uzun süre patlamadı . hatta bunu yaptıktan sonra lastik patlamadı, ufak tefek şeyler iç lastiğe gelse bile, iç lastiğin içindeki beyaz tutkal o deliği dolduruyor. masrafım : bir adet inekler için kullanılan büyük şırınga, bi tane 250 ml lik beyaz tutkal (onuda marangoz bedava verdi), sibop açmak için 1liralık bi aparat. Not beyaz tutkala azıcık su katıyom, 1/3 oranında , kolayca şırıngadan lastiğe enjekte olsun diye.
@salim64 @osmancan71 @Mad Buddha @mariokaldato patronlar ölçümü yaptım; 174 boy, 79 / 80 iç bacak ölçüsü :)) kadro ne olmalı? şehir velespiti. (link)

bide bunu buldum, bana uygun kadro 52 ise (bilmiyom, misalen konuşuyom) seleyi alçaltma yükseltme işlemiyle, kadroyu kendime uydurabiliyom mu?
Tutkal degılde diğerini çocukken bende yapardım :D carraroda 46 kadro olur sana. Benımde boy 1.73 ıc bacak 76 felandı hatırlamıyorum tam.

• Beğen
Hocam sahibinden filan kendi oturdugunuz sehirden bakin öncelikle. Gider bakarsiniz beğenirseniz alirsiniz. Aslinda bizim burda cok ama cok kalite bir makina var ama amerikadan gelme. Disk frenli uzun turlara uygun duz maşali. Dunyaca bilinen bir marka. Arkadasim satiyor. Türkiye'de tektir sanirim.
Kona dawe . Param olsa ben alırdim bunu fakat L beden bu 170lerden 180 boylara uyar
216747 dosyayı görüntüle
abi bu ne güzel bir makinedir? Bittim vallahi.

Geri