Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Aradigim bisikleti buldum. Fakat boyum 1.64 bana xs un sonu s nin başı uygun. Isin kötü tarafı m bedeni var bisikletin. Mtb bisiklet. Fakat hem asfalt hem arazi kullanımı olacak. M beden kesinlikle olmamalı mi yoksa gideri var mı.

Scudo
@silahsor3 peki öneriniz nedir 1700 lira civarında hem toprak yolda hem asfaltta hem de şehirde sürebileceğim bir marka model var mı? Hidrolik fren olmasını tercih ediyorum.
Hem toprak yolda hem asfaltta hem şehirde sürecekseniz 1700 lira civarına (link)
buna bakabilirsiniz. Toprak yolun dışına çıkıp arazide sürmeye gelmez ama.

Merhaba, bisiklete yeni başlayan birisi olarak, başlangıç için sadece şehirde ve hafif bozuk yollarda kullanmak üzere Bisan Trx 8100 (1700TL) hakkında yorumlarınızı rica edebilir miyim? O paraya bunu alsan daha iyi olur dediğiniz başka öneriniz varsa o da olur
Bence yok. Hidrolik disk istiyorsanız TRX 8400 de alabilirsiniz. Eylül başında Bisan TRX 8100 aldık. Arkadaşım da Carraro Sportive 321 aldı. Gidonu dardı ikisi de aynı kadro boyunda 52 idi ama nedense Carraro daha minyondu. V maşa idi. Amortisör yoktu. Yoruyordu. Beğenmedi. Almıştı artık. Bisanın selesi gidonu çok iyi. Sonra arkadaşım LETGO'ya ilana koydu ve alıcı çıktı aldığı fiyata Carraro'yu satınca o da gidip TRX 8100 aldı. Tavsiye ederim.
@allegromoderato Hiç büyük gelmez rahatlıkla alabilirsiniz. Ben Bisan TRX 8100 52 kadro boyu kullanıyorum. 176 boyundayım.

Dosyalar

• photo_2020-10-04 06.19.58.jpeg
    photo_2020-10-04 06.19.58.jpeg
    81,8 KB · Okunma: 30
Herkese selamlar,

Yaklaşık 3 hafta önce bir tur bisikleti aldım (Corelli). Oturduğum yerin çevresinde gidilebilecek çok yer var ve her gün en az 20km yapmaya başladım. Şimdi perimetreyi biraz yükseltip gidiş geliş 50-60km olan yerleri de gezmek istiyorum.

Gittiğim yerler çoğunlukla asfalt ancak araziye de çıkabilirim. %80 asfalt / %20 arazi diyelim. Ayrıca şu anda kullandığım bisikletten daha hızlı da giden bir şey peşindeyim. Şu anda ortalama hızım 20km civarında. En azından asfalt üstünde daha hızlı olmak cazip geliyor bana.

Ne tür bisiklet tercih etmeliyim? Gravel / yol?

Ve 15.000₺ bütçem var ancak bu rakamlara çıkmalı mıyım gerçekten?

Görüşlerizi alabilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler ☺️

• Beğen
Tepkiler: vyildiz ve TafLan
Herkese selamlar,

Yaklaşık 3 hafta önce bir tur bisikleti aldım (Corelli). Oturduğum yerin çevresinde gidilebilecek çok yer var ve her gün en az 20km yapmaya başladım. Şimdi perimetreyi biraz yükseltip gidiş geliş 50-60km olan yerleri de gezmek istiyorum.

Gittiğim yerler çoğunlukla asfalt ancak araziye de çıkabilirim. %80 asfalt / %20 arazi diyelim. Ayrıca şu anda kullandığım bisikletten daha hızlı da giden bir şey peşindeyim. Şu anda ortalama hızım 20km civarında. En azından asfalt üstünde daha hızlı olmak cazip geliyor bana.

Ne tür bisiklet tercih etmeliyim? Gravel / yol?

Ve 15.000₺ bütçem var ancak bu rakamlara çıkmalı mıyım gerçekten?

Görüşlerizi alabilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler ☺
Bisiklete ödediğim her kuruşun performansa olan etkisini gördüm. Ancak meblağ arttıkça ödediğiniz paraya karşılık elde ettiğiniz kazançlar azalmaya başlıyor fakat mevcut piyasada bu aralık 3000 dolar falan. Dolayısıyla sizin düşündüğünüz rakam uçuk kaçık bir rakam sayılmamakla birlikte çevrenizden sıklıkla yok artık bu kadar para verilir mi tepkileri duyacaksınız.

Gelelim tür tercihine. Katlanırdan gravel'a, gravel'dan yola geçmiş biri olarak ben yol bisikletinin üzerine tanımam ancak bu soruya herkes farklı cevaplar verebilir. Gravel ve yol bisikletinin karşılaştırması ile ilgili pek çok kaynak var özellikle Youtube'da bulabilirsiniz.

Ortalama hız olarak mukayese edersem bu rotanın uzunluğuna, yükseklik kazanımına göre vs değişmesine rağmen bir saatlik sürüş için şöyle söyleyeyim. Gravel ile 24-30 arası, yol ile 28-35 arası. Sürüş süresi uzadıkça ortalamalar ister istemez azalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Sinan09 ve TafLan
Gördüğüm kadarıyla çoğu kişi daha nerede süreciğini bilmeden/karar vermeden bisiklet arıyor. Sonrası pişmanlık. Asfaltta kullanacaksanız şehir bisikleti, katlanır bisiklet, yol bisikleti almalısınız. Arazi sürüşü yapacaksanız dağ bisikleti almalısınız. Ağırlıklı olarak şehir içinde çok nadir de olsa patika yola çıkacaksanız hibrit bisiklet almalısınız. Maşası amortisörlü alıyorsanız kilitlenebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Bisikletleri yeterince bilmiyorsanuz önce alıyım sonra gidonunu jantı vs değiştiririm diye düşünmemelisiniz. İyi kötü anlamıyorsanız bisiklete fiziksel müdahalede bulunmamalısınız. Soru sormadan önce ilgili başlıkta en az 5 sayfa okuyun zaten soracağınız soru birisi tarafından sorulmuş oluyor.

@Anonim "İyi kötü anlamıyorsanız bisiklete fiziksel müdahalede bulunmamalısınız." yorumunuza özellikle katılıyorum. Araba için aynısını yapmıyoruz mesela. Bisikleti, bazen biraz hafife alıyoruz sanki :)

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Merhabalar efendim ; en son 10 sene önce İst-Kumburgazda düşük kalite bir bisikletim vardı, sonra şehir şartları ailem izin vermedi derken bu sene İsbike ilen sahil yolunda gide gele hevesim tekrar canlandı ve an itibari ile yeni bir bisiklet almaya karar verdim.
İkinci el piyasada gördüğüm kadarıyla Btwin Rockrider 340 ve Kron Xc150 en çok ilanı olan bulunması en kolay modeller.
Fakat benim bisikletten beklediğim misal Küçükçekmece yokuşunu rahat çıkabilmek yahut inerken güvenli fren yapabilmek hızı güvenli aralıkta tutabilmek , kasislerden geçerken kalçamı çok incitmemek vesaire. İsbike bisikletlerini ilk kullandığımda 1 hafta rahat oturamamıştım mesela. Bu hususta bahsettiğim Rockrider 340 ya da kron Xc150 benim için dıpru modeller mi emin olamadım açıkçası.

İyi günler, uzun zamandır bisiklet almak niyetindeyim fakat o kadar çok model varki doğru bisiklet hangisi bilemiyorum.
Bisikleti neredeyse tamamen asfalt yolda kullanacağım, genel olarak ulaşım ve spor amaçlı kullanacağım.
Boyum 1,75 kilom 80 kg.
Bisikletten en büyük beklentim; mümkün olduğunca hafif olması ve aktarma organlarının çok iyi çalışması.
Bütçem: 5.000 TL (+-1000)
(Arada bulduğum sıradan vitesli bisikletleri deniyorum, o kadar ağır ve vitesleri kötü ki hareket ettirmek için canım çıkıyor ki formum çok iyi olmasına rağmen.)
Yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Selamlar,
4-5 yıl önce Bisan spx3100 almıştım. Birkaç aydır tekrardan sürmeye başladım. Yol bisikleti almak niyetindeyim. Ankara'da yaşıyorum, sürdüğüm yerler asfalt. Bir kaç yıl kullanıp daha sonra üst modellere geçmeyi düşünüyorum. Yaşım 18, boyum 175. Normalde yaza doğru almayı düşünüyorum ( sınavlarım var o yüzden yaza kadar maksimum 3-4 kere sürebileceğim) fakat gün geçtikçe bisikletlerin fiyatları artıyor. Şu anda almak mı yoksa yazı mı beklemek daha mantıklı bilemedim. Şu an 1500-2500 TL bütçem var. Ne önerirsiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@Alperen_10 Bisiklet önericek kadar tecrübeli değilim ama şimdi alman daha mantıklı, forumda okuduklarıma göre önümüzdeki yıl fiyatlara zam gelecekmiş

• Beğen
Tepkiler: Alperen_10
Arkadaşlar ikinci el dağ bisikleti alacağım. Amacım hem şehir içinde hem de çok sert olmayan arazi koşullarında kullanmak. Günlük ortalama 30-40 km civarlarında yol yapacağım. Bütçem doğrultusunda birkaç model belirledim ve yarın bu işi noktalamak istiyorum.

Frenin hidrolik disk ya da “V” olması mühim değil. Benim asıl öğrenmek istediğim kadro kalitesi. Bu doğrultuda düşünürsek sizce aşağıdakilerden hangisini tercih etmeliyim? Sizin de düşüncelerinizi öğrenmeye ihtiyacım var.
  1. Merida Matts 40 – 26 Jant HD Fren
  2. Merida Tfs Matts 100 - 26 Jant V Fren
  3. Mosso Wildfire Ltd - 27,5 Jant HD Fren
  4. Specialized Hardrock - Sport 26 Jant V Fren
  5. Whistle Huron – 27,5 Jant HD Fren

Herkese günaydın ben yeni bir bisiklet alma arifesindeyim beğendiğim bisiklet carraro sportive 227 lakin stoklarda kalmamış hiçbir yerde. Önerebileceğiniz muadili bisikletler var mıdır acaba ?
Agresif kullanırım bisikleti ama öyle atlayıp zıplamam İstanbul da oturduğumdan dolayı ve de konfora önem verdiğimden yol bisikleti değil şehir-tur bisikleti bakıyorum. 27 vites ve üstü bir de gidondan kilit önemli 3000-4000 lira arası önerilerinize açığım şimdiden çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar ikinci el dağ bisikleti alacağım. Amacım hem şehir içinde hem de çok sert olmayan arazi koşullarında kullanmak. Günlük ortalama 30-40 km civarlarında yol yapacağım. Bütçem doğrultusunda birkaç model belirledim ve yarın bu işi noktalamak istiyorum.

Frenin hidrolik disk ya da “V” olması mühim değil. Benim asıl öğrenmek istediğim kadro kalitesi. Bu doğrultuda düşünürsek sizce aşağıdakilerden hangisini tercih etmeliyim? Sizin de düşüncelerinizi öğrenmeye ihtiyacım var.
  1. Merida Matts 40 – 26 Jant HD Fren
  2. Merida Tfs Matts 100 - 26 Jant V Fren
  3. Mosso Wildfire Ltd - 27,5 Jant HD Fren
  4. Specialized Hardrock - Sport 26 Jant V Fren
  5. Whistle Huron – 27,5 Jant HD Fren
Merhabalar bahsettiğiniz bisikletlere henüz bakmadım ama wildfire kadroyu freeride olarak kullanan bir tanıdığım vardı çok sağlam kadro. kadro kalitesi yazdığınızı görünce belirtmek istedim instagram da freeride_eto adlı kullanıcının hesabına bakın sondan 2. bisikleti

Herkese günaydın ben yeni bir bisiklet alma arifesindeyim beğendiğim bisiklet carraro sportive 227 lakin stoklarda kalmamış hiçbir yerde. Önerebileceğiniz muadili bisikletler var mıdır acaba ?
Agresif kullanırım bisikleti ama öyle atlayıp zıplamam İstanbul da oturduğumdan dolayı ve de konfora önem verdiğimden yol bisikleti değil şehir-tur bisikleti bakıyorum. 27 vites ve üstü bir de gidondan kilit önemli 3000-4000 lira arası önerilerinize açığım şimdiden çok teşekkür ederim.
(link) , (link) , (link).
Şimdilik bunları buldum.

• Beğen
Tepkiler: Boranpara
@ExKyotoo teşekkür ederim de bunların modellerini de söylerseniz çok yardımcı olursunuz.

@Boranpara link atmış arkadaş marka değil üstüne tıklarsan görebilirsin.

@Boranpara hocam link olarak ekledim ben onları. Direkt siteye yönlendirecek normalde. Yine de düzenleyeyim.

Merhabalar bahsettiğiniz bisikletlere henüz bakmadım ama wildfire kadroyu freeride olarak kullanan bir tanıdığım vardı çok sağlam kadro. kadro kalitesi yazdığınızı görünce belirtmek istedim instagram da freeride_eto adlı kullanıcının hesabına bakın sondan 2. bisikleti

Teşekkür ederim, inceleyeyim :)

• Beğen
Tepkiler: ErkinS.
Geri