AzzBayraktar
Üye
- Tepki
- 2
- İsim
- Aziz
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Ghost
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Hem toprak yolda hem asfaltta hem şehirde sürecekseniz 1700 lira civarına (link)@silahsor3 peki öneriniz nedir 1700 lira civarında hem toprak yolda hem asfaltta hem de şehirde sürebileceğim bir marka model var mı? Hidrolik fren olmasını tercih ediyorum.
Bence yok. Hidrolik disk istiyorsanız TRX 8400 de alabilirsiniz. Eylül başında Bisan TRX 8100 aldık. Arkadaşım da Carraro Sportive 321 aldı. Gidonu dardı ikisi de aynı kadro boyunda 52 idi ama nedense Carraro daha minyondu. V maşa idi. Amortisör yoktu. Yoruyordu. Beğenmedi. Almıştı artık. Bisanın selesi gidonu çok iyi. Sonra arkadaşım LETGO'ya ilana koydu ve alıcı çıktı aldığı fiyata Carraro'yu satınca o da gidip TRX 8100 aldı. Tavsiye ederim.Merhaba, bisiklete yeni başlayan birisi olarak, başlangıç için sadece şehirde ve hafif bozuk yollarda kullanmak üzere Bisan Trx 8100 (1700TL) hakkında yorumlarınızı rica edebilir miyim? O paraya bunu alsan daha iyi olur dediğiniz başka öneriniz varsa o da olur
Bisiklete ödediğim her kuruşun performansa olan etkisini gördüm. Ancak meblağ arttıkça ödediğiniz paraya karşılık elde ettiğiniz kazançlar azalmaya başlıyor fakat mevcut piyasada bu aralık 3000 dolar falan. Dolayısıyla sizin düşündüğünüz rakam uçuk kaçık bir rakam sayılmamakla birlikte çevrenizden sıklıkla yok artık bu kadar para verilir mi tepkileri duyacaksınız.Herkese selamlar,
Yaklaşık 3 hafta önce bir tur bisikleti aldım (Corelli). Oturduğum yerin çevresinde gidilebilecek çok yer var ve her gün en az 20km yapmaya başladım. Şimdi perimetreyi biraz yükseltip gidiş geliş 50-60km olan yerleri de gezmek istiyorum.
Gittiğim yerler çoğunlukla asfalt ancak araziye de çıkabilirim. %80 asfalt / %20 arazi diyelim. Ayrıca şu anda kullandığım bisikletten daha hızlı da giden bir şey peşindeyim. Şu anda ortalama hızım 20km civarında. En azından asfalt üstünde daha hızlı olmak cazip geliyor bana.
Ne tür bisiklet tercih etmeliyim? Gravel / yol?
Ve 15.000₺ bütçem var ancak bu rakamlara çıkmalı mıyım gerçekten?
Görüşlerizi alabilirsem çok sevinirim.
Teşekkürler ☺
Merhabalar bahsettiğiniz bisikletlere henüz bakmadım ama wildfire kadroyu freeride olarak kullanan bir tanıdığım vardı çok sağlam kadro. kadro kalitesi yazdığınızı görünce belirtmek istedim instagram da freeride_eto adlı kullanıcının hesabına bakın sondan 2. bisikletiArkadaşlar ikinci el dağ bisikleti alacağım. Amacım hem şehir içinde hem de çok sert olmayan arazi koşullarında kullanmak. Günlük ortalama 30-40 km civarlarında yol yapacağım. Bütçem doğrultusunda birkaç model belirledim ve yarın bu işi noktalamak istiyorum.
Frenin hidrolik disk ya da “V” olması mühim değil. Benim asıl öğrenmek istediğim kadro kalitesi. Bu doğrultuda düşünürsek sizce aşağıdakilerden hangisini tercih etmeliyim? Sizin de düşüncelerinizi öğrenmeye ihtiyacım var.
- Merida Matts 40 – 26 Jant HD Fren
- Merida Tfs Matts 100 - 26 Jant V Fren
- Mosso Wildfire Ltd - 27,5 Jant HD Fren
- Specialized Hardrock - Sport 26 Jant V Fren
- Whistle Huron – 27,5 Jant HD Fren
(link) , (link) , (link).Herkese günaydın ben yeni bir bisiklet alma arifesindeyim beğendiğim bisiklet carraro sportive 227 lakin stoklarda kalmamış hiçbir yerde. Önerebileceğiniz muadili bisikletler var mıdır acaba ?
Agresif kullanırım bisikleti ama öyle atlayıp zıplamam İstanbul da oturduğumdan dolayı ve de konfora önem verdiğimden yol bisikleti değil şehir-tur bisikleti bakıyorum. 27 vites ve üstü bir de gidondan kilit önemli 3000-4000 lira arası önerilerinize açığım şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar bahsettiğiniz bisikletlere henüz bakmadım ama wildfire kadroyu freeride olarak kullanan bir tanıdığım vardı çok sağlam kadro. kadro kalitesi yazdığınızı görünce belirtmek istedim instagram da freeride_eto adlı kullanıcının hesabına bakın sondan 2. bisikleti