Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Merhaba, forumda yeniyim. Kızım için BTWin rockrider ST500 bisiklet almıştım ; birkaç kez kendim sürdüm ve geçmiş duygularım depreşti. Eşimle kendime bisiklet alıp ailecek gezmek istiyoruz.
Ancak bazı sorularım ve öneri ihtiyacım var;
* Ben 182 cm boy ve 95 kg.
* Eşim 168 cm boy ve 57 kg.

1. sorum katlanır bisiklet : Eğer 2 adet katlanır bisiklet alırsam her ne kadar katlanır da olsa kızımın bisikleti ile sedan bir araca sığdırmak zor olacak gibi. eğer normal bisiklet alırsak 3lü taşıyıcı almak durumunda kalacağız. Açıkçası hiç kullanmadığım için hangi seçenek daha kolay olur bilmiyorum.
2. sorum bisiklet seçimi.. açıkçası profesyonel bir binme olmayacak ; mekana gidip bisikleti çıkartıp sürme şeklinde ( haftasonu ) ; ayda 1-2 kullanıma dönük olacak belkide.. ciddi bir kullanım olmayacak.. bu sebeple boyumuza/kilomuza uygun F/P oranı iyi olacak 2 bisiklet alma konusunda.
3.sorum kızımın bisikletindeki sele kısa süreli binmeme rağmen bana ciddi rahatsızlık verdi.. selesi rahat bir ürün olması tercih sebebimdir.
4.sorum ise bisikleti internetten mi almak yoksa yerel bir bayiden amak mı ( Antalya) daha iyi.
 
Scudo
@estarapim
Nerede bineceksiniz? Sahilde binecekseniz iki katlanır almak mantıklı, mtb almanıza gerek yok. Ama araziye, patikalara çıkacaksanız da katlanır tavsiye etmem. Hibrid bisikletler de sizin için uygun olabilir.
Çok yoğun kullanmayacaksanız fazla pahalı bir şey almanıza gerek yok. Decathlonun riverside modelleri veya benzeri sade bir hibrid bisiklet işinizi görür. Ama 17-18 kiloluk hollanda tipi şehir bisikletlerinden uzak durun. Görünüşleri güzel ve pratik olsalar da sizin tarif ettiğiniz kullanım için değiller, arabaya yüklemek eziyet onları.
Üçlü taşıyıcıyla üç bisikleti birden taşıyacaksanız çeki demirine bağlanan sağlam bir şey tavsiye ederim. Üç bisiklet hele mtb var ise hem toplam ağırlık fazla oluyor hem de yüklemek indirmek bir dert. Fazla ucuza kaçarsanız sıkıntı olabilir. 45-50kg ağırlığı arka cama yüklemenizi tavsiye etmem.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Selamün Aleyküm,
Ben 2000 TL civarı şehir bisikleti arıyorum. (Mosso legarda tarzı) uzun süredir evde olunca canım sıkıldı. boyum çok uzun sayılmaz 170+cm kilo 85+ küsürlerde bacaklarım engelli olduğum için çok güçlü değil (tam düz yapmakta sıkıntı çekiyorum.) bu yüzden durduğumda ayağımı yere atarken sıkıntı çekmek istemiyorum, dengem çok iyi değil, bu yüzden bisiklet çok yüksek olunca sıkıntı çekiyorum. Bulabilseydim mosso legarda 2121 almayı düşünüyordum lakin bu sene zor dediler boşa bakma dediler. Alternatif öneriniz var mı? Ölçü olarak referans açısından corvette quantum S bisikletinin koltuğu inmiş vaziyetteki halini kullanırken pek sıkıntı çekmedim.
 
selamlar herkese. boyum 183 kilom 98. şehir içi kullanabileceğim sağlam bir dağ bisikleti arıyorum. bütçem maksimum 1500tl sanırım ikinci el alabilirim ancak bu fiyata. önerebileceğiniz modellere açığım. iyi günler..
 
Herkese merhaba. Forumda yeniyim. Aslında 5-13 yaş arası üstünden inmediğim dönem dışında bisiklet meselesinde de yeniyim. Uzun süredir dağcılıkla uğraşıyorum. Bunu desteklemek amacıyla kuvvet egzersizleri de yapıyorum fakat bunun daha ziyade kaya tırmanışına faydası oluyor doğal olarak. Yüksek irtifa faaliyetlerinin talep ettiği kardiyovasküler performans açısından hep eksiktim. Daha ziyade kayaya yöneldiğim için bunu pek dert etmiyordum. Ta ki kardiyoyla desteklenmeyen ağırlık egzersizlerinin, kalp-damar sağlığı için pek de hayırlara vesile olmadığını öğrenene kadar... Kullanmayı düşündüğüm güzergah 22 km'lik, arada kısa inişleri olsa da genellikle çıkışlardan oluşan (22 km'nin sonunda ulaşılan irtifa 900 metre civarı) ve tamamına yakını bozuk asfalt-stabilize yol arası gidip gelen, son 2-3 kilometresi de bildiğiniz çayır-çimen şeklinde bir zemine sahip. Bu mesafenin en azından başlarda tamamını gidebileceğimi sanmıyorum fakat performansımın zirvesine vardığımda gidebiliyor olsam bile en azından her gün yapabileceğimi de düşünmüyorum. Hedeflediğim nabız aralığında kabul edilebilir bir süre sürüp eve dönmek niyetindeyim. Yine de ara ara daha makul eğimlerde daha uzun mesafeli sürüşler deneyebilirim. Kategori olarak gravel'a yönelmem mantıklı mı?

Bir de bizim sporun getirdiği ortak bir sorun olduğundan dolayı, diz sağlığımdan endişeliyim. Henüz alarm vermiyor ama muhtemelen benimle aynı yaştaki ortalama bir erkekten daha erken baston kullanmam gerekecek. Genel olarak bisikletin ve spesifik olarak da benim durumumda kullanılması tavsiye edilecek bir bisikletin diz sağlığına etkisini merak ediyorum. Çünkü kardiyo için ilk başta eliptik bisiklet düşünüyordum (en 'diz dostu' kardiyo yöntemi olduğundan bahsediliyor). Bunun yerine bisiklet düşünerek hata yapıyor muyum?

Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım.Başlanğıç için bir çok tavsiye okudum. Hoşuma giden bir bisiklet buldum fakat henüz almadım. "Mosso legarda 1821" yeni başlayan biri için uygun mudur. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Kullanımım şehir içi asfalt ve bozuk zemin olacak malesef :) boy 1.78. Öne çıkan + veya - yönleri var ise belirtirseniz sevinirim. Kullanımıma uyacak başka model tavsiyelerinizi de bekliyorum.
İyi forumlar herkese :)
 
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda bisiklet tutkum arttı araştırıyorum sürekli yol bisikleti tutkum vardı küçükken hala bu devam ediyor. En son bisikletimi çaldıralı 4 sene oluyor ve çalınan bisikletimi 17 sene kullandım.

Karar verdim alacağım fakat bütçem max 3500 civarı ve 6 yaşında kızım var bazen onu da gezdirmek veya bir yere giderken götürmek istiyorum. Marka model vs. hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

Boy : 1,78
 
Merhabalar forumda yeniyim. Yaklaşık 4-5 senedir bisiklet kullanmıyorum kilomunda artmasıyla hem zayıflamak hemde işimi görmek istiyorum. Boyum yaklaşık 174 civarı kilom 100.
İnternetten araştırdım bisiklet modellerine baktım dağ bisikletleri daha çok hoşuma gidiyor görüntü olarak değilde teker kalın olunca bindiğim zaman kilom yüzünden lastik daha az iner gibi bir düşüncem bundan dolayı ince tekerlekli almak istemiyorum ne kadar doğru düşünüyorum bilmiyorum. Bisikleti daha çok şehir içinde, deneyimlemek istediğim 15 km uzaktaki köy e gidip gelmek için kullanacağım sizce ne tip bir bisiklet seçmem gerekiyor umarım mesajımı görüp cevaplarınız şimdiden teşekkür ederim
 
Merhaba foruma yeni katıldım, 2. El bakarken kadro boyuma göre, makul fiyata salcano ng650 hd 29jant ve btwin rockrider 520 27.5 jant buldum hangisini tavsiye edersiniz?
 
merhaba ben 12 yaşındayım ve eski bir belderia kullanıyrodum artık zinciri felan paslanmış ve değiştirme kararı aldım corelli dusty veya corelli 3.0/3.1 düşünüyorum onun yerine bisan al diyenler var sizce ne alıyım herkes corelliden mağdur gibi gözüküyor ama benim hoşuma gitmişti şehirde kullanacağım ama olduğum yerin yollarında iniş çıkış gibi şeyler var ondan dağ bisikleti bakıyorum hem yakında bisikletçi yok yol veya şehir bisikletinin tekeri patlayınca ortada kalıyorum
 
1000-2000 arası
 
@Ruzsan Merhaba bisikleti asfalt yolda kullanacaksanız temiz ikinci el düz maşa şehir bisikleti bakın derim. 700-28 lastikler sizi her yere götürür. Bisikletinizde amortisör ekstra ağırlık katacaktır ayrıca amortisör sistemi kilitli olmazsa pedala bastığınız zaman esneyerek sizin gücünüzden de alacak. Bence Toprak yol haricinde amortisöre gerek yok.

Lastik patlak konusu üç aşamalıdır

1- İyi bir lastik

Mesela maraton plus gibi lastikler patlak konusunda sizi yolda bırakmaz,

2 sıvılar

patlak önleyici sıvılı iç lastik kullanırsanız yanınızda sadece pompa taşımanız yeterli olur

3 Patlak önleyici şerit

İç lastik ile dış lastik arasına patlamayı önleyici bant koyarak yoldan gelen iğne diken zımba teli gibi parçacıkları iç lastiğe ulaşmadan engeller.
 
dedikleriniz için çok teşekkürler gerçekten bilgilemndirici olmuş şu an corelli trivor 1. 0 bakıyorumö ama alimünyüm kadro sıkıntı çıkarır mı kullanan varmı
 
Merhabalar, umarım doğru yere yazıyorum.
Uzun zamandır bisiklet kullanıyorum, kendi çapımda gençlik kanıyla 150 liralık ikinci el hurda bisikletle 300 km yol gittim. Şimdi arkadaşım paraya kıyıp kaliteli ince tekerli bisiklet almış yarış bisikleti. Bisiklete bindiğimde ben ne eziyet çektiğimi anladım. Para biriktirdim ve ikinci el bisiklet almaya karar verdim. Ama arkadaşımın bisikletinin tekeri çok ince olduğu için şehirlerarası uzun yolda kamp yapacağız ve bu yolda arıza çıkarır gibi geliyor. Kendime ne tür bisiklet almalıyım? B-Twin düşünüyorum hangi modeli olmalı? Dağ bisikleti modellerine bakıyorum 27,5 jant Rockrider 520 var ikinci el uygun fiyata, uzun yolda çok yorar mı yoksa arkadaşım gibi ince tekerli mi almalıyım? Lütfen önerilerinizi bekliyorum. 1-2 hafta içerisinde alacağım.
 
Selamlar, 3 yıllık kullanımdan sonra aklıma bisiklet yenileme fikri geldi. Şu anki kullandığım bisiklet Mosso wildfire 27.5 HD frenli, tourney setli giriş seviyesi bir şey. Bunu ilk aldığımda üzerinde 2.25lik lastikler vardı sonra schwalbe'nin 1.65'lik marathon lastikleriyle değiştirdim. Bu bisikletle sık sürdüğüm zamanlar günlük veya iki güne bir 45 km'lik turlar yapıyordum. Arada sırada grupla çıkarsak da 75 80 veya daha fazla kilometrelik turlar yapıyoruz.

Şimdi geleyim soruma, yeni bisikletimi hangi tür almalıyım? Üstte belirttiğim gibi 2.25lik lastiklerimi değiştirmiştim ve genelde 45 kmlik ara sıra 80 ve daha uzun şekilde sürüyordum bu tourneyli makineyi :). Aklıma orta seviye bir yol bisikleti almak geldi fakat ara sıra ufak tefek bozuk kötü yollara girmeyi de sevdiğimden dolayı -hatta 2.25likler varken ufak tefek dağlarla da uğraşırdım :D- yol bisikleti fikri çıktı gibi aklımdan ama emin de değilim. Aklımda genel olarak deore setli bir şehir/tur bisikleti almak var. Alacağım bu bisikletle yapacağım turlar benzer olacak yukarıdaki yazdıklarım şekilde.

Sizce deore setli bir şehir bisikleti alırsam değişen tek şey bisikletin seti mi olacaktır yoksa bana bu 1.65 lastikli tourney mtb bisikletimden çok daha kolaylık sağlayacağı kesin midir? Bütçem elimdekini de vererek maksimum 6500 fakat ne kadar aşağı olursa o kadar iyi :D. Sizce ne tür bir bisiklet almalıyım? Varsa önerilerinizi bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Myali
@omerkrcx7 Gravel da düşün.
Gravel bisikletlerde bütçeme uygun pek bir şey bulamadım ne yazık ki.
LEGARDA 2130 MSM H modelini buldum ama yükselecek tek şey tourney'den deore sete geçmek gibi duruyor, bilemedim. Carraro 230 da fena değil gibi. Üyeliğimden dolayı link atamıyorum bu arada.
 
Geri