10 yaşında ki oğlum için orta kalite 24 jant bisiklet için tavsiye ederek yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
26 jant olur yalnız küçük kadro olması lazım yoksa sürüşte problem çıkabilir. Çift amortisörlü ve Mümkünse 24 vites ten düşük olmasın1.40 cm. 26 jant olur mu acaba? Hızlı da boy atıyor. 24 jantta çok kısıtlı stoklu malzeme vardı. 26 jant'ta daha fazla seçenek var anladığım kadarıyla. Orta kalite 26 jant öneriniz olur mu? Teşekkür ederim.
Çift amortisörlü olmasın diye belirtmek istemiştim ama yanlış ifade etmişim galiba@ahlaksahibi Aman Yusuf Bey çift amortisör demek eziyet demek.
@Şüko06 (link) oğluma bundan aldım eşimde 163 civarında ben bile kullanırım bunu dedi.
Şehir içi kullanım için genel olarak şehir bisikletleri tavsiye ediyorlar, yol bisikletleri şehir bisikletlerine nazaran daha konforsuz olur, dağ bisikletleri de size fazla enerji harcatır, şehir veya hibrit bisikletlere bakmanızı öneririm. Kadro seçimi konusunda da kapanmadan sonra almayı düşündüğünüz birkaç bisikleti not edip bayilere gidip denemenizi öneriyorum çünkü her markanın aynı kadro boyu aynı bedene uygun olmayabiliyor. Hangi marka konusunda pek yardımcı olamayacağım çünkü benim de o konuda pek bir bilgim yok.Arkadaşlar iyi günler ben aranızda henüz yeniyim. Ben işten eve gidip gelmek olsun ara ara 20-30 km'lik kır gezileri için olsun 3000 ₺ 'yi fazla aşmayacak bir bisiklet bakıyorum da. Ama birkaç günlük aramamda Çelik kadro alüminyum kadro deniyor (alüminyum biraz daha hafif oluyormuş bu arada), kadro boyu vites modeli aktarıcı v.s çok şey okudum kafam karıştı. 1.67-1.70 boyutlarındayım. Jant ebatı ve kadro boyu olarak ne tarz bir bisiklet almam gerekir. Marka ve model önerilerinizi lütfen paylaşır mısınız.
Şehir içi kullanım için hibrit ve şehir bisikletlerine yönelin. Şehir bisikletlerinde 28 jant tavsiye ederim. Amortisörlü bisikletler ağır koşullar için üretilir, havalı gözüküyor diye amortisörlü almayın, amortisörlü bisiklet sürerken amortisörsüze nazaran aynı yolu almak için çok daha fazla enerji harcarsınız. Marka konusunu da forumdaki diğer arkadaşlarım benden daha iyi bilirler.Herkese merhaba.
Ben bisklet almak istiyorum fakat neredeyse hiç bilgim yok yardım ederseniz sevinirim.
500-1800 TL bütçem var.
Şehirde ve asfalt/parke dağ yolunda kullanacam.
175cm boy 80kg kilom.
Kaç jant olmalı?
Hangi marka almalıyım?
Hidrolik fren mi normal frenmi?
Tek amortisör mü çift amortsör mü?
Kısacası her konuda yardımmm!!!