Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Arkadaşlar merhaba.Kısmetse 15 gün içinde ben de bir bisiklet alıp aranıza katılacağım.Biraz kendimden bahsedecek olursam adım Volkan, yaş 29, Mersin'de yaşıyorum.Boy 186 kilo 105 amacım kilo vermek ve hobi amaçlı bisiklete binmek.Mersin'de yaşayanlar bilirler çok yokuşlu bir şehir değil fakat ben biraz köy yollarına gireceğim için hangi bisikleti alma konusunda kararsız kaldım.Biraz araştırma yaptığımda benim için en uygun bisiklet tipinin hybrid tarzı olduğuna karar verdim.Günlük ortalama 25-30 km yol yapmayı planlıyorum ve güzergah olarak %80 temiz asfalt yol %20 köy yollarındaki bozuk asfalt ve yokuşlu yollarda bisiklet kullacağım.Özellikle yokuşları rahat çıkabileceğim biraz dayanıklı ve bütçe olarak 7-8k civarı bir bisiklet önerseydiniz bu ne olurdu ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Scudo
İyi günler herkese aranıza az önce katıldım. En fazla 10.000TL'ye bisiklet bakıyorum eski bisikletim Kron XC150'im çalındığı için yeni bisiklet almam gerekiyor. Yalova'da kullanacağım 3 aylık sadece yaz ayları için. Bulunduğum yer çok yokuşlu ve genellikle yollar bozuk çukurlu mukurlu, arada asfalt var ve bazen kaldırımda da gitmem gerekiyor. Bu yüzden ben dağ bisikleti tercih etmiştim. Bir yakınım bana şehir bisikletini önerdi ne de olsa toprakta çamurda sürmüyorsun diye benimde kafama takıldı bu konu. Dağ bisikleti olarak Kron XC300 alacaktım hidrolik frenli modelini tavsiye etmediler onun yerine Rockrider ST 530 önerdiler. Şuan onu almayı düşünüyorum fakat 9 vitesli sanırsam daha benim kullandığım 8x3 vites idi bu vites farkının önemi var mı? Yokuş çıkarken vites küçülterek veya bayır aşağı vites artırarak kullanıyordum bu ST 53'da 9 vites olduğu için 8x3 gibi olmaz muhtemelen. Çok kararsızım şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Şehir bisikleti olarak ne önerirsiniz bana? Boy 175 kilo 74.
Hocam aklınıza bir bisiklet yatı mı veya aldınız mı diye sorsam daha iyi olur.
Bu yazınızda gözüme bir şey takıldı onunla ilgili bir bilgilendirme yapayım dedim.
Bisiklete yokuş performansı vites sayısindan ziyade "en küçük aynakol dişlisi/en büyük arka ruble dişlisi" şeklinde hesaplanır
Çikan sonuç ne kadar küçük olursa o kadar iyi yokuş performansı demektir.

Hocam aklınıza bir bisiklet yatı mı veya aldınız mı diye sorsam daha iyi olur.
Bu yazınızda gözüme bir şey takıldı onunla ilgili bir bilgilendirme yapayım dedim.
Bisiklete yokuş performansı vites sayısindan ziyade "en küçük aynakol dişlisi/en büyük arka ruble dişlisi" şeklinde hesaplanır
Çikan sonuç ne kadar küçük olursa o kadar iyi yokuş performansı demektir.
Hocam şuan 3 bisiklet arasında kaldım. Düşünüyorum ne alsam diye.
1-mosso-legarda-2324-mdm-h-erkek-sehir-i-510h-hd-28-jant-24-vites-siyah-antrasit
2-carraro-force-970-hd-29-jant-27-vites
3-carraro-806-elite-hd-man-28-jant-24-vites

Merhabalar yol bisikleti alacağım ama kadro boyu hakkında yardımcı olacak bilgili birisi var mı acaba ?
Boy, bacak boyu ve alacağınız bisikletin marka modeli gibi bilgileri verip sorarsanız daha kolay yanıt alırsınız.

Hocam şuan 3 bisiklet arasında kaldım. Düşünüyorum ne alsam diye.
1-mosso-legarda-2324-mdm-h-erkek-sehir-i-510h-hd-28-jant-24-vites-siyah-antrasit
2-carraro-force-970-hd-29-jant-27-vites
3-carraro-806-elite-hd-man-28-jant-24-vites
kararını etkilemek istemem ama ben olsam force 970 alırdım yokuş performansı olarak diyerlerinden açık ara farkla önde
ve arazi performansı daha iyi düz yolda diyerlerine göre daha fazla yorar 2. seçenek olarak mosso legard tercih ederdim .
belki ileride daha sportif bir bisiklet arıyacaksınız o zaman 806 yetmeyecektir.

kararını etkilemek istemem ama ben olsam force 970 alırdım yokuş performansı olarak diyerlerinden açık ara farkla önde
ve arazi performansı daha iyi düz yolda diyerlerine göre daha fazla yorar 2. seçenek olarak mosso legard tercih ederdim .
belki ileride daha sportif bir bisiklet arıyacaksınız o zaman 806 yetmeyecektir.
Hocam o zaman Mosso'nun amortisörlü modeli olan Legarda 2324 MSM H modelini alıyorum. Akşam abim gelecek son kez ona da sorucam ona göre siparişi verip kurtulucam artık. Abim Carraro 806'yı önermişti ne der bilmiyorum. Yokuş çıkarken fazla yorar mı Mosso? Bir de Mosso'ya da Carraro 806 gibi çamurluk takabilir miyiz, almışken onu da alalım? Link verebilen vericem de kısaca şu ürünü düşünüyorum. MOSSO LEGARDA-2324-MSM-H ERKEK ŞEHİR BİSİKLETİ 510H HD 28 JANT 24 VİTES SİYAH ANTRASİT

Hocam o zaman Mosso'nun amortisörlü modeli olan Legarda 2324 MSM H modelini alıyorum. Akşam abim gelecek son kez ona da sorucam ona göre siparişi verip kurtulucam artık. Abim Carraro 806'yı önermişti ne der bilmiyorum. Yokuş çıkarken fazla yorar mı Mosso? Bir de Mosso'ya da Carraro 806 gibi çamurluk takabilir miyiz, almışken onu da alalım? Link verebilen vericem de kısaca şu ürünü düşünüyorum. MOSSO LEGARDA-2324-MSM-H ERKEK ŞEHİR BİSİKLETİ 510H HD 28 JANT 24 VİTES SİYAH ANTRASİT
eğim 15 i geçerse yokuşta 30-40 metreden uzunsa bisikleti elinize almanız gerekebilir.
bu birazda sizin kondusyonunuza bağlı.
öne çamurluk takılabilir gibi gözüküyo arkaya muhtemelen takamazsınız

eğim 15 i geçerse yokuşta 30-40 metreden uzunsa bisikleti elinize almanız gerekebilir.
bu birazda sizin kondusyonunuza bağlı.
öne çamurluk takılabilir gibi gözüküyo arkaya muhtemelen takamazsınız
Ya hocam çok sıkıldım artık strese giriyorum düşünürken ya. Yarın Mosso'yu sipariş veriyorum artık dayanamıyorum. Valla kafamda kepek çıktı stresten. Eski bisikletim Kron XC150'ye göre Mosso'nun yokuş performansı yakın mıdır? Hocam Akakçe'den bakıyorum da en ucuz PTTAVM'de varmış. Bisikletin bedeni yazmıyor galiba nerden bileceğim. Boyum 175 kilo 74.

Ya hocam çok sıkıldım artık strese giriyorum düşünürken ya. Yarın Mosso'yu sipariş veriyorum artık dayanamıyorum. Valla kafamda kepek çıktı stresten. Eski bisikletim Kron XC150'ye göre Mosso'nun yokuş performansı yakın mıdır? Hocam Akakçe'den bakıyorum da en ucuz PTTAVM'de varmış. Bisikletin bedeni yazmıyor galiba nerden bileceğim. Boyum 175 kilo 74.
size uygun olan kadro ölçüsünü altaki tablodan bakabilirsiniz.ben kırmızıyla işaretledim bakmanız gereken yerleri.

bis.png
sizin baktığınız bisiklete 41-46-51-56 cm kadro ölçüleri var .siz 46 cm olanı tercih edebilirsiniz. PTTAVM deki bisikletin linkini atabilir misiniz.
bisiklet seçerken stres olur ilaki.

bis2.png
Bu ilan başlığındaki 460h kadro ölçüsünün 46 cm yani sizin boyunuza uygun olduğunu gösterir
410h:41 cm
510h:51 cm
560h:56 cm
kadro ölçüsüne sahip demek.

Son düzenleme:
size uygun olan kadro ölçüsünü altaki tablodan bakabilirsiniz.ben kırmızıyla işaretledim bakmanız gereken yerleri.

305810 dosyayı görüntüle
sizin baktığınız bisiklete 41-46-51-56 cm kadro ölçüleri var .siz 46 cm olanı tercih edebilirsiniz. PTTAVM deki bisikletin linkini atabilir misiniz.
bisiklet seçerken stres olur ilaki.

305813 dosyayı görüntüle
Bu ilan başlığındaki 460h kadro ölçüsünün 46 cm yani sizin boyunuza uygun olduğunu gösterir
410h:41 cm
510h:51 cm
560h:56 cm
kadro ölçüsüne sahip demek.
Hocam link atamıyorum yeni üye olduğum için. Ben baktığımda 510H yazıyor uygun muScreenshot_2023-06-15-10-41-30-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgdur?

51 cm kadroda olur 46 cm e göre çok bir şey fark etmez . o zaman hayırlı olsun demek düşer.
Teşekkür ediyorum hocam sağolun ilgilendiğiniz için. İnşallah bisiklet de üzmez.
Ya alamıyorum bisikleti. İşleminizi gerçekleştiremiyoruz lütfen daha sonra tekrar deneyin yazıyor. N11'den alıcaktım 20 Haziran'da kargoya verecekmiş çok uzun sürer onun da gelmesi. Hep bir aksilik ya.
N11 üzerinden 3 taksitle Legarda 2324 MSM-H sipariş verdim. 9083TL tuttu.

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum hocam sağolun ilgilendiğiniz için. İnşallah bisiklet de üzmez.
Ya alamıyorum bisikleti. İşleminizi gerçekleştiremiyoruz lütfen daha sonra tekrar deneyin yazıyor. N11'den alıcaktım 20 Haziran'da kargoya verecekmiş çok uzun sürer onun da gelmesi. Hep bir aksilik ya.
N11 üzerinden 3 taksitle Legarda 2324 MSM-H sipariş verdim. 9083TL tuttu.

(link) modeline de baktınız mı?

Merhabalar. Bir bisiklet almak için arayıştayım ama maalesef bisikletler hakkında hiçbir bilgim yok. İsmim İbrahim Adanada yaşıyorum. Boy 182 kilo 78 amacım hobi olarak kullanmak. Bisikleti genelde şehir içi ve parkta süreceğim. Bisikletler hakkında bilgim olmadığı için nasıl bir şey istediğimi de bilemiyorum. Maksimum fiyat 6000TL. Beni yönlendirir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

Merhabalar. Bir bisiklet almak için arayıştayım ama maalesef bisikletler hakkında hiçbir bilgim yok. İsmim İbrahim Adanada yaşıyorum. Boy 182 kilo 78 amacım hobi olarak kullanmak. Bisikleti genelde şehir içi ve parkta süreceğim. Bisikletler hakkında bilgim olmadığı için nasıl bir şey istediğimi de bilemiyorum. Maksimum fiyat 6000TL. Beni yönlendirir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bütçenize göre carraro Sportive 220 modelini önerebilirim. Kendim de kullandım. Ucuz ve bakımları düzenli yapılırsa uzun ömürlü olabilecek bir bisiklet. Kadro boyu olarak da deneyerek almanızı tavsiye ederim. Bulunduğunuz yerde satan bir bayi mutkaka vardır.

Arkadaşlar merhaba.Kısmetse 15 gün içinde ben de bir bisiklet alıp aranıza katılacağım.Biraz kendimden bahsedecek olursam adım Volkan, yaş 29, Mersin'de yaşıyorum.Boy 186 kilo 105 amacım kilo vermek ve hobi amaçlı bisiklete binmek.Mersin'de yaşayanlar bilirler çok yokuşlu bir şehir değil fakat ben biraz köy yollarına gireceğim için hangi bisikleti alma konusunda kararsız kaldım.Biraz araştırma yaptığımda benim için en uygun bisiklet tipinin hybrid tarzı olduğuna karar verdim.Günlük ortalama 25-30 km yol yapmayı planlıyorum ve güzergah olarak %80 temiz asfalt yol %20 köy yollarındaki bozuk asfalt ve yokuşlu yollarda bisiklet kullacağım.Özellikle yokuşları rahat çıkabileceğim biraz dayanıklı ve bütçe olarak 7-8k civarı bir bisiklet önerseydiniz bu ne olurdu ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

8000'in biraz üstüne çıkabilirseniz:
(link)

Çıkamazsanız Mosso, Carraro, Bisan, Ümit ve diğer markaların 21 vitesli modellerine bakın. Bu modeller hakkında sık sık paylaştığım notum şöyle:
...Tüm markalar 21 vitesli modellerde nispeten düşük kalite bileşenler ve vidalı arka göbek ile ruble kullanıyorlar. Vidalı rubleye sahip bir bisiklet aldığınızda kısıtlayıcı olan konu, 48-38-28 aynakollu bir sistemde 14-28 rubleyle hem yüksek hızdan, hem tırmanma yeteneğinden feragat ediyor olmanız. Ruble 14-34 megarange ile değiştirilebilir ama bu yüksek hıza etki yapmaz, ayrıca 7'li megarange rublelerin son iki dişlisinin 24 ve 34 olmasındaki kullanışsızlık uzun yolda çok rahatsız edici olabilir. Vidalıda başka bir ruble seçeneği yok. Vidalı rubleden kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip jantı yeniden ördürmeniz, kaset ruble ve hedef vites sayısına göre değişen sayıdaki parçaları değiştirmeniz gerekir...

• (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • Peugeot (link) (link)
  • (link)

Verdiğiniz markaları inceleyip biraz fiyatı düşürerek skalayı daralttım.

PEUGEOT T17FS 28" 24V VB
SALCANO CİTY LİFE 24S V
KRON TX150 V-FREN
CARRARO SPORTİVE 220
ÜMİT 2863 MAGNETİC

(Bisan ve ya daha farklı markaların bunlara benzer modelleri de olabilir. )

bunların içinden fiyat performans (özellikle bisikletin dayanıklılık-kalitesi ve yokuş performansı açısından ) hangisini önerirsiniz ?

Son düzenleme:
Bütçenize göre carraro Sportive 220 modelini önerebilirim. Kendim de kullandım. Ucuz ve bakımları düzenli yapılırsa uzun ömürlü olabilecek bir bisiklet. Kadro boyu olarak da deneyerek almanızı tavsiye ederim. Bulunduğunuz yerde satan bir bayi mutkaka vardır.
10 bin liraya çıkarsak hangi modelleri önerebilirsiniz?

Geri