Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz?

Bisikletlendikten sonraki kilonuz için ne söyleyebilirsiniz?

• Toplam katılım
    459
2016 da 115 kiloydum. Uzun süre uğraştım. Son 2 senedir bisikletin de yardımı ile 88 kiloya düştüm. Son dönem 3-4 kilo alsamda yeniden vermeye başladım. Tek başına bisiklet yetmiyor. Sağlıklı beslenip yanında bisiklet yapınca herşey çok keyifli.

Scudo
2016 da 115 kiloydum. Uzun süre uğraştım. Son 2 senedir bisikletin de yardımı ile 88 kiloya düştüm. Son dönem 3-4 kilo alsamda yeniden vermeye başladım. Tek başına bisiklet yetmiyor. Sağlıklı beslenip yanında bisiklet yapınca herşey çok keyifli.
Bravo sana! Çok büyük bir fark bu.

Bravo sana! Çok büyük bir fark bu.
Teşekkürler. Hafiflemek çok güzel bir duygu. Eskiden yokuş çıkamayan ben şu anda kendimi yokuşlara vuruyorum. Yapabiliyor olduğunu bilmek bile yetiyor :)

Teşekkürler. Hafiflemek çok güzel bir duygu. Eskiden yokuş çıkamayan ben şu anda kendimi yokuşlara vuruyorum. Yapabiliyor olduğunu bilmek bile yetiyor :)
Bravo! 115 gibi bir kilodan 80'li kilolara düşmek büyük bir olay. Başarı hikayesi bence. 100 üstü kiloda bisiklet sporcuları için örneksin. 👍

Belki yazılmıştır ama okumaya vaktim yok. Bisikleti hafifletmek mi yoksa kendimizi hafifletmek mi? Kilo vermek yokuşları daha kolay çıkmamıza yardımcı olur mu?
Bir kişi 17 kiloluk bir bisikletle uzun bir tırmanış yapsın. Sonra ayak bileklerine 5er kiloluk kurşun ağırlık bağlayıp aynı tırmanışı aynı viteste 7 kiloluk bir bisikletle yapsın. Toplam ağırlık değişmedi. Hangi tırmanış daha çok yorar acaba? Kafamda deli sorular.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Olur. Toplam ağırlığı çıkarmaya çalışıyorsunuz yokuştan.
Eski bir İtalyan bisikletçi yokuşta mataraları cebine alıyormuş, bisikleti hafif olsun diye. 😆
Kitapta bu olayın sonunda ciddiye almayınız şakadır yazıyor :D :D :D :D :D :D :D :D

• Hahaha
Tepkiler: Eshquia™
Kitapta bu olayın sonunda ciddiye almayınız şakadır yazıyor :D :D :D :D :D :D :D :D
FPS oyunlarından esinlenmiş, öyle ya, ağır silahla yavaş hareket edersiniz. Elinize bıçak aldınız mı, en hızlı sizsiniz.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Günlük rutin 25 km yolum var ve terleyerek hızlı bir şekilde bitirmeye çalışıyorum.. Vücutta yağ yakımının yani depoların boşaltıldığı anlar, terlemeyle başlar.. Ben de 96 ile başladım, 1,5 ay da 91 oldum. Boyum 186 bu arada.. Ancak hissediyorum ve vücudum da bu kondisyona alıştı.. Kilo veremiyorum.. Artık terleme olayı da azaldı.. Mesafe ve yol süresini terleme süremi de arttırmam gerekiyor. Neticede azdan az çoktan çok gider 😅

• Beğen
Günlük rutin 25 km yolum var ve terleyerek hızlı bir şekilde bitirmeye çalışıyorum.. Vücutta yağ yakımının yani depoların boşaltıldığı anlar, terlemeyle başlar.. Ben de 96 ile başladım, 1,5 ay da 91 oldum. Boyum 186 bu arada.. Ancak hissediyorum ve vücudum da bu kondisyona alıştı.. Kilo veremiyorum.. Artık terleme olayı da azaldı.. Mesafe ve yol süresini terleme süremi de arttırmam gerekiyor. Neticede azdan az çoktan çok gider 😅
Terleyerek değil zone 2 sürüşler yaparak yağ yakılır. Zone 2 de kalarak veya interval antrenmanı(kesin bilgiye sahip değilim) yaparak depo edilmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Tam gaz yüklenirseniz vücut depo yağlardan kullanmaz çünkü yağ yakımı yavaş gerçekleşen bir olaydır. Aniden gereken enerji için yağ değil kaslarda ve karaciğerde bulunan glikojen depolarındaki glikojenler enerjiye çevrilir ve kullanılır. Bu yüzden zone 2 sürüşlerini size tavsiye ederim. Eğer bisiklete başlayalı 1.5 ay olduysa zone 2 sürüşleri nabız temelinizi oluşturacaktır hem de vücuttaki yağlar yakılarak enerji elde edilecektir. Bu elde edilen enerji de zone 2 sürüş temposu için yeterli seviyededir.

Bravo! 115 gibi bir kilodan 80'li kilolara düşmek büyük bir olay. Başarı hikayesi bence. 100 üstü kiloda bisiklet sporcuları için örneksin. 👍
O kadar büyük bir şey yaptığımı bilmeden yapmışım :) Şaka bir yana teşekkürler güzel düşünceleriniz için. Hedef 88. Boyum 186.
Amacım uzun km li turlar. tüm hazırlık bunun için :)

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Terleyerek değil zone 2 sürüşler yaparak yağ yakılır. Zone 2 de kalarak veya interval antrenmanı(kesin bilgiye sahip değilim) yaparak depo edilmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Tam gaz yüklenirseniz vücut depo yağlardan kullanmaz çünkü yağ yakımı yavaş gerçekleşen bir olaydır. Aniden gereken enerji için yağ değil kaslarda ve karaciğerde bulunan glikojen depolarındaki glikojenler enerjiye çevrilir ve kullanılır. Bu yüzden zone 2 sürüşlerini size tavsiye ederim. Eğer bisiklete başlayalı 1.5 ay olduysa zone 2 sürüşleri nabız temelinizi oluşturacaktır hem de vücuttaki yağlar yakılarak enerji elde edilecektir. Bu elde edilen enerji de zone 2 sürüş temposu için yeterli seviyededir.

Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.. Spor geçmişim var ve askerim.. Haliyle de az biraz bilgi sahibi sayılırım bu konularda.. Dediğiniz doğru, yağ yakımı zordur.. Ben bisiklet sürmeye başlamadan zaten ritmimi yükseltecek eylemlerden faydalanıyor, ısınmamı yapıyorum.. Vücutta harareti arttırıp, ilk 7-8 km yi nefes ve kalp ritmiyle senkronize halletmeye çalışıyorum. Yoksa,ciğerlerimden kan kokusu ağzıma kan gelene kadar asılmıyorum.. Ancak kabaca ama amatör bir tanım olabilir, terleme başlamadıpı sürece vücut yağ yakmıyordur.. Kaslarda ve karbonhidrat birikiminden sonra vücut zaten yağ yakımına geçiyor, nefes ve kalp ritmi o anki sürece alışıyor.. Bu ısınmadan sonraki süreç olarak tabir edilebilir.. Neticede sallana sallana 25 km yi bitirmek ile 25 km lik etabı programa dönüştürüp de bitirmek farklı şeyler.. Tabi beslenme ve kas hafızası, ortam ısısı VB değişkenler de sonuca etki ediyor.. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim tekrar..

• Beğen
O kadar büyük bir şey yaptığımı bilmeden yapmışım :) Şaka bir yana teşekkürler güzel düşünceleriniz için. Hedef 88. Boyum 186.
Amacım uzun km li turlar. tüm hazırlık bunun için :)
Boyum 1.81 kilom 87 100 km üstü tur rahat yaparım. Benden eksiğin olduğunu düşünmüyorum. Sende bunu yapabilirsin. Sen yeter ki olayı kafada bitirme.

Kaslarda ve karbonhidrat birikiminden sonra vücut zaten yağ yakımına geçiyor.
Vücut enerji kaynaklarını sırayla kullanmıyor. Zone 2 aralığında yaklaşık %85 yağlardan, %15 glikojen depolarından kullanır. Daha üst nabız aralıklarında ise yağ yakımı azalır fakat durmaz çünkü bol ve sürekli enerjiye ihtiyaç olduğundan yağlardan karşılanamaz. Zone 2 sürüşlerinde fazlaca yağ yakmak için uzun süreler sürüş yapmak gerekli diye biliyorum(4-5 saat). Bunu yapacak imkanımız olmadığından kısa zone 3 sürüşlerinin veya interval antrenmanlarının da aynı görevi yapabileceğini okumuştum. Açıkçası çok karmaşık konular. Her gün farklı şeyler öğreniyoruz, doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu farkediyoruz. Elimizden geldiğince yardımlaşarak bu sporu devam ettirmemiz gerekiyor. Rica ederim.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
@M.İhsan Bu işleri bilmediğim için soruyorum. İki bisikletlinin birisi günde 5 saat sabit eğim ve kadansta, diğeri dediğiniz "zone 2" modunda 2 saat sürsün ama günlük toplam yaktıkları kalori aynı olsun. Günlük aldıkları kalori de aynı olsun. 1 ay sonunda "zone 2" daha mı çok yağ yakmış olur? Nasıl oluyor bu?

@M.İhsan Bu işleri bilmediğim için soruyorum. İki bisikletlinin birisi günde 5 saat sabit eğim ve kadansta, diğeri dediğiniz "zone 2" modunda 2 saat sürsün ama günlük toplam yaktıkları kalori aynı olsun. Günlük aldıkları kalori de aynı olsun. 1 ay sonunda "zone 2" daha mı çok yağ yakmış olur? Nasıl oluyor bu?
Abi ben de çok fazla bilgiye sahip değilim ama bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.

Soruyu aslında şöyle alsak daha iyi olur: "İki bisikletlinin birisi günde 2 saat eğimli güzergahta sürse, diğeri de 5 saat zone 2 nabız aralığında gitse aradaki yağ yakım farkı nasıl olur?"
Öncelikle eğimli güzergahtaki sürücü zone 3 ve üstündeki nabız aralıklarında olacağından yoğun bir enerjiye ihtiyaç duyacak ve çoğunluk olarak yağ değil kaslarda ve karaciğerdeki geçici depo edilen glikojenlerden faydalanacak. Bu glikojenler de belli bir yere kadar enerji sağlayacak ve bir süre sonra tükenecekler. Bu sürücü antrenman ortasında beslenme ihtiyacı duyacaktır. Yani sürücü sonradan vücuduna aldığı besinlerle sürüşünü tamamlayacak ve sonuçtaki yağ yakımı çok az olacak. Ayrıca zone 2 sürüşlere göre beslenme ihtiyacı daha çok doğacaktır. Bu sürücünün yakıtı yağlar olmadığından bir ay sonunda yağ yakımı çok çok az olacaktır.

Diğer sürücüye gelirsek: Bu sürücümüz ise düz bir yolda 5 saat sabit şekilde zone 2 de kalarak pedal çevirecek. Sürücümüzün yakıtı(enerji kaynağı) yaklaşık olarak %85 depo edilmiş yağlar, %15 ise glikojen depoları olacaktır. Ani bir enerji ihtiyacı yok, yoğun şekilde de enerji ihtiyacı yok. O halde yağ yakılarak sürücünün ihtiyacı olan enerji karşılanabilir. Bir aylık süre sonucunda elbette zone 2 sürüş yapan kişi yağ yakımını çok daha fazla yapmış olacak ve iyi bir nabız temeli oluşturmuş olacak.

Benim sahip olduğum bilgiler doğrultusunda bunları söyleyebiliyorum. Eğer yanlış bildiklerim varsa beni uyarmanızdan zevk duyarım.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.t
FPS oyunlarından esinlenmiş, öyle ya, ağır silahla yavaş hareket edersiniz. Elinize bıçak aldınız mı, en hızlı sizsiniz.
Göç etmek için doğdular, ya göç edecekler yada ölecekler. Korkunç tehlikelere rağmen ilerliyorlar. Yaşlılar bunu defalarca yaşadı, gençler sürüden ayrılmama gereğini biliyorlar. Büyük tehlikelere rağmen ilerliyorlar yollarına devam etmeliler. Dünya onlara fısıldadı harekete geç, harekete geç ve yaşa. Son 400'lüğe gelirken gül batur birinci şahbatur sondan geliyo gülbatur birinci şahbatur geliyor gülbatur birinci geliyor 10'ncu yıl gazi koşusunu süleyman atlı'yla gülbatur alıyooo gülbatur alıyooo.

• Beğen
Tepkiler: specific
Ne güzel ya.. Kilolara bak. 70'ler 80'ler 75'dim 68 oldum falan. 105 kiloyum 105! Boy 1.70 Behey behey! Gnam gnam yiyorum. Her gören de o kadar bisiklet sürüyorsun bu ne hal der. Gerçi biraz kalıbım var güreş falan yapmıştım kısa bir dönem ama bıngıl bıngılız. Arkadaşlar değil miyiz? Korkmayın konuşun şişman bisikletçiler. Biliyorum orada bir yerlerdesiniz. Rastlaşıyoruz hep yollarda. Daracık formalarla ne haldeyiz ya der gibi bakıyoruz birbirimize yalan mı!! Ne zaman vericez! Forumun yarısı lisanslı sporcu. Eziyorlar bizi :agla: Yemeyelim artık şu katmeri pideyi falan.

@okidoki boy 1.70 kilo 88'le ben de buradayım selamlar olsun sana. Şu an kolamı yudumlarken, tuzlu fıstığımı yerken yazıyorum bu satırları :agla:

Geri