Mehmet Vidinli
Canyon RoadLite 6.0 - Van Rysel Edc Af 105
- Tepki
- 347
- İsim
- Mehmet Vidinli
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bravo sana! Çok büyük bir fark bu.2016 da 115 kiloydum. Uzun süre uğraştım. Son 2 senedir bisikletin de yardımı ile 88 kiloya düştüm. Son dönem 3-4 kilo alsamda yeniden vermeye başladım. Tek başına bisiklet yetmiyor. Sağlıklı beslenip yanında bisiklet yapınca herşey çok keyifli.
Teşekkürler. Hafiflemek çok güzel bir duygu. Eskiden yokuş çıkamayan ben şu anda kendimi yokuşlara vuruyorum. Yapabiliyor olduğunu bilmek bile yetiyorBravo sana! Çok büyük bir fark bu.
Bravo! 115 gibi bir kilodan 80'li kilolara düşmek büyük bir olay. Başarı hikayesi bence. 100 üstü kiloda bisiklet sporcuları için örneksin. 👍Teşekkürler. Hafiflemek çok güzel bir duygu. Eskiden yokuş çıkamayan ben şu anda kendimi yokuşlara vuruyorum. Yapabiliyor olduğunu bilmek bile yetiyor
Bir kişi 17 kiloluk bir bisikletle uzun bir tırmanış yapsın. Sonra ayak bileklerine 5er kiloluk kurşun ağırlık bağlayıp aynı tırmanışı aynı viteste 7 kiloluk bir bisikletle yapsın. Toplam ağırlık değişmedi. Hangi tırmanış daha çok yorar acaba? Kafamda deli sorular.Belki yazılmıştır ama okumaya vaktim yok. Bisikleti hafifletmek mi yoksa kendimizi hafifletmek mi? Kilo vermek yokuşları daha kolay çıkmamıza yardımcı olur mu?
Kitapta bu olayın sonunda ciddiye almayınız şakadır yazıyorOlur. Toplam ağırlığı çıkarmaya çalışıyorsunuz yokuştan.
Eski bir İtalyan bisikletçi yokuşta mataraları cebine alıyormuş, bisikleti hafif olsun diye. 😆
FPS oyunlarından esinlenmiş, öyle ya, ağır silahla yavaş hareket edersiniz. Elinize bıçak aldınız mı, en hızlı sizsiniz.Kitapta bu olayın sonunda ciddiye almayınız şakadır yazıyor
Çağrı o kadar ayrıntıya girmiş ki, başta sorduğu soruya cevap vermeyi unutmuş. 😆
Terleyerek değil zone 2 sürüşler yaparak yağ yakılır. Zone 2 de kalarak veya interval antrenmanı(kesin bilgiye sahip değilim) yaparak depo edilmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Tam gaz yüklenirseniz vücut depo yağlardan kullanmaz çünkü yağ yakımı yavaş gerçekleşen bir olaydır. Aniden gereken enerji için yağ değil kaslarda ve karaciğerde bulunan glikojen depolarındaki glikojenler enerjiye çevrilir ve kullanılır. Bu yüzden zone 2 sürüşlerini size tavsiye ederim. Eğer bisiklete başlayalı 1.5 ay olduysa zone 2 sürüşleri nabız temelinizi oluşturacaktır hem de vücuttaki yağlar yakılarak enerji elde edilecektir. Bu elde edilen enerji de zone 2 sürüş temposu için yeterli seviyededir.Günlük rutin 25 km yolum var ve terleyerek hızlı bir şekilde bitirmeye çalışıyorum.. Vücutta yağ yakımının yani depoların boşaltıldığı anlar, terlemeyle başlar.. Ben de 96 ile başladım, 1,5 ay da 91 oldum. Boyum 186 bu arada.. Ancak hissediyorum ve vücudum da bu kondisyona alıştı.. Kilo veremiyorum.. Artık terleme olayı da azaldı.. Mesafe ve yol süresini terleme süremi de arttırmam gerekiyor. Neticede azdan az çoktan çok gider 😅
O kadar büyük bir şey yaptığımı bilmeden yapmışım Şaka bir yana teşekkürler güzel düşünceleriniz için. Hedef 88. Boyum 186.Bravo! 115 gibi bir kilodan 80'li kilolara düşmek büyük bir olay. Başarı hikayesi bence. 100 üstü kiloda bisiklet sporcuları için örneksin. 👍
Terleyerek değil zone 2 sürüşler yaparak yağ yakılır. Zone 2 de kalarak veya interval antrenmanı(kesin bilgiye sahip değilim) yaparak depo edilmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Tam gaz yüklenirseniz vücut depo yağlardan kullanmaz çünkü yağ yakımı yavaş gerçekleşen bir olaydır. Aniden gereken enerji için yağ değil kaslarda ve karaciğerde bulunan glikojen depolarındaki glikojenler enerjiye çevrilir ve kullanılır. Bu yüzden zone 2 sürüşlerini size tavsiye ederim. Eğer bisiklete başlayalı 1.5 ay olduysa zone 2 sürüşleri nabız temelinizi oluşturacaktır hem de vücuttaki yağlar yakılarak enerji elde edilecektir. Bu elde edilen enerji de zone 2 sürüş temposu için yeterli seviyededir.
Boyum 1.81 kilom 87 100 km üstü tur rahat yaparım. Benden eksiğin olduğunu düşünmüyorum. Sende bunu yapabilirsin. Sen yeter ki olayı kafada bitirme.O kadar büyük bir şey yaptığımı bilmeden yapmışım Şaka bir yana teşekkürler güzel düşünceleriniz için. Hedef 88. Boyum 186.
Amacım uzun km li turlar. tüm hazırlık bunun için
Vücut enerji kaynaklarını sırayla kullanmıyor. Zone 2 aralığında yaklaşık %85 yağlardan, %15 glikojen depolarından kullanır. Daha üst nabız aralıklarında ise yağ yakımı azalır fakat durmaz çünkü bol ve sürekli enerjiye ihtiyaç olduğundan yağlardan karşılanamaz. Zone 2 sürüşlerinde fazlaca yağ yakmak için uzun süreler sürüş yapmak gerekli diye biliyorum(4-5 saat). Bunu yapacak imkanımız olmadığından kısa zone 3 sürüşlerinin veya interval antrenmanlarının da aynı görevi yapabileceğini okumuştum. Açıkçası çok karmaşık konular. Her gün farklı şeyler öğreniyoruz, doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu farkediyoruz. Elimizden geldiğince yardımlaşarak bu sporu devam ettirmemiz gerekiyor. Rica ederim.Kaslarda ve karbonhidrat birikiminden sonra vücut zaten yağ yakımına geçiyor.
Abi ben de çok fazla bilgiye sahip değilim ama bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.@M.İhsan Bu işleri bilmediğim için soruyorum. İki bisikletlinin birisi günde 5 saat sabit eğim ve kadansta, diğeri dediğiniz "zone 2" modunda 2 saat sürsün ama günlük toplam yaktıkları kalori aynı olsun. Günlük aldıkları kalori de aynı olsun. 1 ay sonunda "zone 2" daha mı çok yağ yakmış olur? Nasıl oluyor bu?
Göç etmek için doğdular, ya göç edecekler yada ölecekler. Korkunç tehlikelere rağmen ilerliyorlar. Yaşlılar bunu defalarca yaşadı, gençler sürüden ayrılmama gereğini biliyorlar. Büyük tehlikelere rağmen ilerliyorlar yollarına devam etmeliler. Dünya onlara fısıldadı harekete geç, harekete geç ve yaşa. Son 400'lüğe gelirken gül batur birinci şahbatur sondan geliyo gülbatur birinci şahbatur geliyor gülbatur birinci geliyor 10'ncu yıl gazi koşusunu süleyman atlı'yla gülbatur alıyooo gülbatur alıyooo.FPS oyunlarından esinlenmiş, öyle ya, ağır silahla yavaş hareket edersiniz. Elinize bıçak aldınız mı, en hızlı sizsiniz.