Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolunda kaza = Yaya 70.000 TL'lik dava açtı

Geçmiş olsun
Hız limiti 25 km/h olan bir yolda, limiti aşmadan giderken kaza yaptığınızda bahsettiğiniz taklayı atmazsınız bence, kızın koluna da platin takılmaz yine bence.
Bisikletlilerde ve daha da kötüsü forumda, sanki bisiklet yolunda hız limiti yokmuş gibi bir algı hakim maalesef.
İfadenizi de çok beğendiğimi ekleyeyim, ustalıkla hazırlanmış. Antrenmanı bisiklet yolunda yapmıyordunuz demek, toplanma yerine gidiyordunuz :snzdglsn: Kızları fark edince de hızınızı azalttınız demek. Eh, zaten limite uygun seyir halindeymişsiz (25) kızları görünce de hızınızu azaltmışsınız (20 desek), bu hızla taklalı ve platinli bir kaza yapmak büyük talihsizlik olmuş sizin için, çok büyük geçmiş olsun. Şans işte, adalet yerini bulacaktır siz müsterih olun

Kaldı ki hız ölçeriniz mutlaka vardır, yani kaza esnasında 25’ten az hızla gittiğinizi ispatladığınız an olay lehinize döner. Ama şans bu ya, o anda kesin kayıt kopmuştur :( Hep talihsizlikler hep şanssızlıklar gelmiş başınıza tekrar geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Evet sadece ulaşım için kullanıyordum o sırada yolu. Zira hızım 30 a çıkmış ara ara. Fakat kaza öncesi frene basıyorum ve 20 ye düşüyor hızım. Kaza anını tam hatirlamasam da takla kısmı kesinlikle oldu. Kıza çarptıktan sonra yarım takla atıp düştüm. Neticede bir hızım var ve önüme engel çıkıyor. Eylemsizlik :) Geçen hafta arkadaşım halısahada normal olarak yere düştü ve kolu kırıldı. Ben de kıza çarpınca kolunun kırılması normal. 20 km/s az değil bence. Direkt kola temas olduysa kırılabilir. Parçalı kırık olması benim de garibime gitti tabiki. Bahsettiğiz gibi büyük şanssızlık ile bu kaza gerçekleşti. Aslında refleks ve fren konusunda kendime güvenebileceğim kadar az buçuk tecrübem var ama kaza tek taraflı olmuyor. İki tarafında hatası ile oluyor. Saatim ile sürüşü kaydettim bütün verilerim sağlam. İspatlanabilir bir veri olursa dosyada olacak bu veriler.

Şahsım adına her türlü yolda kullandığım bisikletin karayolları trafik kanununda yasal hız sınırlarını , zorunluluklarını, uyması gereken kuralları biliyorum ve bunlara dikkat ediyorum. Biriyle tartışmaya girersem, başıma bir şey gelirse diye bunları öğrenerek yollara çıktım. Hakkımızı bilmezsek savunamayız.

Scudo
Geçmiş olsun. Ben de bir tazminat olsa bile bu rakamların ortaya çıkacağını hiç sanmam sonuçta tazminat rakamları için iş güçten kalma esas alınıyorsa ki bildiğim kadarıyla öyle bu rakama denk gelecek bir iş güç kaybı olması için ne iş yapıyor olması gerekir bilemedim. Parçalı kırık konusuna gelince fizik kuralları içerisinde sizin çarpmanızla oluşacak birşey değil muhtemelen yere ters bir şekilde düşmüş olmalı, yoksa sadece çarpma etkisi ile böyle bir kırık oluşmaz. Hiç anlamadığım kısım ise zabıtanın görev tanımı arasında bisiklet kazasına karışanların takibi ve bulunması mı varmış ki fotoğraf elinde sizi arıyor?

Geçmiş olsun
Hız limiti 25 km/h olan bir yolda, limiti aşmadan giderken kaza yaptığınızda bahsettiğiniz taklayı atmazsınız bence, kızın koluna da platin takılmaz yine bence.
Bisikletlilerde ve daha da kötüsü forumda, sanki bisiklet yolunda hız limiti yokmuş gibi bir algı hakim maalesef.
İfadenizi de çok beğendiğimi ekleyeyim, ustalıkla hazırlanmış. Antrenmanı bisiklet yolunda yapmıyordunuz demek, toplanma yerine gidiyordunuz :snzdglsn: Kızları fark edince de hızınızı azalttınız demek. Eh, zaten limite uygun seyir halindeymişsiz (25) kızları görünce de hızınızu azaltmışsınız (20 desek), bu hızla taklalı ve platinli bir kaza yapmak büyük talihsizlik olmuş sizin için, çok büyük geçmiş olsun. Şans işte, adalet yerini bulacaktır siz müsterih olun

Kaldı ki hız ölçeriniz mutlaka vardır, yani kaza esnasında 25’ten az hızla gittiğinizi ispatladığınız an olay lehinize döner. Ama şans bu ya, o anda kesin kayıt kopmuştur :( Hep talihsizlikler hep şanssızlıklar gelmiş başınıza tekrar geçmiş olsun
Bisiklet yollarında saatte 25km hız sınırı 2015'te çıkarılan şehir içi bisiklet yolları yapılmasına dair yönetmelikte getirilmişti. 2019'da çıkarılan bisiklet yolları yönetmeliği, eski yönetmeliği iptal etti ve yenisinde böyle bir sınırlama yok. Karayolları Trafik Kanunu, hız sınırı belirleme konusunda İçişleri Bakanlığı'na yetki vermişken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelik ile bunun yapılıp yapılmayacağı da tartışmalı bir konu...

Dolayısıyla, bisiklet yollarında hız sınırı; yerleşim yerlerindeki diğer yollar gibi saatte 30 km'dir.

Ekleme: yanlış anlaşılmasın, bisiklet yollarında saatte 30 km hızla gidilmesini tavsiye etmiyorum, özellikle de yayanın, patencinin, scooterın bol olduğu yerlerde. Bugün bisiklet yolunda 2-2,5 km sürmüşüm, bu kısımdaki ortalama hızım saatte 22km, ulaştığım en yüksek hız ise 26,6km.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun,Allah kazazedeninde hayırlısını versin,hem suçlu hem güçlü! Rakamlar tabiki çok afaki,sonuçta suç yüzde yüz sizde bile olsa ki yüzde 90 bence bisiklet yolunda aval aval gezen yayada bu rakamlardan bir şey çıkmaz gibi geliyor bana,fırsatçılıktan başka bir şey değil.

Ayberg boyunu ve kilonu yazar mısın anlamayanlar var parçalı kırık nasıl olmuş ? Senin hızını etkileyen faktörleri de yazmalısın !

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun. Ben de bir tazminat olsa bile bu rakamların ortaya çıkacağını hiç sanmam sonuçta tazminat rakamları için iş güçten kalma esas alınıyorsa ki bildiğim kadarıyla öyle bu rakama denk gelecek bir iş güç kaybı olması için ne iş yapıyor olması gerekir bilemedim. Parçalı kırık konusuna gelince fizik kuralları içerisinde sizin çarpmanızla oluşacak birşey değil muhtemelen yere ters bir şekilde düşmüş olmalı, yoksa sadece çarpma etkisi ile böyle bir kırık oluşmaz. Hiç anlamadığım kısım ise zabıtanın görev tanımı arasında bisiklet kazasına karışanların takibi ve bulunması mı varmış ki fotoğraf elinde sizi arıyor?
Hayır kaçmak istesem hem olay yerinden kaçardım hem de kendimi ifşa etmezdim. Kimseden çekincem yok. İsteyen arasın bulsun beni ;)

Bisiklet yollarında saatte 25km hız sınırı 2015'te çıkarılan şehir içi bisiklet yolları yapılmasına dair yönetmelikte getirilmişti. 2019'da çıkarılan bisiklet yolları yönetmeliği, eski yönetmeliği iptal etti ve yenisinde böyle bir sınırlama yok. Karayolları Trafik Kanunu, hız sınırı belirleme konusunda İçişleri Bakanlığı'na yetki vermişken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelik ile bunun yapılıp yapılmayacağı da tartışmalı bir konu...

Dolayısıyla, bisiklet yollarında hız sınırı; yerleşim yerlerindeki diğer yollar gibi saatte 30 km'dir.

Ekleme: yanlış anlaşılmasın, bisiklet yollarında saatte 30 km hızla gidilmesini tavsiye etmiyorum, özellikle de yayanın, patencinin, scooterın bol olduğu yerlerde. Bugün bisiklet yolunda 2-2,5 km sürmüşüm, bu kısımdaki ortalama hızım saatte 22km, ulaştığım en yüksek hız ise 26,6km.
Evet, avukatım da bu araştırmayı yapmış. Görüştük bu konuyu.
Ayberg boyunu ve kilonu yazar mısın anlamayanlar var parçalı kırık nasıl olmuş ? Senin hızını etkileyen faktörleri de yazmalısın !
Evet :D 190 cm, 86-87 kg

Bisiklet yolunda 25km/s hız sınırı hangi yönetmelikte yazıyor?
İlgili mevzuatlarda bisiklet yolunda hız sınırını nedir göremedim. Hangi kanun/yönetmelik/mevzuata dayanılarak 25km hız sınırı olduğu söyleniyor bilen var mı?

(link)
Karayollarında bisiklet için yerleşim yeri içinde 30, şehirler arası yollarda ise 45km hız sınırı var.

(link)
(link)
Bu mevzuatlarda ise 25km hız sınırının bahsi geçmiyor.

Araç çarpışma testlerinde 14 km/s ile duvara çarptığında emniyet kemeri yoksa ön camdan çıkıyorsun. Bu hızlar az görünse de ciddi hızlar.

Gecmiş olsun :(
Buyuk ihtimalle bir sey cikmayacak, genc arkadasta kolay para kovalarken zarara ugrayacak. Ama burasi hukuk!? devleti oldugu icin olurda dava aleyhinize sonuclanirsa seyreyleyin gerisini :krktm: Emsal dava bulduk diyen işsiz gucsuz fırsatcilar bisiklet yoluna pusu kurar, gece gunduz orada yatıp kalkıp bisikletlerin önüne atlar.
Ondan sonra bisiklet yolu buldugumda sürmeye kalkarsam beni dövsünler. Tekerimi degdirmem 🙃
Bu mesajını görünce aklıma Çin'deki kolpacılar geldi. Sigorta şirketinden para alabilmek için yaptıkları aşağıdaki videoda mevcut.. Sanırım bayan arkadaşta izlemiş o videolardan 70 bin lira tazminat istediğine göre..

merhaba olaydan bir sonuç çıktı mı? okuyunca merak ettim.

Çok geçmiş olsun.

Muhtemelen aleyhte bir sonuç çıkmamıştır..

Umarım sorum çıkmamıştır bende merak ettim

Benzer bir olay başıma geldi, işin mahkemelik olacağını anlayinca kactim.( Öğrenciyim avukata ayiracak ne param ne mentalim olmadığı icin)

Merhaba,

Başlığı hatırlayanlar için güncelleme geçmek istedim. Hatırlamayanlar da okuyup bir daha şaşırabilir :)

Ceza ve tazminat davam vardı. Ceza davam sonuçlandı. Sonucu tahmin edebilirsiniz ama yine de yazayım. Kaybettim!

Evet, kaybettim. Bisiklet yolunda bisiklet sürdüğüm ve yaya bana çarptığı(?) için suçlu oldum ülkemde. Bilirkişi raporuna göre %75 yaya, %25 ben suçlu çıkmışım. Bu sebepten 2700 lira adli para cezası ve karşı tarafın avukatlık ücretini ödemekle yükümlü kılındım.(Yaklaşık 13 bin TL)

1673890177469.png

Şu vaziyette, devlet, karşı tarafın avukatı ve benim avukatım para kazandı.

Sırada karşı tarafın para kazanması için tazminat davası görülüyor.(Dava 60.000 TL olarak açıldı.)

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim :)

O orana bu ceza nasıl çıkıyor anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Bu durumda sizin karşı tarafın masraf ve av ücretinin %25 ini ödemeniz gerekiyor. Karşı taraf da tam tersi sizinkilerin %75 i olmalıydı.

Size %25 kusur bulmaları normal bence, biziklet yolu diye her giren yayaya çarpma durumunda suçsuzum gibi bir durum yok olamaz da. Davayı kaybettim dediniz ama verdiğiniz bilgiye göre karşı taraf kaybetmiş. %25 ile nasıl kaybetmiş olduğunuzu anlamadım. Biraz açabilir seniz sevinirim.

Bu durumda sizin karşı tarafın masraf ve av ücretinin %25 ini ödemeniz gerekiyor. Karşı taraf da tam tersi sizinkilerin %75 i olmalıydı.

Size %25 kusur bulmaları normal bence, biziklet yolu diye her giren yayaya çarpma durumunda suçsuzum gibi bir durum yok olamaz da. Davayı kaybettim dediniz ama verdiğiniz bilgiye göre karşı taraf kaybetmiş. %25 ile nasıl kaybetmiş olduğunuzu anlamadım. Biraz açabilir seniz sevinirim.
Aslında şöyle; az da olsa kusurum olduğu ve kızın kolu kırıldığı için, ayrıca davacı olan kız olduğu için ben suçlu duruma düşüyorum neticede. Kazadan sonra hiç bir şikayetim, tutanağım ve raporum olmadığı için iyi niyetli düşünüp şikayetçi bile olmamıştım.

Bisiklet üzerinde her daim kamera olması gerekiyor demek ki. Çok üzücü bir durum. Geçmiş olsun.

Ben böyle adaletin...
Kahretsin ulan
Bunu paylaşabilir miyim ?
Çok geçmiş olsun
İtiraz edecek misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Geri