Rhodiumm
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 2.309
- İsim
- Ayberg
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Teşekkür ederim. Evet sadece ulaşım için kullanıyordum o sırada yolu. Zira hızım 30 a çıkmış ara ara. Fakat kaza öncesi frene basıyorum ve 20 ye düşüyor hızım. Kaza anını tam hatirlamasam da takla kısmı kesinlikle oldu. Kıza çarptıktan sonra yarım takla atıp düştüm. Neticede bir hızım var ve önüme engel çıkıyor. Eylemsizlik Geçen hafta arkadaşım halısahada normal olarak yere düştü ve kolu kırıldı. Ben de kıza çarpınca kolunun kırılması normal. 20 km/s az değil bence. Direkt kola temas olduysa kırılabilir. Parçalı kırık olması benim de garibime gitti tabiki. Bahsettiğiz gibi büyük şanssızlık ile bu kaza gerçekleşti. Aslında refleks ve fren konusunda kendime güvenebileceğim kadar az buçuk tecrübem var ama kaza tek taraflı olmuyor. İki tarafında hatası ile oluyor. Saatim ile sürüşü kaydettim bütün verilerim sağlam. İspatlanabilir bir veri olursa dosyada olacak bu veriler.Geçmiş olsun
Hız limiti 25 km/h olan bir yolda, limiti aşmadan giderken kaza yaptığınızda bahsettiğiniz taklayı atmazsınız bence, kızın koluna da platin takılmaz yine bence.
Bisikletlilerde ve daha da kötüsü forumda, sanki bisiklet yolunda hız limiti yokmuş gibi bir algı hakim maalesef.
İfadenizi de çok beğendiğimi ekleyeyim, ustalıkla hazırlanmış. Antrenmanı bisiklet yolunda yapmıyordunuz demek, toplanma yerine gidiyordunuz Kızları fark edince de hızınızı azalttınız demek. Eh, zaten limite uygun seyir halindeymişsiz (25) kızları görünce de hızınızu azaltmışsınız (20 desek), bu hızla taklalı ve platinli bir kaza yapmak büyük talihsizlik olmuş sizin için, çok büyük geçmiş olsun. Şans işte, adalet yerini bulacaktır siz müsterih olun
Kaldı ki hız ölçeriniz mutlaka vardır, yani kaza esnasında 25’ten az hızla gittiğinizi ispatladığınız an olay lehinize döner. Ama şans bu ya, o anda kesin kayıt kopmuştur Hep talihsizlikler hep şanssızlıklar gelmiş başınıza tekrar geçmiş olsun
Şahsım adına her türlü yolda kullandığım bisikletin karayolları trafik kanununda yasal hız sınırlarını , zorunluluklarını, uyması gereken kuralları biliyorum ve bunlara dikkat ediyorum. Biriyle tartışmaya girersem, başıma bir şey gelirse diye bunları öğrenerek yollara çıktım. Hakkımızı bilmezsek savunamayız.