Gitmen gereken yerde gidiyorsan gerek yok. Aracın geldiğini görmek ne işe yarayacak. 5 den 3 mı alacağız. Bazısı gereksiz panik bile yapabilir ayna ile.Aynasız bisiklet kullanabileceğimi düşünemiyorum. Trafikte arkadan gelen bir aracın, size ne kadar yaklaştığını ve sizin ne kadar yakınınızdan geçeceğini ancak ayna ile görerek tahmin edebilirsiniz. Ona göre tedbir alırsınız. Hayat bizim hayatımız. Ayna çok olumsuzluğun önüne geçer...
Hmm. Almıyom o zamanoluyor ama zaten ayna yoğun trafikte işe yarar arazide gerekmez
Gitmen gereken yerde gidiyorsan gerek yok. Aracın geldiğini görmek ne işe yarayacak. 5 den 3 mı alacağız. Bazısı gereksiz panik bile yapabilir ayna ile.
Ben açılan kapıya çarpma riskimin olduğu yerde arabanın gelmesini umursamıyorum şeridimi gereken şekilde kullanıyorum, size de öneririm.Arkada araç var mı yok mu, araç var ise yan yana gelip senin sürüşünü rahatsız edermi, sen
sıyırıp geçer mi, yoksa tek araç gelip zaten yol boş olup o sol şeride geçer de sizi rahatsız etmez mi gibi durumları için bunu her an bilmek gitmen gereken yeri daha geniş tutar. O nedenle gitmemiz gereken yeri arkadan gelen araçlar belirler bence. Örneğin caddede ilerliyorsunuz. Sağda bir sürü araba parketmiş. O araçlara yakın sürüp kapı açılma riski ile karşı karşıya kalacağıma, aynadan bakıyorum arkadan gelen yok, tüm yolun istediğin yerinde bisiklet sürüyorum. Sonra aynaya bakıyorum, arkadan araba geliyor. Geçiyorum yine sağdan sürmeye. Ayna alışıldığında kasktan bile önemlidir bence.
Şu an şansa yaşıyorsunuz bence. Hiç solunuzdan araba, motorsiklet, kamyon yada otobüs gibi araçlar geçerken sizde ki etkisi aynı ise zaten diyecek bir şey yok. Umursamayın gitsin.Ben açılan kapıya çarpma riskimin olduğu yerde arabanın gelmesini umursamıyorum şeridimi gereken şekilde kullanıyorum, size de öneririm.
Parlatılmış ve odağı ayarlanmış metaldir. Cam değil malesef. 100 lira zaten 15 usd ediyor. Fazla bişey değil.Suna 100 diyor. Yuh yanı cam parcası alt tarafı ne satıyonuz
kargo yapıyorsa alayım bundan 40 tl iyiymiş@osmancan71 Bu gün bisikletçide o aynanın benzerinden 40tl ye buldum. Bana sorarsanız 40 tl de aslında cam bile olmayan plastik ve kauçuk parçalardan oluşan aynaya fazla ama internet fiyatının yarısının da altında. Monte etmesi pratik ve yol gidonu için de bir çok pozisyon sunuyor.
Ben bu şekilde takmıştım. Yerinde oldukça sağlam duruyor. Sallantılardan etkilenmiyor. Fotogaftan bile yolun arkasını net bir şekilde görebiliyoruz.
258217 dosyayı görüntüle
İlk önce maşaya takıp denedim. O da gayet güzel bir görüş açısı sağlıyor ama gidon pozisyonu daha iyi geldi bana.
Önceki mesajımda paylaştığım gidonun ucuna tıpa misali takılan kapak boyutundaki aynadan almayı düşünen varsa önermem. Az daha geniş bir aynayla benzer bir pozisyonda kullanmaya çalıştım kesinlikle tavsiye etmiyorum. Zaten yurtdışından getiriliyomuş fiyatı 70-80tl civarına geliyor.
Almanya veya Hollanda 'da yaşamadığımız için gitmen gereken yerde gitmek asla yeterli değil bence. İşe düzenli bisikletle gidip gelen biri olarak ayna beni Çok rahatlatıyor. Çok memnunum.Gitmen gereken yerde gidiyorsan gerek yok. Aracın geldiğini görmek ne işe yarayacak. 5 den 3 mı alacağız. Bazısı gereksiz panik bile yapabilir ayna ile.
Saygı duyarım. Çok iyide anlıyorum.Almanya veya Hollanda 'da yaşamadığımız için gitmen gereken yerde gitmek asla yeterli değil bence. İşe düzenli bisikletle gidip gelen biri olarak ayna beni Çok rahatlatıyor. Çok memnunum.
Ben de o tip aynadan kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Dışbükey olanları gayet iyi bir görüş açısı sunuyor bence. Bu konuda da sele gibi kişisel farklar oluyor anladığım kadarıyla.@osmancan71
Önceki mesajımda paylaştığım gidonun ucuna tıpa misali takılan kapak boyutundaki aynadan almayı düşünen varsa önermem. Az daha geniş bir aynayla benzer bir pozisyonda kullanmaya çalıştım kesinlikle tavsiye etmiyorum. Zaten yurtdışından getiriliyomuş fiyatı 70-80tl civarına geliyor.
Üçüncü linkteki aynaya benziyordu, ama geniş açılı ayna olduğundan trafiği yoklama yönünde faydalı oluyordu@Anonim Sizin bahsettiğiniz (link)ayna mı? Yoksa (link) ya da (link) benzer bir ayna mı? çünkü aralarında fark var. Lixada görüş açısı ayarlaması çok kısıtlı gibi görünüyor. Kaldı ki ben açıyı nispeten daha iyi ayarlayabildiğim bir ayna ile kullanmama ramen yine de boyutlarından ve zaten küçük olan görüntünün çoğunluğunu bacağımın kaplamasından dolayı hiç verimli kullanamadım.(Ayna da düşmüş bu arada fotografta bağlı olduğu plasitk parça görünüyor.) Eğer ayna ikinci attığım linktekine benziyorsa işlevsel olabilir.
Not: Lixada alıp kullanmadım. Biraz daha büyükçe kask aynasından bozma bir düzenek kurmuştum aynı bölgeye. İşin içine aynalardaki odaklama farkı da giriyordur muhtemelen.