Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

76kmh yokuş aşağı dağ bisikleti ile. 1 saat önce denedim rüzgar vardı 67'ye çıkabildim. azıcık rüzgar 9km farka sebep oldu.

düz yolda bacak gücü ile 45 civarı. 50'yi göremedim henüz. dağ bisikleti olduğundan hem pedallar ağır hem de çok hızlı çevirmek gerekiyor.

Scudo
Merida Scultura 37 km/h

50/11 aynakol ile en fazla 75 devir ile çevirebildiğim için bu kadar düşük sanırım söyle bir 90 devir yapabilirsem 42-43 km/h gibi hızlara çıkabilirim belki . yokuşlardan korktuğum için genelde frenleri sıkıyorum inerken 15 km/h ile gidiyorsam bu bana 25-30 gibi geliyor o yüzden pedalları hiç çevirmiyorum

IMG_20170717_193051.jpg

Hız felakettir.

Bugün denk geldiğim bir kaza, arkadaş hem hızlı, hem ters yoldan gelmiş, duramayınca arabaya yandan vurmuş. Köpek havladı ona baktım diyordu. Kaskıda yokdu, kafasında darbe ve kanama vardı. Aman arkadaşlar çok dikkat edelim, geçende benzer bir kaza anlatılmıştı. Bisikletlerin genel olarak fren mesafesi uzun, kavşaklar, insanların yoğun oluğu bölgeler, yoğun trafik v.b. durumlarda lütfen hızımı kontrol edelim. Bende bir kere şehir içinde hız denemesi yapayım dedim az kalsın arabaya giriyordum...

Specialized sirrus comp
50-34 aynakol
28mm lastik
En fazla 67 km/s (yokuş aşağı)

Başımda kask, gözlük vs olmayınca hız denemesi yapmıyorum yoksa allah muhafaza kırılmadık kemik kalmaz bedende

@efeozata Bisikletinizin markası ne ? Hangi marka vitesler var ? Ben düz yolda 50 km/h yapıyorum. Mtb 26" 2x1.95 lastik ile

@emre64
Yokuş aşağı mı yaptınız

Meram yeniyoldan Eğitim Araştırma Hastanesinden gelirken battı çıktının öncesindeki son iki lambaladan normal bir şekilde kalktım normal sakin şekilde gidiyordum ilerde otobüs durağında bir kaç araba vardı sol tarafa geçmem gerekiyordu. Arkama baktım birkaç araba ve elektriklinin biri geliyordu . Yüklendim pedallara eğdim kafayı rüzgarı kesmek için elekrikli yanıma geldi kafa kafaya gidiyoruz ibresine baktım 45-50 arası gösteriyor. (Tam rakam göremedim) Arka 7 de sanıyordum kolu oynadım arka 7 ye geçti sonra birazda daha zorladım . Yanımdan elektikli geçti gitti . Galiba kaliteli idi 60 falan yapıyordu . Yani kısaca Baroni Storm marka mtb ile 50 km/h düz yolda yapılabiliyormuş . İş çıkışı idi

• Beğen
Tepkiler: emre64
@MAERKEK kron xc150 14-42 en büyük dişliler. bisiklet biraz ağır aksesuarsız 15kg. bir de 3 kiloluk bir sırt çantasıyla çıkıyorum. içinde kilit, su, çakı vs var.

iyice gaza geldim gündüz vaktim olmuyor belki bu gece çıkıp bir test yaparım. gündüz zaten çok sıcak gece turları iyi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Mert_15 ve MAERKEK
Ben 56 gördüm en fazla o da hız sayılmaz anlaşılan. Nasıl millet 80 basıyor anlamıyorum benimbisiklette mi sıkıntı var? Ben 50lere geldim mi yalpalıyor resmen sağa sola savruluyor. Yol uzun süreboş bile olsa fren basınca baya gittiğim için hızlanamıyorum pek. Bir keresinde böyle yokuştan inerken şeridi olmayan dar bir yol yavaş gitmeye çalışıyordum ama yokuş baya dik önümdeki araç birden durdu karşıdan gelen araca yol vermek için o tarafa kaçamıyorum araç gelecek öbür taraf uçurum frene asılıyorum iki tekerde kitlendi ama bisiklet hala gidiyor :D Tam ucundan tampona dokunup durmuştum o günden sonra yokuşlarda hız yapmıyorum :D

%4.5 egim 1 km uzunluk max hiz 72.3, 70 den sonra cok zor cikiyor.:)

503 sayfalık bir konudan yarışçı çıkartamadıysak, durum hiç parlak
değil.

Özellikle de, android veya ios uygulaması kullanarak, 80-100 yaptığını sanan arkadaşlara sesleniyorum. Telefonlarınıza çok güvenmeyin.

Ben de 87.5 km hız yapmışım, kanıtı aşağıda. Peki ya doğru mu, tabi ki değil. Çünkü telefonun gps'i sapıtmış. Amaçsızsa buraya 80-90-100 yaptım yazmak, emin olun hiç bir anlam taşımıyor.

(link)

Neyse, kolay gelsin.

29" Salcano NG450 ile 61 veya 65 görmüştüm galiba.. Şuan ince lastik var 70 görebilirim ama sınırları çokta zorlamanın bi anlamı yok. (Mudanya rampası)

@MAERKEK

Evet yokuş aşağı. Sonuçta bu da ulaşabildiğim en yüksek hız :) Uşak'ta Ortaköy-Bozkuş arasında uzun bir rampa var. Orada kolay hızlanıyor. Ayrıca 26x1.50 lastiklerin siparişini verdim, yakında o hantal 2.25'lerden kurtuluyorum :D

android cihazlara cidden güven olmuyor, tekli aynakolu olan hibrit bisikletimle 79 yaptığımı yazıyor stravada ama ben o yokuşu hayatımda tırman(a)madım bile :D. km sayacından gördüğümse max 48km yokuş aşağı o da.
bu vesileyle bir de ucuz yol bilgisayarı önerisi verebilecek var mı? decathlondaki 145 liralık bluetoothlu ve ant+'lı nabız saatim var bir de yine bluetooth ve ant+'lı kadans sensörü sipariş ettim aliexpressten, ama telefon dışında bunları görebileceğim bir yol bilgisayarı tarzı bir şey arıyorum, gps vs istemiyorum, hız kadans hr yeterli.

@televole2
Şair burada yol bisikleti alın diyor :)
Hocam aman dikkat edin, 80 küsür kilometre hızla arabalar bile hurdaya dönüyor.
Benim en yüksek hızım 54 küsür kilometre/saat.

Yalan ve abartı yok,

Uzuuun bir tırmanış sonrası yayladan kendimi kaptırmıș inerken düz gidonlu Tur Bisikletim ile kendimi mümkün olabilecek en aerodinamik pozisyona sokunca kısa bir müddet 68.8 yazdığını gördüm :D

Bisiklet Mosso 771 TB3
Lastikler Rubena Hook 35mm

• Beğen
Tepkiler: Tugrul.erkilic
Barbaros'tan aşağı 70-75 civarı bir şey yapmıştım fakat önermiyorum, gereksiz, bisiklet sallanmaya başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: fahrikagan16
Bugün 65.5 km/h gördüm. Dağ bisikleti maşa açık unutmuşum ve 2.10 *26'' lastiklerle. Bursada Maksempınar köyüyle Kayapa arasında öyle bir rampa var ki pedala basmadan 40-50 rahat görüyordu. :)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Geri