Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Arkadaşlar merhaba bende yeni uye oldum, ailemle birlikte bızde yavaştan başladık hafta sonları gezmelerine. Birşey sormak istiyorum ben kipada satılan 2 adet bisiklet aldım kendıme 27.5 eşime 26 jant
alüminyum kadro ve parçaları falanda fena degil fiyatına göre. Neyse efendim dun videoları izleyerek fren ve vites ayarlarını yaptım. Tek sıkıntım şu an pedalda boşluk var gibi geliyor bana. Bunun için bir video varmı acaba. Belkide orta göbekten kaynaklıdır gibi. Tamır standı aldım pedalı elımle çerırırken ust orta kısımda sankı boşluk yapıyor gibi geldi. Belkıde normaldir bilemiyorum. Uzun sürüşler için geniş, jelli sele ve jelli eldivenlerden aldım. Geçen hafta sonu salalıya gidelim dedik, oglumun bisikleri 20 jant oldugundan 5 km civarında epey yorulduk ve geri donduk. Ona 24 jant salcano ng750 aldım şimdi. Hafta sonu tekrar deneyecegiz. Biraz karışık yazdım kusura bakmayın. Teşekkurler
 
Scudo
@social
Hayırlı olsun biskletleriniz. İyi pedallar sağlıklı günler diliyorum. Boşta elinizle pedal çevirirken gelen ses bisiklete bindiğinizde de geliyor mu?
 
@Mhmm@
Teşekkür ederim, onu henuz anımsayamıyorum çunku 1 sefer bindim, adapte olmaktan onu anlayamadım ama bu hafta sonu tekrar daha techizatlı sürüşe çıkacağız. Geçen hafta vites ve fren problemlerinden dolayı pedala dikkat edemedim. Bostanlı-Salalı arası gidelim diye düşünüyorum ama köpeklerden korktuk ve geri döndük. Bu hafta hayvanat bahcesine 5km kala park edip yola çıkacağız ve sonra hayvanat bahcesini gezerek tekrar geri dönmeyi planlıyoruz.
 
@social
İzmirde 10 yıl yaşamış biri olarak "Sasalı" demek istediniz galiba :)
boşta pedal çevirirken üst tarafa yetişemiyorsunuz ve o tak sesi geliyor. Muhtemelen tabi ki şuan görmeden bi şey diyemem ama bence göbeğinizde sorun yok.
 
Evet sasalı demek istedim, benim aklıma takılan çok kötü montajlamışlardır aldığım bisikletleri. Acaba orta göbek somununu yeterli tork seviyesinden sıkmadılarmı. Yoksa bisikler sıfır zaten yani göbek bilya dağıtmış olması ihtimali düşük
 
@social

Muhtemelen krank kolunu orta göbeğe bağlayan vida yeterince sıkı değil.Bir pedalı elinizle sabit tuttuğunuzda diğer pedal oynama yapıyorsa ve bu şekilde biniyorsanız krank kolundaki dişler aşınır ve mecburen yeni bir tane almak zorunda kalırsınız.

Eğer dediğim gibi bir sorun varsa orta göbek kısmındaki pedal kollarının toz kapakları olur onları çıkartıp uygun aletle (genelde büyük boy alyan olur) yeterince sıkın.
 
  • Beğen
Tepkiler: social
@klawizell
Teşekkürler, bir deneyecegim.
 
Merhaba,bisikletimi alalı 5-6 gün oldu.Aldıktan yaklaşık 2 gün sonra pedal çevirirken bisikletten aralıklarla rahatsız edici bir zzz şeklinde bir zincir sesi geldiğini duydum.En son dayanamadım ve bisikleti ters çevirdim.Pedal çevirdikçe gelen o sesin aynakoldan geldiğini fark ettim.Zincir bir yere mi sürtüyor diye baktım ancak sürten bir yer bulamadım.Ve bu ses pedal çevirince 3 saniye sürüyor sonra 1 saniye kesiliyor ve böyle bir kısır döngü içine giriyor.Neden olabilir sizce ?
 
aynakol yalpa yapıyor mu? gevşemiş mi? sadece sürerken mi geliyor, bisiklet boşta pedal çevirirken geliyor mu?
 
@turcudede bu söylediğiniz ihtimal olabilir.Çünkü sadece pedal basınca o ses çıkıyor.Eğer yarın kendim çözebilirsem çözerim olmadı bisikleti aldığım yere götürürüm.
 
@fiercesteel

Yük bindiğinde esneme yüzünden zincir sürtüyor olabilir. Boştayken esnemediği için sürmüyordur. Boş yolda sürerken dikkatlice zincire bakın, yola da dikkat edin.
 
@turcudede
Sürerken dikkat edeceğim.Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
 
Ses pedaldan geliyor olabilir. Benim bisikletten de her pedal cevirisimde tik tik ses geliyordu. Basta gobekte ya da aynakolda sorun oldugunu dusundum ama pedali degistirince ses gitti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Scutoid
Aynakolu söküp yağlayıp taktım, pedalları yağladım, ve en son olarak SELE borusu kalmıştı ne yazık ki sesin sebebi sele borusuydu onu da yağladıktan sonra artık ses sıkıntım kalmadı.

Sele borusuna bakabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: ordi ve Scutoid
ön aktarıcının montajda hızalama etiketi olur yapışık vaziyette. onu sök ses gidebilir ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Scutoid
Ben alalı da 5-6 gün oldu, gacır gucur ötüyor pedallar, arkadaşım ilk aldığında pedalları dandik olur demişti. Sanirim ilk pedallarin degismesi gerekecek
 

Böyle bir ses mi ?
 
Dostum zincirin ön aktarıcıya sürtüyor olabilir. Yeni bisiklet aldıgından dolayı çapraza düşmüşsündür bence
 
Bende de sinir bozucu bir ses vardı.Sürekli ayna kolun oraya bakarken seleden olabileceği aklıma geldi. Seleyi wd 40 ile yağladım bir baktım ses gitti. Neredeyse bisikleti satıyordum . o kadar sevindim ki anlatamam. Ama bu sefer şöyle bir sorun oluştu. wd 40 rotora bulaşmış. Arka freni sıkınca inanılmaz rahatsız edici gıcırtılı bir ses geldi. o yağı çıkarmak için çok dik rampaya bisikletle çıkıp inişi fren sıka sıka rotordaki yağı giderene kadar indim. Neyse ki ses gitti. O yüzden seleyi yağlarken dikkatli olmak lazım. Seleyi sökün başka yerde yağlayın iyice kurusun.

not : bu forumdaki arkadaşın bahsettiği sorunun seleyle alakası olmadığını düşünüyorum Yeni bisiklet sonuçta.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@epixmerix
Zinciri 1-2 kere çapraza dūşürdüm o kadar.Vitesleri doğru kullanıyorum
 
Geri