Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Hocam selamlar bisikletle belli bi yolu yaptıktan sonra tahminimce aynakolda arada sırada pedal çevirirken çıt çıt ysoıyor gidiyor sanki küçük bir tırnak var ona çarpıyomuş gibi tiagra aynakol bi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim böyle şeylerde çok canı sıkılan bi insanım

Scudo
Önce pedaldan başlayın bence

• Beğen
Tepkiler: CaliCaga
@firestone demek istediğinizi pek anlamadım hocam

O ses benim bildiğim başıma gelen sese eğer göbekler tırnak kayması yapmıştır onun onarılması lazım.

• Beğen
@ones uğraştırcak bişey mi bari

@Smyrni Bir ay olmadı. Küçük ve büyük yaprağı sabitleyen 4 vida var onlar zamanla, özellikle bozuk yollarda sürüyorsanız, sarsıntıdan gevşeme yapıyor.
Hatta dünkü sürüşümde yine aynı sesler gelmeye başladı. Baktım ki yine gevşemiş.
Aslında gidondan başlayıp ne kadar sıkılabilecek şey var, arada kontrol etmek gerek...

Dosyalar

• IMG_20190907_034401.jpg
    IMG_20190907_034401.jpg
    152,1 KB · Okunma: 92
  • Beğen
Tepkiler: yeyu ve Santaruins
Sele ve sele borusunu sıkmayı deneyin. Bu bölgeden gelen ses sanki göbek veya aynakol dan geliyormuş hissi veriyor.

@Ahmet TOPAL hocam bende ki aynakol böyle değil vida yok

Olmazsa sundu bisiklete götürüp bir gösteriyim

Bende de tiagra serisi var. Sorunun kaynağı %90 aynakol yaprağı. Aynakolda küçük yaprağı aynakola sabitleyen vidadan geliyor. 5 numara alyanla sıkacaksın lakin karşısından da özel bir aleti var onla tutman lazım

• Beğen
@yeyu hocam vida yok ama delikler var sadece drğişik eski tiagra var bende 4600 olması lazım

@yeyu @Ahmet TOPAL böyle bende ki bunlar alyanla mı sıkılıyor IMG_20190907_114134.jpg

@yeyu @Ahmet TOPAL böyle bende ki bunlar alyanla mı sıkılıyor IMG_20190907_114134.jpg

@Ahmet TOPAL geçmiş olsun bu arada yeni farkettim kırıldığını

@Smyrni
Eğer bahsettiğim şeyse evet göbekler in açılması yayaların yerine oturtulması lazım eğer yatkınsa elin bu tür işlere yapabilirsin, benim başıma gelmişti sökmediğim sıkmadığım yağlamadığım parça kalmadı en son bir arkadaşım sağolsun dedi böyle birşey yaşamışım daha önce göbektendir ben hal edebilirim dedi sağolsun hal etti ve sorun çözüldü.

• Beğen
Bu fotoğrafta görünen taraftaki tırnakları tutarak aynı deliğin diğer tarafına 5 numara alyan girer ordan sıkılacak

• Beğen
Sevgili arkadaşlar benimde ayna kolumdan bir ses geliyor sanmıştım yalnız gelen tak tak ses pedal ile ayaklığın birbirine çarpmasıymış bir bakın derim

@Smyrni alyanla olacak gibi durmuyor. Sağolasın. Evet yolda kırıldı. Allahtan hemen bir pense bulup kırığı çıkarabildim yoksa geri dönemeyecektim.
Küçük yaprağı elinizle kontrol edin hafiften boşluk bile varsa muhtemel sesi yapan odur.

• Beğen
@Smyrni
Aynı sorun sıfır propel advanced bisikletimde olmuştu, sorun pedalların greslenmeden takılması idi aklınızda bulunsun

• Beğen
Geri