Vites ayarlarınız kesin doğru ise zincir uzamıştır, zincir yeni değiştiyse ruble değişmesi gerekiyordur.Selamlar, bisikletim salcano ng450 ön dişli farketmeksizin pedala sağlam asıldığımda 6. ve 7. dişlilerde sorun çıkıyor(en çok 7. de). Sorun çatur çatur ses çıkarken pedal boşa dönüyor, sorunun arka vitesin gergin olmamasından kaynaklandığını düşünerek vites ayarı yaptırdım (normalde bisikletimin tamirini veya ayarlarını kendim yaparım. Ama bisikletçi gerginlik vidasını ellemedi). Hala sürüyor ve zinciri değiştireli 2-3 ay oldu. Rubleyi kontrol ettim ama herhangi bir anormal durum da yok, sizce neden oluyor olabilir? Bisiklet 24 vites.
Bence de rubleyi yemiş olma ihtimalin çok yüksek. Sık kullandığın dişliler daha çok ermiştir. Zinciri ziyan etmeden rubleyi değiştirmek mantıklı olurVites ayarlarınız kesin doğru ise zincir uzamıştır, zincir yeni değiştiyse ruble değişmesi gerekiyordur.
Zincirin demire sürtme şansı varmı belki ondan geliyordurBir detayı vermeyi unuttum pardon ses 3 . Vitese kadar çıkarıyor 3. Viteste çıkmaya başlıyor
Rubleyi öldüren zaten zincirin uzamasıdır. 10 bakla pimini tam ortalarından ölçün, 25,4 cm gelmesi lazım, 25.6 cm üzerindeyse hem zinciri hem rubleyi değişin sorun çözülecektir.Bence de rubleyi yemiş olma ihtimalin çok yüksek. Sık kullandığın dişliler daha çok ermiştir. Zinciri ziyan etmeden rubleyi değiştirmek mantıklı olur
Evet. Zamanında değişmeyen zincir rubleyi yer. Arkadaş zibciri yakın zamanda değiştirdiğini söylemiş. Ruble eridiyse yeni zincire uyum sağlamaz. Sonuç dediğiniz gibi zincir ruble değişim 👍Rubleyi öldüren zaten zincirin uzamasıdır. 10 bakla pimini tam ortalarından ölçün, 25,4 cm gelmesi lazım, 25.6 cm üzerindeyse hem zinciri hem rubleyi değişin sorun çözülecektir.
Zinciri kaç bin km de değişmek gerekir?Evet. Zamanında değişmeyen zincir rubleyi yer. Arkadaş zibciri yakın zamanda değiştirdiğini söylemiş. Ruble eridiyse yeni zincire uyum sağlamaz. Sonuç dediğiniz gibi zincir ruble değişim 👍
Pedal göbeğinden ya da orta göbekten olma ihtimali yüksek. Bisikletçi bakıp teşhisi koyacak artık 👍 zincir kullanım durumuna göre değişir. Agresif kullanımda 2000 bandında uzar mesela. 3500 km olduysa bir ölçtür derim. Ya da bunu ölçen zımbırtılar var. Onlardan edinebilirsinZinciri kaç bin km de değişmek gerekir?
Üstadlarım sizlere danışmak istediğim bir şey var. 3x9 vitesli Bisikletima binerken pedala yüklendiğim zamanlarda bazen sol ayağımın altında çok hafif, belli belirsiz tıkırtı hissediyorum, ses çıkmıyor, sadece çok hafif tıkırtı hissi. Pedallarım wellgo rulmanlı olandan. Sol Pedalın Kapağını açıp baktığımda yeşil fabrika gresi aynen durduğunu görüyorum. Elimle salladığımda ne aynakol göbeğinde nede pedallarda milimlik dahi oynama hissedemiyorum. Bisikletçiye götürdüm "pedallarda sorun yok gibi, bir ara gelirsen aynakol göbeğini açıp bakarız" dedi. Bisiklet sıfır aldığından beri 3500 km yaptım. Göbekten olabilir mi? Başka bir yerde sorduğumda rubleden dahi olabileceğini söylediler. Sizin görüşünüz nedir? Pedalları değişmeyi düşündüm ama aynı şey devam ederse boşa masraf yapmış olurum.
Bu akşam işinin ehli olduğunu düşündüğüm bir ustaya götürüp göstereceğim. Bisiklet üzerinde bulunan zincir Shimano CN hg53. Değişim olursa aynısından mı almam gerekir? Forumda okuduğum bir paylaşımda zincir uzamasını ölçmek için anlatılan yönteme göre zinciri aynakolun en büyük dişlisine getirip L şeklinde 4 alyanı zincirin içine sokmaya çalıştım ancak girmedi.Pedal göbeğinden ya da orta göbekten olma ihtimali yüksek. Bisikletçi bakıp teşhisi koyacak artık 👍 zincir kullanım durumuna göre değişir. Agresif kullanımda 2000 bandında uzar mesela. 3500 km olduysa bir ölçtür derim. Ya da bunu ölçen zımbırtılar var. Onlardan edinebilirsin
Ben o yolu hiç denemedim. Dahi ziyade cetvelle ölçüyorum 😀 30 cmlik bir cetveli herhangi bir pimin orasına koy. 25.4 e bir bakla gelmesi lazım. 25.5 e geliyorsa değiştirme zamanı geliyor demek. 25.6 olmadan değiştirmek icap eder. Zincirin modelinin aynı olmasına gerek yok. Arka vites sayısını baz alabilirsin. Arkada 8 vites varsa 8 li olarak satılan herhangi bir modeli alabilirsin. Bakla arası uzunluk tüm marka modellerde sabittir.Bu akşam işinin ehli olduğunu düşündüğüm bir ustaya götürüp göstereceğim. Bisiklet üzerinde bulunan zincir Shimano CN hg53. Değişim olursa aynısından mı almam gerekir? Forumda okuduğum bir paylaşımda zincir uzamasını ölçmek için anlatılan yönteme göre zinciri aynakolun en büyük dişlisine getirip L şeklinde 4 alyanı zincirin içine sokmaya çalıştım ancak girmedi.
Buralarda bu işten anlayan birisi varsa da ben bilmiyorum. Pedaldaki kıtırtı hissinin kaynağını nasıl bulacağım ben?Akorddan bile kaynaklı olabiliyor. Bisikletçide iki arkadaş geldi bende o şekilde şahit oldum. Gelen kişiler orta göbekten falan sanmışlar haklı olarak, bisikletçi abimiz aldı bi gitti geldi akorddan dedi. Arka janta akord yaptı ses kesildi. Birde zincirin tam bir turda ön aktarıcıya çarpma durumunu da yaşıyor olabilirsiniz. Zinciri yavaş yavaş çevirerek izleyin, bazen yalpalama olabiliyor o zaman ön aktarıcıya çarpıyor sonra tekrar düzeliyor. Vites ince ayarlarını yaparak çözebilirsiniz. İşi bilen birisine sormakta fayda var, göbekten değilse şanslısınız. Bu sesi duyunca da hemen göbekten diye telaş yapmayın, hemen göbeği değiştirelim diyen kişilere de çok güvenmiyorsanız uymayın. Bi kaç yere sorun.
Hocam arka diş linin içinde 2 veya 3 tane tirnak var cır cır cır yapar ya hani pedal çevirmeyince onlar iyice aşinmış olabilir benim fikrim buSelamlar, bisikletim salcano ng450 ön dişli farketmeksizin pedala sağlam asıldığımda 6. ve 7. dişlilerde sorun çıkıyor(en çok 7. de). Sorun çatur çatur ses çıkarken pedal boşa dönüyor, sorunun arka vitesin gergin olmamasından kaynaklandığını düşünerek vites ayarı yaptırdım (normalde bisikletimin tamirini veya ayarlarını kendim yaparım. Ama bisikletçi gerginlik vidasını ellemedi). Hala sürüyor ve zinciri değiştireli 2-3 ay oldu. Rubleyi kontrol ettim ama herhangi bir anormal durum da yok, sizce neden oluyor olabilir? Bisiklet 24 vites.
Hangi şehirdesiniz?Buralarda bu işten anlayan birisi varsa da ben bilmiyorum. Pedaldaki kıtırtı hissinin kaynağını nasıl bulacağım ben?