Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

cevap bulan oldu mu kesin çözüm

Scudo
Selamlar, bisikletim salcano ng450 ön dişli farketmeksizin pedala sağlam asıldığımda 6. ve 7. dişlilerde sorun çıkıyor(en çok 7. de). Sorun çatur çatur ses çıkarken pedal boşa dönüyor, sorunun arka vitesin gergin olmamasından kaynaklandığını düşünerek vites ayarı yaptırdım (normalde bisikletimin tamirini veya ayarlarını kendim yaparım. Ama bisikletçi gerginlik vidasını ellemedi). Hala sürüyor ve zinciri değiştireli 2-3 ay oldu. Rubleyi kontrol ettim ama herhangi bir anormal durum da yok, sizce neden oluyor olabilir? Bisiklet 24 vites.
Vites ayarlarınız kesin doğru ise zincir uzamıştır, zincir yeni değiştiyse ruble değişmesi gerekiyordur.

Vites ayarlarınız kesin doğru ise zincir uzamıştır, zincir yeni değiştiyse ruble değişmesi gerekiyordur.
Bence de rubleyi yemiş olma ihtimalin çok yüksek. Sık kullandığın dişliler daha çok ermiştir. Zinciri ziyan etmeden rubleyi değiştirmek mantıklı olur

Bence de rubleyi yemiş olma ihtimalin çok yüksek. Sık kullandığın dişliler daha çok ermiştir. Zinciri ziyan etmeden rubleyi değiştirmek mantıklı olur
Rubleyi öldüren zaten zincirin uzamasıdır. 10 bakla pimini tam ortalarından ölçün, 25,4 cm gelmesi lazım, 25.6 cm üzerindeyse hem zinciri hem rubleyi değişin sorun çözülecektir.

Rubleyi öldüren zaten zincirin uzamasıdır. 10 bakla pimini tam ortalarından ölçün, 25,4 cm gelmesi lazım, 25.6 cm üzerindeyse hem zinciri hem rubleyi değişin sorun çözülecektir.
Evet. Zamanında değişmeyen zincir rubleyi yer. Arkadaş zibciri yakın zamanda değiştirdiğini söylemiş. Ruble eridiyse yeni zincire uyum sağlamaz. Sonuç dediğiniz gibi zincir ruble değişim 👍

Evet. Zamanında değişmeyen zincir rubleyi yer. Arkadaş zibciri yakın zamanda değiştirdiğini söylemiş. Ruble eridiyse yeni zincire uyum sağlamaz. Sonuç dediğiniz gibi zincir ruble değişim 👍
Zinciri kaç bin km de değişmek gerekir?
Üstadlarım sizlere danışmak istediğim bir şey var. 3x9 vitesli Bisikletima binerken pedala yüklendiğim zamanlarda bazen sol ayağımın altında çok hafif, belli belirsiz tıkırtı hissediyorum, ses çıkmıyor, sadece çok hafif tıkırtı hissi. Pedallarım wellgo rulmanlı olandan. Sol Pedalın Kapağını açıp baktığımda yeşil fabrika gresi aynen durduğunu görüyorum. Elimle salladığımda ne aynakol göbeğinde nede pedallarda milimlik dahi oynama hissedemiyorum. Bisikletçiye götürdüm "pedallarda sorun yok gibi, bir ara gelirsen aynakol göbeğini açıp bakarız" dedi. Bisiklet sıfır aldığından beri 3500 km yaptım. Göbekten olabilir mi? Başka bir yerde sorduğumda rubleden dahi olabileceğini söylediler. Sizin görüşünüz nedir? Pedalları değişmeyi düşündüm ama aynı şey devam ederse boşa masraf yapmış olurum.

Zinciri kaç bin km de değişmek gerekir?
Üstadlarım sizlere danışmak istediğim bir şey var. 3x9 vitesli Bisikletima binerken pedala yüklendiğim zamanlarda bazen sol ayağımın altında çok hafif, belli belirsiz tıkırtı hissediyorum, ses çıkmıyor, sadece çok hafif tıkırtı hissi. Pedallarım wellgo rulmanlı olandan. Sol Pedalın Kapağını açıp baktığımda yeşil fabrika gresi aynen durduğunu görüyorum. Elimle salladığımda ne aynakol göbeğinde nede pedallarda milimlik dahi oynama hissedemiyorum. Bisikletçiye götürdüm "pedallarda sorun yok gibi, bir ara gelirsen aynakol göbeğini açıp bakarız" dedi. Bisiklet sıfır aldığından beri 3500 km yaptım. Göbekten olabilir mi? Başka bir yerde sorduğumda rubleden dahi olabileceğini söylediler. Sizin görüşünüz nedir? Pedalları değişmeyi düşündüm ama aynı şey devam ederse boşa masraf yapmış olurum.
Pedal göbeğinden ya da orta göbekten olma ihtimali yüksek. Bisikletçi bakıp teşhisi koyacak artık 👍 zincir kullanım durumuna göre değişir. Agresif kullanımda 2000 bandında uzar mesela. 3500 km olduysa bir ölçtür derim. Ya da bunu ölçen zımbırtılar var. Onlardan edinebilirsin

• Beğen
Tepkiler: ordi
Pedal göbeğinden ya da orta göbekten olma ihtimali yüksek. Bisikletçi bakıp teşhisi koyacak artık 👍 zincir kullanım durumuna göre değişir. Agresif kullanımda 2000 bandında uzar mesela. 3500 km olduysa bir ölçtür derim. Ya da bunu ölçen zımbırtılar var. Onlardan edinebilirsin
Bu akşam işinin ehli olduğunu düşündüğüm bir ustaya götürüp göstereceğim. Bisiklet üzerinde bulunan zincir Shimano CN hg53. Değişim olursa aynısından mı almam gerekir? Forumda okuduğum bir paylaşımda zincir uzamasını ölçmek için anlatılan yönteme göre zinciri aynakolun en büyük dişlisine getirip L şeklinde 4 alyanı zincirin içine sokmaya çalıştım ancak girmedi.

Bu akşam işinin ehli olduğunu düşündüğüm bir ustaya götürüp göstereceğim. Bisiklet üzerinde bulunan zincir Shimano CN hg53. Değişim olursa aynısından mı almam gerekir? Forumda okuduğum bir paylaşımda zincir uzamasını ölçmek için anlatılan yönteme göre zinciri aynakolun en büyük dişlisine getirip L şeklinde 4 alyanı zincirin içine sokmaya çalıştım ancak girmedi.
Ben o yolu hiç denemedim. Dahi ziyade cetvelle ölçüyorum 😀 30 cmlik bir cetveli herhangi bir pimin orasına koy. 25.4 e bir bakla gelmesi lazım. 25.5 e geliyorsa değiştirme zamanı geliyor demek. 25.6 olmadan değiştirmek icap eder. Zincirin modelinin aynı olmasına gerek yok. Arka vites sayısını baz alabilirsin. Arkada 8 vites varsa 8 li olarak satılan herhangi bir modeli alabilirsin. Bakla arası uzunluk tüm marka modellerde sabittir.

Üstadlarım çok severek bindiğim willier marostica bisikletimin pedalına yüklendiğim zamanlarda nadiren olarak sol ayağımın altında bir kıtırtı tarzı titreşim hissediyorum, bu titreşim o kadar belli belirsizki bisikleti götürdüğüm bisikletçi test ettiğinde sorun olmadığını söyledi. İlk başta pedal rulmanından geldiğini zannettim ancak farklı pedallarla deneyerek bu ihtimali eledik. Bisikletçi arkadaş bu şekilde binmemi ve ilerlerse göbeğin değişimi yapılabileceğini söyledi. Ayrıca zinciri ölçtü ve hafif uzamanın olduğunu söyledi (eve gidince internetten yeni zincir siparişi verdim).
Bisikletin üzerinde Fsa BSA Mega Exo BB4000 göbek ve fsa omega aynakol mevcut.
ben bu göbek ve aynakolu kendim sökebilirmiyim? İnternetten (muhtemelen yurt dışından) yeni göbek sipariş etmeyi düşünüyorum? Kendim takmaya kalksam sorun olurmu? (Tork aletim yok, buradaki (Diyarbakır) bisikletçilerde de olup olmadığını bilmiyorum ama sanki göz kararı yaparlar gibi geliyor.) Gösterdiğim usta ellerinde fsa nın bulunmayabileceğini onun yerine shimano'nun göbeğini takabilceklerini söyledi. Böylesi daha ekonomik olur gibi ama sizce uyumlu olurmu? Tavsiye edermisiniz? Birde orta göbek sökmek ve takmak için bana hangi aletler lazım?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Akorddan bile kaynaklı olabiliyor. Bisikletçide iki arkadaş geldi bende o şekilde şahit oldum. Gelen kişiler orta göbekten falan sanmışlar haklı olarak, bisikletçi abimiz aldı bi gitti geldi akorddan dedi. Arka janta akord yaptı ses kesildi. Birde zincirin tam bir turda ön aktarıcıya çarpma durumunu da yaşıyor olabilirsiniz. Zinciri yavaş yavaş çevirerek izleyin, bazen yalpalama olabiliyor o zaman ön aktarıcıya çarpıyor sonra tekrar düzeliyor. Vites ince ayarlarını yaparak çözebilirsiniz. İşi bilen birisine sormakta fayda var, göbekten değilse şanslısınız. Bu sesi duyunca da hemen göbekten diye telaş yapmayın, hemen göbeği değiştirelim diyen kişilere de çok güvenmiyorsanız uymayın. Bi kaç yere sorun.

Akorddan bile kaynaklı olabiliyor. Bisikletçide iki arkadaş geldi bende o şekilde şahit oldum. Gelen kişiler orta göbekten falan sanmışlar haklı olarak, bisikletçi abimiz aldı bi gitti geldi akorddan dedi. Arka janta akord yaptı ses kesildi. Birde zincirin tam bir turda ön aktarıcıya çarpma durumunu da yaşıyor olabilirsiniz. Zinciri yavaş yavaş çevirerek izleyin, bazen yalpalama olabiliyor o zaman ön aktarıcıya çarpıyor sonra tekrar düzeliyor. Vites ince ayarlarını yaparak çözebilirsiniz. İşi bilen birisine sormakta fayda var, göbekten değilse şanslısınız. Bu sesi duyunca da hemen göbekten diye telaş yapmayın, hemen göbeği değiştirelim diyen kişilere de çok güvenmiyorsanız uymayın. Bi kaç yere sorun.
Buralarda bu işten anlayan birisi varsa da ben bilmiyorum. Pedaldaki kıtırtı hissinin kaynağını nasıl bulacağım ben?

Selamlar, bisikletim salcano ng450 ön dişli farketmeksizin pedala sağlam asıldığımda 6. ve 7. dişlilerde sorun çıkıyor(en çok 7. de). Sorun çatur çatur ses çıkarken pedal boşa dönüyor, sorunun arka vitesin gergin olmamasından kaynaklandığını düşünerek vites ayarı yaptırdım (normalde bisikletimin tamirini veya ayarlarını kendim yaparım. Ama bisikletçi gerginlik vidasını ellemedi). Hala sürüyor ve zinciri değiştireli 2-3 ay oldu. Rubleyi kontrol ettim ama herhangi bir anormal durum da yok, sizce neden oluyor olabilir? Bisiklet 24 vites.
Hocam arka diş linin içinde 2 veya 3 tane tirnak var cır cır cır yapar ya hani pedal çevirmeyince onlar iyice aşinmış olabilir benim fikrim bu

• Beğen
Zincir yağsızdır gidon boğazını veya gidonu tam sıkmamışsındır pedallarda sıkıntı olabilir furçda sıkıntı olabilir bisiklette çıt sesi her zaman olur onunla dost olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve ordi
Spiderdaki vidalar tam mı diye bir bakın. Gevşek veya eksikse yapraklar arasında aşınma yapıyor. Çıtlamaya sebep olabilir. Özellikle yüksek güç uygulandığı zaman.

• Beğen
merhabalar iyi forumlar, geçen hafta cuma günü sipariş verip pazartesi elime geçen vertech Rosa 27.5 jant dağ bisikleti hakkında bi problemim var umarım yardımcı olursunuz. Bisikleti 3 gündür kullanıyorum, 3 günde ortalama 7 8 saat kullanmışımdır. Bisikletin arka göbeği sallanmaya başladı nedenini anlamadığım bir sebeple, önceki bisikletim de sürekli bu sorun oluyordu bisikletçiye götürüp yaptırıyordum ama bu bisiklet yeni diye kendim yapmak istiyorum güvenmiyorum artık bisikletçime. Sorularım şu şekilde
1. Bu durum neden sürekli oluyor, dikkat etmem gereken yer var mı?
2. Bu sorunu kendim tamir edebilir miyim? edebiliyor isem hangi alet edevat ile tamir edebilirim
yanıt verirseniz sevinirim şu an pek bir sallanması yol ama kullandıkça daha kötü olacağının farkındayım, çabuk yanıt benim için iyi olur teşekkürler.

Geri