Scudo Sports

B'twin Hoptown

@EmrahTR vitessiz modelde katlanır pedal da yok çamurlukta siz vitesli olanı tercih ederseniz daha memnun kalacaksınız, bahsettiğiniz gibi Decathlon hemen her yerde bulabilirsiniz ürünlere yönelik aksesuarlar bulabiliyorsunuz fiyatlarıda bence normal servis hizmetleri var daha ne olsun :)

• Beğen
Tepkiler: EmrahTR
Scudo
@Savaş Acıboz Evet benim son tercihimde o yönde. Zaten o fiyatta rakipsiz Btwin. Hoptown'ları başka bir marka üretse araya giren maliyetlerle 1200-1300'den aşağı vermezler diye düşünüyorum. Dahon'un, Tern'in üst modelleriyle yarışamaz tabii ama alt modellerle yarışında fiyat avantajıyla öne çıkıyor bence. Böyle düşüne düşüne Hoptown'a karar kıldım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
Merhaba, ben de Hoptown 300 kullanıcısıyım, bir kaç ay önce keyfi olarak acera 7li vites sistemi taktırdım, single speed olarak çok çok tatlı bir kullanımı olsa da işe giderken kullanırken biraz daha hıza ihtiyaç duymaktayım. Biraz araştırdım fakat gerekli bilgiyi bulamadım. Sadece aynakol değişimi ile bunu çözebilir miyim ? Hangi modeli önerirsiniz ?

Bugun Hoptown 300 bisikletim icin 6'li vites sistemi aldim gerekli olan anahtari da aldim. Yarin eve gectigimde montajini yapip paylasirim izlenimlerimi. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

300 modeline çamurluk alan yok mu?

@azizakgn
harika olmuş iyi günlerde kullanın. hangi sistemi kullandınız arka aktarıcı vb yazarsanız çok makbule geçer. Yapmak isteyen arkadaşlar içinde yol gösterici rehber olur.
Teşekkürler.

@Üye Adı

Teşekkürler, parçaları Shimano'nun giriş seviyesinden kullandım. Dişli MF TZ-20, aktarıcı da TY-21 modeli.

Aktarıcı alırken mile monte edilen değil de kadroya monte edileni tercih etmek gerek (farkı nedir bilmiyorum gerçi). Dişli vidalı olması gerekiyor, üzerindeki tek dişli de vidalı ancak onu sökmek için bisikletçiye götürmek zorunda kaldım elimde yeterli anahtar olmadığı için.

Decathlon'dan 6-7 vites sistemine uygun zincir KMC (Btwin olarak satılıyor) ve 7 vites kolu aldım ancak dişli 6'lı olduğu için 7. vites çalışmıyor doğal olarak ama çalışmasında sıkıtı yok tabii. :)

Çok zahmetli bir iş değil, benim de ilk tecrübem oldu. Asıl mesele vites kolu ile aktarıcı ayarının yapılması o da zor bir işlem değil.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@azizakgn
Tüm bu işlemler ne kadara mâloldu size. İyi günlerde kullanın.

@Üye Adı

Toplamda bir iki parça anahtarı saymazsam 145 TL gibi bir şey tuttu. Dişli ve aktarıcı için ortalama 30 TLx2, zincir 45 TL vites kolu ve dış kablo da 40 TL tuttu ikisi. Daha ucuza da gelebilirdi ama biraz aceleci davrandım. :)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@azizakgn Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Birden Hoptown 300'e bir el atasım geldi, online ortamdan aldıysanız URL gönderir misiniz ben de denemek istiyorum.

@ikizleradami

Cok tesekkurler. Malzemeleri Sirkeci'den aldim, her bisikletcide kolayca bulabileceginiz malzemeler. 6/7 vitese uygun parcalari temin ettiginiz surece sikinti olmuyor ama 8 vites icin kaset ruble gerekiyor sanirim onun icin de jant gobeklerinin degismesi var tel sayisinin da uygun olmasi lazim.

Kisacasi cok pahaliya gelecektir kaset sistem. Ben ustundeki vidali tekli rubleyi sokup 6'li ruble taktim, ona uygun aktarici ve zincir ile mukemmel oldu. İnanilmaz sessiz ve konforlu surusu var sanki zincir yerine kayis varmis hissi var.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161103/8c3fe42d1b3dface2900caf8f8bed825.jpg

Hazır vitesli ve çamurluklu model 750 lira iken neden 600'e vitessiz alıp sadece vitese 150 lira masraf ediyorsunuz, kadro renginden dolayı mı ?

Ben alirken vitessiz olmasi isimi gorur diye dusunmustum duz yolda binecegim icin ama hiz icin yeterli gelmedi bir de ilk aldigimda fiyati cazip geldi ilk deneyimim olacagi icin daha fazla vermek istemedim. Simdi olsa viteslisini alirdim ama renk olarak hala kararsizim. :)

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
Hocam güle güle kullanın. Bence bisikletinize bu şekilde emek harcamanız çok daha güzel. İnsan böyle emek harcadığı bir şeyi daha da sahiplenir, daha da fazla sever. Varsın masraflı olsun. Bittikten sonra karşısına geçip baktığınızda hissettiğinize deymiştir.

Herkese merhaba, ben de dün itibariyle gri renk hoptown 320 sahibiyim.

hocam bır sorum olacak bu bısıklete shımano nexsus 7 lı göbekten vites sıstemı uyum saglarmı cok merak edıyorum. elimde bundan var ama göbekten vıtes takmak ıstıyorum

Geri