Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Sinan Ş

Sınan abı su anlık boya atmayıp beyaz karbon kaplama ıle masayı kapladım.Çamurluklar Kasım 26sından berı İstanbulda daha gelemedı.Gumrukte yogunluk var galıba.Kısmetse bu hafta gelır .Ben de yagmurda kullandıktan fıkrımı ve fotografları paylasırım :)Kaplamayı 3 saatte anca halledebıldım abı.Kabarcıklar vs.var ama en azından cızılcek derdı kalmadı .Onceden dedıgınız gıbı cok yakından bakmadıkca bellı olmuyor .:)

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
Scudo
@ebubekir sözbir

iyi sen 3 saatte halledebilmişsin,benim nerdeyse 1 gün sürdü,orantısız kısımlar ve çıkıntılar mahvetmişti.. :)

Çamurluk incelemeni bekliyorum,özellikle tümsek,çukur vs. den geçerkenki dayanıklılığını merak ediyorum.2 gün sonra çukular yüzünden çıt diye kopmasın bağlantı yerlerinden.

istanbulda düz yol yok malum,hernekadar dikkat etsen de bir anda anlamadan çaat diye ön lastiğin çukura girmesiyle küçük çapta bir şok yaşıyorsun,
ve mazgallarla savaşmaktan ömrüm tükendi,sanki özellikle içine düşmemiz için yola paralel döşenmiş gibi olanları geçtim,gıcık mazgalların çoğu göçmüş,
hem lastiklerin deliklere takılmamasına uğraşıyorsun,hem de oluşan göçüğe düşmemeye. Yazık bize ya,spor yapıcaz o bile sabır&sinir&dayanıklılık testi,bildiğin survivor.

Standart Hutchinson arka lastiğimin delik deşik olmasından mütevellit,ve kış için de biraz geniş lastik olsun düşüncesiyle,evancycle'dan conti gp 4 season aldım.
Baktıgım sitelerde en ucuzu buydu,hatta daha da uygun olur düşüncesiyle İngiltere'deki arkadaşıma göndertecektim,oda bana ptt yapacaktı.

Ama UK satış fiyatı TR'ye kargo dahil gönderme fiyatından daha pahalı çıktı :D Satınalma güçleri yüksek diye midir ,yoksa firmanın ihracat politikası mıdır nedir anlayamadık :)

Koruma katmanı çok kalın değil gibi geldi ama bakalım,deneyip göreceğiz.

(link)

https://i.hizliresim.com/dWzaVr.jpg

Lastikler 1 haftada geldi,çamurluğu da senin incelemene göre alacağım,yağmurlugum da var ,geriye kaldı ayakkabı ve ayakkabının yağmur koruması.

Aliamca'dan aşağıdaki yagmurlugu aldım,gayet güzel görünüyor,altı test etmedim ama üst fazlasıyla işini görüyor,üstekik avuç içi kadar yer kaplıyor.Bununla tüm mevsimi sorunsuz geçirebilirim diye düşünüyorum.(satıcı çakal biraz galiba,devamlı fiyatı indirip yükseltiyor,ben 28.40 $ dan almıştım )

(link)

Şu anki Ayakkabım yazlık dandirikten günlük spor ayakkabı,spd'ye geçmek istiyorum ama yaza mı bıraksam kararsız kaldım,yağmurda çamurda sürermiyim bilemiyorum.Düz yol olsa neyse,ev yokuşu bütün isteğimi,şevkimi kırıyor.
Ev çengelköyün tepesinde,yazın kuru havada bile sahile inerken dimdik yokuştan tırsıyorum,çıkmak ayrı işkence zaten.
Karda yağmurda çekilir mi emin değilim :(

Bu cumartesi hava açık ama yerler nemliydi,iniş bitiminde cahil bir araç şoförü beni gördüğü halde yola çıkmak istedi.
Yan yoldan benim yoluma doğru çıktı biraz ancak gözgöze gelince son anda durdu,yoksa ön kaputa çarpıp,kanatlacaktım :)

aralık ayına girer girmez decathlona triban 5 2015 modelini sordum nezaman gelir diye. 2015 mart ayında firmadan beklediklerini ama net tarihin belli olmadığını söylediler. maalesef marta kadar bekleyecek vaktim yok. 2014 triban 5in kadro boylarını sorduğumda ise bilgilerinin olmadığını söylediler. açıkçası hayal kırıklığı oldu biraz. bu hafta şehirdeki bisikletçiler ile carraro 032 için pazarlığa oturacam uygun fiyata çektirebilirsem carraro olmadı biraz gönülsüz triban3 alacağım :(

@A.Aral

Eğer istemediğiniz bisikleti alırsanız gerçekten haz almazsınız.
Şehir bisikletini değiştirmem de ki sebeplerden biriydi istemediğim bisiklet :)

@Hüseyin Gündoğdu

aslında istemediğim bir bisiklet değil triban 3 ama triban 5 alabilecek gücüm varken triban 3 e razı olmak hoş olmadı. yoksa yol bisikleti almaya ilk karar verdiğimde triban3 almak istiyordum

@Sinan ŞSınan abı yenı lastıklerınız hayırlı olsun.İnşallah sıfır patlaksız tum omrunu tamamlar. :)Forumda ust duzey bisikletı olan arkadaslar genelde hem korumalı hem de hafıf oldugu ıcın bu lastıgı tercıh edıyor ya da tavsıye ediyor.Sızde super bır lastık almıssınız.Eger patlama durumu olursa da ben Zefal ın patlak koruyucusundan aldım abı. 80 gr agırlıgı var ama en azından yolda kalma durumumuz olmaz hayırlısıyla...Kargo fıyatları maalesef camurluga da neredeyse yarı fıyatı kadar kargo var ama yınede de Turkıyeye gore cok uyguna gelıyor.(link)(link)(link)(link)
. Crud Racer Mk2 Hem fıt hemde profesyonel anlamda yagmurda ısınızı gorucektır abı .Neredeyse olup olmadıgı pek bellı olmuyor .Agırlıgı ıse sadece 180 gr :) Youtubedakı ızledıgım vıdeolarda da esnek oldugu anlasılıyor.Sadece arka camurluk plastık oldugu için metala nazaran daha cok saga sola esnıyor. Bu vıdeodakı ıncelemesıne bakabılırsınız.
Alternatıf olarak SKS Bluemels Road Mudguard var.O camurlugu alırsanız metal oldugu ıcın daha uzun sure sorunsuz kullanırsınız gıbıme gelıyor.Hem ılerde tur bısıkletı havası katıcak olursanız o zaman gorevını yerıne getırıcektır. (link)(link)(link)(link)

Ekleme: Crudlar maksımum 700/25
Lastık desteklıyor .SKS yı arastırmadım :)

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
Merhabalar bugün boğaziçi üniversitesine bir gezimiz oldu bisiklet parkında treklerin canondalelerin arasında bir triban 3 gördüm burada mı acaba o bisikletin sahibi ? :)

Triban 3 kullanıcılarına bir sorum olacak.

İzmir'de okuyan, memleketi aydın olan, neredeyse her haftasonu memlekete giden biriyim. 10 - 15 yıllık ve bakımını yaptırdığım bir dağ bisikletim var.
Bisikletten öncelikli beklentim eğlence. Pek ana yollara çıkmadan birkaç saatlik tur atarım sadece.

Katlanır bisiklet alma niyetim var, beklentilerimi tam olarak karşılıyor. Toplu taşımayla kordon'a götürüp birkaç saat sahilde tur atıp tekrar toplu taşımayla dönmek. Ama uzun zamandır uygun fiyatıyla triban dikkatimi çekiyor ve yol bisikletlerini de çok merak ediyorum. Eğer yol bisikleti alırsam yine yoğun trafiğe giremem, bu yüzden kordon'a bile gidemem. Bu durumda yol bisikleti almam mantıklı durmuyor ama hem içimdekini yazayım, hem de sizden bir şeyler okuyayım istedim.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Burak Özkan
Trıbanı deneme sansınız oldu mu ? Yerınızde olsam Decathlondakı katlanır bisikletlerı ve yol bisikletlerını dener .Butceme yetenı ve severek kulllanacagım bisikletı alırdım.Tür meselesı tamamen sıze kalmıs.Metroda ıkısını de sorunsuz bır seklılde tasınabılırsınız.İyi aksamlar dılerım :)

• Beğen
Tepkiler: Burak Özkan
Arkadaşlar bu akşam annem be n ve triban 3 dışarı çıktık.Annemin de canı binmek istedi.İlk defa bu tip bisiklete bindi.Normal tip bisiklete de pek binmez.neyse bir kaç pedal çevirdi yavaş gidiyordu.Durmak istiyordu, ancak freni bulamadı.Ve orda ki evin önündeki doğalgaz şeyine çarptı.Anneme bir şey olmadı ama bisikletin gidonu içe doğru yamuldu.Sonra orasını biz elimizle düzelttik.Sonra ben tekrar bisiklete bindim ancak özellikle bir vitesteyken arada bir ses çıkartıyor.Ve sanırım kendiliğinden vites değiştiriyor.Yani ayakta hızlı giderken birden böyle bir şey olursa ki olur sarsıntıdan yere düşebilirim.Bu vitesin kendiliğin( sanırım) değişme isini nasıl düzeltebiliriz?

@İsa Yavaş

İsa annene gecmıs olsun.Gıdonun su ankı fotografını onden ve yanlardan(sağ ve sol) çekıp atabılırmısın.Buradan sadece dogru gıdon ve fren konumunu soyleyebılıriz. Vıteslerı de bısıkletcıde halledersın :)

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10429435_557471797720928_5464516662700073321_n.jpg?oh=bd08edbfc54872f5dc9abdc09d83f5cc&oe=550294D6
Gidonu elimizle düzeltik.Sanırım şu an düzgün .Persembe günü vitesi bisikletçiye gosteririm

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10429435_557471797720928_5464516662700073321_n.jpg?oh=bd08edbfc54872f5dc9abdc09d83f5cc&oe=550294D6

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10613119_557471824387592_2014055450335787574_n.jpg?oh=96696b48558d59eabaa345d69ed1a761&oe=55160F85
Gidonu elimizle düzeltik.Sanırım şu an düzgün .Persembe günü vitesi bisikletçiye gosteririm

Teşekkür ederim, Hoşbulduk...

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1947327_557689414365833_7821591451290281890_n.jpg?oh=f0ff41121122879ebab3414e9cde4811&oe=54FFFC67

(link)

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1924674_557689397699168_5025628753487259041_n.jpg?oh=a95811ca161ebe61ee33b6b8c392c180&oe=5516DD84
Dünkü gezimizde çok kirlendik. :hasta:

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Ustadlar baska konu açmadan kullanıcılarına sorayim dedim. Bi arkadaşıma btwin fit500 almayi düşünüyoruz. Kendisi 194 boy ve 110 kilo. Kendisine uygun 60cm olan kadrodur diye düşündüm ama kilo konusunda aciklamasi yok bu bisikletlerde. Dolayısıyla sizlerin görüşlerinizi bekliyorum.

1.80-83 civarı boyum var 60 kadro boyu uyarmı bana almayı düşünüyorum bende

@Eren Can Güldalı

Ben 1.83'üm 60 kadro kullanıyorum. Ancak forumda 57 kadronun daha uygun olduğu belirtildi sonradan. Gidip denemenizde fayda var.

[quote name=&quot;Eren Can Güldalı&quot; post=1783306]1.80-83 civarı boyum var 60 kadro boyu uyarmı bana almayı düşünüyorum bende<br />
<br />
Ben 1.83'üm 60 kadro kullanıyorum. Ancak forumda 57 kadronun daha uygun olduğu belirtildi sonradan. Gidip denemenizde fayda var.<br/>

Siz 60 kullanıyorsanız arkadaşıma 63 bile küçük gelir gibi geldi bana.

Geri